25. kolo
18.02.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Fiorentina veze z Bergama cenný bod

Atalanta v Bergamu zaváhala a s Fiorentinou si po nepříliš dobrém výkonu jen rozdělila body. Navíc musela dotahovat skóre, protože jako první se prosadil hostující záložník Milan Badelj. Těsně před odchodem do šaten ale na konečných 1:1 srovnal Andrea Petagna.

Atalanta Bergamo bojuje o účast v pohárech také pro příští ročník a zatím se jí poměrně daří. Fiorentina naopak nezvládá vysoká očekávání a generační výměna, která ji v létě potkala, zatím nepřinesla potřebné zlepšení. V neděli v podvečer se Viola vypravila do Bergama, aby dravý domácí celek vyzkoušela.

Domácí nehodlali nic podcenit a vyslali na hřiště opory jako Caldara, Castagne, de Roon, Freuler, Petagna, Cristante nebo Gómez. Ti si museli dávat pozor především na ofenzivní trojzubec v podání Chiesy, Simeoneho a Diase, které ještě podporovali Veretout nebo Badelj. V prvních minutách nabízelo utkání spíše rozvážný boj o míč.

První větší šanci měl na svědomí mladý střelec Giovanni Simeone, který si zkušeně pohlídal ofsajdovou linii, uprchl domácím obráncům a dostal se ke střele z ostrého úhlu. Ta ale mezi tři tyče nemířila - letěla pár centimetrů nad! Hostující Viola byla jasně lepší a hladovější, za což se dočkala v 16. minutě odměny. Ránu Milana Badelje brankář Gollini vyrazil, jenže hosté v akci pokračovali díky Chiesovy. Ten vrátil balon zpět na vápno a Badelj napálil míč k tyči - 1:0 pro Violu!

Atalanta takový vývoj utkání rozhodně nečekala, ale tahala za kratší konec. O chvíli později musel brankář Gollini dávat dobrý pozor, protože jej krásnou ranou z pětadvaceti metrů vyzkoušel mladík Gil Dias. Atalanta toho moc nepředváděla, i když se zkušený kanonýr Alejandro Gómez hodně snažil motat soupeřovým obráncům hlavy.

Když už si zřejmě hosté mysleli, že do šaten odejdou za těsného vedení, domácí Orobici udeřili. A byl to právě Alejandro Gómez, který po vybojované standardní situaci našel krásným pasem spoluhráče Andreu Petagnu, který hlavou poslal míč přesně za Sportiellova záda - 1:1.

Problém byl, že po změně stran jsme se žádného atraktivního utkání nedočkali. Delší dobu se oběma soupeřům vůbec nedařilo vymyslet nic konstruktivního a situace se změnila snad až s příchodem útočníka Falcinelliho. Teprve po hodině hry se díky jednoduchosti málem prosadila Viola, když ke střele odhodlal Federico Chiesa. Na opačné straně se připomněl Gómez, jehož centr málem usměrnil do brány Castagne!

Patnáct minut před koncem utkání centr střídajícího Bryana Daba našel v pokutovém území hlavu Diega Falcinelliho, který ovšem netrefil míč ideálně. Ideální šance rozhodnout se Atalantě naskytla v 85. minutě, protože po druhém faulu na pronikajícího Gómeze dostal druhou žlutou kartu obránce Nikola Milenković a byl vyloučen! Z následné standardní situace však záložník Remo Freuler trefil jen tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele