Serie A - souhrn 24. kola

27.02.2021, 17:00, aktualizováno 28.02.2021, 22:41
Komentáře a souhrny
Ruslan Malinovskyj (© AFP)
Inter pokračuje ve spanilé jízdě a tentokráte neměl problémy s Janovem, vyhrálo i AC. Další zaváhání si připsal Juventus, jenž remizoval na půdě Hellasu Verona, za který vyrovnal Antonín Barák. Po vítězství nad Sampdorií se na "Starou dámu" dotáhla Atalanta. Lazio po porážce v Lize mistrů zaváhalo i na domácí scéně, kde prohrálo na půdě Bologny.

AS Řím - AC Milán 1:2

28.02.2021 20:45

Góly: 50. Jordan Veretout - 43. Franck Kessié (pen.), 58. Ante Rebić

Porážkou domácího týmu skončil duel na Stadio Olimpico v Římě. Tamní AS nestačilo na AC Milán v ofenzivní bitvě, která po všech stránkách musela bavit. Gólových příležitostí bylo opravdu hodně a nakonec zvítězil tým, který se přeci jenom dopustil méně chyb. Rozhodující branku na 2:1 vstřelil ve druhém poločase Ante Rebić.

V základní jedenáctce hostí chyběl kapitán Alessio Romagnoli, kterého se trenér Stefano Pioli rozhodl posadit jen na lavičku náhradníků. Jeho místo zaujal anglický stoper Fikayo Tomori.

AS Řím doma začal naprosto strašidelně a vlastně jen zázrakem neinkasoval rychlý gól. Bylo až neuvěřitelné, co všechno dokázal Milán zahodit. Ve 3. minutě si vyměnili balón Ibrahimović s Hernándezem a prvně jmenovaný přinutil Lópeze k prvnímu zákroku. O minutu později však brankář domácích vyrobil hrubku, Ibrahimović ho obral o balón a pak patičkou zakončil těsně vedle branky. Hvězdný Švéd mohl celou situaci řešit mnohem lépe, ať už přihrávkou, nebo lepší koncovkou.

Římané dál pokračovali v naprosto příšerném výkonu a po další ztrátě balónu už inkasovali, byť gól nakonec nebyl uznán. Rebić ve vyložené šanci posouval balón Ibrahimovićovi před prázdnou branku a ten stál o půl kroku v ofsajdu. Milánští se mohli zlobit jen sami na sebe, že v tomto zápase ještě nevedli. Před brankou Vlků bylo nadále hodně živo. Přízemní ránu Rebiće vyrazil López a Kjaerova hlavička z 27. minuty orazítkovala břevno.

Teprve až potom začal hrozit i AS Řím a i jemu nebyla uznána branka. Po rohovém kopu se trefil hlavou Mchitarjan, ale ještě předtím byl pískán útočný faul. Na Stadio Olimpico se hrál opravdu ofenzivní fotbal nahoru dolu. V dalších velkých šancích ztroskotali na Lópezovi Rebić i zblízka Saelemaekers a to mohlo AC vyjít draho, protože vzápětí zakončoval před Donnarummou pohledným lobem vedle Mchitarjan.

V divoké první půli nakonec branka padla a pro letošní AC možná trochu typicky z pokutového kopu. Calabriu na samotné hranici pokutového území bolestivě přišlápl Fazio a i když sudí nejprve nepískal, posléze s pomocí videa penaltu nařídil. Franck Kessié zvolil prudkou přízemní ránu k tyči a poslal AC Milán do zaslouženého vedení.

Z něho se ale Milánští dlouho neradovali. Krátce po změně stran dostal Jordan Veretout spoustu prostoru i času zakončit a proti jeho tvrdé ráně k tyči byl Donnarumma krátký - 1:1. AC Milán navíc stihla další pohroma, když musel kvůli svalovým potížím předčasně střídat Zlatan Ibrahimović. Fotbal na obě strany ale pokračoval a po chybné rozehrávce Lópeze se Rossoneri znovu dostali do vedení. Balón se rychle dostal k Rebićovi, který se křižnou ranou konečně prosadil.

Hosté znovu vedli, ale do konce zápasu je čekala těžká šichta. Po sedmdesáti minutách se šikovně obtočil Borja Mayoral a z vyložené pozice přestřelil. Na druhé straně zase nepřesně zakončoval Saelemaekers. V 78. minutě zase zakončoval na zadní tyči po centru Hernándeze Tomori, ale stav zůstával i díky zákroku Lópeze stejný.

V závěru zápasu vzbudil hodně emocí souboj v pokutovém území Milána mezi Hernándezem a Mchitarjanem, po kterém Armén upadl a dožadoval se pokutového kopu. Sudí se však rozhodl nepískat. Vzápětí na druhé straně zajímavě zakončoval Krunić, který v pádu podsekl balón z velké dálky a Pau López ho musel vyškrábnout na rohový kop.

AS Řím byl ve hře až do závěrečného hvizdu. V nastavení musel ještě Donnarumma lapit ránu Mchitarjana a následně už byl zápas ukončen.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Benevento Calcio 2:0

28.02.2021 18:00

Góly: 34. Dries Mertens, 66. Matteo Politano

Fotbalisté Neapole dokázali porazit v nedělním utkání Benevento a alespoň částečně napravili předchozí neúspěchy v domácí soutěži i v Evropské lize. Kaňkou na jinak slušném výkonu bylo vyloučení stopera Koulibalyho, který uviděl červenou kartu devět minut před koncem již za stavu 2:0. O ten se svými góly zasloužili Dries Mertens a Matteo Politano.

Utkání začalo dle očekávání převahou Neapole, která poměrně trpělivě hledala skulinky v defenzívě Čarodějnic a teprve až ve 28. minutě si připsala první výraznější šanci. Ke střeleckému pokusu se odhodlal Mertens a branku minul. Neapol se dostala do vedení ve 34. minutě, když zprvu Politanův centr jen prolétl vápnem, ale poté ho vrátil před branku Ghoulam a střelecky se prosadil Dries Mertens.

Neapol se po vedoucí brance uklidnila a rychle mohla vedení navýšit. Zieliňskiho střela dokonce skončila v síti, ale naneštěstí pro Parthenopei byl máván ofsajd. Benevento mělo v první půli jen jednu šanci a tu po ráně Depaoliho vyrazil Meret na rohový kop. První poločas už nic dalšího nepřinesl, takže Parthenopei šli do šaten jako spokojenější z obou týmů.

Po změně stran domácí dlouho kontrolovali hru a v 66. minutě zasadili Beneventu rozhodující úder. Insigne načechral balón na malé vápno, kde ho nešťastně zasáhl Letizia, přičemž nejspíše ještě došlo ke kontaktu Matteem Politanem, kterému byl gól nakonec připsán.

V této chvíli už to mělo Benevento složité, ale nevzdávalo se a devět minut před koncem vykřesalo jiskřičku naděje, když ostrý zákrok na Letiziu uviděl druhou žlutou kartu obránce Koulibaly. Oslabená Neapol se do závěrečného hvizdu bez problému ubránila a po výhře zůstává v kontaktu s evropskými poháry i ve hře o čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Cagliari Calcio 0:2

28.02.2021 15:00

Góly: 56. Leonardo Pavoletti, 60. João Pedro (pen.)

Od 7. listopadu do 28. února 2021 trvala série Cagliari bez jediného vítězství. Negativní bilance stála funkci hlavního kouče Eusebia Di Francesca a byl to jeho nástupce Leonardo Semplici, který si tím pádem prožil vítěznou premiéru v novém angažmá. Sardiňané udeřili na Ezio Scida dvakrát po změně stran. Nejprve se trefil Pavoletti a po něm João Pedro.

Cagliari pochopitelně oživilo své šance na konečnou záchranu v soutěži, zatímco Crotone si situaci komplikuje. Ryze záchranářský duel v prvním poločase branku nepřinesl, byť k tomu byly dobré příležitosti.

Už ve 3. minutě prosvištěl pokutovým územím Cagliari nebezpečný centr, na který nikdo z domácích nezareagoval. Krátce na to spálil obrovskou tutovku i Messias, který zblízka trestuhodně přestřelil. Aktivita Crotone byla v úvodu zápasu velká, nicméně ke střele na branku nedošlo, natož ke gólu. Cagliari pak postupně vyrovnávalo hru, až získalo mírnější převahu. První poločas ještě nabídl nepříjemné zranění kolene Salvatoreho Moliny, který tak musel opustit hrací plochu.

To nejdůležitější se odehrálo po změně stran. V 56. minutě přilétl do vápna Crotone dlouhý centr a Leonardo Pavoletti na zadní tyči hlavou ukončil bezbrankový stav. Cagliari se vedoucí brankou dostalo do euforie a vzápětí se na Crotone valil další útok. Nandeze ještě vychytal Cordaz, ale poté došlo v pokutovém území k faulu na Pavolettiho a sudí odpískal pokutový kop. João Pedro ho suverénně proměnil a Cagliari bylo blízko ukončení dlouhé série.

Do konce zápasu ještě zbývala spoustu času a Crotone mohlo snížit prostřednictvím Ounase, který pálil do tyče. Stejného hráče o chvíli později fauloval Lykogiannis a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Domácí získali v závěru velkou převahu, nicméně gól se jim vstřelit nepodařilo. V 90. minutě Cragno skvěle zpacifikoval střelu Messiase a tím uhasil veškeré domácí naděje.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 1:0

28.02.2021 15:00

Góly: 86. Ilija Nestorovski

Jediný gól nakonec padl v utkání mezi Udinese a Fiorentinou, který nabídl obecně vyrovnanou a bojovnou partii. Dlouho to v Dacia Aréně vypadalo na remízu, ovšem čtyři minuty před koncem vstřelil vítěznou branku Ilja Nestorovski.

Nebyl to zrovna záživný zápas, tím spíš, že proti sobě nastoupily dva týmy z dolní poloviny tabulky. První poločas nabídl jen jednu větší příležitost a to na domácí straně, ovšem střela Strygera Larsena z úhlu skončila na vynikajícím zákroku Dragowskiho. Bohužel nic dalšího už se nestalo.

Trenéři Luca Gotti i Cesare Prandelli ponechali základní jedenáctky, a tak se v nastoleném trendu pokračovalo i po změně stran. Jinými slovy nuda, nuda a nuda. Fiorentina měla na začátku druhého poločasu možná o něco větší převahu, ale šanci si nevytvořila ani jednu.

Zajímavé příležitosti přišly později a Arslanova tvrdá rána prolétla těsně vedle. Každopádně převaha Zeber začínala koncem zápasu narůstat. V 85. minutě přestřelil z hranice vápna Rodrigo de Paul a hned o minutu později vstřelil vítěznou branku Ilja Nestorovski. Ten zůstal na malém vápně úplně sám a po centru De Paula zblízka chladnokrevně hlavou zakončil. Fiorentina se ještě snažila oživit hru, ale měla málo času a vyrovnat se jí nepodařilo.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Janov CFC 3:0

28.02.2021 15:00

Góly: 1. Romelu Lukaku, 69. Matteo Darmian, 80. Alexis Sánchez

Janov jede z Milána s prázdnou a opět potvrdil, že zrovna v tomhle městě se mu vůbec nedaří. Dnes inkasoval třikrát, rovným dílem se o góly postarali Lukaku, Darmian a Sánchez.

Inter cítil velkou šanci ještě trochu zvýšit tlak na své pronásledovatele. Tento víkend zatím pro mnoho z nich znamenal zklamání a večer doufal v zaváhání svého konkurenta, AC. Trenér Conte si asi jen těžko mohl přát lepší start, než jaký jeho svěřenci předvedli. Po pouhých třiceti vteřinách hry se totiž míče zmocnil Romelu Lukaku a příhodně jako tank projel až k vápnu. V něm zacílil i přes dva dotírající hráče a střelou na zadní tyč poslal Inter do vedení!

Je asi jasné, že takový vstup do utkání s prohrávajícím mužstvem pořádně zacvičí. Janov nebyl výjimkou. Snad kromě Scamaccy se nikdo nedostal blíž brankáři Handanovičovi a hostující hráči působili opařeným dojmem. Inter navíc rozhodně neubíral na tempu a brzy mohl vést o dvě branky. Matteo Darmian si naběhl na přihrávku do pokutového území a zkoušel dloubnout míč přes brankáře, jenže jeho zakončení se nevměstnalo mezi tři tyče.

O chvíli později se stejnému hráči povedlo rozezvučet dokonce břevno Perinovy brány! Janov naopak v podstatě neexistoval ani jedním směrem a domácí obránci neměli mnoho práce. Trenér Ballardini se pokusil dát svému týmu nový impuls v podobě střídání, ale byl to Inter, kdo hrál dál prim.

Scamacca se sice na hrotu pral jako lev, jenže do finální fáze se vlastně nedostal. Nerazzurri v pohodě kontrolovali vývoj hry, kombinovali bez potíží a velmi přesně. Ani když se do hry dostala dvojice zkušených útočníků Pandev - Šomurodov, se Janov směrem dopředu moc nepředvedl.

Problémy měl naopak Perin. Eriksenovu ránu ještě vyrazil, ale o pár minut později už znovu inkasoval. Lví kus práce opět odvedl Romelu Lukaku, nejnebezpečnější útočník v calciu. Povedlo se mu udržet míč a ještě jej nahrát do vyložené šance volnému Darmianovi. Ten dokázal i přes padajícího obránce zamířit k tyči a Inter vedl o dvě branky.

Zastavit někoho jako je Lukaku, se prakticky nedá. Deset minut před koncem to Belgičan znovu potvrdil, když z otočky pálil do Perina. K dorážce se i s přispěním hostující obrany dostal čerstvě střídající Alexis Sánchez a hlavou poslal míč na opačnou stranu, než na které se vyskytoval Mattia Perin. Celou situaci ještě pro možný ofsajd Lukaka zkoumal VAR, ale branku nakonec uznal.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Atalanta Bergamo 0:2

28.02.2021 12:30

Góly: 40. Ruslan Malinovskyj, 70. Robin Gosens

Atalanta splnila své předsevzetí a připsala si v Janově na účet plný počet bodů. Gólově se o destrukci domácích snů o výhře postaralo duo Malinovskyj - Gosens a výsledek znamená, že se celek z Bergama posouvá minimálně na pár hodin na čtvrté místo.

Sampdoria přitom začala proti favorizované Atalantě o chlup lépe. V desáté minutě totiž obránce Romero vyrobil obrovskou hrubku, když kousek za vápnem přišel díky aktivnímu napadání o míč a ten si vzal pod patronát Jakub Jankto. Postoupil s ním o pár metrů a vypálil velmi dobrou střelu. Brankář Marco Sportiello ale celou situaci dobře viděl a díky skvělému zákroku panovalo dál bezbrankové skóre.

Bylo překvapivé, s jakou lehkostí a jak snadno se domácí dostávali na polovinou soupeře. Bohužel pro "Námořníky" to ale bylo všechno, finální fáze už většinou nenašla u obrany La Dea pochopení. Jinak první půle mnoho zajímavého nepřinesla a na větší šanci jsme čekali.

Nudnější pasáž přerušil velmi rázně až Ruslan Malinovskyj. Ten pět minut před koncem dostal hodně prostoru, takže mohl s míčem uhánět na bránu. Za vápnem se rozhodl pro střelu a míč zakroutil krásně k tyči! Rána ještě ve vzduchu trochu zaplavala a brankář Audero byl bez šance - 1:0 pro hosty.

Pět minut po změně stran málem přidali hosté druhý zásah. Robin Gosens našel u vápna mladého beka Joakima Mæhleho, který se do míče vší silou opřel a málem protrhl síť. Jenže sudí Marinelli si dobře všiml, že Gosens předtím vybíhal z ofsajdu a gól neuznal. Gosens se však přesto dočkal satisfakce. Dvacet minut před koncem vtrhl do vápna Sampdorie a ve skluzu za udivenou obranou Dorie na zadní tyči uklidil přetažený míč pod břevno.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Juventus FC 1:1

27.02.2021 20:45

Góly: 77. Antonín Barák - 49. Cristiano Ronaldo

Obhájce titulu Juventus nedokázal v sobotu večer porazit Hellas a remíza 1:1 je pro něho velkou ztrátou. Vše přitom hostům vycházelo, ale na branku Ronalda odpověděl čtvrthodinu před koncem další gólovou hlavičkou český záložník Antonín Barák.

Juventus minulý týden porazil Crotone 3:0 a posunul se v tabulce na třetí místo za milánské velkokluby, načež se v sobotním zápase ve Veroně mohl přiblížit druhému Milánu na rozdíl jednoho bodu. Hellasu se letos daří, což mimochodem ukázal v prvním zápase na Allianz Stadium, který skončil remízou 1:1.

Favorizovaní hosté začali ve Veroně velkým náporem, ale domácí úvodní pětiminutovku přečkali bez úhony a o chvíli později se mohli ujmout vedení, nebýt skvělého zákroku Szczesnyho proti bezprostřední hlavičce Faraoniho na bližší tyči. "Stará dáma" pak měla zase územní převahu, ale na větší příležitost čekala marně. Hellas velmi dobře bránil a poločasová remíza mu dávala na bodový zisk slušné naděje.

Andrea Pirlo věděl, že je potřeba něco změnit, ale ke střídání prozatím nesáhl, zatímco Ivan Jurić vystřídal Iliće za Velosa. A lépe vstoupil do druhé půle Juventus. Ve 49. minutě přihrál Chiesa nabíhajícímu Ronaldovi, který svojí devatenáctou brankou v sezoně zajistil Juventusu důležité vedení. Po hodině hry pak mohli hosté zvýšit náskok, když skvělou práci dovedl Kulusevski a Ramsey z dobré pozice trefil jen bránícího hráče.

Hellas potřeboval být směrem dopředu aktivnější a to se dlouho nedělo. Až čtvrthodinu před koncem se dokázal více usazovat na polovině Juve a v 77. minutě dokonce srovnal na 1:1. Darko Lazović poslal do šestnáctky krásný centr a český záložník Antonín Barák podobně jako v zápase s Parmou vstřelil hlavou gól. Opařený Juventus pak klidně mohl inkasovat ještě jednou, ale ránu Lazoviće fantasticky vyškrábl Szczcesny.

Juventus se v závěru zmohl jen na přímák Ronalda, který nedopadl podle představ a pak už se nic na hrací ploše nestalo. "Stará dáma" s Hellasem opět ztratila a komplikuje si boj o Scudetto.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio 2:0

27.02.2021 18:00

Góly: 19. Ibrahima Mbaye, 64. Nicola Sansone

Lazio si připisuje další nepovedený výkon, protože se domů vrací bez bodů. Bologna naopak překvapivě vítězí, přičemž hostům nedovolila ani jednu branku. Mihajlovićův tým spasilo trio Skorupski, Mbaye a Sansone.

Lazio hrálo o hodně a po vysoké porážce od Bayernu Mnichov se potřebovalo dostat zase do tempa. A začalo velmi dobře. Po deseti minutách mělo příležitost zahrávat přímý volný kop a ke standardce se postavil Sergej Milinković-Savić. Kopl to krásně, jen pár centimetrů mu chybělo. Daleko nadějněji vypadala minuta patnáctá.

Nicolás Domínguez totiž ve vlastním vápně fauloval a sudí okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil Ciro Immobile, osvědčený střelec. Jenže polský brankář Łukasz Skorupski vystihl směr a jeho pokus lapil!

A to ještě nebyla ta nejhorší zpráva první půle. Po pouhých dvou minutách musel Immobile litovat ještě daleko víc, protože Bologna se ujala překvapivého vedení! Zdánlivě jednoduchá akce na jeden dotek poslala míč do vápna a v něm pálil z první Orsolini. Pepe Reina míč vyrazil jen k pozornému Mbayemu, který už z dorážky doklepl balon do sítě - 1:0 pro Felsinei.

Reinu musela trochu vystrašit i sebevědomá střela Barrowa zpoza vápna, ale nakonec ji zpacifikoval. S dělovkou Marušiće si Skorupski poradil a přesný nebyl ani z vápna pálící Soriano. Trenér Inzaghi sáhl jen k jednomu střídání a sledoval, jak Bologna dál jeho tým přehrává. Především mladý tahoun ofenzivy Musa Barrow byl těžkým klientem obranných valů Římanů.

Ofenzivní pokusy Lazia narážely na bezradnost i nepřesnost. Bologna naopak byla nadmíru efektivní. Po hodině hry totiž Barrow zpětnou nahrávkou do vápna oslovil Nicolu Sansoneho a ten z voleje propálil i dvojici obránců před Reinou.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Parma Calcio 2:2

27.02.2021 15:00

Góly: 52. Emmanuel Gyasi, 72. Emmanuel Gyasi - 17. Yann Karamoh, 25. Hernani

Parma se pořád nedokáže dostat z pásma sestupu a dnes její šance utrpěly další ránu. Ačkoli Parma nad domácí Spezií vedla dokonce o dvě branky, druhá půle jí naprosto nevyšla. Díky dvěma zásahům domácího hrdiny Gyasiho totiž Spezia vydřela bod.

Tým trenéra Roberta D’Aversy začal velmi slibně a netrvalo mu dlouho, než svou aktivitu přetavil v úvodní branku celého utkání. Rychlonohý Yann Karamoh využil menšího zaváhání v obraně domácího celku, přidal do kroku a ve vápně obehrál i obránce Bastoniho. Udělal mu kličku a pak zakončil do protipohybu brankáře Provedela - 0:1.

Obdobná akce se zrodila také o pár minut později, když Karamoh přesprintoval dvojici soupeřů a přihrál na vápno volnému Brunettovi. Ten si míč efektně zpracoval, jenže po další kličce pálil jen do padajícího brankáře Provedela. Vadit mu to zas tak nemuselo, protože po pouhé minutě našel krásným pasem nabíhajícího Hernaniho a brazilský záložník ve skluzu na přední tyči propálil Provedela - 0:2.

Start jako z říše snů, ale fanoušci Ducali už se dávno naučili, že ani to není záruka bodů. Rázně jim to navíc připomněl Maggiore, který si v závěru první půle naskočil na pas od Bastoniho a hlavou se prosadil. Nicméně po nápovědě od videa sudí Orsato gól pro Bastoniho ofsajd odvolal.

Domácí trenér Marco Italiano prostřídal dvojici hráčů, aby své jedenáctce dodal nový impuls a zjevně udělal dobře. Po pouhých sedmi minutách hry totiž Parma neodvrátila nepříjemný centr, do vápna pronikl Maggiore a našel přesným pasem před bránu osamoceného Emmanuela Gyasiho - 1:2.

A to už Parma znervózněla. Její dravost a jednoduchá hra z první půle se naprosto vytratily a úřadovala Spezia. Dočkala se dvacet minut před koncem, když zmatení obránci Parmy nezabránili střílenému centru do vápna, střídající Verde jej vrátil do ohně a Emmanuela Gyasiho opět nikdo před bránou nehlídal!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán24175260:2456
2.AC Milán24164447:2952
3.Juventus FC23137345:2046
4.Atalanta Bergamo24137455:3146
5.AS Řím24135648:3744
6.SSC Neapol23141849:2543
7.SS Lazio24134738:3243
8.Hellas Verona2498731:2735
9.US Sassuolo2398637:3435
10.UC Sampdoria24931233:3630
11.Bologna FC24771032:3728
12.Udinese Calcio24771026:3328
13.Janov CFC24681026:3626
14.Spezia Calcio24671132:4325
15.ACF Fiorentina24671125:3625
16.Benevento Calcio24671125:4425
17.Turín FC23311933:4120
18.Cagliari Calcio24461426:4118
19.Parma Calcio24291319:4715
20.FC Crotone24331823:5712
Zbývající zápasy
17.03. 14:00Turín FC - US Sassuolo

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
The Krupy

Juventus v prdeli, nemožná Parma, ani ten futbal počas pandémie neteší

Reagovat
Rudnevs

Mohlo byť horšie

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Fairplay

Arrivederci Pirlo

Reagovat
smazaný uživatel

BŮH BARÁK

Reagovat
10

dejte nám trenéra

Reagovat
The Krupy

Myslíš, že ho budú mať gule po sezóne vyhodiť?

Reagovat
Furia Ceca

Po sezóně? Jestli vypadne s Portem, tak za mě jednoznačnej vyhazov.

Reagovat
10

Po sezoně možná, pokud to dopadne tak, jak předpokládám. Ale nic to neřeší, pokud se nevymění i vedení. On je jen jejich oběť.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
The Krupy

Myslíš, že budú mať gule ho po sezóne vyhodiť?

Reagovat
M11

Vzal by to Allegri ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud tam budou ti dva poskoci, tak tomu nevěřím. Byli to oni, kdo ho vykopal.

Reagovat
10

Ne. Jak píše Bianco, on volal po změnách delší dobu, s tím narazil a dostal vyhazov.

Reagovat
stuff

Ak sa nezmeni nic na postaveni cr v time, nepomoze nam ani klopp skrizeny s Pepom a Lippim. Cele je to chore, pirlov hura styl je len ceresnicka

Reagovat
10

Ronaldo musí po sezoně odejít, to jinak nejde. Ten tým si nemůže dovolit pracovat na hráče, co se neúčastní napadání a jen čeká na šanci, na to ten tým nemá. Navíc i jeho přínos v mezihře je přinejlepším průměrný, včera ztratil tolik míčů, kdy vypadal jak důchodce, kterýmu v Kauflandu ujede košík. A to je bohužel čím dál častější.

Přišel kvůli LM a od tý doby jdeme dolů. Vypadlo se s Ajaxem, vypadlo se s Lyonem a teď je dost blízko vypadnutí s Portem. To je prostě totální fail.

Reagovat
Kokesh

Omg

Reagovat
DelPiero137

Preco omg? Snazim sa hladat pozitiva v Ronaldovi ale je ich cim dalej menej. To co pise 10 vyssie je bohuzial pravda. Neviem ci sledujes pravidelne Juve v lige ale ma pravdu. Straca velmi vela lopt, uz sa nezapaja tolko do defenzivy, brejky s nim su priserne, striela z kazdej pozicie velmi nepresne. O priamych kopoch nehovoriac. Posledne mesiace zahodil tolko sanci az to boli.

On uz nedokaze tahat muzstvo ktore ma problemy ako sucasne Juve. Do fungujuceho stroja zapadne a splni co sa po nom ziada. Ale to nie je teraz nas pripad.

Reagovat
kaja900

U vás je problém někde jinde a to je trenér, na hře není vidět vůbec žádnej systém a vypadá to jako hra na náhodu. A druhá věc je kvalita kádru.. když hrajete se zálohou Chiesa, Bentacur, Ramsey, Mc Kennie tak nemůžete čekat zázrak, jedinej kdo z tý zálohy hraje dobře a má na Juve je Chiesa, jinak to je možná nejslabší záloha ze všech top týmů a při zápasech to je dost vidět. A v útoku hraje s Ronaldem Kulusevski, kterej dá gól jednou za půl sezony.. Dybala, kterej tam jako jeden z mála má kvalitu, tak je po většinu sezony zraněnej, tak já nevím co čekáte házet to na Ronalda je trochu mimo.. kdyby nehrál, tak kdo by dával góly když Kulu góly prostě nedává a Dybala s Moratou nehrají.

Reagovat
El Cid z City

Ti,co vyhráli titul 7x v řadě.

Reagovat
kaja900

No právě ti už v Juve nehrají, max někdo z obrany

Reagovat
stuff

Sracka

Reagovat
kaja900

Okej vaše hra je parádní a záloha top

Reagovat
stuff

zalohu mame zlu dlhe roky. Goly vzdy mal kto dat a dal by ich niekto aj bez CR.

Teraz ale navrch vsetkych ostatnych problemov - zla zaloha, zly trener, ziadna Talianska kostra a timovy duch, mame vpredu hraca, ktory nepomaha timu, bere 30 mega a ktoreho jedinym objektivom su vlastne statistiky. Plus je nestriedatelny a stavia sa ku vsetkym standardkam bez ohladu na dobro timu, ktore ma uplne na haku.

Ale vobec netusim, preco diskutujem s fanusikom realu, ktoreho zivotnym poslanim je hadat sa na EF, ci je lepsi Messi alebo CR.

Cau

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha je špatná čtvrtým rokem v řadě, vidí to všichni. Ti dva jantaři - Paratici, Nedvěd - to ale dovedli k takové dokonalosti, že zálohu za poslední dva roky rozesrali ještě věcí.

Chiesa není záložník. Když strčím obránce do zálohy, záložníka z něj neudělám, stejně jako z útočníka - Chiesa - neudělám záložníka prostým přesunutím.

Ramsey s Rabiotem jsou odpad.

Problém produkce gólů je závislý na záloze, která je čtyři roky špatná, z toho dva roky totálně v píči, jinak to říct nejde. Ti, co chtěli konstruktivní změny a obměnu, byli v rámci vyššího principu a přivedení Ronalda odstraněni - Marotta s Allegrim.

Ronaldo není sám o sobě jako jednotka problém, on je problémem v pochopení širšího kontextu věcí. Peněz s sebou přivedl hromadu, ale zároveň jeho příchod zavdal k tomu, co za hráče vedení přivedlo do zálohy - low cost sračky. Vyčpělého ostrovana, který je takticky tupej a rozmazlenýho frantíka, co se drží máminy sukně. A na těch to chtěli stavět. McKennie to uběhá, proto když je vidět, dá se na to dívat pozitivně, protože opticky je všude, díky fyzičce. Technicky je ale špatný. Bentancur nemá žádné sebevědomí, proto ty jeho chyby z přemíry snahy "nic nepokazit a hrát na jistotu". A to je tak v kostce všechno.

Na Ronaldově místě bych řekl vedení, že pokud chtějí, abych tým táhl, potřebuju k tomu odpovídající podporu ze zálohy. Takhle špatnou zálohu Ronaldo ve své kariéře nikdy neměl a ukazuje se, že i nejlepší útočník na světě je bez zálohy totálně k ničemu. Na druhou stranu, když beru 30m ročně, nemám ani v nejmenším právo říkat vedení, aby mi přivedlo kvalitnější spoluhráče, protože ta kasa taky není bezedná. Ale když se může do odpadu - Ramsey, Rabiot - nasypat 14m ročně dohromady, tak taky vlastně není moc o čem.

Para(sráč)tici & Méďa Béďa co. - VEN! Ti dva nesou plný podíl viny na tom, jak na tom Juventus v současné chvíli po sportovní stránce je.

Reagovat
Furia Ceca

Ještě jedno, maximálně dvě zaváhání a jsme reálně ze hry o Scudetto... My jsme fakt krok od agónie.

To se nám to vyplatilo – ten letní tah šetřit prachy na trenérovi... Ale tak hlavně že vedení bylo štědrý vůči Rabiotovi s Ramsym Fakt géniové. Agnelli by se měl konečně nasrat a vykopnout Paraticiho s Nedvěděm, protože to bez Marotty v zádech to absolutně nejsou schopní ukočírovat

Reagovat
smazaný uživatel

Bez agónie to nepůjde. Dokud člověk nedostane pořádnou sodu, tak si neuvědomí, že něco dělá zle. Je na čase skončit bez trofeje, ještě lépe mimo poháry nebo s EL, aby se panu vizionáři Agnellimu rozsvítilo.

Reagovat
stuff

Reagovat
Jinders

Juventus 9 titulů v řadě, teď sezona kdy to nejspíš nevyjde a člověk tu čte tyhle věty

Reagovat
Furia Ceca

Tak prosrat šanci na 10. titul v řadě je trestuhodný. To už se nemusí nikdy opakovat... Následujících 9 let určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

popravde 9 titulov ste mali len kvoli neschopnosti konkurencie, bola otazka cas kedy sa to zmeni a je nepochopitelne, ze to trvalo az 10 rokov. Budte radi aj za to

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Běž radši znásilňovat matky, blbe...

Reagovat
smazaný uživatel

viem, ze pravda ti nikdy nevonala retarde

Reagovat
Furia Ceca

Jak se vždycky největší blbové oháněj "pravdou"

Reagovat
snuff24

Vždycky je to neschopnost konkurence když si nechají utéct svého rivala

Reagovat
smazaný uživatel

popravde 9 titulov ste mali len kvoli neschopnosti konkurencie, bola otazka cas kedy sa to zmeni a je nepochopitelne, ze to trvalo az 10 rokov. Budte radi aj za to

Reagovat
To som ja

Teba jebli po hlave perlíkom,alebo si len kokot?

Reagovat
10

to první mnohonásobně v důsledku toho, že je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

teda este tu s nulou si kokot, ste dvaja mozete si podat ruky...

Reagovat
smazaný uživatel

nie, len ty sam si kokot

Reagovat
mayday

Asi tak, to jsou totální magoři někteří.

Reagovat
Zark

Pam param

Reagovat
10

Tým nemá absolutně žádnou hru, systém napadání, nabíhání, bránění, nemá nasazení a chuť se rvát, nemá nic. Všechno je řešený na individuální úrovni, jak vytváření šancí, kdy to je čistě na jednotlivcích, který udělají přečíslení, stejně tak v bránění, kdy to je všechno o soubojích 1 na 1, systémově míč nezískáváme. To všechno jde bohužel za trenérem.

Na vrcholu pyramidy je ale sportovní vedení, které Andreu vybralo (jako oběť na odvedení pozornosti od svých přešlapů), které sestavilo tenhle tým průměrných žoldáků v čele s Rabiotem a Ramseym, z kterých navíc udělalo jedny z nejlépe placených hráčů v lize. Chiellini nebo Buffon nikdy v kariéře neměli 7 mega ročně, už jen z tohodle důvodu bych Paraticiho vyhodil z fleku. Včerejší záloha je mnohem horší než Ferrarova záloha Poulsen, Melo, Sissoko. Tím jsem řekl všechno.

Pokud se nezmění trenér, jakože to je víceméně vyloučeno, hraje se už jen o TOP4.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho vyhodil hned

Reagovat
smazaný uživatel

A koho místo něj?

Reagovat
Whitemedia

Sarriho

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm..

Reagovat
10

https://www.transfermarkt.com/trainer/verfuegbaretrainer/statistik

já osobně bych teď vzal prachy a podepsal do léta Diega Costu se Spalem

Reagovat
Hristo Stoichkov

Diego Costa už v poslední době po každým sprintu vypadal jak těsně před kolapsem, ale tou svou povahou by třeba spoustu hvězdiček srovnal do latě. Ale už jenom přemýšlet o takový posile nejvíc vypovídá o tom, kde se momentálně Juve nachází.

Reagovat
10

Ano, to si uvědomuju

Reagovat
PP

Valverde? Já vím, je to těžký pragmatik, ale dost možná by vám pomohlo se teď "ustálit", protože vaše hra na náhodnou individualitu dlouhodobě nemůže fungovat.. zvlášť když vám chybí Dybala.

Anebo Jardim.. sice by jste dost možná nevyhrávali, ale bylo by to zábavné a padalo by hodně golů..

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
10

Spalletti je pragmatik i lepší volba, Juventus potřebuje zachránit sezonu, není čas na pokusy.

Reagovat
smazaný uživatel

verim, ze tu EL uhrate

Reagovat
10

Nikdo se neptal

Reagovat
Dejwa

Toho vám teď nepustíme

Reagovat
10

vy ho ještě platíte? tak už zbývá jen Di Francesco a Serse Cosmi, no

Reagovat
stuff

Strama

Reagovat
10

Delneri je taky volnej, to by se kruh krásně symbolicky uzavřel

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo zajímavý.

Reagovat
To som ja

Radšej vypadnem o súťaž nižšie než by som mal vidieť v drese Juventusu tu špinu futbalu D.Costu.

Reagovat
smazaný uživatel

Conte ich znova mega pripravil

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná to být velmi nadějné. Letos to vypadá, že bychom to nemuseli zase během měsíce celé podělat.

Forza Inter!

Reagovat
snuff24

Už ticho zase to někdo zakřiknete

Reagovat
Tomanatura

Cagliari oni snad toho Di Francesca sabotovali

Reagovat
Dejwa

Gól v první minutě hodně pomohl, Lukaku další super výkon teď jenom nepolevit, což by se s Contem nemuselo stát

Reagovat
LesyJePan

3 body su doma a myslim, ze sme si ich zasluzili. Skoda 3 zranenych snad to nebude nic vazne. Teraz by bolo dobre to doma potvrdit s Udine.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Morgue

Pěkný fotbal! Donaruma s Calabriou neskuteční jak z jiné planety. Rebič měl dneska taky svůj den a celkově se na to dalo po delší době i koukat. Snad to klukům vydží!! FORZA MILAN!!

Reagovat
LesyJePan

Calabria za mna MOTM. Donnarumma tiez solidny a takisto Tomori, ten dokonale vyuzil sancu ktoru dostal. Pacil sa mi tiez Tonali v prvom polcase, tusim tam zachranil gol.

Reagovat
AngryPrd

Calabria makal jak o zivot a tak to ma byt ked hrajes za svoj klub Tomori je super, urcite lepsi ako Romagnoli. Tonali - brankarsky zakrok kola Treba kupit Tomoriho a peredat Romagnoliho, nech ide k svojmu oblubenemu Laziu. Bude robit dobru dvojku s Musachiom.

Reagovat
smazaný uživatel

toto tvrdim uz davno, ze prehypovaneho Romu treba predat kym ma cenu... Teraz snim chcu predlzit zmluvu, ale lacne to nebude tak radsej predaj a nech kupia Soumareho

Reagovat
Eldarion

Reagovat
AngryPrd

Celkom slusne tempo mala ta hra. Skoda, ze Kjaer hlavickoval iba do brvna. Zasluzil by si za svoju pracu aj golovu odmenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odvolajte uz konecne toho duraka ukrajinskeho trapneho

Reagovat
Emmett Brown

pozri sa na tú základnú zostavu, priemerák vedľa priemeráka, s tým by nič nespravil ani Guardiola

Reagovat
CubONE

Ibra, Rebic aj Hakan.

Reagovat
Kaka14

Tak hadam Rebic bude OK a Hakana s momentalnou formou v pohode zastupi Diaz...

a bez Zlatana to budeme musiet zase potiahnut, sakra ... hadam na Neapol uz bude spat

Reagovat
Shevchenko

Neuvěřitelně důležitá výhra. Grazie

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Pre mna Kessie opat raz MOTM. Neskutocne dominoval stredu pola a nicil supera. Nezastavil sa, zbieral lopty, vyvazal, rozohraval a prakticky nic nepokazil. Hra ako z cias ked bol v Atalante.

Reagovat
Lech

Zajimavy, ze nikdo jeste nezminil vykon toho zluteho curaka. By me zajimalo, kdy se konecne zacnou trestat za tydle ostudne vykony i rozhodci. Klasicky se nadava na fonsecu, ale to ze hracum odskakovali mice (zdravim Spinu), Pau byl otresnej, karsdorp vecne sam na 2 hrace (zdravim Pelleho) a na stoperovi hral jinak za me excelentni Cristante s Faziem po 300 letech v zakladu, nikdo zminit nechce. Za me spokojenost s vykonem, za me 3 body pro AS za vcerejsek. Bohuzel Pau a ta zluta kurva byli opacneho nazoru

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
LesyJePan

Co ta konkretne tak vytocilo na vykone rozhodcu?

Reagovat
rossoneri89

3 body pre AS ??

zaco? ... v prvom polcase mohlo byt 4-1 pre AC a nikto by nemohol nic povedat ... v druhom polcase to uz bolo vyrovnanejsie ale urcite nie na 3 body pre AS ...

Reagovat
mojmira

Vždyť jste byli 60 minut tragický a dalších 30 to bylo 50:50, za to nemůžeš chtít ani bod.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
BaggioRoberto

Za co ze Mchitarjan fauloval ve vapne a chtel penaltu a dostal zaslouzene zlutou.

Reagovat
Lech

Veretout mi celkem pripomina Radju, nejlepsi nakup za posledni roky

Reagovat
Eldarion

za 16 mil. je to dosť bargain. Čo som videl nejaké zápasy AS tento rok tak vo väčšine bol najlepším hráčom, alebo medzi najlepšími.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
snuff24

AC se nevzdává fakt jsem věřil, že po včerejšku navýšíme náskok.Myslím, že LM si už určitě pohlídají když tak sleduju tu konkurenci tak je může předběhnout maximálně Atalanta. Takhle to zní, že pasuju Inter na vítěze to samozřejmě ještě ne, ale pokud nám vydrží forma tak to snad už neposereme Rozhodně když se podíváme na vzájemné souboje s týmy z nejužší špičky a přímými konkurenty v boji o titul/LM tak podáváme stabilní výkony a troufnu si říct, že jsme byli pokaždé lepším týmem. FORZA INTER

Reagovat
AngryPrd

Inter som tipoval na vitaza uz minuly rok. Este pred par zapasmi som si myslel, ze to nedokazu ani tento rok. Ale po poslednych zapasoch , aj po zapasoch s AC je vidiet vyrazny pokrok vo vykonoch a hlavne v sebavedomi celeho muzstva. Uz som to spominal, ak Inter tento rok nevyhra majstra tak uz asi nikdy. Forza AC !

Reagovat
snuff24

Přesně tak Juventus je v rozkladu a musíme toho využít.Asi nezažije takový sešup jako milánské kluby má asi silnější základy a větší finanční sílu než když docházel dech milánským klubům, ale i tak jim bude chvíli trvat než se zase dostanou na úroveň jakou měli donedávna.

Reagovat
10

je prdel sledovat, jak se to tady všechno rychle mění, jeden měsíc je v rozkladu Inter, další měsíc je v rozkladu Juventus, jeden měsíc slaví Scudetto AC, teď ho slaví Inter...

Reagovat
Savi

Jen AS si jede furt to svoje :-)

Reagovat
snuff24

A nejste? Jako samozřejmě můžete klidně chytit formu a udělat scudetto, ale nejste zdaleka ten neohrožený Juventus jako tomu bylo doteď.

Reagovat
10

za posledních 10 zápasů má Juventus v lize o bod méně než Inter, v době, kdy hraje od začátku sezony každý 3 dny, bez 6 hráčů základu, z čehož jsou 3 naprosto zásadní (Dybala, Cuadrado, Arthur), bych o rozkladu nemluvil...neohrožený Juventus už to není delší dobu, zároveň ale Inter vypadá jako adept na Scudetto teprve asi tak měsíc, takže je tohle všechno pořád dost předčasný

Reagovat
10
Reagovat
Nuno čomes

Ale klid, pořád chybí 1/3 zápasů a náskok se rovná dvěma zápasům. Neplašte o Scudettu.

Reagovat
snuff24

Však joo

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, tých prvých 20 minút by sa vpohode dostalo do nejakého zlatého rímskeho fondu. Celý zápas to vyzeralo ako charitatívny zápas, kedy tí naši borci sú poskladaný team celebrít z telky. Už asi pätnásty zápas v rade proti tímu z prvej 6 vyzerá tak isto, s tými istými chybami a úplnou impotenciou. Ale tu sa točí o tom, že by s tým kádrom vlastne nikto nehral lepšie, pretože je to priemerák vedľa priemeráka

Som absolútne presvedčený o tom, že Spalletti by z tohto tímu za 2 týždne spravil celkom pekne namazaný stroj, a včera by uhral prinajhoršom veľmi peknú remízu po kukateľnom výkone.

Serse Cosmi na plac!!! Dáme tam srdíčko a nejak to ukopeme. A nie s týmto peaky blinders homošom.

Reagovat
DelPiero137

To iste sa pise o Juve (hlavne FB). Hlavne ze mame takmer rovnaky kader ako minulu (vitaznu) sezonu, posilneny o hracov ktori minulu sezonu patrili medzi to najlepsie v lige.

Zacinam byt alergicky na tieto keci. Jasne ze je to v privom rade o trenerovi!

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Jednoznačně, a v Itálii je to vidět nejvíc. Stačí se podívat na AC, co s nima udělal trenér s elementárním chápáním fotbalu, kterej se neřídí svým egem a nepodřizuje všechno póze, že je vlastně hypermoderní trenér, co bude napadat v 9 lidech, hrát vertikální totální fotbal a cpát hráče do svýho vysněnýho rozestavení, na který má v kádru asi tak 4 hráče.

Reagovat
DelPiero137

Cim to je? Nekompetentni riaditelia, majitelia ze zakazdym prijmu nespravneho trenera? V Taliansku je to extrem, posobi to ako pokus/omyl. Talianska trenerska skola bola vyhlasena ale aj tu jej usiel vlak (cest par vynimkam). Cudzinci sa velmi tazko presadzuju, co je chyba si myslim.

Reagovat
Dejwa

Cosmi prý do Crotone

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitá je další ztráta Juve, furt je beru jako největšího soupeře o Scudetto. Snad zvládneme vítězně následující zápas v Parmě a pak si to doma rozdáme proti Atalantě, kde bude malá výhra i remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus tuto sezonu nikdy nebol super o scudetto...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou 6 bodů za vámi a mají zápas k dobru. Navíc důležitý zápasy budou hrát doma.

Reagovat
smazaný uživatel

cize 10 bodov za prvym...

Reagovat
smazaný uživatel

Není nic rozhodnutýho, bude to ještě boj.

Reagovat
smazaný uživatel

z 15 zapasov by Inter musel 4 prehrat a vy vsetko vyhrat aby ste urobili titul, ako velmi realne to vidis?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem Juventini!

Věřím letos ve Scudetto, ale je stále brzo na radovánky, čekají nás ještě těžký zápasy.

Reagovat
10

Matematika ti taky jde koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Chceme jít po scudettu, máme nejlepší formu v lize, máme nejspíš papírově nejlepší tým ... Ale za výhru budeme považovat doma bod s Atalantou

Reagovat
smazaný uživatel

Si povíme za 14 dní. Btw. malá výhra.

Reagovat
snuff24

no to jak to dopadne neovlivní to, že je to blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen říkám, že to nebude easy zápas a nevidím to na výhru. Naopak Atalanta má formu a hraje velmi dobře.

Reagovat
snuff24

To chápu ale takhle k tomu fakt nemůžeme přístupovat kdyžtak reálně hrajeme o scudetto i v poslední třetině sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý je vyhrát v Parmě. O víkendu se uvidí. Věřím, že AC ztratí ve Veroně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele