Serie A - preview 21. kola: Na Sardinii dorazí Bologna

09.01.2022, 08:51, aktualizováno 11.01.2022, 08:47
Previews
Sardegna Arena (Cagliari) (© AFP)
Cagliari Calcio může proti Bologně udělat další krok k opuštění pásma sestupu, na sedmnácté Benátky ztrácí čtyři body. Rossoblu si naopak chtějí upevnit pozici ve středu tabulky...
Cagliari Calcio - Bologna FC  (úterý 20:45)
Bologna je stále zasažená množstvím absencí, ale podle nových regulí ligového vedení jí to nebrání odehrát duel s Cagliari podle kalendáře. Cagliari sice v minulém kole překvapivě porazilo Sampdorii, ale stále dlí až na 18. místě.

Cagliari se v minulém kole povedlo konečně vyhrát a to teprve podruhé v sezoně! Po třech prohraných utkáních s hrůzostrašným skóre 0:10 se sardinskému týmu konečně povedlo vyhrát, což odnesla Sampdoria. Ze sestupového pásma to ale tým s druhou nejhorší obranou a třetím nejhorším útokem ligy neposunulo. Navíc mu pořád schází pětice zraněných nebo nakažených hráčů včetně tahouna Nandeze.

Bologna je na tom v ohledu absencí ještě mnohem hůř. Barrow je na Africkém poháru národů a kromě něj jsou mimo hru Medel, Schouten, Molla, Vignato, Santander, Van Hooijdonk, Viola, Hickey, Dominguez nebo Kingsley. Z toho zbytku už se trenérovi Mihajlovićovi bude nějaká formace hodně těžko skládat. Bologna v minulém kole nehrála právě kvůli covidu, takže po reakci bližších soupeřů klesla na jedenácté místo.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Lovato, Altare, Carboni - Bellanova, Deiola, Marin, Grassi, Lykogiannis - Pavoletti, João Pedro
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skoropski - Soumaoro, Bonifazi, Theate - De Silvestri, Svanberg, Soriano, Dijks - Orsolini, Sansone - Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.31 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - ACF Fiorentina  (pondělí 17:00)
Turín by moc rád napravil poslední porážku od Interu, ale v minulém kole nedostal kvůli zákazu krajské hygienické stanice šanci. S napětím tak vyhlíží duel s dalším soupeřem, kterým se v neděli odpoledne stane Fiorentina.

Býci hráli soutěžní duel naposledy na konci minulého roku a od té doby spíš jen trénují. A rozhodně to nebyl povedený konec, protože svěřenci trenéra Ivana Juriće nestačili na rozjetý Inter a těsně mu podlehli. Obecně chytil Turín los, který mu není co závidět, protože v minulém kole měl změřit síly s Atalantou. Jeho zápas ale byl jedním ze čtyř, které se vůbec neodehrály. A teď jej čeká Fiorentina.

S tou Turín nemá rozhodně moc dobré výsledky, ale když už se mu něco daří, tak vždycky doma. Z Toskánska si přivezl tři body v rámci Serie A naposledy v roce 1976! Takže teď určitě uvítá, že Fialky přijedou do Piemontu. Od roku 2018 totiž Fialky v první lize na tomto stadionu nevyhrály.

Ve větších problémech je rozhodně Turín, který se usadil až na dvanáctém místě a pro ambiciózního trenéra Juriće je to hodně špatné postavení. Dobrou zprávou je, že mu kromě Verdiho s Belottim nikdo nechybí. Ta horší zní, že Fiorentina je na tom ještě lépe a navíc může počítat i s novou posilou v podobě křídelníka Ikoneho, který přestoupil do Toskánska z Lille.

Fialky teď plní stránky novin zejména kvůli svým útočníkům. Hádky manažera Dušana Vlahoviće s vedením jsou nepříjemnou novinkou, optimističtější je ale návrat polského útočníka Krzysztofa Piąteka, který ještě zvýší potenciál útočné vozby. Fiorentina stále bojuje o návrat do evropských pohárů a v tuto chvíli už ukořistila šestou příčku. Navíc má jeden zápas k dobru, takže kartami o kvalifikaci do pohárů určitě ještě zamíchá.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Bremer, Rodriguez - Singo, Mandragora, Lukić, Vojvoda - Praet, Brekalo - Sanabria
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Castrovilli - Callejón, Vlahović, Gonzalez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.44 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Venezia FC - AC Milán  (neděle 12:30)
Minimálně do večera může na první místo tabulky AC Milán. Svůj duel 21. kola odehraje "po obědě" v Benátkách, kde ho nečeká jednoduchá práce. S nepořízenou se ze Stadia Pierluigiho Ponza vrátil AS Řím a body tu ztratil i Juventus.

AC Milán je pochopitelně velkým favoritem, od něhož se očekává zisk tří bodů. Ve čtvrtek zvládli Pioliho svěřenci náročné utkání s AS Řím (3:1) a v tabulce dotírají na vedoucí Inter. Milánští si zároveň pojistili druhou příčku před nevyzpytatelnou Neapolí.

Milánský velkoklub se v Benátkách představil před takřka dvaceti lety. V sezoně 2001/2002 vybojoval v Serii A čtvrté místo a následující sezonu se přes Slovan Liberec kvalifikoval do Ligy mistrů, kterou následně opanoval. Už je to dlouhá historie, ale na tehdejší výhru 4:1 se jistě vzpomíná hezky. Podobné vítězství by se AC hodilo i tentokrát a znamenalo by posun do čela tabulky před konkurenční Inter. "Budeme potřebovat předvést kvalitní výkon. Musíme se hodně hýbat a udržet šířku hřiště. Benátky jsou dobře trénované, jsou rychlí a techničtí. Zanetti je mladý trenér, který má jasné představy," nechal se slyšet na tiskovce Pioli.

V dostizích o Scudetto se Piolimu vrátili někteří klíčový hráči, zejména útočníci Giroud, Leão a Ibrahimović. Všichni tři byli proti Římu vidět, byť posledně jmenovaný Švéd negativně, když zahodil další penaltu.

Benátky ve čtvrtek vinou koronavirové situace nehrály a jaký bude osud důležitého záchranářského duelu v Salernu je zatím neznámý. Domácí se bojům o záchranu zřejmě nevyhnou, alespoň tomu napovídá aktuální situace v tabulce. Benátky jsou šestnácté a k dobru mají čtyři body a jeden zápas. Poslední soutěžní utkání odehráli "I Leoni ałati" před Vánocemi a doma podlehli Laziu 1:3.

Co se týče absencí v kádru Benátek, tak Ebuehi je na africkém šampionátu, zatímco Romero, Vacca a Peretz zůstávají na marodce. Kvůli karetnímu trestu si nezahrají ani Caldara a Tessmann.

I na straně Milána jsou absence a není jich málo. V Africe reprezentují své země Kessié, Ballo-Touré a Bennacer. Dlouhodobě zranění jsou Kjaer, Plizzarri, Tatarusanu a Calabria. Problémy mají i Tomori, Romagnoli, Castillejo a Pellegri.
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Lezzerini - Mazzocchi, Svoboda, Ceccaroni, Haps - Cuisance, Ampadu, Busio - Aramu, Henry, Okereke
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Kalulu, Gabbia, Theo Hernández - Tonali, Krunić - Messias, Díaz, Saelemaekers - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.29 - 4.24 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - US Sassuolo  (neděle 14:30)
Empoli sehrálo dva skvělé duely s italskými velikány, z nichž ale vytěžilo jen jeden bod. Další tři bude chtít přidat v neděli po obědě, kdy se na jeho stadionu ukáže Sassuolo. Dionisiho tým za sebou nemá zrovna povedené týdny.

Aurelio Andreazzoli koučuje Empoli sebevědomě a jeho tým předvádí skvělé výkony, zvlášť, pokud uvážíme, že se jedná o nováčka. Toskánský klub se uchytil v první desítce a momentálně mu patří devátá příčka i přesto, že mu poslední dobou docela dochází dech. Měl ale smůlu na náročný los, protože po AC Milán se naposledy utkal s Laziem.

Výsledkem byla remíza 3:3, přičemž Empoli přišlo o výhru až díky zakončení Milinkoviće-Saviće z nastavení. Empoli by mělo pracovat primárně na vlastní obraně, protože čisté konto udrželo jen jednou za posledních deset utkání.

Sassuolo patří k týmům hodně postiženým koronavirem, takže jeho základní jedenáctka asi bude hodně okleštěná. V tuto chvíli přepočítává trenér Dionisi už 8 absencí. To se logicky projevuje i na výsledcích týmů, který už ve třech posledních utkáních nevyhrál. Oproti Empoli ale zvládl porazit velikány AC i Lazio.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanovic, Ismajli, Romagnoli, Marchizza - Henderson, Ricci, Zurkowski - Bajrami - Di Francesco, Pinamonti
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - López, Harroui, Ayhan - Berardi, Raspadori - Defrel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 4.06 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - UC Sampdoria  (neděle 16:30)
Sampdoria minule překvapivě nestačila na potápějící se Cagliari a její současné vyhlídky nejsou o moc lepší. V neděli se totiž představí na stadionu pojmenovaném po legendárním Diegu Maradonovi v Neapoli.

Partenopei dokázali i bez přítomnosti trenéra Luciana Spallettiho fungovat a reagovat na velké oslabení. Covid jejich kádrem otřásl solidně stejně jako absence z důvodu Afrického poháru národů. Covidem se nakazil i trenér Spalletti, jehož místo zaujal na lavičce jeho dlouhodobý spolupracovník, který s ním procestoval už nejednu štaci. Marco Domenichini.

Třiašedesátiletý Ital v rozhovoru pro klubové stránky před utkáním se Sampdorií zmínil: "Minule se nám povedlo eliminovat hrozby Juventusu a myslím, že jsme si zasloužili víc bodů. Chtěli jsme vyhrát navzdory naší situaci a mnoha absencím. Je to tak vždycky - pokaždé jdeme do zápasu s jasným cílem, chceme vyhrát za každou cenu. Proti Sampdorii to nebude snadné, protože umí v obou směrech překvapit," dodal zkušený asistent.

Spallettiho Neapol si naposled ve šlágru kola rozdělila body s Juventusem a v Turíně nad ním dlouho vedla díky trefě Driese Mertense, který odehrál skvělý zápas. Federico Chiesa ale po změně stran srovnal na konečných 1:1, což Neapoli umožňuje zůstat na třetím místě. Alespoň do doby, dokud Atalanta neodehraje svůj prozatím zrušený duel s Turínem.

Neapol má stále hodně absencí a před utkáním se Sampdorií zůstávají mimo hru Meret, Zieliński, Fabián Ruiz nebo Lozano, přičemž Anguissa s Osimhenem reprezentují své země. Ani Doria nebude kompletní, protože D‘Aversovi schází zranění či nakažení Falcone, Augello, Damsgaard a Verre, přičemž zkušený veterán Candreva má stopku za karty.

Doria v minulém kole překvapila své fanoušky hodně negativně, protože prohrála s tragickým hrajícím Cagliari. Tím se její série zápasů bez výhry protáhla na tři, především se ale Námořníci opět přiblížili pásmu sestupu, od nějž je dělí sedm bodů. Teď navíc jejich nepříliš produktivní útok narazí na nejlepší obranu ligy (spolu s Interem dostala Neapol jen 15 branek). Doria naopak nastřádala jen 28 gólů.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Juan Jesus, Rrahmani, Mario Rui - Demme, Lobotka - Politano, Elmas, Insigne - Mertens
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Ferrari, Chabot, Yoshida, Murru - Bereszyński, Ekdal, Thorsby, Gabbiadini - Quagliarella, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.77 - 8.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 16:30)
V neděli odpoledne se do sebe pustí týmy, které byly hodně zasažené koronavirem. Udinese se z další vlny stále ještě oklepává a soutěžní duel nehrálo už několik týdnů, zatímco Atalanta vynechala jen minulé kolo.

Říct, že Udinese prohrálo soutěžní duel naposledy před více než měsícem, zní jako velký kompliment. Faktem ale je, že Zebry od té doby hrály jen tři duely, z toho jeden se týkal Coppa Italia. Kromě remízy s AC Milán už Udinese sehrálo jen jeden duel, s Cagliari. Byla to tehdy v polovině prosince majestátní podívaná, protože Zebry rozemlely svého soka na padrť a daly mu čtyři góly.

Jenže pak se objevila hojně se rozšiřující další vlna nákazy koronavirem mezi fotbalisty a Udinese to odneslo skoro nejvíc. Proti Salernitaně i proti Fiorentině byly jeho zápasy zrušeny, respektive formálně kontumovány ve prospěch soupeře s tím, že klub samozřejmě podá odvolání a utkání se zřejmě sehraje v náhradním termínu. Zebry tedy odehrály jen 18 zápasů, takže není divu, že jim patří až 18. místo v tabulce.

Proti Atalantě se ale nedá očekávat, že by snadno získaly body, které by jim mohly pomoct v postupu tabulkou. Udinese proti Atalantě zvládalo vyhrávat celkem pravidelně mezi lety 2014 a 2017, ale od té doby jsou výhry převážně v režii Orobici.

Udinese má pořád mimo slušnou řádku hráčů, ale většinou se nejedná o muže ze základu. Hrát nebudou Makengo, Soppy, Pereyra, Nestorovski, Zeegelaar a Udogie. Atalantě schází vykartovaný Freuler a do hry se nezapojí ani Zapata, Musso, Gosens či Palomino.

Atalanty se netýkalo minulé kolo, pročež se se snížil její náskok na Juventus o jeden bod. Vynucená pauza ale možná přišla vhod, protože Atalanta předtím ze dvou ligových kol urvala jen jediný bod.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Pérez, Becao, Nuytinck, De Maio - Molina, Arslan, Walace, Pussetto - Beto, Deulofeu
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Tolói, Demiral, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Koopmeiners, Zappacosta - Pašalić, Malinovskyj - Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.65 - 3.90 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Spezia Calcio  (neděle 18:30)
Už to budou pomalu čtyři měsíce, co janovští Grifové okusili, jak chutná ligové vítězství. Ani angažování ukrajinské legendy Andrije Ševčenka nepřineslo zlepšení, ale jestli fanoušci upínají zrak k nějakému zápasu, který by to mohl všechno změnit, je to nedělní záchranářský duel proti Spezii.

Spezia je totiž rovněž namočena do bojů o přežití. V tuto chvíli je sedmnáctá a má náskok tří bodů na Cagliari, který se však může velmi rychle rozplynout. Hosté nedokázali potvrdit senzační výhru z Neapole a doma přenechali všechny body Hellasu.

I pro Spezii je duel na Luigi Ferraris naprosto klíčový. V zájmu "Aquilotti" rozhodně není pustit si Janov blíže k tělu. Mezi oběma celky je v tuto chvíli čtyřbodový rozdíl a ten budou chtít hosté minimálně udržet.

Janovští mají před sebou ideální možnost ukončit dlouhé čekání na vítězství. Se Spezií se pyšní o trochu lepší vzájemnou bilancí a především s ní přes osm let neprohráli soutěžní zápas. Ligová porážka je pak ještě starší, z listopadu 2006. Tehdy oba celky hrály Serii B.

Zápas může být pikantní pro trenéra hostí Thiaga Mottu, který v Janově hrával. Zajímavé je, že se potkají dva mladí trenéři, kteří hrávali v Miláně, avšak oblékali jiné dresy - Ševčenko červenočerný, Motta modročerný dres Interu.

Janovští se musejí vypořádat s absencemi Rovelly, Behramiho, Criscita, Kallona a Serpeho. Méně absencí má Spezia. Colley je v Africe a Agudelo si odpykává karetní trest.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Vanheusden, Bani, Vazquez - Hefti, Melegoni, Badelj, Portanova, Cambiaso - Destro, Caicedo
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlić, Nikolaou - Gyasi, Maggiore, Kovalenko, Bastoni, Reca - Sztrelec, Antiste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.18 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Juventus FC  (neděle 18:30)
AS Řím čeká další těžká zkouška, protože po AC Milán bude tým z hlavního města měřit síly s dalším velikánem. Na Stadio Olimpico totiž míří Juventus, který začal tabulkou hodně rychle stoupat nahoru. Jeden ze dvou velkých šlágrů 21. kola slibuje drama i proto, že oba soupeře dělí jen tři body.

Šestého ledna, kdy se odehrálo nekompletní 20. kolo Serie A, je pro italský fotbal velkým dnem, který nese výraznou turínskou stopu. Právě tento den v roce 1898 se odehrál historicky první přátelák dvou italských týmů. Na jedné straně formace čerstvě vzniklého CFC Janov a na druhé složený tým reprezentující Turín. Právě Rappresentanza Torino utkání před dvěma stovkami diváků vyhrála díky jediné trefě, kterou zaznamenal Gordon Thomas Savage.

Tohle datum ale tentokrát nebylo tak úspěšné pro Juventus a ještě mnohem hůře dopadlo v tento den AS. Římané putovali na San Siro, kde čelili AC Milán. Týmu, který byl velmi oslaben covidem a také účastní několika cenných hráčů na Africkém poháru národů. Na mnoha postech figurovala v podstatě béčková sestava. Jenže ani to AS nepomohlo. Jak už to u něj bývá zvykem, velká utkání psychicky nezvládá a často si pod sebou úspěšně řeže vlastní větev.

Zejména druhý gól AC, který vznikl po obrovské hrubce hostující obrany, dokonale vystihoval rozpoložení AS z velkých zápasů. Jedinou výjimkou v dlouholeté tradici představovalo nedávné vítězství nad Atalantou. S Juventusem se Římanům vůbec nedaří. Doma vyhráli nad svým soupeřem naposledy v květnu 2019 a aktuálně Juventus vyhrál dvě poslední bitvy v řadě, v nichž mu Římané nedali ani jednu branku.

I přes mizerné výkony, které AS pod renomovaným Josém Mourinhem předvádí, si stále udržuje šanci na Ligu mistrů. Od pátého Juventusu ho dělí jen tři body, na čtvrtou Atalantu jich v tuto chvíli (Atalanta má utkání k dobru) ztrácí jen šest.

Potíž bude pro Mourinha spočívat v tvorbě základní sestavy. Z ní totiž kvůli červené kartě v minulém kole vypadly opory Mancini a Karsdorp, takže Mourinho je v tuto chvíli bez jediného pravého obránce. Mimo hru zůstávají Mayoral, Spinazzola a Fuzato.

Juventusu se do hry vrací Paulo Dybala, který by měl začít od úvodních minut. A minule nastoupil od začátku i Federico Chiesa, kterému se povedlo vstřelit gól a obrat Neapol ve šlágru kola o dva body. Juventus tím protáhl svou sérii zápasů bez porážky už na sedm soutěžních utkání. Chybí mu ale stále Danilo, Bonucci a Pinsoglio.

Jeho úvodní utkání v sezoně rozhodně nenabízela příliš příjemnou podívanou a objevily se dokonce hlasy mluvící o tom, že oproti Pirlovu vedení se pod Maxem Allegrim hra nikam neposunula. Přesto se Juventus díky zlepšujícím se výsledkům vydrápal na současnou pátou příčku a je reálně ve hře minimálně o Ligu mistrů.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Kumbulla, Smalling, Ibañez - Viña, Veretout, Cristante, Pellegrini, El Shaarawy - Šomurodov, Abraham
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro - Chiesa, Locatelli, Bentancur, Bernadeschi - Morata, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.26 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - Salernitana Calcio  (neděle 20:45)
Dlouhý program 21. kola Serie A zakončí dva večerní duely a jeden z nich se bude týkat týmů Hellasu a Salernitany. Hosté ze Salerna jsou asi nejodpočinutější tým v Itálii a budou doufat, že se to pozitivně projeví.

Hellas má za sebou duel s jedním loňským nováčkem a teď ho čeká jeden nováček z této sezony. Svůj part ve 20. kole Hellas zvládl velmi dobře, připsal si tři body a díky dvěma gólům Caprariho v La Spezii vyhrál. To mu umožnilo poskočit na desátou příčku, byť dva týmy za ním mají odehráno o zápas méně a můžou ho snadno přeskočit.

Hellas doufá, že naváže na dobrou tradici proti Salernitaně, která ve Veroně od roku 1998 nevyhrála ani jednou. Teď má ale sil na rozdávání, protože poslední soutěžní duel odehrála v polovině prosince. Pak jí několik případů covidu zabránilo v účasti na zápasech s Udinese a Venezií, které byly velkou šancí na body. Salernitana potřebuje hlavně zpevnit obranu, která je se 42 inkasovanými góly tou zcela nejhorší v lize.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Casale, Ceccherini, Šutalo - Faraoni, Ilić, Tamezé, Lazović - Barák, Caprari - Simeone
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Zortea, Gyömber, Bogdan, Ranieri - Kastanos, Di Tacchio, Obi - Ribéry - Djurić, Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.30 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - SS Lazio  (neděle 20:45)
Víkendové kolo Serie A zakončí očekávaný duel vedoucího Interu s Laziem. Ústřední postavou je trenér Simone Inzaghi, který se před sezonou přemístil z italské metropole do města módy. Svůj um přenesl i na obhájce Scudetta, se kterým aktuálně vévodí tabulce. Lazio porazilo Inter na jeho půdě naposledy v březnu 2019.

Pro Inzaghiho to bude už druhé střetnutí proti bývalému týmu. Když se oba celky potkaly v říjnu naposled, bylo z toho vítězství Lazia 3:1. Inter tehdy na Stadio Olimpico nehrál dobře, ovšem následně se rozehrál do skvělé formy a v Serii A od té doby neprohrál. A co víc, v jedenácti zápasech inkasoval pouhé čtyři branky, zatímco jich vsítil šestadvacet. Fazónu ukázal i v Lize mistrů, kde se mu konečně podařilo postoupit do vyřazovací fáze.

Inter Milán sehraje své první utkání v novém roce. Ve čtvrtek byl jeho zápas odložen z důvodu pandemické situace a protože jeho městský konkurent AC Milán zvítězil, mají Nerazzurri na čele tabulky už jen jednobodový náskok.

Zatímco Inter odpočíval, Lazio sehrálo domácí bitvu s Empoli a poněkud překvapivě nevyhrálo. V divokém zápase vydřelo remízu 3:3 gólem Sergeje Milinkoviće-Saviće v nastavení. Nerozhodný výsledek je samozřejmě ztrátou, očekávalo se, že Sarriho tým naváže na předchozí výhry nad Janovem a Benátkami. "Děláme příliš mnoho chyb v obraně i mimo ní. Máme problémy i s přístupem. Proti Empoli jsme to přitom nepodcenili," zoufal si trenér Sarri.

Laziu patří po dvaceti odehraných duelech až osmé místo, ale i nadále zůstává v boji o pohárové příčky i o prestižní Ligu mistrů. Biancocelesti mají v tuto chvíli stejný počet bodů jako Fiorentina nebo městský rival AS Řím.

Duely Interu s Laziem patří k ozdobám soutěže. Potkávají se dva úspěšné týmy a to i na evropské scéně, byť se dlouho neradovaly z nějaké významné trofeje. O říjnovém zápase už byla řeč. V posledních pěti letech je vzájemná bilance vyrovnaná. Lazio vyhrálo na stadionu Giuseppe Meazzy před necelými třemi roky a skalp bude chtít získat i v neděli večer.

Koronavirová situace je nevyzpytatelná a pochopitelně zasahuje i do pravděpodobných sestav. Na straně Interu byli pozitivně testováni Satriano a Cordaz. Ze stejné nemoci se vyléčil útočník Džeko a měl by tak být připraven do hry. Kdo si naopak nezahraje je potrestaný záložník Çalhanoğlu.

Lazio je na tom o trochu lépe a postrádá jen dva hráče - Akpa Akpra a Romera.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Vidal, Brožović, Barella, Perišić - Alexis Sánchez, Lautaro Martínez
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Patric, Radu, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.34 - 9.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán19144149:1546
2.AC Milán20143343:2345
3.SSC Neapol20124436:1540
4.Atalanta Bergamo19115338:2438
5.Juventus FC20105528:1835
6.ACF Fiorentina19102734:2532
7.AS Řím20102832:2432
8.SS Lazio2095642:3732
9.Empoli FC2084833:3728
10.Hellas Verona2076736:3327
11.Bologna FC1983827:3127
12.Turín FC1974823:1925
13.US Sassuolo2067731:3225
14.Udinese Calcio1848626:2820
15.UC Sampdoria20551028:3720
16.Venezia FC19451018:3417
17.Spezia Calcio20441220:4116
18.Cagliari Calcio20271119:4113
19.Janov CFC20191020:3812
20.Salernitana Calcio18221411:428

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (360)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele