21. kolo
09.01.2022 16:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Andrea Petagna (© AFP)

Neapol přetlačila Sampdorii, už v první půli rozhodl Petagna

Důležité tři body zůstaly na stadionu Diega Armanda Maradony. SSC Neapol zvítězila nad Sampdorií 1:0 a o jedinou branku se před koncem prvního poločasu postaral Andrea Petagna. Partenopei zůstávají na třetím místě s pětibodovou ztrátou na AC Milán.

Neapol byla lepší, ale svojí převahu dokázala vyjádřit jen jediným gólem. Zpětně to domácí asi mrzet nebude, protože tři body jsou zkrátka tři body.

Sampdoria se držela a Partenopei naráželi na pozornou obranu. Po půlhodině hry opustil kvůli zranění hrací plochu Lorenzo Insigne, jenž po letech opustí Neapol a zamíří do zámoří. Teprve potom se začal konečně hrát fotbal a ve 33. minutě protáhl Audera z přímého kopu Ghoulam. Za další tři minuty se podařilo domácím skórovat, ale branka nebyla kvůli ofsajdu uznána.

Neapol se dočkala až těsně před přestávkou. Během akce se nejprve snažil vymodlit penaltu Mertens, nicméně hra pokračovala a Andrea Petagna dostal balón do sítě. V tu chvíli ještě neměl nikdo tušení, že půjde nejen o jediný gól zápasu, ale prakticky o nejzajímavější okamžik.

Ve druhém poločase byli Spallettiho svěřenci bezradní a směrem dopředu byla nulová i Sampdoria. Pohledný fotbal se tedy nehrál. "Námořníci" dokonce vystřelili jen jednou na branku. Tři body ale zůstaly pod Vesuvem a to znamená, že i po víkendu drží Neapol třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohra v 19. kole-výhra ve 20.? I takové věci se dějí. Snad ne-tolik štěstí ty buzny ze sázkovek mít nemužou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele