24. kolo
27.02.2021 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Emmanuel Gyasi (© AFP)

Parma ztratila dvoubrankové vedení, Spezii spasil Gyasi

Parma se pořád nedokáže dostat z pásma sestupu a dnes její šance utrpěly další ránu. Ačkoli Parma nad domácí Spezií vedla dokonce o dvě branky, druhá půle jí naprosto nevyšla. Díky dvěma zásahům domácího hrdiny Gyasiho totiž Spezia vydřela bod.

Tým trenéra Roberta D’Aversy začal velmi slibně a netrvalo mu dlouho, než svou aktivitu přetavil v úvodní branku celého utkání. Rychlonohý Yann Karamoh využil menšího zaváhání v obraně domácího celku, přidal do kroku a ve vápně obehrál i obránce Bastoniho. Udělal mu kličku a pak zakončil do protipohybu brankáře Provedela - 0:1.

Obdobná akce se zrodila také o pár minut později, když Karamoh přesprintoval dvojici soupeřů a přihrál na vápno volnému Brunettovi. Ten si míč efektně zpracoval, jenže po další kličce pálil jen do padajícího brankáře Provedela. Vadit mu to zas tak nemuselo, protože po pouhé minutě našel krásným pasem nabíhajícího Hernaniho a brazilský záložník ve skluzu na přední tyči propálil Provedela - 0:2.

Start jako z říše snů, ale fanoušci Ducali už se dávno naučili, že ani to není záruka bodů. Rázně jim to navíc připomněl Maggiore, který si v závěru první půle naskočil na pas od Bastoniho a hlavou se prosadil. Nicméně po nápovědě od videa sudí Orsato gól pro Bastoniho ofsajd odvolal.

Domácí trenér Marco Italiano prostřídal dvojici hráčů, aby své jedenáctce dodal nový impuls a zjevně udělal dobře. Po pouhých sedmi minutách hry totiž Parma neodvrátila nepříjemný centr, do vápna pronikl Maggiore a našel přesným pasem před bránu osamoceného Emmanuela Gyasiho - 1:2.

A to už Parma znervózněla. Její dravost a jednoduchá hra z první půle se naprosto vytratily a úřadovala Spezia. Dočkala se dvacet minut před koncem, když zmatení obránci Parmy nezabránili střílenému centru do vápna, střídající Verde jej vrátil do ohně a Emmanuela Gyasiho opět nikdo před bránou nehlídal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele