Serie A - preview 18. kola

26.12.2018, 09:02, aktualizováno 26.12.2018, 09:02
Previews
Juventus hraje v Bergamu a může o něco navýšit svůj náskok, jelikož druhou Neapol čeká těžká prověrka na půdě Interu Milán. AS Řím doma hostí Sassuolo, Lazio cestuje do Boloni a AC Milán bude ve Frosinone bojovat i za trenéra Gennara Gattusa...
Frosinone Calcio - AC Milán  (středa 12:30)
Gennaro Gattuso je na pokraji odvolání. AC Milán musí v následujících dvou zápasech naplno bodovat, jinak jeho lodivod může balit kufry. Rossoneri začnou na půdě Frosinone, kde sice naposledy vyhráli, ale ani s tímto celkem, který nakonec sestoupil, nedokázali získat plný počet bodů. Papírově je každopádně Milán velkým favoritem.

V posledních sezonách vždy, když se od Milána čekalo v soubojích s týmy ze spodku tabulky povinné sbírání bodů, byli příznivci Rossoneri hodně zklamaní a koneckonců Frosinone může být jeden z klasických příkladů. Kanárci účinkovali v Serii A v sezoně 2015/2016 a i když domácí duel s AC Milán prohráli, na San Siru se postarali o velkou senzaci. Ve 36. kole, kdy Milán bojoval o účast v evropských pohárech, tam remizovali 3:3. A takto bychom mohli pokračovat s celou řádkou klubů, které v té či oné sezoně bojovaly o záchranu.

Milán tentokrát zvítězit musí, pakliže stojí o setrvání Gennara Gattusa ve funkci hlavního trenéra. Vedení slavného týmu dalo bývalému záložníkovi nové ultimátum po dalším nezdaru, kterým bezesporu porážka 0:1 s Fiorentinou je. AC se určitě s žádnou oslnivou formou nepotýká. Od listopadu vyhráli Rossoneri jen dva ligové zápasy a aby toho nebylo málo, navrch přidali ostudné vypadnutí z Evropské ligy.

Frosinone určitě cítí možný úspěch, zároveň se netají velkým respektem ke klubu, který toho v minulosti tolik dokázal. Předposlední tým soutěže určitě může Milánu ublížit, ale výsledkově se také hodně trápí. Za sedmnácti kol vyhrál jen jeden zápas, což je po Chievu druhý nejhorší výsledek.

Trenér Baroni se bude muset obejít bez služeb Paganiniho, Dionisiho a Hallfredssona. Všichni tři mají zdravotní potíže. Marodka trápí i AC Milán. Obvyklá stoperská dvojka Musacchio-Romagnoli už se stihla uzdravit, stejně jako Conti, avšak Caldara je stále mimo hru. Chybět budou rovněž Bíglia, Bertolacci, Borini či ofenzivní esa Bonaventura a především Suso.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Ariaudo, Krajnc - Zampano, Chibsah, Maiello, Cassata, Beghetto - Ciano, Pinamonti
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Castillejo, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu - Higuaín, Cutrone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.27 - 4.09 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Juventus FC  (středa 15:00)
Lídr Serie A se podívá do Bergama, kde se na jeho návštěvu už netrpělivě chystá Atalanta. Její trenér sice má jen omezené možnosti, ale je přesto rozhodnut zastavit Cristiana Ronalda a jeho spolubojovníky.

V rámci Serie A Juventus Turín dál kraluje a vede ji z prvního místa dalo by se s nadsázkou říct s minimem námahy. Aspoň to tak vypadá při pohledu na tabulku i na jeho výsledky. Skoro dva měsíce tomu je od doby, kdy Juventus naposledy v nejvyšší italské lize inkasoval! Ačkoli byla v létě největší pozornost upřena na posilu do útoku spojenou s megapřestupem hvězdného Cristiana Ronalda, je to právě obrana, která zdobí turínského velikána.

Stará dáma dostala zatím jen úctyhodných osm branek a její obrana pilířem, který vydrží hodně. Občas se ale přeci jen najde někdo, kdo na ni dokáže vyzrát. Třeba jako Young Boys, kteří Juventus v Lize mistrů dokonce porazili! V něco podobného nyní doufá Atalanta Bergamo, která na své půdě Juventus vyzve.

Bude to mít ale hodně složité, neboť Juventus v lize drží vysoko nastavené tempo a vypadá to, že jediný, kdo mu reálně můře uzmout naděje na titul, je jen on sám. Bianconeri poráží také své přímé konkurenty a další z velkých italských týmů, které se každoročně staví do opozice. Naposledy takhle v poklidném tempu Juventus porazil římské AS a opět od něj nedostal ni jednu branku.

Současný kádr chválí i někdejší hráč Juventusu Marcelo Estigarribia. Hráč argentinského Colónu de Santa Fé řekl: "Podle mého názoru je jediný způsob, jak porazit současný Juventus. Musíte mít opravdu hodně velké štěstí. Pokud má Juventus svůj den, prakticky se nedá porazit. Nemá žádnou slabinu, vše běží naprosto s přehledem. Je radost se na něj dívat. Pokud bych měl mít jedno vánoční přání, tak by si přál pro Juventus Ligu mistrů," dodává.

Stará dáma v utkání s Atalantou nemůže využít služeb obránců Barzagliho a Cancela, zatímco stále ještě není připraven ani Cuadrado. Domácí mají mnohem větší starosti s marodkou a to především v obraně. Zraněný je záložník De Roon a mimo hru jsou především stopeři Palomino s Tolóiem, oba pro karty.

Ani při pohledu na tabulku vzájemných duelů nemá Atalanta moc důvodů k radosti, protože když dokázala Juventus porazit naposledy, psal se únor 2001! Jinak kraluje Juventus, který už ve třech posledních soutěžních duelech s Atalantou nedostal ani jednu branku.

Současné Atalantě se navíc moc nedaří uchovávat si formu a vyrovnanost. Její výkony jsou jak na horské dráze, za což mohla zejména na začátku ligy její skleslost po vypadnutí z pohárů. Psychická vzpruha dlouho nepřicházela a když už se zdálo, že Bergamaschi dokáží nabrat tempo, objevily se další potíže.

Za deset posledních zápasů Atalanta vyhrála jen šestkrát a to přesto, jak skvěle se rozstřílel kanonýr Duván Zapata. Ani jeho branka naposledy pro Orobici nebyla dost, protože domácí Janov nasázel svému soupeři ještě o dvě branky víc.

A trenér Gasperini byl z výkonu svých hráčů zklamán. "Je jasné, že jsme mohli a měli k utkání přistoupit mnohem lépe. Prakticky od začátku bylo vidět, že nejsme ve své kůži. Hodně mě ale mrzí, že jsme si nechali vyloučit dva hráče, kteří teď přijdou o důležité zápasy. S takovým přístupem nemůžeme usilovat o poháry a nemůžeme s ním nastoupit ani proti Juventusu."
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Djimsiti, Mancini, Masiello - Castagne, Pessina, Freuler, Gosens - Gómez, Iličić - Zapata
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Benatia, Bonucci, Alex Sandro - Khedira, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Mandžukić, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.65 - 3.53 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (středa 15:00)
Bologna se v rámci vloženého 18. kola chystá na zajímavý střet s Laziem. Pikantní to bude nejen proto, že se oběma týmům nedaří, ale především pro to, že je pojí rodina. Na lavičce obou soupeřů totiž stojí slavní bratři.

Bratrský souboj zpravidla umí dodat jakémukoli zápasu hodně ambicí. Vyprávět by o tom mohli Abel a Kain, Václav s Boleslavem nebo Adolf a Rudolf Dasslerovi. Ale taky Filippo a Simone Inzaghi. První z nich byl mnohem slavnějším a úspěšnějším fotbalistou, zatímco ten druhý jmenovaný si větší slávu připsal zatím jako trenér. A ve středu odpoledne znovu změří síly.

Domácí Bologna, kterou vede slavný kanonýr Pippo Inzaghi, zoufale touží po bodech. Její situace totiž rozhodně není záviděníhodná a pod trenérem se kymácí trenérský stolec prakticky od začátku sezony. Bologna nepodává takové výkony, v jaké ambiciózní vedení doufalo. A chybějí pak především výsledky. Felsinei jsou nyní až na osmnáctém místě a body sbírají jen hodně pomalu.

V deseti posledních zápasech se jim to povedlo sedmkrát, ale z toho byla jen jedna výhra. A ještě k tomu pohárová, což teď Bologna zrovna nepočítá. Pozitivní zprávou ale je zlepšení v obraně, která už ve dvou posledních duelech neinkasovala ani jeden gól. Jenže AC Milán ani Parmě Bologna gól stejně tak nedala, takže si připsala dvě remízy za sebou.

Dobrou zprávou pro Pippa Inzaghiho je například to, že má zraněného jen jednoho hráče. Do zápasu totiž nezasáhne Andrea Poli. Mitchell Dijks má sice menší zdravotní potíže, ale ty by mu neměly zabránit v nominaci. V případě Lazia je situace ještě mnohem snadnější, protože trenér Simone Inzaghi má veškeré opory k dispozici. Lucas Leiva hrál dokonce minule pár minut, takže by teď mohl být připraven.

Možná i díky zkušenostem a kvalitám Lucase Leivy si Lazio zvládlo poradit s Cagliari. Povedl se mu především začátek zápasu, během něhož se trefili Milinković-Savić a Acerbi. Cagliari sice narušilo čistý štít brankáře Strakoshy, ale přesto prohrálo o dvě branky.

Lazio také neprožívá tak dobrou sezonu, na jakou se asi fanoušci těšili. V Evropské lize sice Lazio zvládlo postoupit, ale nakonec třetímu Apollonu Limassol scházely jen dva body na druhou příčku. První Frankfurt byl nedostižný. V současné době ani Serie A nenabízí tolik radosti, protože v ní Biancocelesti vyhráli jen čtyřikrát z posledních deseti kol.

A jak tipuje utkání otec dvou trenérů, Giancarlo Inzaghi? "Podle mého názoru teď potřebuje body mnohem víc Filippo než Simone. I když vyhrát chtějí oba, to je jasné. Nechci fandit ani jednomu z nich, nehodlám si mezi nimi vybírat. Lazio je pro mě ale favoritem," dodává zapálený fotbalový fanoušek.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Calabresi, Danilo, Helander - Mattiello, Svanberg, Nagy, Džemaili, Mbaye - Santander, Palacio
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Wallace, Acerbi, Radu - Patric, Milinković-Savić, Parolo, Lucas Leiva, Lulić - Correa, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.18 - 3.97 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Janov CFC  (středa 15:00)
Přerušit dlouhou sérii bez vítězství se na domácí půdě pokusí Cagliari. Sardinský celek nevyhrál od 28.října a v tabulce se od té doby stihl propadnout na čtrnácté místo. Jeho soupeřem bude na stadionu Saint'Elia FC Janov, jehož od prosince vede Cesare Prandelli.

Janov stihl pod Prandelliho vedení získat všechny výsledky, tedy jak výhru, prohru, tak remízu. V poslední kole Grifové přehráli Atalantu Bergamo 3:1 a právě na ní se pokusí na Sardínii navázat. "Cestovat na Sardinii je vždy obtížné, protože tam panuje specifická atmosféra. Bude to odlišné Cagliari, agresivní, ale umějí také hrát. Mají zajímavou zálohu a jsou kompletním týmem, vidíme, že si vedou dobře," varoval před soupeřem Cesare Prandelli.

Cesare Prandelli se zároveň vyjádřil k tzv.Boxing day, který se v Itálii od roku 1970 nehrál. "Známe plán od července, tak jsme ho přijali. Každý měl příležitost a čas se na to připravit. Pro nás je to pracovní den. Všichni chtěli být s rodinami a oslavovat, ale máme tento závazek a musíme hrát pěkně fotbal," dodal s úsměvem Prandelli.

Jak už bylo zmíněno, Cagliari od 28.října nevyhrálo a po zápase s Laziem natáhlo sérii bez vítězství už na sedm ligových kol. Pochopitelně neuspokojivé výsledky okamžitě rozvířily debaty o setrvání kouče Rolanda Marana. Cagliari je aktuálně čtrnácté, ale jeho náskok před sestupovými pozicemi se ztenčil na pouhé čtyři body. Sardiňané mají Janovu co oplácet. V minulé sezoně ovládli Grifové oba zápasy.

Cagliari se bude muset obejít bez trojice hráčů, mimo soupisku jsou pro zranění Klavani, Lykogiannis a Castro. Janov má v tomhle menší výhodu, protože Prandelliho jedinou absencí je Mazzitelli.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Romagna, Ceppitelli, Padoin, Faragó - Bradarić, Ionita, Barellá - Joao Pedro, Farías
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Romero, Criscito - Romulo, Hiljemark, Veloso, Besa, Lazović - Piatek, Kouamé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.27 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Parma Calcio  (středa 15:00)
Po vítězství v Miláně se fotbalisté Fiorentiny představí svým fanouškům na Stadio Artemio Franchi v souboji s Parmou. Fiorentina se lepší a proti nováčkovi soutěže bude favoritem. Hosté naopak už čtyři zápasy v řadě nevyhráli a spadli do druhé poloviny tabulky.

Fiorentina se velkým vítězstvím na San Siru v Miláně (1:0) hlasitě přihlásila do bojů nejenom o Evropskou ligu, ale dokonce i o Ligu mistrů. Od čtvrtého místa jí vzdalují pouhé tři body, navíc situace v první polovině tabulky je velmi vyrovnaná. Kouč Stefano Pioli je však skromnější a nelze se divit. Fiorentina teprve nedávno přerušila dlouhou sérii bez vítězství a až díky šesti bodům, které získala za posledních deset dní, ukončila nepříjemnou krizi. Ještě připomeňme, že sám Stefano Pioli byl jen krůček od vyhazovu.

Viola se nyní představí proti Parmě na vlastním stadionu, kde se jí letos poměrně daří. Stadio Artemio Franchi zatím vyloupil jenom Juventus a AS Řím s Cagliari zde získaly po bodu. Parma se tu naposledy představila před třemi a půl lety a odešla s hladkou porážkou 0:3. Tehdy byly oba mančafty diametrálně odlišné, což dokazují střelci Fialek, kterými byli Alberto Gilardino, Mohammed Salah a Gonzalo Rodríguez.

Zatímco Fiorentina se naladila na vítěznou vlnu, Parma už čtyři kola v řadě nevyhrála a v tabulce spadla na dvanácté místo. Aktuální umístění je však pro Ducali pořád velkým úspěchem. Parma po svém návratu mezi italskou elitu zvítězila už šestkrát, z toho překvapivě třikrát venku. "Zítra budeme čelit týmu, který v neděli získal velký výsledek. Psychicky se budou cítit dobře a budou si věřit. Bude to těžké utkání, ale žádný zápas není pro nás snadný. Budeme se snažit hrát co nejodvážněji, abychom si něco přivezli domu, což by byl pro nás důležitý výsledek," prohlásil na tiskové konferenci kouč Parmy D'Aversa

Podobně jako v zápase na San Siru se bude Fiorentina spoléhat na kompletní kádr. Stefano Pioli má v tomto oproti svému protějšku D'Aversovi výhodu. Parmě totiž budou scházet Grassi, Sierralta a Dimarco.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Benassi, Veretout, Gerson - Mirallas, Simeone, Chiesa
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Gazzola, Iacoponi, Bastoni, Gagliolo - Rigoni, Stulać, Barillá - Gervinho, Inglese, Biabiany
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.29 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Chievo Verona  (středa 15:00)
Chievo dál bojuje o prvoligovou příslušnost a i k když je pořád až na poslední příčce, postupem času přestává body rozdávat každému soupeři. Teď se s jeho obranou bude muset vypořádat Sampdoria Janov.

Chievo stále platí za nesrovnalosti v účetnictví, za něž mu na začátku aktuálního ročníku byly odepřeny tři body. To zřejmě na hráče dopadlo mnohem víc, než by se zdálo, protože teprve poslední dobou se začínají prezentovat alespoň trochu jako tým, který má nějaké sebevědomí. Z velké části za to může také změna na trenérském postu. První ovoce nového vedení mužstva už jsou vidět.

Například o víkendu Chievo sehrálo utkání s Interem Milán, v němž bylo jasným outsiderem. Přesto si vzpomnělo na doby, kdy se jeho obranou procházelo jen hodně těžko a kdy dokázalo být nebezpečné i vepředu. A právě takový vývoj mělo utkání s Nerazzurri. Chievo sice po brance Perišiće prohrávalo, ale nevzdalo se. Kromě toho, že Inter už nedokázal navýšit své vedení, se ještě v 90. minutě prosadil Pellissier a srovnal na konečných 1:1!

To byla třetí remíza v řadě a pokud vezmeme v potaz čistě Serii A, tak Chievo prohrálo naposledy na začátku listopadu! Mussi Volanti se navíc pyšní prázdnou marodkou, na níž je v této době jen Fabrizio Cacciatore. To domácí Sampdoria má větší potíže, neboť do hry nemohou zasáhnout zranění Barreto a Bereszyński.

Sampdoria samozřejmě bude v tomto duelu jasným favoritem a dokonce v současné sezoně cílí na evropské poháry. Nemá k nim nijak daleko - na pátý AC Milán ztrácí jen jeden jediný bod! V rámci ligy neprohrála už pět duelů po sobě a naposledy nadělila čtyři branky toskánskému Empoli.

Obránce Lorenzo Tonelli v tisku uvedl: "Nebylo vůbec snadné vyhrát proti současnému Empoli, ale naše vítězství jen dokazuje, jak dobrý tým jsme. Tohle bude ještě hodně dlouhá a náročná cesta, pokud chceme myslet na poháry, ale jsem si jist, že na to máme dostatek kvality i odhodlání," dodává zkušený stoper Blucerchiati.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Sala, Tonelli, Andersen, Murru - Praet, Ekdal, Linetty - Ramírez - Caprari, Quagliarella
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino- Bani, Rossettini, Barba - Depaoli, Hetemaj, Rigoni, Jaroszyński - Giaccherini - Meggiorini, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.01 - 5.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - US Sassuolo  (středa 18:00)
Trenér Di Francesco se pořád musí obávat o práci a jen další tři body můžou uklidnit napjatou atmosféru v hlavním městě. Proti domácím Římanům se postaví Sassuolo, které dlouho a zdárně trénoval právě Di Francesco.

Vlci v hlavním městě doufají v lepší formu, protože jejich aktuální situace je poměrně komplikovaná. Stačí krátký pohled na tabulku a je jasné, že ambiciózní celek není v optimální formě. Giallorossi se nacházejí až na desátém místě, což je pro účastníka Ligy mistrů prostě neakceptovatelné.

Přece jen ale není všem dnům konec, protože na Ligu mistrů ztrácí Vlci v tuto chvíli jen pouhé čtyři body, což už zase takový debakl není. Přesto je budoucnost trenéra Di Francesca dost nahnutá. Jednak kvůli hernímu pojetí, které prostě nefunguje. A jednak kvůli výsledkům. Moc mu nepomohlo ani minulé kolo, ve kterém AS změřilo síly s Juventusem. Tomu nakonec stačila jediná branka Maria Mandžukiće ke třem bodům, takže AS opět prohrálo.

Přesto obránce Kostas Manolas věří, že se situace zlepší. "Musíme zkrátka dosáhnout na čtvrté místo. A já věřím, že to dokážeme. Máme dostatečně kvalitní i hladoví kádr, který se chce zlepšovat. Je pravda, že se hodně změnil, takže potřebujeme čas. Ale všichni stojíme za trenérem a má naši důvěru. Minulé kolo nám moc nevyšlo, takže teď do toho musíme dát všechno," ví Manolas.

Římané se se Sassuolem utkali už několikrát a většinou s ním mají dobré zkušenosti. Teď potřebují tři body, což se jim proti Neroverdi povedlo už šestkrát z deseti vzájemných duelů. Sassuolo proti Římanům ještě nikdy nedokázalo vyhrát, na což budou Vlci spoléhat také nyní.

K dispozici má trenér Di Francesco prakticky celý kádr, chybí jen nedoléčení Lorenzo Pellegrini a Daniele De Rossi. K tréninku se vrátil už i Stephan El Shaarawy. Sassuolo bude AS konfrontovat bez hráčů jako Boateng, Adjapong a Duncan, kteří jsou zraněni. Kromě nich ještě do utkání nezasáhne ani Rogerio, který dostal v minulém kole další kartu.

Jinak se Sassuolu poměrně daří a trenér De Zerbi může být se svým působením velmi spokojen. V deseti posledních soutěžních zápasech nestačilo na svého soka jen jednou, když prohrálo s Parmou. Naposledy si rozdělilo body s Turínem a za tuhle remízu bylo hodně rádo, protože bod se urodil až díky brance v nastavení.

Kromě mnoha hráčů, jejichž kariéru pomáhal trenér Di Francesco rozjíždět, bude tento duel emotivní také proto, že oba soupeře od sebe dělí jen jeden bod. Sassuolu patří průběžná osmá příčka, což je na jeho poměry výtečná pozice. Je zajímavé, že z pěti duelů odehraných na Olimpicu prohrálo Sassuolo s Vlky jen v jednom případě.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov - Cristante, Nzonzi - Ünder, Zaniolo, Kluivert - Džeko
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Marlon, Magnani, Ferrrari - Lirola, Bourabia, Sensi, Magnanelli, Di Francesco - Berardi, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.32 - 5.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Udinese Calcio  (středa 18:00)
Klasický záchranářský duel odehrají v 18. kole SPAL a Udinese Calcio. Oba celky se výsledkově trápí, avšak před sestupovými pozicemi si ještě hýčkají malý náskok. Neúspěch jednoho či obou z nich však může znamenat definitivní pád do nepříjemné propasti.

Na stadion Paola Mazzy se utkají šestnáctý tým se sedmnáctým, přičemž o dva bodíky si vede lépe domácí družina trenéra Sempliciho. SPAL odstartoval sezonu dobře a v devátém kole to završil výhrou nad AS Řím, jenomže tím jakoby převzal obrovské břemeno, které je příliš těžké. Domácí následně nevyhráli v devíti zápasech v řadě a prognózy, které od počátku řadily SPAL mezi největší adepty na sestup, se začínají naplňovat.

O víkendu Ferrarští nastoupili k těžkému zápasu na půdu Neapole, kde favoritovi nakonec podlehli po jediné brance Raúla Albiola 0:1. Biancazzurri věří, že v domácím prostředí se jim tentokrát podaří černou sérii přerušit a soupeře k tomu mají doslova ideálního. V minulé sezoně totiž SPAL v obou zápasech se Zebrami neprohrál. Doma zvítězil v dramatickém klání 3:2 a v Udine remizoval 1:1.

Je zajímavé, že společných jmenovatelů pro tuto sezonu je mezi oběma týmy několik. Vedle bídné formy je to výhra nad AS Řím - pro Udinese je od října dokonce jediná! Kouč Nicola potřebuje svůj tým co nejrychleji vyvést z krize, ale zatím se to nelepší. V minulém kole doma Udinese opět ztratilo, když v jiném záchranářském duelu jenom remizovalo 1:1 s Frosinone.

SPAL nebude moci využít služeb potrestaného Kurtiće a tím ztráty nekončí, protože na marodce zraněných zůstávají Thiam a Djourou. Také trenér hostujícího mužstva nemůže využít kompletního kádru. Zdravotní potíže mají Badu, Ingelsson, Teodorczyk a Samir a mimo hru je rovněž zkušený záložník Behrami, který si odpykává karetní trest.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Cionek, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Valdifiori, Missiroli, Farés - Petanga, Floccari
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Larsen, Troost-Ekong, Nuytinck - Ter Avest, Fofana, Mandragora, Balić, D'Alessandro - Pussetto, De Paul
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.08 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Empoli FC  (středa 18:00)
Turín už hodně dlouho čeká na to, až si proti Empoli konečně připíše tři body. Další šancí cítí teď, protože Empoli se zase přestalo dařit. Oba celky se nacházejí až ve druhé části tabulky.

Ačkoli se Turín s Empoli dostávají do křížku poměrně často, Býkům trvá jejich čekání na tři body už více než sedm let! V souboji dvou dlouholetých účastníků Serie B se jinak raduje mnohem častěji Empoli, zvláště poslední dobou. Z pěti posledních klání vyhrálo třikrát a vždycky to bylo o jednu branku.

V současné době se ale nedaří ani jednomu týmu. Turín z pěti minulých zápasů první italské ligy vyhrál jen jednou. Naposledy to vypadalo slibně a jeho utkání se Sassuolem se vyvíjelo velmi dobře. Jenže v nastaveném čase druhé půle se domácí Sassuolo prosadilo a Enrico Brignola srovnal na konečných 1:1. I kvůli tomu je Turín až na současné jedenácté pozici s třiadvaceti body na kontě.

Dobrou zprávou pro trenéra Waltera Mazzarriho je alespoň fakt, že kromě zraněného brankáře Sirigua má k dispozici kompletní kádr. To samé může říct jeho protějšek, Beppe Iachini. Ani jeho Empoli ale nemá příliš dobrou sezonu.

Poté, co se Iachini na lavičku toskánského klubu posadil, se jeho situace mírně zlepšila. Zvláště přelom listopadu a prosince Empoli vyšel a body se začaly na jeho kontě množit. Poslední dobou se ale vše vrací do starých kolejí a ve dvou minulých kolech Empoli nezískalo ani bod. Nejprve nestačilo v derby na lepší Fiorentinu a naposledy z toho tři body taky nebyly. Empoli narazilo na Sampdorii a od ní dostalo hned čtyři branky.

Trenér Iachini ale říká: "Proti Fiorentině i Sampdorii jsme měli tolik šancí, že jsme klidně mohli vyhrát. Jenže jsme v klíčových momentech nezachovali klidnou hlavu. To musíme napravit. Turín je velmi silný protivník, který vám nenechá moc prostoru. Musíme být obezřetní a více využívat šance, které si vytváříme. Někdy to až příliš zbytečně komplikujeme," uvědomuje si trenér Empoli.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Ichazo - Izzo, Nkoulou, Djidji - Aina, Meitè, Rincón, Baselli, Ansaldi - Iago Falqué, Belotti
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Provedel - Veseli, Silvestre, Maietta - Di Lorenzo, Acquah, Krunić, Traoré, Pasqual - Caputo, La Gumina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.85 - 5.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - SSC Neapol  (středa 20:30)
Italský "Boxing day" si schoval to nejlepší nakonec. Na stadionu Giuseppe Meazzy přivítají fotbalisté Interu Milán druhou Neapol a tento duel by potřebovali zvládnout za tři body. Nerazzurri už na svého soupeře ztrácejí propastných osm bodů, jenže také Neapol potřebuje bodovat, aby se její ztráta na vedoucí Juve dál nerozrůstala. Zároveň půjde o souboj dvou zkušených stratégů, na jedné straně Luciana Spallettiho a na druhé Carla Ancelottiho.

"Jsem tady, abych vítězil. Cílem je mít tým , který bude bojovat až do konce sezony. My nic nevzdáváme, cesta je ještě dlouhá, ale musíme se soustředit především na svoje výkony. Osobně jsem s tím jak pracujeme velmi spokojený a šťastný," prohlásil po dalším vítězství Parthenopei kouč Carlo Ancelotti. Neapol si v tabulce pojistila druhé místo před Interem, ale na vedoucí Juventus stále ztrácí osm bodů.

Právě Inter je dalším soupeřem Neapole. Výsledky Interu nejsou v tomto měsíci zrovna uspokojivé, ovšem Carlo Ancelotti si nemyslí, že by byl milánský velkoklub v krizi. "Já nevím, působí na mě dojmem, že jsou klubem a týmem, který roste. Každý rok přivádějí důležité hráče," prohlásil zkušený trenér.

Inter stihl v prosinci vypadnout z Ligy mistrů a v Serii A poztrácel tolik bodů, že jeho ztráta na Juventus už je prakticky nedostižitelná. Velká je navíc ztráta i na druhé místo a pokud Nerazzurri zápas s Neapolí prohrají, budou to mít v souboji o druhý flek už hodně složité. Milánský klub v minulém kole nedokázal porazit poslední Chievo Verona a na stadionu Bentegodi pouze remizoval 1:1.

V Miláně se každopádně očekává vyrovnané utkání a fanoušci obou táborů doufají, že konečně uvidí nějaký gól. V minulé sezoně se to v obou zápasech nepodařilo. Mírnějším favoritem budou vzhledem k formě i předchozí vzájemné bilanci hosté. Utkání také nabídne ještě jednu pikantnost. Jak Inter, tak i Neapol vedou zkušení trenéři a kamarádi Luciano Spalletti a Carlo Ancelotti. Vzájemně se velmi dobře znají už ze svých předchozích štacích na Apeninském poloostrově. Spalletti například vedl AS Řím, zatímco Ancelotti uhlavního rivala Interu AC Milán, se kterým vyhrál vše co se dalo.

Oba týmy jsou takřka kompletní. Nerazzurri postrádají pouze stopera Mirandu, za kterého však mají ve středu defenzívy plnohodnotnou náhradu. Stejně je na tom Neapol, na jejíž marodce zůstává Chiriches.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Vršaljko, Škriniar, De Vrij, Asamoah - Vecino, Brožović, Joao Mario - Politano, Perišič, Icardi
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Callejón, Allan, Hamšík, Fabian Ruiz - Milik, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.33 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC17161034:849
2.SSC Neapol17132234:1441
3.Inter Milán17103429:1433
4.SS Lazio1784525:2028
5.AC Milán1776424:1927
6.UC Sampdoria1775529:2126
7.ACF Fiorentina1767425:1725
8.US Sassuolo1767427:2325
9.Atalanta Bergamo1773731:2324
10.AS Řím1766529:2324
11.Turín FC1758420:1823
12.Parma Calcio1764716:2122
13.Janov CFC1754825:3419
14.Cagliari Calcio1738616:2317
15.Empoli FC1744922:3316
16.SPAL 20131744914:2516
17.Udinese Calcio1735914:2314
18.Bologna FC1727813:2413
19.Frosinone Calcio17161012:369
20.Chievo Verona1708913:335
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (113)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Frosinone Calcio 1 - 2 AC Milán

Atalanta Bergamo 2 - 2 Juventus FC

Bologna FC 1 - 3 SS Lazio

Cagliari Calcio 0-1 Janov CFC

ACF Fiorentina 2-0 Parma Calcio

UC Sampdoria 4-1 Chievo Verona

AS Řím 1 - 2 US Sassuolo

SPAL 2013 1-1 Udinese Calcio

Turín FC 2-1 Empoli FC

Inter Milán 1-1 SSC Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

V neoficiálnej nahrávke, ktoré publikovali zdroje blízke AS Rím, bolo počuť hlas podobný Nainggolanovi, ktorý povedal:

"Mamma mia, cítim sa tu ako v bitúnku... Ale je to v poriadku, vždy na ihrisku spravím všetko, no nakoniec to aj tak nikto neocení. No možno už čochvíľa mi začnú fanúšikovia Interu bozkávať zadok. Prisahám, že to tak bude. Som priateľ Tottiho, takže mi snáď pomôže s návratom. No predtým by som tu mal spraviť menší neporiadok, aby ma pustili, chápete?"

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Han střelil první

Sleduju AC poprvé tuto sezónu, ale nevěřím svým očím. Ta záloha je vždycky tak špatná? Vždyť Bakayoko je úplně strašidelný.

Reagovat
Yanek

Tohle je poměrně standardní výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

Či AC vyhrá alebo prehrá aj tak Gattuso by mal odísť to mužstvo nemá žiadny herny prejav skôr všetko na náhodu.

Reagovat
rossoneri89

Šialenstvo čo robí to AC ...

Reagovat
Euphael

AC to jsou taci vymrdanci

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
10

4 zápasy v řadě bez vstřelenýho gólu v současný italský lize...to už možná AC opravdu narazilo na dno

Reagovat
10

a nejsmutnější na tom stejně je to, že i s touhle bídou a zdecimovanou sestavou drží dělený místo o LM

Reagovat
Eldarion

Juve a Neapol si drží kvalitu ale ostatné tímy tragikomédia rok čo rok

Reagovat
JeséRodriguez

Hroznej fotbal od AC

Reagovat
andycek1

Ja som si zapol AC po dobrom roku okrem zápasu s nami samozrejme, ale normálne mi bolo na nablvanie... To tento tím je 5 v lige?? 15 rokov dozadu by bol na delenom 14 mieste Seria A som si myslel že sa pomaly dvíha ale okrem Juve a trošku aj SSC je tá liga pekne k hovnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Derniéru spravidla sprevádzaná ovácia v stoji, Gennaro sa ovácie nedočkal, možno v inom divadle, želám mu to od srdca. K výkonu ďalších jedenástich len toľko, že s takýmto výkonom sa za trénera nebojuje. Donnarumma zachránil aspoň ten jeden bod.

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

A je po zápase

Reagovat
Shevchenko

No aspoň už to je jistota, už by to konečně chtělo trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas ten dreveny Leo

Reagovat
brenk

Diky Leo

Reagovat
10

Bonucci jak stará bába

Reagovat
smazaný uživatel

Bonnuci kopyto

Reagovat
Pipo123

Ramos pekne!!! Dúfam že mu Inzaghi bude dávať viacej šancí, je na ňom niečo zaujímavé

Reagovat
mastakillah

Duván

Reagovat
smazaný uživatel

Leo ma s Duvanem problemy uz ponekolikate.Vsimam si toho uz par let.On jo tema kylama totalne valcuje.Dnes mel hrat Benatia.Khedira hraje ? Videl sem ho na konci jen jak se hadal s rozhodcim.

Reagovat
10

vždyť má problémy s každým, kdo hraje trošku důrazněji...proti takovým soupeřům mu zbývá jen spoléhat na Chiella, což už všichni přečetli a hrajou to do prostorů Lea

Reagovat
smazaný uživatel

To ja si zas nemyslim ze by to bylo zas az tak, ale s hracema co maji vetsi hmotnost problem ma.Jako takovych moc neni no, ale u toho Duvan me to bije do oci nekolikaty rok.V silovejsim souboji je Chiello proste jinde no.Ale zase Leo ma jine prednosti no.Dnes uz pred zapasem sem tusil ze bude zle.Benatia na plac.Nebo ho Zapata jeste jednou zesmesni.

Reagovat
10

Leo pokud soupeře nepřečte pozičně na zemi, tak už je pak v prdeli, protože ty ostatní bránící vlastnosti má prostě průměrný

Reagovat
Pipo123

Radosť sledovať našu hru keď je na ihrisku Alberto a Correa, škoda že Inzaghi sa takto nerozhodol skôr, mohol mať o pár bodov viac. Chápem jeho snahu nadrbať do zálohy všetkých stredných záložníkov čo má k dispozícii, no potom to je herne niečo hrozné. Toto 3-4-2-1 je ofenzívnejšie, Alberto aj Correa hrajú na veľkom priestore, no herne to má vplyv na Milinkoviča, odrazu hraje úplne inak, Alberto ho ťahá výkonnostne hore.

Reagovat
10

Bento, taková hloupost

Reagovat
mastakillah

Duváán <3

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-preview-12-kola-414996/#post10724285

od tý doby 8 gólů v 6 zápasech...už na to fakt seru, minule jsem takhle nastartoval Belottiho, kterej pak dal asi 60 gólů

Reagovat
10

za takovej šlapák dostal Benta 2. žlutou, Pasalićovi to ani nepískne...

Reagovat
10

to je zmrd ten Banti

Reagovat
smazaný uživatel

A Mandzu teraz zlta za nic

Reagovat
smazaný uživatel

To som uz davno nevidel takuto frasku Banti, vraj jeden z najlepsich v Italii Piskat imaginarne fauly a k tomu za ne rozhovat zlte, resp. na druhej strane "nevidi" ani z 2 metrov slapak jak svina...heh. Tazko nezvladnuty zapas. No a z hracov. Khedira, Bonnuci

Reagovat
stas87

Preco robi Jankto nahradnika? Trener mu neveri alebo na to jednoducho v tej konkurencii nema?

Reagovat
smazaný uživatel

Má tam konkurenci.Sice začal sezonu v základu,po nepovedeným zápase v Udine ale jen sedí na lávce a pravidelně střídá,třeba Praeta,který je o třídu výš.Trošku překvapivě hrál od začátku v derby,kde bych to nečekal,ale Giampaolo asi chtěl soupeře překvapit.

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
Benesse

Pjaničova forma túto sezónu, to je hrôza... ešte aj Rodriga naučil jeho klasické šlapáčiky

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ronaldo to jsou goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jsou.

Reagovat
Pipo123

Lulič, tie rohy Alberta sú geniálne kopnuté

Reagovat
10

potřetí v řadě v Bergamu 2:2...a vždycky je to takováhle bramboračka v tý jejich typický mlze

jediný pozitivum je, že Juve udrželo neporazitelnost venku v roce 2018

Reagovat
kaja900

Co to mělo bejt.. to vypadalo jako by Juve vubec nechtělo vyhrát a hlavně za celou dobu co tam byl ronaldo tak mu snad nikdo nebyl schopnej pořádně přihrát

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak od 50minuty hrali v 10tich...a to este mohli vyhrat...v 90min obranca domacich ltt ze strajchol loptu - Mandzukic nemal easy dotuk do praznej brany.

Reagovat
Largo

Forza Roma, forza

Reagovat
smazaný uživatel

Nonevim, co nefunguje var?

Reagovat
smazaný uživatel

No mně to přišlo že Schick skóroval

Reagovat
spider_8

Schickito se konečně trefil. Naštěstí mu to neuznali

Reagovat
REPLIKATOR

Jak to mohli neuznat?

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

To on si dal skoro vlastny, to by bolo jeho k.o. Nepresla celym objemom

Reagovat
Pipo123

To nemozu mysliet vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Ak je to tak v pravidlach, je to ok

Reagovat
Losinho

Vždyť se dotýká čáry

Reagovat
Pipo123

To je nepodstatne, je to tlačenka *angrysmile*

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Largo

Taky nechápu.

Reagovat
REPLIKATOR

Schick konečně gól

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne Schicku

Reagovat
Alberto Aquilani

Môžeš zostať Bryn za nahravku

Reagovat
smazaný uživatel

Schick Ballon d or

Reagovat
smazaný uživatel

Šik schickanuje nácky ze Sassuola

Reagovat
Losinho

He scores when he wants

Reagovat
Largo

Mě se to zatím hodně líbí. Nahoru-dolu, Schick se trefil, dokonce dvakrát. Naštěstí mu to jednou neuznali. Cengiz mi přijde unavenej, na Perottiho jsem se hodně těšil.

Reagovat
smazaný uživatel

Super že se Patrik trefil. I když moc nechápu neuznání toho vlastence...

Jinak Lichsteiner parádní asistence

Reagovat
Pipo123

AS posledne zapasy Zaujimave, ci uz VAR proti Genoe a Juve, dnes ten negol. Tlačenka fujjjj :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Schicku!!!! Tohle musíš dávat!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je zase tom, ze kvalitny utocnik to musi dat. Mohol sa ho opytat, kam ho chce

Reagovat
Largo

Zaniolo!!!!

Reagovat
Pipo123

Zaniklo to spravil krasne, ale preboha ako si tam sadli na prdel :D

Reagovat
smazaný uživatel

Zaniolo zasluzene a naaaadherne

Reagovat
Largo

Reagovat
Deki

Zaniolo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemozu dat ciste konto

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Dzeko stejne marnej jak Paata, ktery mel teda ale behem 1.polocasu nabouchat 3 fiky

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho nehrál, jeste bych počkal, ale pokud bude i nadale marny v lize, nechal bych hrat Patrika, a Edin v LM.

Na ty šance jsem zvedavy, budu se divat az zítra. Ale kromě Icardiho v lize neni nikdo, kdo by promenoval sance. Ronaldo spálí na kazdy gol hafo šancí

Reagovat
Mr.Jindros

Oba dva góly nepřekvapivě přes Bonucciho. Benta idiotsky.

Reagovat
Mihal

Icardimu asi jebe na hlavu z tej novej zmluvy a zabudol goly davat...

Reagovat
lnterista

Hraje.dobre

Reagovat
Deki

Není to špatný, snad tam něco ve druhý půli spadne...

Reagovat
Panděvova ofina

Nechápu, proč u nás ten Zaniolo nedostával šance?! Neskutečná ztráta a příchod Radji, který je častěji v baru, než na trávníku je extra fail. Jinak co se týče první půle proti Neapoli hrajeme docela pěknej fotbal. Ale jako klasicky nevyužitý šance, které nás budou stát výhru.

Reagovat
lnterista

Protoze Spalleti...proto odesel Banega a neresil se dal Rafinha

Reagovat
Rip

Banegovi se povedl snad jenom jeden zápas jinak hodně nevýrazný. Rafinha sice hodně snaživy, ale že by byl nějak prospěšný ani ne bych řekl. Dobří hráči, ale prostě v Interu hrali piču. Nebo je Inter nedokázal využít nevím, každopádně hrali hovno.

Reagovat
lnterista

Hraji vseci hovno na par vyjimek...to neni meritko

Reagovat
lnterista

Nebo spis argument

Reagovat
Deki

který opravdu mladý hráč u nás dostane šanci? navíc je tam ten cejch Primavery, takže na naše áčko nikdy mít neměl.

Reagovat
Rip

Inter nedava šanci mladym, mladejma lepi dluhy.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Pinturicchio

Koulebali

Reagovat
Mihal

Kurvybali

Reagovat
Benesse

To je vul

Reagovat
Deki

tyvole, ty mě serou

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta na Keitu nevím no... ale Asa se vyznamenal

Reagovat
Deki

i Handa tím zákrokem předtím, ale takhle tam bránit ten náběh...pentli správně nepískl

Reagovat
Deki

goooooooooooooooooooooool

LAUTAROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO <3

Reagovat
Benesse

Reagovat
smazaný uživatel

WTF ten konec, Keita & Maksimovič, za co redka?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to ji dostal Insigne

Reagovat
Jackmaker1989

Insigne nakoniec, asi niečo povedal rozhodcovi. A Keita mohol ísť tiež.

Reagovat
mastakillah

Za co to dostal Insigne? jinak Keita je ultra kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Lautaro - hrdina tohto večera Ale Kuli ten dominantný výkon riadne pohnojil

Reagovat
Deki

výhra urvaná podobně jako s AC až v samotným závěru, takže hodně sladký. bojím se ale, že se teď budou plácat po ramenou, jak to zvládli a jaký ukázali charakter, přitom ta hra nebyla nicmoc, hlavně ve druhé půli.

Icardimu to tam přestává padat a najednou těch gólů dáváme o polovinu méně... důležité zákroky na konci předvedli Handa s Asou, nebýt jich, je to naopak a 1:0 prohrajeme.

moc jsem se dnes nebavil, čekal jsem od obou týmů víc, ale za tři body samozřejmě spokojenost! tak ještě Empoli a pak uvidíme, co se stane v lednu.

FORZA INTER

Reagovat
mastakillah

dnes nejspíš zaslouženě ... ikdyž z obou stran to bylo dost slabý

Reagovat
Forza_Inter

Ak si sa nebavil dnes tak musis byt riadne narocny...

Boli sme o chlp lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele