24. kolo
28.02.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

João Pedro (© AFP)

Cagliari konečně zvítězilo a z Crotone veze tři body

Od 7. listopadu do 28. února 2021 trvala série Cagliari bez jediného vítězství. Negativní bilance stála funkci hlavního kouče Eusebia Di Francesca a byl to jeho nástupce Leonardo Semplici, který si tím pádem prožil vítěznou premiéru v novém angažmá. Sardiňané udeřili na Ezio Scida dvakrát po změně stran. Nejprve se trefil Pavoletti a po něm João Pedro.

Cagliari pochopitelně oživilo své šance na konečnou záchranu v soutěži, zatímco Crotone si situaci komplikuje. Ryze záchranářský duel v prvním poločase branku nepřinesl, byť k tomu byly dobré příležitosti.

Už ve 3. minutě prosvištěl pokutovým územím Cagliari nebezpečný centr, na který nikdo z domácích nezareagoval. Krátce na to spálil obrovskou tutovku i Messias, který zblízka trestuhodně přestřelil. Aktivita Crotone byla v úvodu zápasu velká, nicméně ke střele na branku nedošlo, natož ke gólu. Cagliari pak postupně vyrovnávalo hru, až získalo mírnější převahu. První poločas ještě nabídl nepříjemné zranění kolene Salvatoreho Moliny, který tak musel opustit hrací plochu.

To nejdůležitější se odehrálo po změně stran. V 56. minutě přilétl do vápna Crotone dlouhý centr a Leonardo Pavoletti na zadní tyči hlavou ukončil bezbrankový stav. Cagliari se vedoucí brankou dostalo do euforie a vzápětí se na Crotone valil další útok. Nandeze ještě vychytal Cordaz, ale poté došlo v pokutovém území k faulu na Pavolettiho a sudí odpískal pokutový kop. João Pedro ho suverénně proměnil a Cagliari bylo blízko ukončení dlouhé série.

Do konce zápasu ještě zbývala spoustu času a Crotone mohlo snížit prostřednictvím Ounase, který pálil do tyče. Stejného hráče o chvíli později fauloval Lykogiannis a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Domácí získali v závěru velkou převahu, nicméně gól se jim vstřelit nepodařilo. V 90. minutě Cragno skvěle zpacifikoval střelu Messiase a tím uhasil veškeré domácí naděje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele