24. kolo
28.02.2021 12:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Ofenzivně marná Doria padla, Atalanta zvítězila o dvě branky

Atalanta splnila své předsevzetí a připsala si v Janově na účet plný počet bodů. Gólově se o destrukci domácích snů o výhře postaralo duo Malinovskyj - Gosens a výsledek znamená, že se celek z Bergama posouvá minimálně na pár hodin na čtvrté místo.

Sampdoria přitom začala proti favorizované Atalantě o chlup lépe. V desáté minutě totiž obránce Romero vyrobil obrovskou hrubku, když kousek za vápnem přišel díky aktivnímu napadání o míč a ten si vzal pod patronát Jakub Jankto. Postoupil s ním o pár metrů a vypálil velmi dobrou střelu. Brankář Marco Sportiello ale celou situaci dobře viděl a díky skvělému zákroku panovalo dál bezbrankové skóre.

Bylo překvapivé, s jakou lehkostí a jak snadno se domácí dostávali na polovinou soupeře. Bohužel pro "Námořníky" to ale bylo všechno, finální fáze už většinou nenašla u obrany La Dea pochopení. Jinak první půle mnoho zajímavého nepřinesla a na větší šanci jsme čekali.

Nudnější pasáž přerušil velmi rázně až Ruslan Malinovskyj. Ten pět minut před koncem dostal hodně prostoru, takže mohl s míčem uhánět na bránu. Za vápnem se rozhodl pro střelu a míč zakroutil krásně k tyči! Rána ještě ve vzduchu trochu zaplavala a brankář Audero byl bez šance - 1:0 pro hosty.

Pět minut po změně stran málem přidali hosté druhý zásah. Robin Gosens našel u vápna mladého beka Joakima Mæhleho, který se do míče vší silou opřel a málem protrhl síť. Jenže sudí Marinelli si dobře všiml, že Gosens předtím vybíhal z ofsajdu a gól neuznal. Gosens se však přesto dočkal satisfakce. Dvacet minut před koncem vtrhl do vápna Sampdorie a ve skluzu za udivenou obranou Dorie na zadní tyči uklidil přetažený míč pod břevno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele