24. kolo
27.02.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Immobile nedal penaltu, Bologna to dvakrát potrestala

Lazio si připisuje další nepovedený výkon, protože se domů vrací bez bodů. Bologna naopak překvapivě vítězí, přičemž hostům nedovolila ani jednu branku. Mihajlovićův tým spasilo trio Skorupski, Mbaye a Sansone.

Lazio hrálo o hodně a po vysoké porážce od Bayernu Mnichov se potřebovalo dostat zase do tempa. A začalo velmi dobře. Po deseti minutách mělo příležitost zahrávat přímý volný kop a ke standardce se postavil Sergej Milinković-Savić. Kopl to krásně, jen pár centimetrů mu chybělo. Daleko nadějněji vypadala minuta patnáctá.

Nicolás Domínguez totiž ve vlastním vápně fauloval a sudí okamžitě pískal penaltu. K ní se postavil Ciro Immobile, osvědčený střelec. Jenže polský brankář Łukasz Skorupski vystihl směr a jeho pokus lapil!

A to ještě nebyla ta nejhorší zpráva první půle. Po pouhých dvou minutách musel Immobile litovat ještě daleko víc, protože Bologna se ujala překvapivého vedení! Zdánlivě jednoduchá akce na jeden dotek poslala míč do vápna a v něm pálil z první Orsolini. Pepe Reina míč vyrazil jen k pozornému Mbayemu, který už z dorážky doklepl balon do sítě - 1:0 pro Felsinei.

Reinu musela trochu vystrašit i sebevědomá střela Barrowa zpoza vápna, ale nakonec ji zpacifikoval. S dělovkou Marušiće si Skorupski poradil a přesný nebyl ani z vápna pálící Soriano. Trenér Inzaghi sáhl jen k jednomu střídání a sledoval, jak Bologna dál jeho tým přehrává. Především mladý tahoun ofenzivy Musa Barrow byl těžkým klientem obranných valů Římanů.

Ofenzivní pokusy Lazia narážely na bezradnost i nepřesnost. Bologna naopak byla nadmíru efektivní. Po hodině hry totiž Barrow zpětnou nahrávkou do vápna oslovil Nicolu Sansoneho a ten z voleje propálil i dvojici obránců před Reinou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele