25. kolo
19.02.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Immobile dvěma góly sestřelil Veronu

Ciro Immobile se stal hlavní hvězdou utkání mezi domácím Laziem Řím a hosty z Verony. Ti se nenacházejí ve zrovna ideální formě a doufali, že trápící se Lazio by jim mohlo nabídnout nějaké body. Faktor Immobile ale něco takového zamítl a dvěma góly ve druhé půli utkání rozhodl.

Pondělní dohrávka Serie A nabízela duel rozesmutnělého Lazia a trápící se Verony. Hellas je zatím zralý na sestup a zdá se, že jeho maxima v téhle rovině také zůstanou. Lazio má za sebou duel Evropské ligy, který mu jednak vzal hodně sil a jednak potvrdil, že kádr trenéra Inzaghiho má své limity. Domácí kromě vášnivých fanoušků spoléhali především na střelce Immobileho a ten je nezklamal.

Italský útočník, kterému prostředí italské kopané svědčí nejvíc ze všech angažmá, se do šancí dostával prakticky od začátku. Hrálo se mu hodně dobře, protože za zády měl Lusie Alberta nebo Sergeje Milinkoviće-Saviće, takže o nahrávky a vůbec podporu svých snah neměl nouzi. Kapitán Lulić táhl další útočnou akci středem hrací plochy, načež putovala kolmice na Immobileho. Ten se ale naneštěstí pro domácí nacházel v ofsajdu.

Ve 12. minutě už mu praporek vadit nemohl a při úprku obráncům Hellasu bylo vše v pořádku. V pořádku ale nebyla mířidla Immobileho, neboť zkušený útočník zamířil ve velké šanci hodně mimo bránu! O pár momentů později zahrávali Římané několik rohových kopů a na jeden z nich si naskočil obránce Wallace. Jeho hlavička ale zamířila jen doprostřed brány!

Lazio svého soka zasypali střelami, krátce po půlhodině hry jich mělo už devatenáct. Kromě břevna, které trefil Luis Alberto hlavou, se ale žádné velké šance nedočkalo. Protrhnout smůlu se snažil opět Alberto, ale pálil z větší vzdálenosti jen do brankáře Nícolase. Po rohovém kopu se balón odrazil na zadní tyč, kde číhal naprosto osamocený Immobile, jenže jeho rána mířila vysoko nad.

Lazio bylo hodně střelecky aktivní, ale zatím se mu to nedařilo proměnit v gól. Až deset minut po návratu na hřiště Lazio udeřilo. Nejprve se povedlo Luisi Albertovi dostat míč do vápna na Cira Immobileho, který s ním udělal ještě pár kroků a poslal jen mimo dosah brankáře Nícolase - 1:0 pro Lazio, kterému spadl obrovský kámen ze srdce.

Aby se hosté náhodou nechtěli pokoušet o nápor, Lazio jim zasadilo téměř ihned druhou branku. Římané sehráli velmi rychlý útok a na bránu Nícolase se hrnula trojice Immobile, Milinković-Savić a Lulić. Střelu posledně jmenovaného obránce Nícolas sice vyrazil, jenže jen do míst, kde si s ní Immobile hlavou poradil a poslal ji do sítě - 2:0 pro Biancocelesti.

Immobile byl při chuti a málem dal hattrick. Hezký centr na Immobileho poslal Marušić, jenže Immobileho včas zastavil Caracciolo. Na opačné straně jsme se šance hostí dočkali až patnáct minut před koncem, když měl míč na noze Calvano a jeho dělovka prosvištěla kousek vedle tyče! Caicedova branka po samostatném úniku nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele