18. kolo
26.12.2018 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter Milán gólem v závěru rozhodl šlágr s Neapolí

Inter Milán se stal vítězem napínavého a svým průběhem trochu kontroverzního šlágru italské Serie A. Jedinou brankou se o to postaral střídající mladík Lautaro Martínez, který rozhodl v nastaveném čase. Neapol dohrávala dokonce v dvojnásobném oslabení.

Na San Siru se utkaly dvě těžké váhy italské kopané, které musí léčit svá zklamání po vyřazení z Ligy mistrů. Neapol byla mírným favoritem, neb stíhá Juventus s větší úspěšností a vykazuje menší výkyvy formy. Trenér Carlo Ancelotti dnes nasadil opory jako Callejón, Albiol, Zieliński, Insigne nebo Allan. Inter se klasicky spoléhal na kapitána Icardiho, kolem nějž působili Politano, Perišić a Mário.

Neapol neprohrála už deset ligových duelů v řadě a doufala, že tuto sérii v návaznosti na zaváhání Juventusu Turín prodlouží. Hned v první minutě ji ale málem šokoval Mauro Icardi, který se ihned po hvizdu hlavního arbitra Mazzoleniho pokusil o překvapivé zakončení. A mladý brankář Meret mohl děkovat dobře postavenému břevnu, od něhož se balon odrazil!

Nerazzurri ovládali úvod zápasu a byli aktivnější i střelecky. Útočník Matteo Politano nebezpečně střílel ze střední vzdálenosti a těsně přestřelil hostující branku. Mauro Icardi následně vybojoval míč v blízkosti soupeřova pokutového území, jenže Ivan Perišić poté neprostřelil bránícího Josého Callejóna. Ve 24. minutě musel ze hřiště zraněný Marek Hamšík, kterého nahradil Nikola Maksimović.

První branku měl na svědomí Ivan Perišić, jenže stál v ofsajdu, takže jeho rána už byla zbytečná. Centr Borjy Valera v pokutovém území našel Icardiho, který už málem ztratil míč. Jenže nakonec se k němu opět dostal a dokonce dokázal obejít i brankáře Mereta. Jeho zasunutí do prázdné brány ale zkazil výtečným zákrokem bránící Kalidou Koulibaly, který se stal hrdinou Neapole.

A to i proto, že prakticky po celý zápas byl pod tlakem ze strany domácích fanoušků. Na jeho hlavu se snášely rasistické pokřiky a hlasatel dokonce několikrát žádal neukázněné fanoušky, aby s urážlivým chováním přestali, neboť by zápas mohl být přerušen. K tomu ale sudí Mazzoleni nenašel odvahu, i když tyto pokřiky neustávaly.

Inter dohrál první poločas s míčem na kopačkách a Neapol po herní stránce zůstávala trochu za očekáváním. Také začátek druhé půle byl hodně opatrný. Na zajímavý centr od Valera sice naskakovalo několik hráčů Interu, ale brankář Alex Meret si dokázal poradit. Po hodině hry se na centr od Mattea Politana dokázal pověsit Ivan Perišić, jenže zakončení už mu nevyšlo podle představ.

O chvíli později vyslal hodně nepříjemnou ránu křídelník José Callejón a brankář Handanovič ji jen těžko vyrážel. Dobíhající Arkadiusz Milik sice pak z dorážky také zkoušel štěstí, jenže míče se chopil v ofsajdu. S přibývajícím časem Neapol přebírala otěže zápasu a hrála stále aktivněji.

V 81. minutě ale Kalidou Koulibaly svedl sprinterský souboj s Politanem, který se snadno sesunul k zemi. Na udělení přísné žluté karty už viditelně rozhozený a frustrovaný Koulibaly reagoval ironickým potleskem směrem k sudímu, což Mazzoleni nenesl dobře a stopera Neapole vyloučil!

Přesto mohla Neapol vést. Lorenzo Insigne se ve vápně prodral k míči a napálil Handanoviče, od něhož se míč odrazil k Zielińskimu. Jeho dorážku ale na brankové čáře vyrazil obránce Asamoah! Za neproměnění šance Neapol krutě zaplatila. Keita Baldé totiž po rychlé kombinaci přihrál na Politana. Ten šikovně propustil míč na Martíneze, jehož ránu Meret vyrazit nedokázal - 1:0.

Insigne pak v úplném závěru zápasu ještě dostal přímou červenou kartu za konflikt s Keitou, přestože právě ten celou roztržku odstartoval, když zatahal útočníka Neapole za ucho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele