25. kolo
17.02.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter opět propadl a z Janova se vrací bez bodů

Večerní duel italské Serie A nabídl velmi zajímavou podívanou, která dodržela tradici domácího prostředí. Také dnes vyhrál domácí celek, k čemuž mu vlastním gólem pomohl Ranocchia a zvýšení Gorana Pandeva. Inter se tak domů vrací poražen a zklamán.

V duelech Interu Milán s Janovem většinou vítězí domácí tým a Grifové hodlali na tuto tradici navázat. Trenér Davide Ballardini k tomu na trávník vyslal hráče jako Spolli, Rosi, Bertolacci nebo Laxalt, přičemž do útoku se postavilo duo Galabinov s Pandevem. Trenér Luciano Spalletti hodlal napravit nedávné výsledky a znovu ukázat, že to s bojem o Ligu mistrů myslí s Interem smrtelně vážně.

Do karet mu ale dnešní výsledky moc nehrály, především pak duel jeho někdejšího klubu, AS Řím. V reakci na jeho vítězství chtěl trenér Spalletti maximum bodů, i když se nemohl spolehnout na veškeré opory. Do hry se dostali Ranocchia, Škriniar, Vecino, Candreva, Karamoh nebo zkušený hrot Éder. Ten to v Janově dobře zná a duel s CFC pro něj byl takovým menším derby.

Ačkoli bývá v poslední době zvykem, že Janov hraje naplno až v závěru utkání a láme svého soka těsně před koncem, hosté si na jeho výpady museli dávat pořádný pozor už od začátku. Ať už to byla akce Diega Laxalta nebo Oscara Hiljemarka. Specifické utkání prožíval také Goran Pandev jakožto někdejší hráč Interu.

První vážnější akci musel brankář Samir Handanovič řešit v 11. minutě, když jej trochu zaskočil centr od Oscara Hiljemarka. Handanovič nakonec hodně se štěstím sledoval, jak se míč snesl na břevno jeho brány! Na opačné straně pelášil do útoku Yann Karamoh, kterého našel dobrým centrem Candreva. Mladý Francouz však ve své šanci zaváhal a mířil hodně mimo.

Hosté byli v této fázi utkání lepším týmem a Janov chvílemi nestačil jejich tempu. Po hlavičce stopera Rossettiniho se k míči dostal na hranici velkého vápna veterán Antonio Candreva a krásnou ranou protáhl brankáře Mattiu Perina. Ten musel napnout všechny síly, aby dokázal jeho tvrdou ránu vyrazit alespoň na roh!

Přesně ve 45. minutě se k překvapení mnohých dostal do vedení domácí Janov. Centr obránce Laxalta se snažil Milan Škriniar odpálit tak nešťastně, že trefil vedle stojícího Ranocchiu! Od něj se balon snesl za bezbranného Handanoviče a domácí slavili! Ačkoli janovské CFC nebylo lepším týmem než jeho soupeř, do kabin odcházelo mnohem spokojenější.

Do druhé půle vešel Inter v totožné formaci a opět byl on tím aktivnějším. Jenže centry od Cancela a následně také od Candrevy létaly mimo. Když už se jednou povedlo mladíkovi Karamohovi rozběhnout se, zastavil jej obětavým zákrokem obránce Ervin Zukanović. Následný rohový kop sice Inter odvrátil, ale balon se dostal k Diegu Laxaltovi. Ten sice pálil, jenže rána mu nesedla a stala se z ní nahrávka na volného Gorana Pandeva. Zkušený Makedonec už s překonáním Samira Handanoviče neměl potíže - 2:0!

Nadále byl ale lepší Inter Milán, který se odmítal vzdát. Spolupráce střídajícího talentu Rafinhy s Yannem Karamohem vyústila v přihrávku na hranici šestnáctky, kde však míč Candrevovi nesedl. Patnáct minut před koncem utkání se k zajímavé ráně po akci Cancela dostal Éder, jenže jeho projektil odvrátil na brankové čáře pozorný obránce Spolli! A když se v nastaveném čase neprosadil zakončující obránce Danilo D‘Ambrosio, bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Grazie Ragazzi :) Genoa e MIGLIORE :) Forza Grifoni !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele