18. kolo
26.12.2018 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslabený Juventus uhrál s Atalantou cenný bod

Juventus trochu klopýtl a z Bergama veze jen bod. Hodně mu ublížilo vyloučení Bentancura a také výtečná forma Duvána Zapaty, který obstaral dvě domácí branky.

Juventus měl před sebou poměrně náročný výjezd od Bergama, protože tamní Atalanta je teď v formě. A to především útočník Duván Zapata, který pálí jednu branku za druhou. Trenér Gasperini na něj opět spoléhal a postavil kolem něj Pašaliće, Freulera, Iličiće nebo Gómeze. Překvapením na straně Staré dámy bylo vynechání Cristiana Ronalda, který usedl jen na lavičku náhradníků. Místo něj od začátku utkání zlobil obranu Orobici Douglas Costa.

A Juventusu úvod zápasu vyšel na jedničku. Po menším závaru ve vápně se před brankáře Berishu snesl centr od Douglase Costy a dezorientovaný obránce Berat Djimsiti si ho srazil do vlastní brány!

Aktivní Juventus se nastěhoval před pokutové území Atalanty a mnoho jí toho nedovoloval. Samozřejmě se mu hrálo mnohem lépe poté, co se dostal do vedení. Byl ale nadále aktivní a například rána Rodriga Bentancura rozhodně stála za to. Brankář Berisha s vypětím všech sil nakonec balon dostal alespoň na břevno své brány.

Kousek za vápnem byl faulovaný domácí Zapata a k míči se postavil Alejandro Gómez. Zkušený hráč zkoušel zakončit ranou přes zeď, gólman Wojciech Szczęsny byl ale pozorný. Ani polský brankář už ale nestačil na akci Duvána Zapaty ze 24. minuty. Gómez našel urostlého útočníka u vápna, ten si udělal prostor i přes obránce a tvrdou ranou do protipohybu brankáře srovnal!

Atalanta pochopila, že i s Juventusem se dá hrát. Po centru do vápna propadl balon až na malé vápno, kde chyběl Zapatovi jen malý kousek k tomu, aby podruhé dopravil míč do brány. Po dalším faulu spáchaném nervózně hrajícím Bentancurem pálil Josip Iličić jen do dobře postavené zdi, čímž ukončil atraktivní první půli.

Stará dáma sice vede tabulku Serie A s dostatečně pohodlným náskokem, ale nemá v úmyslu a ni ve zvyku remizovat, takže podobný výsledek jí rozhodně nestačil. A bylo hůř. V 53. minutě totiž Rodrigo Bentancur na hranici vápna zbytečně tvrdě atakoval protihráče, za což od sudího viděl druhou žlutou kartu! Juventus tedy dohrával v deseti a Atalanta se chopila šance.

Jen o tři minuty později vyslal Duván Zapata po další rychlé kombinaci do útoku Castagneho a jeho ránu musel polský brankář Szczęsny vytahovat na rohový kop! Právě po něm se ale míč dostal k Duvánu Zapatovi, který byl obranou Staré dámy hodně nedbale hlídán. Na jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti polský brankář nedokázal reagovat a Atalanta otočila vývoj utkání - 2:1.

Takový výsledek se fanouškům Bianconeri už vůbec nelíbil, takže trenér Massimiliano Allegri vypustil na hrací plochu Cristiana Ronalda. Po jeho nástupu tlak Atalanty trochu ustal a naopak Juventus pocítil novou krev v žilách.

V 69. minutě se Ronaldo prosadil, ale gólů kvůli předcházejícímu ofsajdu platit nemohl. O devět minut později se už ale portugalský kanonýr mohl právem radovat. Po rohovém kopu se dostal míč přes Mandžukiće na vápno, kde vznikl prostor. Tam si naběhl právě Ronaldo a hlavičkou překonal Berishu!

Atalanta se opět pokusila strhnout vedení na svou stranu a Alejandro Gómez se jednou dostal do slibné palebné pozice. Stopera Masiella navíc vystřídal mladý útočník Musa Barrow a intence trenéra Gasperiniho byly jasné. A když branka Leonarda Bonucciho pro další ofsajd neplatila, rozešly se oba kluby smírně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
LidoOP

Tak to dopadá když se vynechá Ronaldo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele