18. kolo
26.12.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fiorentina triumf z Milána nezopakovala a s Parmou prohrála

Výhra na hřišti AC Milán je zapomenuta. Fiorentina doma nestačila na Parmu a "spadla zpátky nohama na zem". Nejtěsnější výhru nováčka zařídil Roberto Inglese a nutné je také podotknout, že Viola hrála od 65.minuty bez vyloučeného Huga.

V dobře, kdy Vítor Hugo opouštěl trávník stadionu Artemio Franchi, už hosté nad Fiorentinou vedli. Domácí celek vstoupil do zápasu aktivně a byla na něm vidět velká herní pohoda, jenomže šance, které si vytvořil nedokázal proměnit. Po centru Chiesy hlavičkoval už ve 4.minutě Simeone a akci ještě zakončoval střelou do Sepeho Benassi. O dvě minuty později hlavičkoval i Benassi a i tentokrát Sepe neměl problém zasáhnout.

Fiorentina po čtvrthodině hry stupňovala svůj tlak a Sepe musel být i nadále ve střehu. Ránu Pjaci vyrazil na rohový kop, zatímco zákrok na Huga v pokutovém území Parmy hlavní sudí neodpískal. Mimochodem, před koncem poločasu došlo k ještě jednomu "penaltovému momentu" za hraní rukou, ale ani tentokrát se pokutový kop nekopal. O to větší to musel být pro domácí příznivce šok, když Viola v nastaveném čase prvního poločasu inkasovala. Parma dokonale využila zaváhání v obraně a Roberto Inglese i po té, co se zbavil svého strážce dokázal přesně zakončit a překonat golmana Lafonta.

Pioliho svěřence čekala po přestávce pořádná šichta. Parma totiž zalezla a soustředila se výhradně na bránění a rychlé brejky. Po jednom z nich fauloval unikajícího Biabianyho Vítor Hugo a sudí za loket v obličeji vytasil rovnou červenou kartu. Fiorentina byla najednou ve velkých problémech, doma totiž prohrávala a navíc hrála o jednoho muže v poli méně. Domácí se i za této situace nevzdávali a čtvrthodinu před koncem se opět dožadovali pokutového kopu po zákroku na Simeoneho. Hlavní arbitr zápasu pan Fabbri ani dotřetice penaltu neodpískal. Poslední příležitosti Pioliho svěřenců měli Biraghi a v nastavení i Veretout, Sepe ale i tyto dva pokusy vychytal a byl jedním z hlavních strůjců senzačního vítězství Ducali.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina vyhraje 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele