21. kolo
10.01.2022 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Josip Brekalo (© AFP)

Turín si snadno poradil s Fiorentinou

Pořádný výprask uštědřil Turín FC hostující Fiorentině. Především v prvním poločase byla Granata mimořádně efektivní, třikrát skórovala a své dílo završila po přestávce čtvrtým gólem. Dvakrát se prosadil Joisp Brekalo, po jedné brance vsítili Wilfried Singo a Antonio Sanabria.

Fiorentina přicestovala do Turína s vědomím, že pokud vyhraje, posune se na šesté místo před AS Řím. V Turíně ale naprosto selhala a zůstává sedmá. Domácí se naopak posunuli do první poloviny tabulky.

Oba celky přistoupily k utkání hodně bojovně a spíše než fotbalovými parádičkami "bavily" tvrdými souboji. Na první gól se ale dlouho nečekalo. V 19. minutě načechral Vojvoda centr na malé vápno a Wilfried Stephane Singo otevřel střelecký účet.

Sotva se Viola vzpamatovala, udeřil Turín podruhé. Lukić odvedl vynikající práci, když se zbavil hned tří bránících hráčů a před odkrytou branku naservíroval balón Josipu Brekalovi, který pohodlně skóroval. O co nejrychlejší odpověď se pokusil Dušan Vlahović, ale Gemella střelou z první nepřekvapil. Granata byla v prvním poločase mimořádně produktivní a po půlhodině hry už zvyšovala na 3:0. Callejón vyrobil obrovskou hrubku malou domů a Josip Brekalo střelou do prázdné branky přiblížil Turín ke třem bodům. Naprosto zaskočená Fiorentina se do šaten na nic nezmohla.

Vincenzo Italiano musel reagovat a do druhého poločasu nasadil Saponaru s Igorem. Fiorentina začala aktivně, ale znovu doplatila na skvělou efektivitu Turína. Antonio Sanabria se odpoutal od bránícího Igora, udělal kličku Terraccianovi a zvýšil už na hrozivých 4:0.

Fiorentina se ani za tohoto stavu nevzdávala a chtěla alespoň upravit výsledek do přijatelnější podoby. V 71. minutě dobře hlavičkoval González a Gemello se dobře natáhl. Turín logicky nespěchal, čtyřbrankový náskok mu hrál do karet a Fiorentina si s domácími dál nevěděla rady. Pondělní dohrávka přinesla překvapivý výsledek a ostudu pro hostující tým.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve kterém z následujících 3 kol doma s náma Turín vymrdá???? Penízky jsou potřeba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele