21. kolo
09.01.2022 12:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

AC si poradilo s Benátkami a minimálně do večera se posunulo na první místo

Bude se po víkendu měnit lídr Serie A? AC Milán splnil v Benátkách svojí misi a po výhře 3:0 přeskočil na prvním místě Inter, který má ale dva zápasy k dobru. Rossoneri nastartoval už ve třetí minutě Zlatan Ibrahimović a pak už se prosazoval jen Theo Hernández. Francouzský obránce vstřelil dva góly. Benátky se neprosadily, navíc dohrávaly bez vyloučeného Svobody.

Theo Hernández je při absenci Calabrii a Romagnoliho novým kapitánem AC a tato role mu zatím svědčí. Pod jeho vedením dokázal AC Milán porazit AS Řím a tři body získal i v Benátkách.

Je to očekávané vítězství. Hosté byli na stadionu Pierluigiho Ponza obrovským favoritem a v prvních minutách nenechali nikoho na pochybách. Zlatan Ibrahimović ve čtvrtečním zápase neproměnil penaltu a v Benátkách si to hned po třech minutách vynahradil. Měl snadnou úlohu, protože Leão mu naservíroval balón přesně před prázdnou branku, takže stačilo nastavit jen kopačku.

Milán dál udával tempo a ve 28. minutě prověřil Romera tvrdou střelou Theo Hernández. Hned vzápětí pálil podobně i Florenzi a Romero opět předvedl výborný zákrok. Jeho protějšek Mike Maignan byl prakticky bez práce.

AC Milán vedl po prvním poločase 1:0 a krátce po změně stran se mu podařilo vstřelit druhý gól. Leão opět v roli nahrávače vysunul Thea Hernándeze, který z mírného úhlu propálil Romera. Utkání definitivně rozhodla 57. minuta, po které domácí svoboda zahrál v pokutovém území rukou a nejenže uviděl červenou kartu, ale ještě se pískala penalta. Ibrahimović si tentokrát netroufl a přenechal "puntík" Theu Hernándezovi, který proměnil - 3:0.

Do konce utkání ještě zbývala půlhodina, ale bylo jasné, že se žádný zvrat konat nebude. Rossoneri vedli o tři branky a navíc hráli v početní výhodě. Benátky si za celý zápas nebyly schopny vytvořit větší příležitost a doma zaslouženě prohrály. AC Milán se díky třem bodům posunul do čela a bude sledovat, jak se ve večerním utkání povede jeho městský rival Inter.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není to NK, takže v klídku????

Reagovat
smazaný uživatel

Na pohodu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele