Serie A - souhrn 18. kola

26.12.2018, 14:26, aktualizováno 26.12.2018, 22:32
Komentáře a souhrny
Patrik Schick se prosadil v dresu AS Řím a pomohl mu gólem porazit Sassuolo. Inter gólem v nastavení na poslední chvíli ve šlágru porazil Neapol. Turín přehrál doma jasně Empoli. To jeho městský rival Juventus tentokráte zaváhal a v početním oslabení si odváží ze hřiště Atalanty jenom bod za remízu 2:2. Lazio porazilo Bolognu a uspěla rovněž Sampdoria, která zdolala Chievo. Janovský celek se tím dostal před AC Milán, jenž remizoval s Frosinone...

Inter Milán - SSC Neapol 1:0

26.12.2018 20:30

Góly: 90+1. Lautaro Martínez

Inter Milán se stal vítězem napínavého a svým průběhem trochu kontroverzního šlágru italské Serie A. Jedinou brankou se o to postaral střídající mladík Lautaro Martínez, který rozhodl v nastaveném čase. Neapol dohrávala dokonce v dvojnásobném oslabení.

Na San Siru se utkaly dvě těžké váhy italské kopané, které musí léčit svá zklamání po vyřazení z Ligy mistrů. Neapol byla mírným favoritem, neb stíhá Juventus s větší úspěšností a vykazuje menší výkyvy formy. Trenér Carlo Ancelotti dnes nasadil opory jako Callejón, Albiol, Zieliński, Insigne nebo Allan. Inter se klasicky spoléhal na kapitána Icardiho, kolem nějž působili Politano, Perišić a Mário.

Neapol neprohrála už deset ligových duelů v řadě a doufala, že tuto sérii v návaznosti na zaváhání Juventusu Turín prodlouží. Hned v první minutě ji ale málem šokoval Mauro Icardi, který se ihned po hvizdu hlavního arbitra Mazzoleniho pokusil o překvapivé zakončení. A mladý brankář Meret mohl děkovat dobře postavenému břevnu, od něhož se balon odrazil!

Nerazzurri ovládali úvod zápasu a byli aktivnější i střelecky. Útočník Matteo Politano nebezpečně střílel ze střední vzdálenosti a těsně přestřelil hostující branku. Mauro Icardi následně vybojoval míč v blízkosti soupeřova pokutového území, jenže Ivan Perišić poté neprostřelil bránícího Josého Callejóna. Ve 24. minutě musel ze hřiště zraněný Marek Hamšík, kterého nahradil Nikola Maksimović.

První branku měl na svědomí Ivan Perišić, jenže stál v ofsajdu, takže jeho rána už byla zbytečná. Centr Borjy Valera v pokutovém území našel Icardiho, který už málem ztratil míč. Jenže nakonec se k němu opět dostal a dokonce dokázal obejít i brankáře Mereta. Jeho zasunutí do prázdné brány ale zkazil výtečným zákrokem bránící Kalidou Koulibaly, který se stal hrdinou Neapole.

A to i proto, že prakticky po celý zápas byl pod tlakem ze strany domácích fanoušků. Na jeho hlavu se snášely rasistické pokřiky a hlasatel dokonce několikrát žádal neukázněné fanoušky, aby s urážlivým chováním přestali, neboť by zápas mohl být přerušen. K tomu ale sudí Mazzoleni nenašel odvahu, i když tyto pokřiky neustávaly.

Inter dohrál první poločas s míčem na kopačkách a Neapol po herní stránce zůstávala trochu za očekáváním. Také začátek druhé půle byl hodně opatrný. Na zajímavý centr od Valera sice naskakovalo několik hráčů Interu, ale brankář Alex Meret si dokázal poradit. Po hodině hry se na centr od Mattea Politana dokázal pověsit Ivan Perišić, jenže zakončení už mu nevyšlo podle představ.

O chvíli později vyslal hodně nepříjemnou ránu křídelník José Callejón a brankář Handanovič ji jen těžko vyrážel. Dobíhající Arkadiusz Milik sice pak z dorážky také zkoušel štěstí, jenže míče se chopil v ofsajdu. S přibývajícím časem Neapol přebírala otěže zápasu a hrála stále aktivněji.

V 81. minutě ale Kalidou Koulibaly svedl sprinterský souboj s Politanem, který se snadno sesunul k zemi. Na udělení přísné žluté karty už viditelně rozhozený a frustrovaný Koulibaly reagoval ironickým potleskem směrem k sudímu, což Mazzoleni nenesl dobře a stopera Neapole vyloučil!

Přesto mohla Neapol vést. Lorenzo Insigne se ve vápně prodral k míči a napálil Handanoviče, od něhož se míč odrazil k Zielińskimu. Jeho dorážku ale na brankové čáře vyrazil obránce Asamoah! Za neproměnění šance Neapol krutě zaplatila. Keita Baldé totiž po rychlé kombinaci přihrál na Politana. Ten šikovně propustil míč na Martíneze, jehož ránu Meret vyrazit nedokázal - 1:0.

Insigne pak v úplném závěru zápasu ještě dostal přímou červenou kartu za konflikt s Keitou, přestože právě ten celou roztržku odstartoval, když zatahal útočníka Neapole za ucho.

Více informací k zápasu

AS Řím - US Sassuolo 3:1

26.12.2018 18:00

Góly: 8. Diego Perotti (pen.), 23. Patrik Schick, 59. Nicolò Zaniolo - 90. Khouma Babacar

AS Řím si v pohodě poradil se Sassuolem a doma si nechal kýžené tři body. Děkovat za to může především trojici Perotti, Schick a Zaniolo. Čisté konto Olsenovi v závěru pokazil Babacar.

Patrik Schick dostal ještě před definitivním návratem Edina Džeka znovu šanci v základu a nehodlal ji promarnit. Vedle něj se postavili Zaniolo nebo uzdravený Perotti. Římský trenér Di Francesco hrál jednak o svou vlastní práci a jednak se setkal se svým synem, jenž obléká barvy Sassuola. Ten ale začal jen na lavičce, takže do základu se dostali Babacar, Berardi, Djuričić nebo Brignola.

Je to možná hodně zvláštní, ale Sassuolo se před zápasem nacházelo o bod nad AS Řím. Domácí navíc mohli brzy prohrávat, když se Domenico Berardi pokusil vrátit dlouhý pas od Olsena zpátky do sítě. Švédský brankář musel pro jistotu hodně rychle zpátky. V páté minutě byl po centru do vápna poslán k zemi Patrik Schick a sudí Giacomelli po delší době a poradě s VARem pískal penaltu ve prospěch AS. K ní se postavil Diego Perotti a suverénně proměnil!

Sassuolo sice na soupeře vlétlo poměrně dobře, ale vzadu udělalo jednu chybu a prohrávalo. O chvíli později navíc hosté nedokázali odkopnout centrovaný míč a náhle se ve vápně Neroverdi zjevilo pět Římanů. Na poslední chvíli musel zasáhnout Ferrari. Bylo to hodně svižné utkání a další branku mohl vstřelit Patrik Schick. Jenže do vlastní sítě, protože si centrovaný míč od rohu srazil na vlastní branku. Od břevna šel míč dolů a potom ven, jestřábí oko na brankové čáře pak ukázalo, že k vlastní brance chyběly jen milimetry.

Na opačné straně se k balonu dostal Cengiz Ünder, který pálil těsně vedle. Mnohem lépe to Schickovi vyšlo v minutě 23., když dostal parádní pas za obranu a díky své rychlosti unikl dvěma vracejícím se obráncům. Nakonec udělal kličku brankáři Consiglimu a zasunul do prázdné brány - 2:0.

Hned o dvě minuty později tečoval skvělý centr ze strany od Kolarova, jenže tady už zasáhl vynikajícím reflexem brankář Consigli! Další velkou šanci zazdil mladík Nicolò Zaniolo, který také zkoušel kličku brankáři, ale tentokrát si na něj nepřišel. Na opačné straně si zase Berardi neporozuměl s Babacarem.

První půli zakončil povedenou individuální akcí a střelou Perotti, který jen vyprášil rukavice Consigliho. První půle byla minulostí a druhá pokračovala ve stejném duchu. Velmi špatně hrajícího obránce Lemose vystřídal Pol Lirola a v obranné fázi Sassuola bylo vidět zlepšení. Po přiťuknutí Schicka na Ündera zastavoval právě Ferrari povedenou ránu mladého Turka.

Třetí branku Římanů mohl přidat Patrik Schick, který byl na zadní tyči naprosto nebráněn. Centrovaný míč od Florenziho ale namířil jen do brankáře Consigliho! Zanedlouho po něm se míče u lajny zmocnil Zaniolo, který proběhl přes dva obránce a položil si je na zem. Stejně tak udělal s brankářem Consiglim a obloučkem dokonal luxusní individuální akci - 3:0.

Po další ztrátě míče se do šance dostával střídající Justin Kluivert, jeho dělovku ale Consigli v pohodě vyrazil. Byl to právě Consigli, kdo držel počet inkasovaných branek na poměrně přijatelné úrovni. Zlikvidoval totiž i rány Ündera, Kolarova a stejně tak i zakončení Džeka. V samém závěru brankář Olsen dvakrát vychytal Federica Di Francesca.

Čisté konto ale nakonec stejně neudržel. Na průnikovou přihrávku Locatelliho si totiž za záda obrany naběhl Khouma Babacar a bezbranného Robina Olsena v pohodě prostřelil.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - Udinese Calcio 0:0

26.12.2018 18:00

Góly: -

SPAL si na domácí půdě po velmi nudném utkání jen rozdělil body s Udinese. Diváci se na stadionu Paola Mazzy gólu nakonec nedočkali a především pro hosty to je velká ztráta.

Udinese se v posledních týdnech moc nedaří a blíží se k pásmu sestupu. I proto chtělo dnes v podvečer uhrát se SPALem co nejlepší výsledek. Od začátku se ale ocitalo pod tlakem lépe hrající domácí ekipy. V jedenácté minutě navíc zaúřadoval sudí Doveri. Sergio Floccari se dostal s míčem až k vápnu a rozhodl se pro přízemní centr, který si blokující Mandragora srazil na vlastní ruku. Sudí ale penaltu nepískal.

SPAL byl dál hodně nebezpečným soupeřem a v patnácté minutě mohl Andrea Petagna rozehrávat velmi zajímavou standardní situaci. A nemyslel to vůbec špatně. Jeho pohotový obstřel ale skončil na břevnu, od něhož se vrátil zpátky do hry! Na opačné straně se zajímavou kolmicí za obranu blýskl De Paul, ale jeho oblouček nakonec nenašel nikoho ze spoluhráčů. Ke konci první půle se pokusil vypálit Seko Fofana, ale ani jeho projektil mnoho škody nenadělal.

Krátce po změně stran se k míči dostal Lasagna, který ještě vybízel nabíhajícího spoluhráče Pussetta. Ten ale místo střely volil další nahrávku na obsazeného spoluhráče. Následná spolupráce mezi Floccarim a Petagnou taktéž ke gólu nevedla.

Patnáct minut před koncem se do vzduchu pověsil Ignacio Pussetto, jehož zakončení musel vytahovat brankář Gomis. A když v samém závěru napálil Missiroli odražený míč nad bránu, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu

Turín FC - Empoli FC 3:0

26.12.2018 18:00

Góly: 44. Nicolas N'Koulou, 49. Lorenzo De Silvestri, 75. Iago Falqué

Empoli hrubě nestačilo na domácí Turín, který mu nadělil tři branky. Brankáře Provedela postupně překonali N‘Koulou, De Silvestri a také Falqué.

Turín se na domácí půdě chtěl vytáhnout a konečně si připsat dobrý výkon. Na první pohled to mohla být ideální šance, jenže Empoli i přes bídné umístění umí kousat. Do sebe se na trávníku pustili hráči jako Zaza, Belotti, Baselli či Di Lorenzo, Antonelli a Caputo.

Na hrotu Empoli vedle Caputa nastoupil mladý Slovák Samuel Mráz, který sváděl od prvních chvil urputné boje s Morettim. Na opačné straně začala být vidět zlepšující se spolupráce mezi Belottim a Zazou, přičemž Belotti v náběhu do vápna nahrávku od zkušenějšího spoluhráče napálil jen mimo. V 18. minutě to Andrea Belotti udělal opět parádně a elegantně se dostal za obranu Empoli, ale z úhlu mířil do náruče Provedela!

Turín přidával na tempu a po Falquého vysokém míči do pokutového území se od Silvestreho dokázal odpoutat Zaza. Jeho důrazná hlavička ale poslala míč nad břevno. Brankovou konstrukci dokonce pak trefil Andrea Belotti, který si naběhl za obranu na nádhernou přihrávku od Falquého.

Turínu se dlouho nedařila finální fáze. Jak se to dělá, ukázal svým útočníkům obránce Nicolas N‘Koulou. Ten totiž na rohový kop vyskočil nejlépe a nejvýše. Jeho hlavička sice nebyla nejdůraznější, ale ani tak na ni brankář Ivan Provedel nestačil - 1:0 pro domácí.

Rovněž nástup do druhé půle Býkům vyšel nad očekávání. Pouhé čtyři minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, si míč vzal obránce Lorenzo De Silvestri. Uběhl s ním několik kroků a nádhernou ranou zpoza vápna zamířil nechytatelně do šibenice - 2:0.

Brankář Provedel pak musel zasahovat po kombinaci Zazy s Belottim, ale nakonec si poradil. Tempo utkání posléze trochu opadlo, ale přesto se diváci dočkali ještě jedné branky. V 75. minutě se balonu zmocnil špílmachr Iago Falqué, který podobně jako před ním De Silvestri s míčem proběhl až k vápnu a parádní ranou překonal marně plachtícího Provedela!

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Juventus FC 2:2

26.12.2018 15:00

Góly: 24. Duván Zapata, 56. Duván Zapata - 2. Berat Djimsiti (vl.), 78. Cristiano Ronaldo

Juventus trochu klopýtl a z Bergama veze jen bod. Hodně mu ublížilo vyloučení Bentancura a také výtečná forma Duvána Zapaty, který obstaral dvě domácí branky.

Juventus měl před sebou poměrně náročný výjezd od Bergama, protože tamní Atalanta je teď v formě. A to především útočník Duván Zapata, který pálí jednu branku za druhou. Trenér Gasperini na něj opět spoléhal a postavil kolem něj Pašaliće, Freulera, Iličiće nebo Gómeze. Překvapením na straně Staré dámy bylo vynechání Cristiana Ronalda, který usedl jen na lavičku náhradníků. Místo něj od začátku utkání zlobil obranu Orobici Douglas Costa.

A Juventusu úvod zápasu vyšel na jedničku. Po menším závaru ve vápně se před brankáře Berishu snesl centr od Douglase Costy a dezorientovaný obránce Berat Djimsiti si ho srazil do vlastní brány!

Aktivní Juventus se nastěhoval před pokutové území Atalanty a mnoho jí toho nedovoloval. Samozřejmě se mu hrálo mnohem lépe poté, co se dostal do vedení. Byl ale nadále aktivní a například rána Rodriga Bentancura rozhodně stála za to. Brankář Berisha s vypětím všech sil nakonec balon dostal alespoň na břevno své brány.

Kousek za vápnem byl faulovaný domácí Zapata a k míči se postavil Alejandro Gómez. Zkušený hráč zkoušel zakončit ranou přes zeď, gólman Wojciech Szczęsny byl ale pozorný. Ani polský brankář už ale nestačil na akci Duvána Zapaty ze 24. minuty. Gómez našel urostlého útočníka u vápna, ten si udělal prostor i přes obránce a tvrdou ranou do protipohybu brankáře srovnal!

Atalanta pochopila, že i s Juventusem se dá hrát. Po centru do vápna propadl balon až na malé vápno, kde chyběl Zapatovi jen malý kousek k tomu, aby podruhé dopravil míč do brány. Po dalším faulu spáchaném nervózně hrajícím Bentancurem pálil Josip Iličić jen do dobře postavené zdi, čímž ukončil atraktivní první půli.

Stará dáma sice vede tabulku Serie A s dostatečně pohodlným náskokem, ale nemá v úmyslu a ni ve zvyku remizovat, takže podobný výsledek jí rozhodně nestačil. A bylo hůř. V 53. minutě totiž Rodrigo Bentancur na hranici vápna zbytečně tvrdě atakoval protihráče, za což od sudího viděl druhou žlutou kartu! Juventus tedy dohrával v deseti a Atalanta se chopila šance.

Jen o tři minuty později vyslal Duván Zapata po další rychlé kombinaci do útoku Castagneho a jeho ránu musel polský brankář Szczęsny vytahovat na rohový kop! Právě po něm se ale míč dostal k Duvánu Zapatovi, který byl obranou Staré dámy hodně nedbale hlídán. Na jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti polský brankář nedokázal reagovat a Atalanta otočila vývoj utkání - 2:1.

Takový výsledek se fanouškům Bianconeri už vůbec nelíbil, takže trenér Massimiliano Allegri vypustil na hrací plochu Cristiana Ronalda. Po jeho nástupu tlak Atalanty trochu ustal a naopak Juventus pocítil novou krev v žilách.

V 69. minutě se Ronaldo prosadil, ale gólů kvůli předcházejícímu ofsajdu platit nemohl. O devět minut později se už ale portugalský kanonýr mohl právem radovat. Po rohovém kopu se dostal míč přes Mandžukiće na vápno, kde vznikl prostor. Tam si naběhl právě Ronaldo a hlavičkou překonal Berishu!

Atalanta se opět pokusila strhnout vedení na svou stranu a Alejandro Gómez se jednou dostal do slibné palebné pozice. Stopera Masiella navíc vystřídal mladý útočník Musa Barrow a intence trenéra Gasperiniho byly jasné. A když branka Leonarda Bonucciho pro další ofsajd neplatila, rozešly se oba kluby smírně.

Více informací k zápasu

Bologna FC - SS Lazio 0:2

26.12.2018 15:00

Góly: 30. Luiz Felipe, 89. Senad Lulić

Simone Inzaghi dokázal v bratrovražedném boji porazit Filippa a vyloupit Boloňu. Odváží si z ní tři body díky tomu, že jeho tým jednak udržel čisté konto a jednak se trefili Luiz Felipe a Senad Lulić.

Utkání na stadionu Renata Dall‘Ary svedlo dohromady dva bratry. Oba byli kritizovaní za výkony a herní projev svých týmů, oba nutně potřebovali body. Domácí Bologna vsadila na trojici stoperů, kteří si mohli trochu oddechnout. Kanonýr Ciro Immobile totiž zůstal jen na lavičce a msto něj se o dlouhé balony měl prát Felipe Caicedo. Od začátku nastoupil v dresu domácích český záložník Ladislav Krejčí, který také podnikl první zajímavější atak zápasu.

V osmé minutě si odvrácený balon zpracoval mladý univerzál Federico Mattiello, který ze střední vzdálenosti vyslal pěknou střelu. Bohužel pro něj a celý kádr Felsinei mířila těsně vedle tyče! Bologna měla velké problémy zejména s přechodem přes střed hřiště a její kombinace končily zpravidla hodně daleko od brankáře Thomase Strakoshy. Ten si musel poradit i s přízemní střelou Federica Santandera, za což byl odměněn potleskem.

Bez Immobileho to zkrátka nebylo ono. Caicedo jako jeho věčný nástupce se sice snažil, ale chyběla mu Immobileho suverénnost v zakončení a cit pro výběr místa. Po třiceti minutách hry se musel činit mladý polský brankář domácích Łukasz Skorupski, který míč vyrážel jen před sebe. Druhou polovinu práce za něj odvedli jeho obránci.

Ani ti už ale nestačili po následujícím rohovém kopu. Na ten si nejvýše a nejlépe naskočil mladý obránce Luiz Felipe, s nímž nikdo z obránců Boloně nevyskočil dostatečně důrazně - 1:0 pro Římany.

Lazio se díky tomu trochu probralo a víc se snažilo hrát. Joaquín Correa si navedl míč na střelu a dokázal dobře vystřelit. Jeho tvrdou ránu vyrazil brankář Skorupski se štěstím na roh. I po změně stran se Lazio snažilo navýšit svůj hubený náskok, ale nedařilo se mu ve finální fázi. Jeho snahy proniknout přes hutnou obranu Boloně se nesetkávaly s úspěchem.

Na opačné straně zase domácí postrádali kvalitu i klid v zakončení. Zápas ve druhé půli nabízel jen minimum šancí a zápletek, což bylo z velké části způsobeno také neschopností domácích v ofenzivní fázi. Z hráčů Felsinei vyzařovala bezradnost a to samozřejmě Laziu nahrávalo.

Římané si přesto dokázali pojistit náskok a definitivně utkání uzavřeli. Psala se 90. minuta, když se Lazio dostalo k dalšímu rohovému kopu. Ten si vzal na starosti Luis Alberto, který míč posadil na hlavu Luize Felipeho. Mladý obránce prodloužil balon za sebe, kam si naběhl veterán Senad Lulić a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Janov CFC 1:0

26.12.2018 15:00

Góly: 45+3. Diego Farías

Diego Farías se stal hrdinou zápasu mezi Cagliari a Janovem. Jeho jediná branka z konce prvního poločasu rozhodla o vítězství sardinského celku a dalšího neúspěchu trenéra Prandelliho na lavičce Grifonů.

Někdejší kouč italské reprezentace nastoupil již ke svému čtvrtému utkání a zatím s Janovem příliš úspěchů nesklízí. Rovnou polovinu zápasů prohrál a určitě bude mít o čem přemýšlet. Výhra se Cagliari pochopitelně náramně hodí v boji o záchranu.

První nadějnou šanci zápasu měli hosté, konkrétně Rolón, který z velké blízkosti nedokázal trefit branku. O několik minut později si dostal ke slovu i polský kanonýr Piatek, jenže naštěstí pro Cagliari trefil jen prostor, kde se pohyboval Cragno. Cagliari poprvé zahrozilo až ve 31. minutě, když si navedl balón ke střele Barella a i díky jemné teči se balón zkroutil vedle. Domácí tak alespoň zahrávali rohový kop, ze kterého následně nic nebylo.

Těsně před koncem poločasu se ještě Farías snažil umotat obránce a zakončit, obojí se mu vlastně povedlo, nicméně Radu byl v brance Janova připraven. Už se zdálo, že první půle branku nenabídne, když v nastavení rozehráli domácí rohový kop, do odraženého balónu se následně opřel Diego Farías a střelou o zem poslal Sardiňany do vedení!

Grifové začali i druhý poločas nadějnou příležitostí, Bessova střela měla gólové parametry, jenže opět skončila mimo tři tyče. Po hodině hry měli domácí obrovskou příležitost vytvořit si dvoubrankový náskok, Farías totiž postupoval sám na Radua, který jeho pokus kryl. Na druhé straně to mohli Janovští potrestat, ale Cragna zachránila tyčka a dorážka Pavolettiho už byla nepřesná.

Janov si za celý zápas vytvořil dostatek brankových příležitostí a když v nastavení zahodil i tu poslední (hlavička Rolóna), bylo jasné, že se ze Sardinie vrátí s nepořízenou.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Parma Calcio 0:1

26.12.2018 15:00

Góly: 45. Roberto Inglese

Výhra na hřišti AC Milán je zapomenuta. Fiorentina doma nestačila na Parmu a "spadla zpátky nohama na zem". Nejtěsnější výhru nováčka zařídil Roberto Inglese a nutné je také podotknout, že Viola hrála od 65.minuty bez vyloučeného Huga.

V dobře, kdy Vítor Hugo opouštěl trávník stadionu Artemio Franchi, už hosté nad Fiorentinou vedli. Domácí celek vstoupil do zápasu aktivně a byla na něm vidět velká herní pohoda, jenomže šance, které si vytvořil nedokázal proměnit. Po centru Chiesy hlavičkoval už ve 4.minutě Simeone a akci ještě zakončoval střelou do Sepeho Benassi. O dvě minuty později hlavičkoval i Benassi a i tentokrát Sepe neměl problém zasáhnout.

Fiorentina po čtvrthodině hry stupňovala svůj tlak a Sepe musel být i nadále ve střehu. Ránu Pjaci vyrazil na rohový kop, zatímco zákrok na Huga v pokutovém území Parmy hlavní sudí neodpískal. Mimochodem, před koncem poločasu došlo k ještě jednomu "penaltovému momentu" za hraní rukou, ale ani tentokrát se pokutový kop nekopal. O to větší to musel být pro domácí příznivce šok, když Viola v nastaveném čase prvního poločasu inkasovala. Parma dokonale využila zaváhání v obraně a Roberto Inglese i po té, co se zbavil svého strážce dokázal přesně zakončit a překonat golmana Lafonta.

Pioliho svěřence čekala po přestávce pořádná šichta. Parma totiž zalezla a soustředila se výhradně na bránění a rychlé brejky. Po jednom z nich fauloval unikajícího Biabianyho Vítor Hugo a sudí za loket v obličeji vytasil rovnou červenou kartu. Fiorentina byla najednou ve velkých problémech, doma totiž prohrávala a navíc hrála o jednoho muže v poli méně. Domácí se i za této situace nevzdávali a čtvrthodinu před koncem se opět dožadovali pokutového kopu po zákroku na Simeoneho. Hlavní arbitr zápasu pan Fabbri ani dotřetice penaltu neodpískal. Poslední příležitosti Pioliho svěřenců měli Biraghi a v nastavení i Veretout, Sepe ale i tyto dva pokusy vychytal a byl jedním z hlavních strůjců senzačního vítězství Ducali.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Chievo Verona 2:0

26.12.2018 15:00

Góly: 47. Fabio Quagliarella, 59. Gastón Ramírez

Veterán Fabio Quagliarella táhne svými góly Sampdorii Janov a další z nich přidal také dnes. Za oběť mu padlo Chievo Verona, které v Janově nedalo ani jednu branku. Kromě Quagliarelly navíc udeřil ještě Gastón Ramírez.

Sampdoria pomýšlí na poháry a děkovat za to může především jednomu muži. Námořníky za tímto snem táhne nesmrtelný Fabio Quagliarella, který měl na svém kontě před zápasem už deset ligových branek. Není divu, že si na něj museli obránci Mussi Volanti dávat pořádný pozor.

O první zajímavější ránu utkání se postaral mladý polský útočník Mariusz Stępiński, který však svým projektilem mladého brankáře Audera nevylekal. Na opačné straně jej napodobil Gianluca Caprari, jehož dělovku pro změnu chytil Stefano Sorrentino. Menší komplikace do plánů Chieva vneslo brzké zranění Obiho, který musel už po patnácti minutách ze hřiště.

O chvíli později se mohl mezi střelce zápasu zapsat veterán Riccardo Meggiorini, jehož dělovka prosvištěla vedle tyče! Nedá se říct, že bychom sledovali zrovna atraktivní podívanou. První poločas nepřinesl vlastně nic moc zajímavého a v šatně měly oba týmy asi o čem přemýšlet.

To vyšlo lépe domácímu týmu. Místo nevýrazného a lehce zraněného Riccarda Saponary se na druhou půli přichystal Gastón Ramírez a jeho nasazení domácím hodně pomohlo. Po centru záložníka Praeta do vápna si naskočil na vysoký balon Fabio Quagliarella, který to stihl nejlépe a jeho přesné zakončení poslalo domácí do vedení!

Chievo se troch nepochopitelně ještě víc zatáhlo a Sampdoria jeho blok jen těžko prorážela. S touto taktikou ale mohl brankář Audero zůstat klidný, protože mu v podstatě nic nehrozilo. V 59. minutě navíc domácí znovu udeřili. Obránce Murru dostal pas do vápna, kam si naběhl právě střídající Ramírez a jemně poslal míč do sítě - 2:0.

To už byl pro Chievo definitivní zlom, protože od tohoto okamžiku ztratilo veškerou sebedůvěru. Naopak stále nebezpečnější Sampdoria mohla ještě zvýšit. Caprari posílal prudký centr do vápna, kde na poslední chvíli zasáhli obránci. A sedm minut před koncem zastavilo Quagliarellovu dělovku z volného přímého kopu břevno!

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - AC Milán 0:0

26.12.2018 12:30

Góly: -

AC Milán nedokázal porazit ani předposlední Frosinone a po výsledku 0:0 skončí na lavičce trenér Gennaro Gattuso. Milánští předvedli špatný výkon, proti Frosinone měli jen jednu výraznější příležitost, zatímco domácí byli dokonce nebezpečnější. Milán se zároveň odmítl posunout na čtvrté místo, takže Lazio bude mít možnost odskočit.

Gennaro Gattuso dostal před tímto zápasem ultimátum, pokud jeho tým nezvítězí v následujících dvou zápasech, na lavičce Rossoneri skončí. AC Milán tedy hrál o hodně, ale v prvním poločase to vůbec nebylo znát. Frosinone bylo jednoduše řečeno lepším týmem.

Milán si sice jako první vytvořil velkou šancí, neboť vynikající individuální akci se prosadil Samu Castillejo aby následně orazítkoval tyč, ovšem to bylo ze strany hostujícího týmu všechno. Nechybělo moc a Milán mohl po prvním poločase klidně prohrávat. Nejprve se do vyložené příležitosti dostal Ghiglione a výborně musel zasáhnout Donnarumma a ve 37.minutě už vytáhlý brankář poprvé inkasoval z kopačky Ciana. Radost domácích příznivců však byla zbytečná. Rossoneri reklamovali faul a sudí Guida to po shlédnutí videa akceptoval a branku neuznal. ¨

Každopádně takovýto první poločas Gattuso ani sami fanoušci milánského velkoklubu nečekali. Po změně stran už byli červenočerní aktivnější, jenomže jejich hra postrádala jakoukoliv myšlenku a kreativitu. Velmi citelně přitom scházel křídelník Suso. Frosinone se naprosto bez problému ubránilo a doma získalo s Milánem bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC18162036:1050
2.SSC Neapol18132334:1541
3.Inter Milán18113430:1436
4.SS Lazio1894527:2031
5.UC Sampdoria1885531:2129
6.AC Milán1877424:1928
7.AS Řím1876532:2427
8.Turín FC1868423:1826
9.Atalanta Bergamo1874733:2525
10.ACF Fiorentina1867525:1825
11.US Sassuolo1867528:2625
12.Parma Calcio1874717:2125
13.Cagliari Calcio1848617:2320
14.Janov CFC1854925:3519
15.SPAL 20131845914:2517
16.Empoli FC18441022:3616
17.Udinese Calcio1836914:2315
18.Bologna FC1827913:2613
19.Frosinone Calcio18171012:3610
20.Chievo Verona18081013:355
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (97)

Přidat komentář
FCSL

Ani Frosinone neporazí Wenger IN

Reagovat
Mrvinho

To ne.

Reagovat
Deki

4 zápasy po sobě nedat gól, z toho 2x hrálo AC proti týmům, co jsou na padáka. To snad... co je vtipnější (spíše smutnější), stále jsou na pohárových příčkách. Doufám, že se vzchopí aspoň Lazio s AS a provětrají nás.

Reagovat
Zark

Další lahůdka pro asiaty, vai Genna!!!!

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Sbohem Gennaro

Reagovat
smazaný uživatel

jak můžou být pořád na 5.místě? to jsou výsledky jak hovado

Reagovat
Mrvinho

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelne!

FORZA JUVE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, offside.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

Paráda, zaslúžené 3 body, musím pochváliť Inzaghiho že konečne niečo zmenil, aj keď na druhú stranu takáto zmena mala prísť skôr. Dúfam že nateraz upustí od svojho 3-5-1-1 a budeme naďalej hrať 3-4-2-1, hra zálohy išla hore a odrazu si vieme vypracovať šance, návrat Leivu sa ukazuje ako dôležitý, no ešte viac že Alberto sa dostáva do pohody, momentálne najdôležitejší hráč Lazia

Reagovat
smazaný uživatel

Bod je v pohode, ale ten Khedira, zacinam na nej mit alergii.

Reagovat
smazaný uživatel

Je po zranění chybí mu herní praxe, ještě se rozehraje a navíc umí střílet důležité góly

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, tak ako dnes ked jeho super spracovanie + nasledna "strela" prakticky znamenala cervenu pre Bentancura. Samozrejme nehovoriac o jeho dalsom zareze do pazby bezvysledneho posuvaca lopty

Reagovat
10

to byl Can...

Reagovat
JuventusFC1897

Can aspon daco predviedol i ked cela zaloha dnes tragedia, ale toho nemeckeho supaka khediru som prvy krat zaznamenal v 49.minute. Bonucci dalsi picus. Viac nez 50% golov v tejto sezone ide na jeho vrub.

Reagovat
smazaný uživatel

"Strela" bola od Khediru http://prntscr.com/lzt86q

Njn. Can potom este slabo prihraval... Ale to si pamatam ze "spracovavala", resp. "strielala" 6.ka lebo hned som na neho hromzil preco nedal Dybalovi ale takto to zase ...

Reagovat
10

zblokovaná střela Khediry fakt neměla vliv na červenou pro Bentancura, tam to pak zajebal Can, když nejdřív nevystřelil, utopil se tam do kliček a pak to dal Bentovi do špeku, takže už tam byl pozdě...Sami hrál víceméně první zápas od září, takže moc nechápu tu kritiku, jsou tam jiný experti

Reagovat
smazaný uživatel

detto, dufam ze po sezone pojde papa a splni sa mi zelanie ako pri Sturarovi Aj ked ten sa este bohuzial vrati...ani len Sporting ho nechce/nehrava

Reagovat
cink

MerdaJuve

Reagovat
zoff

Merda jsi tak leda ty!!!! Pokud ovšem víš co to je imbecile!

Reagovat
JuventusFC1897

Si sa cinkol poriadne co

Reagovat
Pinturicchio

Tichučko, merdanerazzurrinho.

Reagovat
Antijuve

Reagovat
Pinturicchio

Ale co čekat od člověka, který Juve nenávidí víc než miluje Inter.

Reagovat
sinter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A co Dybala zdejsi fanousci Juve ? Co rikate na jeho vykony v tehle sezone, ktera uz je skoro v pulce.

Reagovat
10

Nic moc, ale s ohledem na to, co po něm Allegri chce, to asi nemůže být o moc lepší...jeho přínos se nejvíc ukazuje v zápasech, kdy nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on hraje v podstatě středního záložnika a řekl bych že nehraje vůbec špatně

Reagovat
svkmd

má takú pozíciu že ho nieje vidno ale rozdáva lopty snaží sa tvoriť bohužial zatial mu to padá iba v lige majstrov

Reagovat
Mateo16

Nehra nahodou pri rozostaveni 4-4-2 na hrote s Cristianom ?

Reagovat
smazaný uživatel

Často nabírá míče pět metrů za vápnem a rozjíždí akce po lajně nebo křižným pasem a pak sbíhá z druhé vlny

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, že tenhle post ted neřešime, ale řekneme si, že ted po přichodu CR bysme mohli Dybalu přitahnout a šance by byla.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

No Dybala je prave spokojny ze CR je v Juve takze si fakt ja osobne nemyslim ze by chcel strasne moc do barcy navyse vy tam mate este stale dost hracov v tej ofenzive.

Reagovat
Mr.Jindros

Dobrý.

Reagovat
Nuno čomes

Malo ne?

Reagovat
kattos

To je prostě král

Reagovat
Losinho

Schick na úvodce za 3, 2, 1..

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Schickinho

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné, když jsem viděl toho kanonýra, že se prosadil... ...nevěřím ještě tomu teď

Reagovat
smazaný uživatel

Schick už má v lize stejně gólů jako neposaditelný kanonýr Džeko.

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja maju po 2, najlepsie utocne duo na svete do puce

Reagovat
smazaný uživatel

díky, dobre som sa tomu zasmial

Reagovat
Recoba Inter

o titulu definitivně rozhodnuto, rozhodl Martínez

Reagovat
smazaný uživatel

né že bych v to nevěřil, ale Juve například na jaře hraje v 2x v Řimě v Neapoli a na Interu, takže body se ztrácet určitě budou rozhodnuto ještě nic není

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže nejde ani tak o body, jako o výkonnost. Dnes Inter opet výkon o nicem, prvni polocas sel, druhy jiz klasicky tragedie. Neapol jeste horsi. Vyhral pouze stastnejsi, mozna diky blbosti Koulibalyho. Takze by hlavne nesmel ztracet body Inter, ale tomu neverim :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem Neapol, kvôli vám nemám 100€, v 89. minúte ten Polák nedá 1000% šancu a o minútu neskôr si necháte streliť gól

Reagovat
JuventusFC1897

Peniaze kazia charakter

Reagovat
lnterista

Za Lautara mam vetsi radost jak za vyhru...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Nj, holt popelář není kominík, nemohlo to trvat donekočna.

+9

Reagovat
salm0n

Schickasnsen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ako by povedali slovenské médiá, Škriniarov Inter vyhral nad Hamšíkovým Neapolom

Reagovat
M11

Kwadwo

Reagovat
lnterista

Ten vylozene hraje za Vas

Reagovat
M11

Reagovat
Nuno čomes

Jono

Reagovat
Remt

Ještě že, Serii A nesleduju, po shlídnutí dnešního sestřihu Neapole s Interem.. ten Inter to jsou hrozný kur*ičky ubrečený nesympatický Sledovat tuhle ligu, byl by to můj novej Italskej Real

Reagovat
lnterista

Dik za info

Reagovat
Remt

viděl jsem tam 2 červený a 2 úplně za hovno, rozhazovali tam chudáčci ručkama, že bych jim snad podal i kapesník na vyplakání.

Reagovat
lnterista

Takovou dostal i Sneijder v derby za ironicke tleskani rozhodcimu. Nenadelas nic

Reagovat
Remt

Mě spíš sere to jak upadne po lehkym kontaktu a rozhazuje rukama jak nějaká buzna, je to kontaktní sport ne, kur*a? Stejně jako doufám, že pokud v příštím roce bude video v PL, nebudou se pískat pencle jako dnes na Salaha (a to Live fest držim palce aby letos ten titul urvali, ale ne timhle způsobem)

Reagovat
smazaný uživatel

To vis, to nejsou takovy drsnaci jako v live ... V anglii se ruckama nerozhazuje :D

Reagovat
smazaný uživatel

Btw po te "penalte" na salaha v poslednim zapase to muze napsat fakt jen naprostej dement !

Reagovat
Largo

Reagovat
TheTopFootbaler

Dementní je ho za to odsoudit. Nikde nenapsal, že by tu pencku schvaloval.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom dementního, kritizuje tu něco, co předvádí zrovna jeho tým... Tuto sezónu již opakovaně. Chce to trošku sebereflexe..

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale vždyť tam napsal, že tu penaltu rád neviděl a doufá, že se to nebude opakovat. Když teď nějaký hráč United někoho zbije nebo zabije, tak to taky automaticky schvaluju? Obecně je simulování největší mor dnešního fotbalu a vidí to asi každý kromě FIFA, takže nechápu, proč by to nemohl odsoudit. Smutná pravda je, že každý tým v dnešní době simuluje.

Reagovat
smazaný uživatel

udělat závěr po jednom sestřihu

Reagovat
Remt

Tak já ty sestřihy sleduju téměř každý zápas, chyběl tam už jen pokérovanej opilec, kterej tušim měl na tenhle zápas stopku ne? Dobře, že se toho blbce v AS zbavili, baví mě, že brečí v médiích jak už nikdy za Repre nenastoupí, však jaký trenér by takovýho hráče v týmu chtěl, druhej Weiss, taky podobnej intelektuál

Reagovat
smazaný uživatel

Teď porazit Empoli a výsledkové vlastně budu za první část sezóny spokojený. Ruku na srdce, měli jsme velké štěstí, a to nejednou. Člověka spíš sere to, jakým způsobem jsme vypadli z LM, než že jsme nepostoupili přes Barcelonu a Slepice, stejně tak že jsme třeba to Chievo nedotáhli.

Na Juve ani Juve B venku moc neumíme, s Turínem jsme prostě odešli ve druhé půli, Parma byla smůla a Atalanta nás přejela. Zase kolikrát jsme měli štěstí my, hodně krát.

Opravdu myslím, že to postavení odpovídá tomu, na co prostě máme. Uvidíme, jak nás posune ten Marotta a co se bude dít dále, Politano asi největší posila (ještě nedávno bych napsal Asamoah), oproti tomu od Radji jsem asi cekal víc. Jsem rád že se chytil zase Joao Mario.

Forza INTER

Reagovat
Euphael

Itálie je porad stejna zumpa...ty karty co dostala vcera Neapol, to se nekdo posral v kině ne? Pane boze interisti a milanisti jsou banda kokotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný červený..

Reagovat
Eldarion

Čo majú s tým Milanisti ty žumpojeb?

Reagovat
Remt

Dobře trapný červený, taky jsem si říkal kor ta druhá byla dobře směšná, však toto je normální souboj kterých je v zápase spousta:-)

Reagovat
Euphael

Presne

Reagovat
Forza_Inter

tvl, zboznujem ked mudruju borci co sa kuknu na Seriu A raz za rok a zhodnotia celu ligu...

Koulibaly - zlta za zastavenie protiutoku, druha za potlesk sudimu, Insigne - on nebol ten co fauloval preboha, vynadal sudimu... neviem kde je problem

Reagovat
Euphael

Vzhledem k tomu, ze z diskuzi jsi jeden z mala interistu/milanistu, ktery neni uplny kokot a stoji za reakce tak uvadim. Serii A nesleduju "raz za rok". Kazdy vikend dle zapasu, ktery mam na tiketu. Takze tak pane.

Reagovat
Forza_Inter

ok, beriem.

kazdopadne, obe vylucenia su zasluzene ked kopnes odzadu naschval hraca a vynadas sudimu, inak ako cervenou to nemoze dopadnut... viac by sa mal riesit ten vcerajsi rasizmus si myslim..

Reagovat
Carrick

Olis už přestal psát reporty ze zápasů? Škoda.

Reagovat
Euphael

nezvladajko

Reagovat
ED91

Ciao Taglia

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze uz se nevrati.Kdo to mel cist.

Reagovat
PP

ty budeš drahoušek..

Reagovat
zoff

Proč,alespoň se člověk pobavil

Reagovat
The Krupy

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
zoff

Nevím proč ale olis mi psal a stěžoval si že Juventini mu zařídili ban...já o ničem nevím? Ví snad někdo víc korupčníci

Reagovat
Kily

koukám, že jeho pláč je každým dnem silnější a tak nějak čekám, že sáhne k ještě větším ubohostem. Fanoušci Juve mu samozřejmě žádný ban nezařídili, za ten si díky své demenci může jen a jen sám

Reagovat
The Krupy

Reagovat
ED91

Reagovat
ED91

To už sú iné konšpiračné teórie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele