25. kolo
18.02.2018 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus těsně zdolal Býky a ovládl derby

Býci doma nestačili na Juventus a vládcem Turína se tak opět stává Juventus. Stará dáma se musela potýkat se zraněním Gonzala Higuaína, ale jen krátce poté se jako střelec uvedl Alex Sandro. A protože domácí nedokázali brankáře Wojciecha Szczęsnyho překonat ani jednou, radovali se ze tří bodů hosté.

Trenér Allegri věděl moc dobře, že jeho tým potřebuje tři body. Jednak naposledy zklamal svým projevem v utkání Ligy mistrů a jednak neustále pronásleduje Neapol v boji o první místo. Juventus měl opět šanci vytvořit na Neapol tlak, protože hrál dříve. Do utkání se postavili hráči jako Sandro, Higuaín, Szczęsny nebo Rugani se Sturarem, zatímco jen lavička zbyla na Dybalu s Bernardeschim.

Turínské FC si užívá nové vedení trenéra Mazzarriho, který se známým rukopisem snaží prosadit. Býci se prezentují jako velmi náročný soupeř a dnes měli speciální motivaci. Od první minuty začaly opory jako Sirigu, De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Baselli, Rincón, Belotti či Ansaldi. Především pak na Belottiho a jeho hlad po brankách po delší absenci spoléhal trenér Mazzarri nejvíce.

První zajímavější kombinaci učinili hosté a záložník Pjanić se málem dostal do výhodně střelecké pozice. Na poslední chvíli jej ale zablokoval obránce Burdisso. Úvodní minuty znamenaly velký tlak Juventusu, který ovládal především střed hřiště. Postupem času se ale začal osmělovat také soupeř a míč končil na jeho kopačkách stále častěji. Navíc v 15. minutě ucítil náznak možnosti.

Juventus se totiž musel vypořádat se ztrátou Gonzala Higuaína, který v podstatě už od páté minuty jen těžce našlapoval. Do hry byl místo něj vyslán rychlík Federico Bernardeschi a tohle střídání se trenéru Allegrimu později opět zlatě vyplatilo. Domácí se ještě chvíli bránili a jedna akce vypadala opravdu nebezpečně. Na dlouhou rozehrávku do vápna si naběhl Andrea Belotti, jenž pálil ve skluzu v těžké pozici mimo branku.

Ve 34. minutě se už skóre měnilo. Právě střídající mladík Federico Bernardeschi opět ukázal, že může být vítanou změnou a posilou. Prosmýkl se totiž kolem svého strážce do vápna a přes dva obránce dokázal odcentrovat na zadní tyč. Tam si naběhl bek Alex Sandro, ke kterému nikdo z obránců nepřistoupil dostatečně včas - 1:0 pro Starou dámu.

Od té doby to měl Turín hodně těžké. Belottiho si obránci Staré dámy velmi dobře hlídali a i kdyby ne, tak stejně působil hodně osamoceným dojmem. Sturaro krátce před koncem první půle vysunul parádně Sandra, jenže včas zakročil obránce De Silvestri. Turín sice prohrával, ale nehodlal se vzdát. Místo neviditelného Baselliho se do hry podíval útočník M'Baye Niang.

S přibývajícím časem přibývalo také mnoho faulů, a to na obou stranách. Po hodině hry byl do hry vyslán také mladík Paulo Dybala, kolem kterého již mediální vzrušení trochu opadlo. Jeho pohyb byl na hřišti znát a obránci Býků si museli dávat velký pozor, aby jeho manévry zpacifikovali. Patnáct minut před koncem se díky dobré práci Falquého dostal balon až k Rincónovi, ale ten z dobré šance minul.

Niang se pokusil nákopem ke vzdálenější tyči najít někoho ze spoluhráčů a i když to chvíli vypadalo nadějně, Iago Falqué se nakonec k hlavičce nedostal. Brankář Wojciech Szczęsny neměl mnoho práce a ke konci utkání jej z míry nevyvedlo ani zakončení Rincóna. Juventus spíše jen šetřil čas a obránci Turína museli řešit jen jednu akci Paula Dybaly, která ale vedlea jen ke špatně rozehrané standardní situaci.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0-3*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele