21. kolo
09.01.2022 16:30 CET
2 : 6
(0:3)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Blázinec v Udine, Atalanta tam zvítězila 6:2

Hokejovým výsledkem skončilo utkání mezi domácím Udinese a Atalantou Bergamo. Hosté zvítězili v Dacia Aréně vysoko 6:2 a pojistili si umístění v první čtyřce. Za Atalantu se prosadilo hned pět různých střelců - dvě branky dal Luis Muriel, po jedné pak Mario Pašalić, Ruslan Malinovskyj, Joakim Maehle a Matteo Pessina.

Brankostroj Atalanty je zpět! Gian Pier Gasperini ho přes svátky dobře promazal a šest branek do sítě Udinese je toho důkazem. Orobici si vytvořili už v prvním poločase tříbrankový náskok, který nepustili a naopak v bláznivém závěru ho ještě navýšili.

Atalantě se závěr roku příliš nepovedl. Prohrála s AS Řím a o dva body přišla na Luigi Ferraris v Janově. Tentokrát chtěla ukořistit tři body a dala do toho všechno. "Zebry" se dostaly poprvé do nesnází v 18. minutě, kdy si na centr z levé strany naskočil Mario Pašalić a hlavou poslal Atalantu do vedení. Za dalších pět minut vstřelili hosté druhý gól a tentokrát v něm měl prsty Luis Muriel. Kolumbijec vlétl do šestnáctky a před couvající obranou poslal balón neomylně k tyči.

Udinese si s hrou Atalanty nevědělo rady a už v poločase bylo zralé na ručník. Ruslan Malinovskyj zvýšil krátce před přestávkou už na 3:0, když razantní střelou ukončil závar před Padellim. Výkon domácích nebyl dobrý a Gabriele Cioffi měl rozhodně o čem přemýšlet.

Každopádně domácí trenér překvapivě nestřídal, zatímco Gasperini k jedné změně sáhl. V 59. minutě to ale byly "Zebry", které snížily. Nahuel Molina se opřel do balónu a s pomocí teče vrátil Udinese do zápasu. V tomto případě nemohl gólman Musso vůbec nic dělat. Snížení na rozdíl dvou branek nebylo na dlouho, protože čtvrthodinu před koncem spustila Atalanta další kanonádu.

V 77. minutě se v souboji jeden na jednoho krásně uvolnil Luis Muriel a střelou o tyč zvýšil na 4:1. Tři minuty před koncem pak zazdil velkou příležitost Iličić a nic už nenasvědčovalo tomu, že by měly ještě padnout tři branky. Tím spíš, že Atalanta neměla kam spěchat. Opak byl ale pravdou. Tak nejprve Success krásnou kolmicí vysunul Beta a ten opětovně snížil na rozdíl dvou branek.

Zase to bylo jen na chvíli. O dvě minuty později si seběhl před branku na přihrávku Joakim Maehle a završil "bůra". Absolutně deprivované Udinese inkasovalo ještě jednou v nastaveném čase. Zpoza šestnáctky se trefil umístěnou střelou Matteo Pessina a udělal za divokým zápasem definitivně tečku. Atalanta se díky výhře udrží v první čtyřce, zatímco Udinese se po dvou odložených zápasech sice dočkalo soutěžního utkání, ale body nezískalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele