25. kolo
17.02.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Ünder pokračuje v životní formě, AS zdolalo Udinese

AS veze z Udine tři body, které mu zajistily góly dvou křídelníků. Nejprve se přesně trefil mladý útočník Ünder a po něm přidal druhou branku do rozhozené obrany zkušený Argentinec Diego Perotti.

Udinese se pod vedením trenéra Odda chtělo ukázat před vlastním publikem a na trávníku Dacia Areny hodlala úvodní jedenáctka pořádně zatopit hostujícímu favoritovi. Delší dobu se Zebrám nedaří, což dnes měli změnit Adnan, Barák, De Paul, Fofana nebo Samir s Pericou. Ten nahradil zraněného útočníka Lasagnu.

Hosté vyrazili do Udine po dvou výhrách za sebou, které měly mužstvo přiblížit Lize mistrů a především mu znovu získat sebedůvěru. AS čeká v týdnu utkání se Šachtarem Doněck, takže trenér Eusebio Di Francesco trochu míchal sestavou. Do té základní se nevešel Strootman nebo Kolarov, jehož místo zaujal stoper Juan Jesus. Od první minuty začali Nainggolan, Ünder nebo Fazio s De Rossim.

Udinese začalo hodně aktivně a jeho lehká kombinace dělala římskému soupeři poměrně velké potíže. Ostrý centr od Adnana však bez potíží brankář Alisson zlikvidoval a následně rychle vyběhl proti další akci De Paula. Na opačné straně se hnal za míčem Cengiz Ünder, jenže po dvou kličkách pálil hodně mimo.

Že bychom ale byli svědky nějak zvláště atraktivního duelu, to se rozhodně říct nedalo. Centry Cengize Ündera létaly mimo hlavy Nainggolana nebo Džeka a Udinese velmi často naráželo na obranný blok v podání Fazia s Manolasem. Jeho větší šanci vytvořil soupeř, když si Jesus nevšiml nabíhajícího Pericy, ale se vším si poradil Alisson. Ve vápně Udinese trefil Ünder ruku Adnana, ale sudí Di Bello penaltu nepískal.

Po delší šanci se míče na opačné straně ujal Ünder. Mladý Turek dobře kombinoval s Alessandrem Florenzim a po chvíli sprintu si navedl míč na střelu, jenže zkušený veterán Albano Bizzarri si poradil výtečně! Po skvělé akci Radjy Nainggolana zakončoval z voleje El Shaarawy, jenže svou dělovku poslal mimo tři tyče!

Cengiz Ünder odváděl na straně skvělou práci, jenže na jeho manévry a následné centry si nikdo nenabíhal. První poločas skončil remízou bez branek, i když se nedalo říct, že by oba týmy byly bez šancí. Především na straně AS se ale jednalo o nepříliš povedenou přechodovou fázi bez nějaké koncepce, přičemž na Ünderovy vybídky nikdo nereagoval.

Domácí po změně stran přidali a díky rychle rozehranému autu se do obrovské šance dostal Stipe Perica. Ten navíc obešel Fazia, jenže na skvěle zasahujícího Alissona už neměl nárok! Následně se díky dobré míčové technice dostal do vápna Edin Džeko, ale místo nahrávky volil střelu, ačkoli byl ve velkém úhlu.

AS přidávalo na přesnosti a aktivitě, takže trenér Massimo Oddo musel reagovat. Poslal do hry Jakuba Jankta, který měl zlepšit přechodovou fázi Zeber a zvýšit tlak na Brazilce Alissona. O chvíli později trenér Di Francesco poslal do hry Diega Perottiho na místo Stephana El Shaarawyho. Gól ale padl díky hráči na opačné straně hřiště. Míč si totiž vzal na starost mladík Cengiz Ünder, udělal s ním pár kroků vpřed a ostře jej z hranice vápna napálil do sítě - 1:0.

Římané svého soupeře tlačili stále více a pomáhalo jim v tom také duo střídajících hráčů. Do utkání se zapojili Defrel a Perotti, z nichž měl druhý jmenovaný na starosti další gól. Druhou branku AS Perotti vstřelil po svém náběhu do vápna, krásné nahrávce od Nainggolana a jednoduchém překonání Bizzarriho.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Hardwell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele