18. kolo
26.12.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Quagliarella s Ramírezem potopili Chievo

Veterán Fabio Quagliarella táhne svými góly Sampdorii Janov a další z nich přidal také dnes. Za oběť mu padlo Chievo Verona, které v Janově nedalo ani jednu branku. Kromě Quagliarelly navíc udeřil ještě Gastón Ramírez.

Sampdoria pomýšlí na poháry a děkovat za to může především jednomu muži. Námořníky za tímto snem táhne nesmrtelný Fabio Quagliarella, který měl na svém kontě před zápasem už deset ligových branek. Není divu, že si na něj museli obránci Mussi Volanti dávat pořádný pozor.

O první zajímavější ránu utkání se postaral mladý polský útočník Mariusz Stępiński, který však svým projektilem mladého brankáře Audera nevylekal. Na opačné straně jej napodobil Gianluca Caprari, jehož dělovku pro změnu chytil Stefano Sorrentino. Menší komplikace do plánů Chieva vneslo brzké zranění Obiho, který musel už po patnácti minutách ze hřiště.

O chvíli později se mohl mezi střelce zápasu zapsat veterán Riccardo Meggiorini, jehož dělovka prosvištěla vedle tyče! Nedá se říct, že bychom sledovali zrovna atraktivní podívanou. První poločas nepřinesl vlastně nic moc zajímavého a v šatně měly oba týmy asi o čem přemýšlet.

To vyšlo lépe domácímu týmu. Místo nevýrazného a lehce zraněného Riccarda Saponary se na druhou půli přichystal Gastón Ramírez a jeho nasazení domácím hodně pomohlo. Po centru záložníka Praeta do vápna si naskočil na vysoký balon Fabio Quagliarella, který to stihl nejlépe a jeho přesné zakončení poslalo domácí do vedení!

Chievo se troch nepochopitelně ještě víc zatáhlo a Sampdoria jeho blok jen těžko prorážela. S touto taktikou ale mohl brankář Audero zůstat klidný, protože mu v podstatě nic nehrozilo. V 59. minutě navíc domácí znovu udeřili. Obránce Murru dostal pas do vápna, kam si naběhl právě střídající Ramírez a jemně poslal míč do sítě - 2:0.

To už byl pro Chievo definitivní zlom, protože od tohoto okamžiku ztratilo veškerou sebedůvěru. Naopak stále nebezpečnější Sampdoria mohla ještě zvýšit. Caprari posílal prudký centr do vápna, kde na poslední chvíli zasáhli obránci. A sedm minut před koncem zastavilo Quagliarellovu dělovku z volného přímého kopu břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele