25. kolo
18.02.2018 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán opět vítězí, odnesla to Sampdoria

Neděle večer se kolem San Sira bude ještě chvíli slavit. Domácí barvy totiž dokázaly přehrát silného soupeře z Janova a domů jej poslaly bez bodů. O vítězství domácích rozhodla jediná branka, kterou měl již ve třinácté minutě na svědomí záložník Giacomo Bonaventura.

Milánské AC potvrzuje, že jeho forma je neustále na vzestupu. Po náročném duelu Evropské ligy se Rossoneri museli koncentrovat na dalšího náročného soupeře, protože pro tři body si na San Siro přijela nebezpečná Sampdoria. A janovskému celku se v letošní sezoně daří udržovat se na místech kolem evropských pohárů. Stejné cíle ale má také AC, takže v neděli večer se bylo nač těšit.

Obránci AC si museli dávat pozor především na útočícího Fabia Quagliarellu, který v Janově chytil novou mízu a platí za velmi nebezpečného hráče. Jeho náběh a střela ale nic neznamenaly, neboť byl Quagliarellovi odpískán ofsajd. Na opačné straně se v sedmé minutě dotkl Murru balonu rukou a sudí okamžitě pískal pokutový kop. K němu se postavil obránce Ricardo Rodríguez, jenže tentokrát jej Viviano vychytal!

Úvodní minuty byly hodně hektické a AC se rovněž snažilo dát zapomenout na nepovedenou exekuci. O střelu se pokusil Lucas Biglia a následně také Španěl Suso, ale ani jedna z těchto akcí neměla tu správnou razanci. Ve třinácté minutě se už ale AC mohlo radovat, protože zkušený Giacomo Bonaventura dostal krásný centr do vápna a z voleje zamířil do míst, kam Viviano nedosáhl - 1:0 pro domácí!

Ani Doria se ale nehodlala vzdát a smířit se s porážkou. Obránce Bereszyński centroval zprava do levé části vápna a Zapata poslal míč hlavou ze záklonu doprostřed branky, kde byl Donnarumma! Hodně aktivním hráčem domácích byl Hakan Çalhanoğlu, který nejprve kombinoval s Bigliou a o pár minut později také sám solidně vypálil. Právě po jeho další akci se k míči ve vápně dostal obránce Leonardo Bonucci a vstřelil branku, jenže sudí ji po konzultaci s videorozhodčím odvolal.

Po změně stran se opět více do zakončení tlačilo AC. Bonaventura poslal míč na levou stranu na nohu Hakana Çalhanoğlua, který jednak prošel přes prvního protihráče a navíc se dostal ke střele. Jeho dělovku ale zastavilo břevno! AC nepolevovalo a na další centr si naskočil mladý stoper Alessio Romagnoli. Mířil dobře, ale nakonec se míč stočil a on mířil jen vedle tyče!

Po centru od Bonaventury se hezky ukázal střelec Cutrone, který zakončoval nůžkami, ale mířil moc vysoko nad bránu. Místo něj se pak na hřiště dostal také střídající talent André Silva, ale ten moc nebezpečí pro Vivianiho bránu neznamenal. Brankáře Viviana vystrašila až dělová rána z první od Hakana Çalhanoğlua, který mířil velmi dobře! A když v 90. minutě minul osamocený Gianluca Caprari tyč, AC si mohlo oddechnout.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 FORZA RAGAZZI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele