21. kolo
09.01.2022 18:30 CET
3 : 4
(1:1)

Reportáž

Manuel Locatelli (© AFP)

AS Řím po dalším zkratu nechal body Juventusu

Cirkus AS Řím se opět odkryl v plné parádě, když během osmi minut ztratil vedení 3:1 a nechal si od oslabeného Juventusu dát tři góly. Další fatální práce Mourinhova týmu dokumentovala psychický rozklad nevídaných rozměrů.

Římané vstupovali do šlágru kola s problematicky laděnou sestavou, v níž chyběly opory jako Mancini, Zaniolo nebo Karsdorp. Kvůli tomu se do základu dostal defenzivní univerzál Ainsley Maitland-Niles, který měl za sebou jen dva tréninky s týmem. Zaniolovo místo zaplnil mladíček Afena-Gyan. Juvents využil návratu Dybaly, který spolupracoval s Keanem a Chiesou.

V porovnání s minulým kolem, které pro AS dopadlo katastrofálně, jsme dnes na hřišti viděli jiný tým. Možná i proto, že se několik starších hráčů dostalo po prohře s AC do potyčky s hlavním trenérem a kritizovali jeho herní plán postavit před bránu autobus. Mourinho si zřejmě nevšiml, že místo obvyklého autobusu má před bránou k dispozici přinejlepším Vespu a s ní že toho ubránit moc nepůjde.

Proto As od začátku hrálo hodně aktivně. Napadalo, nenechalo soupeře rozehrávat a jeho aktivita brzy přinesla ovoce. V 11. minutě rozehrál Francouz Jordan Veretout rohový kop ideálně, našel hlavu Tammyho Abrahama a Angličan se prosadil poosmé v sezoně - 1:0.

O pár minut později zahrál De Ligt ve vápně rukou, ale protože si ji nastřelil od vlastní nohy, nechal sudí Massa hru plynout, ač tím hráče AS pořádně rozzlobil. Ještě víc se ale na sebe mohli zlobit sami, protože v 18. minutě úplně vynechali střed pole a Federico Chiesa snadno procpal míč na volného Paula Dybalu. Ten měl tolik času, že si mohl vybrat, na jakou stranu míč pošle. Na jeho ránu neměl brankář Patrício nárok a Dybala oslavil návrat do základu gólem.

Mírné problémy pro Juve znamenalo zranění Chiesy, jehož nahradil Dejan Kulusevski. I když to nebyly tak velké problémy, jak se ve druhé půli ukázalo. V posledních minutách první půle spálil velkou šanci Abraham, který po nacvičeném signálu mířil před bránou kolenem mimo. Nástup do druhé půle se ale Římanům povedl jako máloco.

Po třech minutách táhl útok středem pole Pellegrini, který oslovil Henrika Mchitarjana. Zkušený záložník dostal dost prostoru a s pomocí teče bránícího De Sciglia překonal i polského brankáře. A nebyl posledním domácím hráčem, kterému se to dnes povedlo. Po faulu De Ligta u vápna se totiž blýskl Lorenzo Pellegrini a krásnou ranou zamířil k tyči - 3:1.

Všechno se zdálo růžové, jenže fandit AS Řím je určitý způsob sebemrskačství. Taková diagnóza, se kterou by měl problém i Chocholoušek. Juventusu se totiž během osmi minut povedlo otočit skóre a naprosto zesměšnit obranu AS. Dvacet minut před koncem střídající Morata odvedl kus práce, nacentroval před bránu a úplně volný Manuel Locatelli neměl žádné potíže poslat míč do brány.

Po čtyřech dalších minutách už se hráčům AS regulérně začaly klepat kolena. Morata centr ze strany ještě neproměnil, ale opět volný Dejan Kulusevski už míč vší silou napálil pod břevno. Branku posvětil i VAR a nebylo o čem. Festival defenzivních i taktických selhání pokračoval a po dalších třech minutách se AS naprosto složilo.

Obránce Chris Smalling centrovaný míč hlavou poslal jen do dráhy útočícího De Sciglia a ten ranou na bližší tyč nedal brankáři Patríciovi žádnou šanci. Římané se sice ještě zkoušeli nadechnout a velkou šanci jim Massa nabídl, když vyloučil De Ligta za ruku ve vápně a nařídil penaltu. Jenže kapitán Pellegrini potvrdil, že jednu geniální věc zastíní dvaceti pokaženými a penaltu ani její dorážku neproměnil!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lech

Souhrn jak lusk

Reagovat
smazaný uživatel

" a nechal si od oslabeného Juventusu dát tři góly. " opory chybeli predevsim AS a Juve v oslabeni zadny gol nedal nepromenena penalta v zaveru zamrzi ale spis nez o rozpad psychiky neustali tempo hry a Juve melo stesti ze promenili sve sance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele