21. kolo
09.01.2022 14:30 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Gianluca Scamacca (© AFP)

Empoli doma schytalo debakl od Sassuola

Empoli doma zklamalo a od Sassuola dostalo pětibrankový příděl. Rozhodující přitom byla 61. minuta, ve které dostal červenou kartu Viti, po které se hra Azzurri úplně sesypala. Za Sassuolo stříleli branky Berardi, Scammaca a Raspadori.

Empoli ve čtvrtek vyválčilo cenou remízu na Stadio Olimpico s Laziem, ale domácí zápas se mu hrubě nevyvedl. Sassuolo zvítězilo takřka po měsíci a stabilizovalo svoje postavení ve středu tabulky.

Hosté začali na stadionu Carla Castellaniho dobře a první tutovku spálil Defrel. Jeho střelu pravou mu vychytal Vicario. Ve 12. minutě ale fauloval v pokutovém území šlapákem Liam Henderson a sám postižený Domenico Berardi penaltu s přehledem proměnil. Hosté se z vedení neradovali dlouho. O pět minut později Henderson napravil penaltové zaváhání a v pokutovém území vstřelil levačkou vyrovnávající gól.

Ani stav 1:1 neměl dlouhého trvání. Ve 24. minutě napřáhl za hranicí šestnáctky Giacomo Raspadori a umístěnou střelou k tyči vrátil vedení na stranu Neroverdi. Ještě v prvním poločase ztratili domácí zraněného Di Francesca, jehož nahradil Cutrone. Před koncem poločasu se pak dostal k nadějné dorážce Kyriakopoulos a jen s pomocí teče skončil balón mimo branku.

Domácí chtěli nelichotivý výsledek zvrátit, ale 61. minuta jim udělala čáru přes rozpočet. Mattia Viti udělal v krátké době druhý faul a musel předčasně do sprch! A netrvalo to dlouho a Sassuolo početní převahu využilo ke třetí brance. Berardi rozjel útočnou akci a přesnou přihrávkou našel před brankou úplně volného Gianlucu Scammacu - 3:1.

Empoli se úplně položilo a inkasovalo ještě dvakrát. V 72. minutě se dostal k odraženému balónu od břevna Giacomo Raspadori a už to bylo o tři góly. Dílo zkázy pak dokonal v nastavení opět Gianluca Scammaca, který hlavou vsítil svojí druhou branku v utkání. Krátce před tím nedokázal korigovat výsledek Henderson ve spolupráci s Cutronem, ale v tomto případě by šlo jen o korekci nelichotivého výsledku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele