24. kolo
28.02.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ante Rebić (© AFP)

AS Řím doma podlehl Milánu 1:2

Porážkou domácího týmu skončil duel na Stadio Olimpico v Římě. Tamní AS nestačilo na AC Milán v ofenzivní bitvě, která po všech stránkách musela bavit. Gólových příležitostí bylo opravdu hodně a nakonec zvítězil tým, který se přeci jenom dopustil méně chyb. Rozhodující branku na 2:1 vstřelil ve druhém poločase Ante Rebić.

V základní jedenáctce hostí chyběl kapitán Alessio Romagnoli, kterého se trenér Stefano Pioli rozhodl posadit jen na lavičku náhradníků. Jeho místo zaujal anglický stoper Fikayo Tomori.

AS Řím doma začal naprosto strašidelně a vlastně jen zázrakem neinkasoval rychlý gól. Bylo až neuvěřitelné, co všechno dokázal Milán zahodit. Ve 3. minutě si vyměnili balón Ibrahimović s Hernándezem a prvně jmenovaný přinutil Lópeze k prvnímu zákroku. O minutu později však brankář domácích vyrobil hrubku, Ibrahimović ho obral o balón a pak patičkou zakončil těsně vedle branky. Hvězdný Švéd mohl celou situaci řešit mnohem lépe, ať už přihrávkou, nebo lepší koncovkou.

Římané dál pokračovali v naprosto příšerném výkonu a po další ztrátě balónu už inkasovali, byť gól nakonec nebyl uznán. Rebić ve vyložené šanci posouval balón Ibrahimovićovi před prázdnou branku a ten stál o půl kroku v ofsajdu. Milánští se mohli zlobit jen sami na sebe, že v tomto zápase ještě nevedli. Před brankou Vlků bylo nadále hodně živo. Přízemní ránu Rebiće vyrazil López a Kjaerova hlavička z 27. minuty orazítkovala břevno.

Teprve až potom začal hrozit i AS Řím a i jemu nebyla uznána branka. Po rohovém kopu se trefil hlavou Mchitarjan, ale ještě předtím byl pískán útočný faul. Na Stadio Olimpico se hrál opravdu ofenzivní fotbal nahoru dolu. V dalších velkých šancích ztroskotali na Lópezovi Rebić i zblízka Saelemaekers a to mohlo AC vyjít draho, protože vzápětí zakončoval před Donnarummou pohledným lobem vedle Mchitarjan.

V divoké první půli nakonec branka padla a pro letošní AC možná trochu typicky z pokutového kopu. Calabriu na samotné hranici pokutového území bolestivě přišlápl Fazio a i když sudí nejprve nepískal, posléze s pomocí videa penaltu nařídil. Franck Kessié zvolil prudkou přízemní ránu k tyči a poslal AC Milán do zaslouženého vedení.

Z něho se ale Milánští dlouho neradovali. Krátce po změně stran dostal Jordan Veretout spoustu prostoru i času zakončit a proti jeho tvrdé ráně k tyči byl Donnarumma krátký - 1:1. AC Milán navíc stihla další pohroma, když musel kvůli svalovým potížím předčasně střídat Zlatan Ibrahimović. Fotbal na obě strany ale pokračoval a po chybné rozehrávce Lópeze se Rossoneri znovu dostali do vedení. Balón se rychle dostal k Rebićovi, který se křižnou ranou konečně prosadil.

Hosté znovu vedli, ale do konce zápasu je čekala těžká šichta. Po sedmdesáti minutách se šikovně obtočil Borja Mayoral a z vyložené pozice přestřelil. Na druhé straně zase nepřesně zakončoval Saelemaekers. V 78. minutě zase zakončoval na zadní tyči po centru Hernándeze Tomori, ale stav zůstával i díky zákroku Lópeze stejný.

V závěru zápasu vzbudil hodně emocí souboj v pokutovém území Milána mezi Hernándezem a Mchitarjanem, po kterém Armén upadl a dožadoval se pokutového kopu. Sudí se však rozhodl nepískat. Vzápětí na druhé straně zajímavě zakončoval Krunić, který v pádu podsekl balón z velké dálky a Pau López ho musel vyškrábnout na rohový kop.

AS Řím byl ve hře až do závěrečného hvizdu. V nastavení musel ještě Donnarumma lapit ránu Mchitarjana a následně už byl zápas ukončen.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele