24. kolo
27.02.2021 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Hellas si na "Starou dámu" znovu vyšlápl a remizoval s ní 1:1

Obhájce titulu Juventus nedokázal v sobotu večer porazit Hellas a remíza 1:1 je pro něho velkou ztrátou. Vše přitom hostům vycházelo, ale na branku Ronalda odpověděl čtvrthodinu před koncem další gólovou hlavičkou český záložník Antonín Barák.

Juventus minulý týden porazil Crotone 3:0 a posunul se v tabulce na třetí místo za milánské velkokluby, načež se v sobotním zápase ve Veroně mohl přiblížit druhému Milánu na rozdíl jednoho bodu. Hellasu se letos daří, což mimochodem ukázal v prvním zápase na Allianz Stadium, který skončil remízou 1:1.

Favorizovaní hosté začali ve Veroně velkým náporem, ale domácí úvodní pětiminutovku přečkali bez úhony a o chvíli později se mohli ujmout vedení, nebýt skvělého zákroku Szczesnyho proti bezprostřední hlavičce Faraoniho na bližší tyči. "Stará dáma" pak měla zase územní převahu, ale na větší příležitost čekala marně. Hellas velmi dobře bránil a poločasová remíza mu dávala na bodový zisk slušné naděje.

Andrea Pirlo věděl, že je potřeba něco změnit, ale ke střídání prozatím nesáhl, zatímco Ivan Jurić vystřídal Iliće za Velosa. A lépe vstoupil do druhé půle Juventus. Ve 49. minutě přihrál Chiesa nabíhajícímu Ronaldovi, který svojí devatenáctou brankou v sezoně zajistil Juventusu důležité vedení. Po hodině hry pak mohli hosté zvýšit náskok, když skvělou práci dovedl Kulusevski a Ramsey z dobré pozice trefil jen bránícího hráče.

Hellas potřeboval být směrem dopředu aktivnější a to se dlouho nedělo. Až čtvrthodinu před koncem se dokázal více usazovat na polovině Juve a v 77. minutě dokonce srovnal na 1:1. Darko Lazović poslal do šestnáctky krásný centr a český záložník Antonín Barák podobně jako v zápase s Parmou vstřelil hlavou gól. Opařený Juventus pak klidně mohl inkasovat ještě jednou, ale ránu Lazoviće fantasticky vyškrábl Szczcesny.

Juventus se v závěru zmohl jen na přímák Ronalda, který nedopadl podle představ a pak už se nic na hrací ploše nestalo. "Stará dáma" s Hellasem opět ztratila a komplikuje si boj o Scudetto.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

JUVE 8 hráčů z juniorky? To by stálo za to se podívat

Reagovat
montaigne33

Barák letos řádí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele