18. kolo
26.12.2018 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín nasázel hostům z Empoli tři branky

Empoli hrubě nestačilo na domácí Turín, který mu nadělil tři branky. Brankáře Provedela postupně překonali N‘Koulou, De Silvestri a také Falqué.

Turín se na domácí půdě chtěl vytáhnout a konečně si připsat dobrý výkon. Na první pohled to mohla být ideální šance, jenže Empoli i přes bídné umístění umí kousat. Do sebe se na trávníku pustili hráči jako Zaza, Belotti, Baselli či Di Lorenzo, Antonelli a Caputo.

Na hrotu Empoli vedle Caputa nastoupil mladý Slovák Samuel Mráz, který sváděl od prvních chvil urputné boje s Morettim. Na opačné straně začala být vidět zlepšující se spolupráce mezi Belottim a Zazou, přičemž Belotti v náběhu do vápna nahrávku od zkušenějšího spoluhráče napálil jen mimo. V 18. minutě to Andrea Belotti udělal opět parádně a elegantně se dostal za obranu Empoli, ale z úhlu mířil do náruče Provedela!

Turín přidával na tempu a po Falquého vysokém míči do pokutového území se od Silvestreho dokázal odpoutat Zaza. Jeho důrazná hlavička ale poslala míč nad břevno. Brankovou konstrukci dokonce pak trefil Andrea Belotti, který si naběhl za obranu na nádhernou přihrávku od Falquého.

Turínu se dlouho nedařila finální fáze. Jak se to dělá, ukázal svým útočníkům obránce Nicolas N‘Koulou. Ten totiž na rohový kop vyskočil nejlépe a nejvýše. Jeho hlavička sice nebyla nejdůraznější, ale ani tak na ni brankář Ivan Provedel nestačil - 1:0 pro domácí.

Rovněž nástup do druhé půle Býkům vyšel nad očekávání. Pouhé čtyři minuty poté, co se obě jedenáctky vrátily na hřiště, si míč vzal obránce Lorenzo De Silvestri. Uběhl s ním několik kroků a nádhernou ranou zpoza vápna zamířil nechytatelně do šibenice - 2:0.

Brankář Provedel pak musel zasahovat po kombinaci Zazy s Belottim, ale nakonec si poradil. Tempo utkání posléze trochu opadlo, ale přesto se diváci dočkali ještě jedné branky. V 75. minutě se balonu zmocnil špílmachr Iago Falqué, který podobně jako před ním De Silvestri s míčem proběhl až k vápnu a parádní ranou překonal marně plachtícího Provedela!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele