24. kolo
28.02.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol proti Beneventu zabrala a připsala povinné tři body

Fotbalisté Neapole dokázali porazit v nedělním utkání Benevento a alespoň částečně napravili předchozí neúspěchy v domácí soutěži i v Evropské lize. Kaňkou na jinak slušném výkonu bylo vyloučení stopera Koulibalyho, který uviděl červenou kartu devět minut před koncem již za stavu 2:0. O ten se svými góly zasloužili Dries Mertens a Matteo Politano.

Utkání začalo dle očekávání převahou Neapole, která poměrně trpělivě hledala skulinky v defenzívě Čarodějnic a teprve až ve 28. minutě si připsala první výraznější šanci. Ke střeleckému pokusu se odhodlal Mertens a branku minul. Neapol se dostala do vedení ve 34. minutě, když zprvu Politanův centr jen prolétl vápnem, ale poté ho vrátil před branku Ghoulam a střelecky se prosadil Dries Mertens.

Neapol se po vedoucí brance uklidnila a rychle mohla vedení navýšit. Zieliňskiho střela dokonce skončila v síti, ale naneštěstí pro Parthenopei byl máván ofsajd. Benevento mělo v první půli jen jednu šanci a tu po ráně Depaoliho vyrazil Meret na rohový kop. První poločas už nic dalšího nepřinesl, takže Parthenopei šli do šaten jako spokojenější z obou týmů.

Po změně stran domácí dlouho kontrolovali hru a v 66. minutě zasadili Beneventu rozhodující úder. Insigne načechral balón na malé vápno, kde ho nešťastně zasáhl Letizia, přičemž nejspíše ještě došlo ke kontaktu Matteem Politanem, kterému byl gól nakonec připsán.

V této chvíli už to mělo Benevento složité, ale nevzdávalo se a devět minut před koncem vykřesalo jiskřičku naděje, když ostrý zákrok na Letiziu uviděl druhou žlutou kartu obránce Koulibaly. Oslabená Neapol se do závěrečného hvizdu bez problému ubránila a po výhře zůstává v kontaktu s evropskými poháry i ve hře o čtvrtou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele