Serie A - souhrn 13. kola: Neapol i AC Milán prohrály, trefil se Barák

20.11.2021, 17:03, aktualizováno 22.11.2021, 22:43
Komentáře a souhrny
Antonín Barák (© AFP)
Antonín Barák pátým gólem v sezoně pomohl Veroně k vítězství nad Empoli. Turín i s Davidem Zimou porazil Udine. Neapol nestačila na Inter Milán, jenž se vedoucím Partenopei a AC Milán, který nebodoval ve Florencii, přiblížil na rozdíl čtyř bodů. Juventus vyhrál na půdě Lazia, na které se bodově dotáhl. AS Řím na závěr nedělního programu urval body na půdě Janova, jenž premiérově vedl Andrij Ševčenko.

Turín FC - Udinese Calcio 2:1

22.11.2021 20:45

Góly: 8. Josip Brekalo, 48. Bremer - 77. Fernando Forestieri

Turín vydřel tři body z utkání proti Udinese, i když měl ke konci na mále. Udinese dokázalo jeho úbytku sil využít jen ke snížení Forestierim, jehož rána byla sice nádherná, ale znamenala pramálo.

Turín vstupoval do domácího utkání jako jasný favorit. Útok v jeho barvách měl na starosti Andrea Belotti, který dostal příležitost před obvyklým hráčem základní sestavy, Jurićovým oblíbencem Sanabriou. A zkušený kouč zvolil velmi dobrou sestavu. Býci se zcela po právu ujali vedení velmi brzy. Po pouhých osmi minutách, kdy soupeři balon příliš nepůjčovali, rozehrál brankář Milinković-Savić dlouhým nákopem na Belottiho, který sklepl míč pro Josipa Brekala. Ofenzivní šikula na nic nečekal a míč nádherně napálil do sítě - 1:0.

Udinese se nehodlalo vzdát a po sedmadvaceti minutách málem srovnalo. Po Betově nahrávce do strany pálil z kraje vápna Ignacio Pussetto, jenže jeho ránu zlikvidoval parádním skokem srbský brankář Milinković-Savić.

Poločas s číslem dvě začal hodně dramaticky. Po pouhých třech minutách totiž hosté nedokázali odkopnout míč od brány, před ní nastal mohutný závar a po první ráně do tyče napálil obránce Bremer míč do sítě - 2:0.

Po hodině hry se Zebry mermomocí dožadovaly odpískání ruky stopera Djidjiho, ale sudí ani VAR jim zapravdu nedali. Mladý obránce Bremer mohl naopak v 73. minutě pojistit vedení svého týmu, jenže na zadní tyči poslal hlavičkou balon těsně vedle!

A jeho tým to brzy mrzelo. Po Linettyho faulu se totiž k přímému kopu postavil střídající Fernando Forestieri, zvolil krátký rozběh a nádhernou ranou překonal Milinkoviće-Saviće! A mohlo být ještě hůř, jenže v první minutě nastavení po skvělém průniku Moliny a zakončení Samardžiće se Vanja Milinković-Savić vzepjal ke skvělému zákroku a míč vyrazil nad!

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Empoli FC 2:1

22.11.2021 18:30

Góly: 49. Antonín Barák, 90+1. Adrien Tamèze - 67. Simone Romagnoli

Už na deváté místo tabulky poskočil po pondělní dohrávce veronský Hellas. Domácí celek porazil Empoli 2:1 a český záložník Antonín Barák se blýskl jedním gólem a asistencí. Azzurri byli na Stadio Bentegodi blízko bodu, avšak v nastavení inkasovali z kopačky Adriena Tamezeho.

Antonín Barák byl vidět už v úvodu utkání, kdy se sice střelecky neprosadil, ale táhl několik nadějných akcí domácích. Empoli se vlastně postaralo o první vyloženou gólovku. V 18. minutě práskl do balónu Henderson a Veronu zachránila spojnice! Jinak to žádná přehlídka gólových příležitostí nebyla. Dle očekávání se bojovalo o každý kousek hřiště a poločasový výsledek 0:0 příliš nepřekvapil.

Hellas chtěl ale jednoznačně získat tři body a v tomto úkolu mu po přestávce přišel pomoci Lazović. A byl to nový muž na hřišti, který ve 49. minutě odcentroval a Antonín Barák hlavou zařídil Hellasu vedení. O chvíli později našel aktivní Barák centrem Caprariho, ale ten branku minul.

Vedení vydrželo domácím do 67. minuty. Günter nedokázal odkopnout sklepnutý balón a Simone Romagnoli už jen jistil jeho cestu za brankovou čáru - 1:1. Oba týmy pak mohly utkání strhnout na svojí stranu. Střelu Bandinelliho vytěsnil Montipó a na druhé straně Tameze zakončil vedle pravé tyče.

Už to vypadalo, že utkání skončí dělbou bodů, když v první minutě nastaveného času rozhodl Adrien Tameze. Barák přistrčil Tamezemu balón a na jeho křižnou střelu k tyči Vicario nedosáhl. Empoli mělo ještě zhruba pět minut na odpověď, ale vedení 2:1 si už Hellas pohlídal.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AS Řím 0:2

21.11.2021 20:45

Góly: 82. Felix Afena-Gyan, 90+4. Felix Afena-Gyan

Dlouho to trvalo římskému AS, než se konečně dočkalo větších šancí, ale o to víc si jeho příznivci závěr utkání museli užít. Střídající talent Felix Afena-Gyan totiž dvěma krásnými góly v posledních deseti minutách rozhodl o první Ševčenkově porážce.

Ševčenko kontra Mourinho podruhé, tentokrát jako trenéři. Janovského CFC se nedávno ujal někdejší ukrajinský šutér první kategorie a hned jeho první utkání ho poslalo do přímé konfrontace s někdejším nadřízeným. Ani jeden z trenérů neměl ideální podmínky - janovský celek trápí množství zraněných, Mourinhovi vypadli dva hráči nakažení koronavirem, takže měnil celé rozestavení.

Určitá nesouhra byla na AS vidět, ale je pravda, že janovský celek hrál opravdu výborně. Jako tým, jehož hráči chtějí za každou cenu zapůsobit na nového trenéra. Giallorossi se ujali míče a od prvních minut se snažili jej soupeři nepůjčovat. Jejich tlak byl ale spíš platonický, bez větších šancí.

První z nich jsme viděli ve 14. minutě. To předvedl povedený průnik po pravé straně Karsdorp a tečovaný míč skončil u Henrika Mchitarjana. Arménský záložník balon ihned napálil do brány a radoval se z gólu. Jenže sudí Irrati ihned postřehl teč Tammyho Abrahama, jehož usměrnění míče rukou znamenalo, že VAR gól neuznal.

Po třiceti minutách se na levém kraji pole utrhl Stephan El Shaarawy, který po delším sprintu vstříc Siriguově bráně nakonec našel zcela volného Eldora Šomurodova. Hráč, který byl v Janově ještě v minulé sezoně doma, ale v pádu poslal míč vysoko nad bránu!

Utkání v Janově by se z pohledu AS mohlo dělit na období před Afenou a s Afenou. Střídající mladíček Felix Afena-Gyan dostal přednost před Zaniolem nebo Mayoralem a Mourinho věděl, proč tam mladého hráče posílá. Po osmi minutách na hřišti totiž Afena-Gyan naběhl do vápna, počkal si na Mchitarjanův perfektní slalom a střelou na zadní tyč konečně prolomil obranné valy Ševčenkova týmu.

Že jeho gól nebyl náhodou, ale spíš potvrzením kvalit, které v mladíčkovi viděl šéf římské Primavery Conti, dokázal Afena-Gyan v nastavení. Stínoval totiž El Shaarawyho průnik a když se k němu odrazil míč, neváhal. Postřehl, že Sirigu je venku z brány a napálil míč obloučkem přímo k tyči - 2:0.

Více informací k zápasu

Inter Milán - SSC Neapol 3:2

21.11.2021 18:00

Góly: 25. Hakan Çalhanoğlu (pen.), 44. Ivan Perišić, 61. Lautaro Martínez - 17. Piotr Zieliński, 78. Dries Mertens

Inter doma neprohrál od října minulého roku. A dnes tuhle šňůru protáhl, protože si poradil s dosavadním lídrem ligy, Neapolí. Té nestačily ani dvě branky.

Lídr tabulky se dostavil ve velkém šlágru na San Siro, kde ho čekal domácí Inter. Neapol bojovala mimo jiné s tím, že právě tady z toho stadionu si Inter úspěšně dělá nedobytnou tvrz. Tým trenéra Luciana Spallettiho ale dlouhodobě potvrzuje, že tohle by mohl být jeho rok, což mimo jiné potvrzuje především v obraně. Ta k dnešnímu utkání inkasovala pouhopouhé čtyři branky!

První minuty toho moc nenabídly, ani jeden z útočníků Interu - Lautaro Martínez a Joaquín Correa - se nedostávali do větší šance a obdobně na tom byl i hrot Neapole Victor Osimhen. Hrdinou Neapole se stal někdo jiný. Kapitán Lorenzo Insigne začal brejk Partenopei velmi rychle a krásnou nahrávkou ještě vyšperkoval šanci pro Piotra Zielińského. Polský záložník z první napálil míč, který ve vzduchu zaplaval a brankář Samir Handanovič se natahoval marně!

Jenže Inter se nehodlal vzdát ani za mák a jen po pár minutách srovnal. Domácí hráči totiž tak vehementně reklamovali ruku Kalidoua Koulibalyho, že se sudí Valeri šel podívat na video. A to ukázalo, že domácí mají pravdu, takže se záložník Hakan Çalhanoğlu mohl chystat k penaltě. A protože ji zahrál naprosto chladnokrevně, bylo srovnáno.

Hlavní rozdíl mezi oběma týmy dnes spočíval především v mezihře. Zatímco Neapol se ve středu pole trápila a jindy rychlá a jasná hra dnes vázla, Inter v ní vládl. Trio Barella, Brozović a již zmíněný Çalhanoğlu si velmi dobře rozumělo a nedělalo mu problémy přehrávat mnohem pasivnější střed soupeře.

Turecký záložník Hakan Çalhanoğlu byl hodně důležitou postavou první půle, protože kromě vstřelené branky si připsal taky gólovou asistenci. Jím zakroucený rohový kop mířil na přední tyč, kam si naběhl dosud nepříliš aktivní Ivan Perišić a důležitou tečí dostal míč těsně za brankovou čáru - 2:1.

Spallettiho sen o neporazitelnosti se začínal hroutit a Inter naopak po dlouhé době vypadal, že si s obvykle nepříjemným soupeřem konečně poradí. Jeho šance se ještě zvýšily krátce po změně stran, kdy musel po bolestivé srážce se Škriniarem opustit trávník viditelně pochroumaný Victor Osimhen.

V podání Neapole to prostě dnes nebylo ono. Dá se říct, že ji na zem srazily i individuální chyby. Jako třeba ta, kterou předvedl Fabián Ruiz v 61. minutě. Před sprintujícím Joaquínem Correou totiž nejprve couval a pak ani neprojevil snahu ho dohnat. Než k němu zpátky doklusal, stihl Correa prostrčit míč na Lautara Martíneze a ten dokázal i skrz nohy Mária Ruie křížnou ranou najít cíl - 3:1.

Spalletti chtěl dát týmu nový impuls a proto poslal na hřiště Elmase, Petagnu a Mertense. Odešel nepříliš viditelný Lozano, který ještě nedávno prohlašoval, jak je mu Neapol malá a že chce do většího klubu. Co se dneska Neapoli jednoznačně povedlo, to byly dresy. Partenopei totiž navlékli limitované bílé dresy s reliéfem Diega Maradony.

Možná i to pomohlo Neapoli, aby ještě aspoň zdramatizovala utkání. Po pár minutách svého pobytu na hřišti totiž Dries Mertens dostal míč na kraji vápna a táhlou ranou pod břevno nedal Handanovičovi šanci! Víc už ale dost unavená Neapol nezvládla, protože dvě obrovské šance z konce utkání Rui s Mertensem spálili.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Venezia FC 0:1

21.11.2021 15:00

Góly: 61. David Okereke

David Okereke se stal hlavní hrdinou nedělního zápasu mezi Boloňou a Benátkami. Nováček Serie A zvítězil nejtěsnějším rozdílem a zaznamenal druhou výhru v řadě a celkově čtvrtou v aktuální sezoně.

Benátky si před reprezentační přestávkou vyšláply na AS Řím a překvapit hodlaly i Boloňu. Rossoblu doma hrají dobře a v zápase byli favoritem, jenomže svou úlohu nezvládli.

Boloňa měla od začátku velkou územní převahu, ovšem ta dlouho nevedla k jediné vážnější situaci před Romerem. Teprve až ve 35. minutě nebezpečně vypálil Svanberg a gólman Romero musel zasahovat. Boloňa vyslala celkem šest střeleckých pokusů, avšak jen dva mířily mezi tři tyče. Benátky brankáře Skorupskiho nezaměstnaly vůbec.

I ve druhém dějství měli více ze hry domácí a tečovaná střela Orsoliniho prosvištěla těsně vedle. Snažení Rossoblu vyšlo vniveč a v 61. minutě se postaral o dokonalý šok David Okereke. Busio odvedl na hranici pokutového území skvělou práci a popostrčený balón poslal už ve vápně do branky Okereke!

Domácí měli půlhodinu na vyrovnání, jenomže branka Benátek pro ně byla zakletá. Pokus Arnautoviće ze 77. minuty zneškodnil zákrokem Romero a to byla jedna z posledních možností Boloni vůbec. V nastavení už hráli Mihajlovićovi svěřenci na velké riziko a mohli inkasovat druhý gól. Tessmanna ale výborně vychytal Skorupski, stejně jako o chvíli později Modola. Boloňa vyrovnat nedokázala a překvapivě s Benátkami prohrála.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - UC Sampdoria 0:2

21.11.2021 15:00

Góly: 40. Francesco Di Tacchio (vl.), 43. Antonio Candreva

Sampdoria konečně zabrala a v přímém záchranářském souboji porazila Salernitanu 2:0. Duel na Stadio Arechi se lámal ke konci prvního poločasu, v té době totiž Námořnici vstřelili dva slepené góly, jmenovitě si dal vlastní branku Di Tacchio a po něm zvýšil Candreva.

Salernitana i Sampdoria se před vzájemným duelem nacházely na sestupových příčkách a tři body potřebovaly jako sůl. Na začátku zápasu se domácí snažili o aktivitu, ale do první šance se dostala Sampdoria. Střelu Quagliarelly zpacifikoval brankář Belec a Candrevův pokus z hranice šestnáctky skončil nad.

Nováček soutěže tyto šance přečkal a pak byl zase o něco aktivnější, jenomže s vytvářením brankových příležitostí otálel. Ve 41. minutě si Belec smlsl na Caputově nedůrazném pokusu, ale vzápětí už inkasoval. Francesco Di Tacchio si srazil centr od rohového praporku do vlastní sítě a Sampdoria na stadionu Arechi vedla 1:0. A než se stačila vzpamatovat, přidali Námořníci i druhý gól. Rychlý kontr, během kterého postupovali čtyři hostující hráči na jednoho obránce, skončil gólem.

Salernitana neměla na co čekat a po změně stran oživila ofenzívu střídáním. V 56. minutě si připsal těžký zákrok konečně i Audero a o šest minut později nebyla uznána branka Caputovi. Na vině bylo ofsajdové postavení. Domácí ekipa se zpět do zápasu nedostala, nedokázala ani vykřesat kontaktní gól a Sampdorii podlehla 0:2.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Cagliari Calcio 2:2

21.11.2021 12:30

Góly: 37. Gianluca Scamacca, 52. Domenico Berardi (pen.) - 40. Keita Baldé, 56. João Pedro (pen.)

Remízou 2:2 skončilo utkání mezi Sassuolem a Cagliari. Domácí v zápase dvakrát vedli, ale odpověď Sardiňanů byla vždy blesková. Na branky Scamaccy a Berardiho odpověděli Keita Baldé a kanonýr Pedro.

Úvod utkání nabídl opatrnou podívanou, při které ani jedna strana neměla navrch. První, opravdu stoprocentní příležitost mělo ve 25. minutě Sassuolo, ale křižnou střelu nedokázal na zadní tyči nikdo z domácích usměrnit do sítě. O chvíli později selhal v dobré možnosti i Raspadori a na druhé straně hlavičkoval Ceppitelli nad břevno.

Ve 37. minutě už to domácím klaplo. Gianluca Scamacca dostal pas od Berardiho do samostatného úniku a naložil s ním jako zkušený útočník. Střelou k tyči nedal Cragnovi šanci. Sardiňané ale nezaháleli a přispěchali s bleskovou odpovědí. Do Nandezovy přihrávky vzduchem se položil akrobaticky Keita Baldé a ani Consigli neměl šanci zasáhnout. Mapei Stadium se tak dočkal v prvním poločase dvou branek, ačkoliv příliš brankových příležitostí k vidění nebylo.

Po změně stran už to bylo veselejší a hned z kraje zazdil velkou možnost střelou vedle Berardi. Sassuolo to nemuselo mrzet, protože za další tři minuty sudí odpískal v jejich prospěch pokutový kop. Frattesiho ve vápně sundal Lykogiannis a Domenico Berardi se ze značky pokutového kopu nemýlil.

A vedení domácích opět netrvalo dlouho. Frattesi se tentokrát proměnil ve faulujícího a po jeho zákroku na Pedra zahrávalo penaltu i Cagliari. Sám João Pedro penaltu s přehledem proměnil a srovnal na 2:2. Tento stav nevyhovoval především domácím a Sassuolo mělo do konce utkání šance to změnit. Cagliari několikrát podržel Cragno a i díky němu si hosté odvážejí z Mapei Stadium cenný bod.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Milán 4:3

20.11.2021 20:45

Góly: 15. Alfred Duncan, 45+1. Riccardo Saponara, 60. Dušan Vlahović, 86. Dušan Vlahović - 62. Zlatan Ibrahimović, 67. Zlatan Ibrahimović, 90+6. Lorenzo Venuti (vl.)

Fotbalisté Fiorentiny se stali prvním týmem, který dokázal v letošní sezoně Serie A porazit AC Milán. Svěřenci Vincenza Italiana si postupně vypracovali tříbrankový náskok, ale ani potom se Rossoneri nevzdávali a znovu se dostali do zápasu dvěma góly Zlatana Ibrahimoviće. Stejný počet branek zaznamenal i domácí Dušan Vlahović a právě jeho druhý gól v zápase znamenal rozhodnutí. Fiorentina nakonec zvítězila v krásném utkání divokým výsledkem 4:3.

AC Milán se mohl v případě bodového zisku vyhoupnout do čela tabulky a zároveň využít faktu, že vedoucí Neapol bude hrát s třetím Interem Milán. Zápas před zaplněným publikem stadionu Artemio Franchi však dopadl lépe pro Fiorentinu.

Začátek utkání mohl být pro Rossoneri hodně veselý, ovšem Ibrahimović si nepohlídal ofsajdovou hranici a tím pádem nebyl jeho úspěšný zásah uznán. O deset minut později pak Fiorentina vstřelila první branku a nutno podotknout, že hodně šťastnou. Rumunský brankář Tătărușanu vyrobil obrovskou hrubku, jednoduchý centr neudržel v náruči, Saelemaekers pak nedokázal odstavit protihráče a Alfred Duncan měl snadnou úlohu. Mimochodem Tătărușanu dříve ve Fiorentině působil.

Fiorentina vedla 1:0 a nadále hrozila. Vlahović v zajímavé pozici přestřelil a Bonaventura pálil rovněž nepřesně. AC pak pomalu zesilovalo tlak a velké problémy činil obraně Violy rychlý Rafael Leão. Neujaly se střelecké pokusy Tonaliho ani Kessiého. Ve 42. minutě měl obrovskou příležitost na vyrovnání Ibrahimović, z pravé strany mu přilétl ideální centr, ovšem vytáhlý Švéd zamířil hlavou jen těsně vedle tyče.

Milánu se do poločasu vyrovnat nepodařilo a místo toho přišla v nastavení pohroma. Riccardo Saponara se dostal k odraženému balónu a nádhernou technickou ranou překonal marně se natahujícího Tătărușanua. Gól do šaten přiblížil Fiorentině tři body a AC k první porážce.

Pioliho parta měla pětačtyřicet minut na případné vyrovnání či dokonce obrat v zápase. Nebyla bez šance, koneckonců něco podobného už zvládla v zápase s Hellasem.

AC Milán začal druhý poločas aktivněji a v 50. minutě měl Ibrahimović další velkou šanci. Leão mu dobře sklepl balón a hvězdný útočník střílel vedle. Krátce nato zakončoval sám Leão a také minul cíl. Rossoneri se snažili, ale Fiorentina byla nesmírně efektivní a po hodině hry zvýšila na 3:0. Duncan vyslal pas za obranu, Vlahović obešel Tătărușanua a potvrdil vynikající formu.

Rozhodnuto však nebylo. Jen chvíli po Vlahovićově brance vyrobil hrubku v rozehrávce Bonaventura a Ibrahimović, který ukořistil balón celou situaci potrestal a snížil znovu na rozdíl dvou branek. Zajímavé bylo, že chybující Bonaventura je zase bývalým hráčem Milána. V 67. minutě se AC Milán dostal na dostřel - Theo Hernández našel zpětnou přihrávkou Ibrahimoviće a ten se znovu nemýlil! Fiorentina po další inkasované brance zbystřila a začala pozorněji bránit. Milánští se posléze nemohli dostat k závěrečnému tlaku a pět minut před koncem Fiorentinu uklidnil Dušan Vlahović. Theo Hernández hrubě chyboval, nechal se obrat o balón a Vlahović přízemní střelou zvýšil na 4:2.

To už vypadalo pro Fiorentinu dobře, i když AC se ani poté nevzdávalo. Hlavní arbitr nastavil ještě šest minut a v úplně poslední možné akci upravil výsledek na konečných 3:4 z pohledu Milána Venuti, který si vstřelil vlastní gól. Ibrahimovićova hlavička skončila na brankové konstrukci a od té se balón odrazil do Venutiho. Víc ale Milánští nestihli a poprvé v sezoně padli.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Juventus FC 0:2

20.11.2021 18:00

Góly: 23. Leonardo Bonucci (pen.), 83. Leonardo Bonucci (pen.)

Důležitého vítězství dosáhl v Římě na Stadio Olimpico Juventus. Stará dáma porazila Lazio 2:0 díky dvěma proměněným penaltám stopera Leonarda Bonucciho. Samotné utkání příliš vyložených šancí nenabídlo a především na Laziu bylo hodně vidět, nakolik jim schází střelec Ciro Immobile.

Duel Lazia s Juventusu patřil k největším tahákům 13. kola italské nejvyšší soutěže a bohužel se musel obejít bez kanonýra Cira Immobileho. Absence útočníka Lazia byla pro Maurizia Sarriho velkou nepříjemností a jak se nakonec ukázalo, dosti zásadní.

Lazio vstoupilo do zápasu o něco aktivněji, ale ze své převahy v úvodních patnácti minutách nic nevytěžilo. Ve stejné době musela Stará dáma poprvé střídat a zraněného Danila nahradil Kulusevski. Krátce poté sudí odpískal první pokutový kop ve prospěch Juventusu. Álvaro Morata byl v pokutovém území "dohrán" a sudí to vyhodnotil jako penaltu. K ní se postavil možná trochu netypicky Leonardo Bonucci a razantní střelou k tyči poslal Juve do vedení. Hosté se pak soustředili na kontrolu balónu a domácí Lazio k odpovědi nepustili. Biancocelesti si sice před koncem poločasu vytvořili tlak, ale ten zůstal bez využití.

Leonardo Bonucci proměnil pokutový kop a v šanci se ocitl i na začátku druhého dějství. Ve 49. minutě zakončoval v bezprostřední blízkosti Reiny, ale branka z toho nebyla. Lazio marně hledalo skulinky uvnitř hostující defenzívy a Szczęsny dlouho nemusel řešit jediný závažnější problém před vlastní šestnáctkou. Nutno podotknout, že stoprocentní šance si nevytvářel ani Juventus.

Až v 79. minutě zahrozil Muriqi, který těsně nedosáhl na pas Milinkoviće- Saviće. O dvě minuty později pak přišel další klíčový moment zápasu. Chiesa byl zezadu faulován vracejícím se Reinou a po jeho zákroku sudí odpískal další penaltu. I tentokrát se k ní postavil Leonardo Bonucci a i na druhý pokus byl úspěšný. Pár minut před koncem zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Laziu nakonec nebyla přána ani kontaktní branka a duel skončil v jeho neprospěch 0:2.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Spezia Calcio 5:2

20.11.2021 15:00

Góly: 18. Mario Pašalić, 38. Duván Zapata (pen.), 41. Mario Pašalić, 83. Luis Muriel, 89. Ruslan Malinovskyj - 11. M'Bala Nzola, 90+1. M'Bala Nzola

I když Atalanta jako první v zápase inkasovala, dokázala výsledek bez problému otočit. Spezia jen s obtížemi zachytávala ofenzivu účastníka Ligy mistrů a z Bergama nakonec odjíždí s pětibrankovým přídělem. Dvakrát se prosadil chorvatský záložník Mario Pašalić a jednou brankou ho podpořili Duván Zapata, Luis Muriel a Ruslan Malinovskyj.

Atalantu čeká už v úterý nesmírně důležité utkání milionářské soutěže na půdě švýcarského Young Boys Bern a v Serii A se naladila vítězně. Trenér Gian Pier Gasperini nijak nešetřil sestavou a na trávník vyběhla ta nejsilnější možná jedenáctka v útoku s kolumbijským střelcem Duvánem Zapatou.

Od Spezie se nic nečekalo, i proto bylo velkým překvapením, když se ve 12. minutě poprvé prosadil M'Bala Nzola. Golman Musso sice dokázal vytěsnit počáteční pumelenici na břevno, ale balón se poté odrazil k nohám Nzoly a jeho úkol už byl poměrně snadný. V každém případě Atalanta na nic nečekala a za šest minut bylo vyrovnáno. Zappacosta dokázal na pravé straně hřiště odcentrovat, před brankou si našel prostor Mario Pašalić a Provedel už nemohl nic dělat.

Atalanta pak rozjela svůj ofenzivní stroj a šancí začalo přibývat. Ve 28. minutě velice nebezpečně napřáhl Zappacosta a naštěstí pro Spezii těsně minul cíl. O chvíli později přišla pro hosty pohroma. Sala zahrál v pádu nešťastně rukou a sudí to po shlédnutí záznamu vyhodnotil jako penaltu. Duván Zapata jí provedl mizerně a neproměnil, jenomže sudí jí nechal kvůli špatnému postoji Provedela, stojícího mimo čáru, opakovat a druhý pokus už Kolumbijcovi vyšel na výbornou! Zhrzeného soupeře pak do konce poločasu dorazil další brankou Mario Pašalić, jemuž výbornou přihrávku do prostoru poslal Zapata.

Domácí měli utkání plně pod kontrolou a v jasné převaze pokračovali i po změně stran. Hattricku se ke vší smůle nedočkal Pašalić, který ve 49. minutě trefil před odkrytou brankou ležícího obránce. Až po hodině hry se zase připomněla ofenziva Spezie a nový muž na hřišti Colley střílel vedle tyče. Atalanta i za dvoubrankového náskoku nevypnula v 84. minutě zvýšila na 4:1. Pašalič poslal přihrávku do míst, kde operoval Luis Muriel a ten z první překonal brankáře Provedela.

Pátý gól si svěřenci trenéra Gasperiniho schovali na 90. minutu. Ruslan Malinovskyj se dočkal lehkého příťuknutí a tvrdou ranou zpoza vápna doprostřed korunoval domácí vítězství. V nastavení dokázala Spezie ještě mírnit výsledek, ale šlo už jen o kosmetickou úpravu. Centr od rohového praporku se dostal k Nzolovi a ten přízemní střelou k tyči nedal Mussovi šanci. Atalanta nakonec bez problému potvrdila roli favorita a zvítězila 5:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol13102126:732
2.AC Milán13102129:1532
3.Inter Milán1384132:1528
4.Atalanta Bergamo1374227:1725
5.AS Řím1371523:1522
6.SS Lazio1363425:2121
7.ACF Fiorentina1370620:1721
8.Juventus FC1363418:1521
9.Hellas Verona1354427:2219
10.Bologna FC1353519:2418
11.Turín FC1352617:1317
12.Empoli FC1351719:2516
13.US Sassuolo1343619:2015
14.Venezia FC1343612:1915
15.Udinese Calcio1335516:2014
16.UC Sampdoria1333717:2512
17.Spezia Calcio1332815:3111
18.Janov CFC1316617:269
19.Cagliari Calcio1314815:287
20.Salernitana Calcio13211010:287

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Paráda, 3 body z Říma jsem fakt nečekal

My bychom měli hrát jenom se silnejma soupeřema, protože my letos vždycky tečeme z provinčníma klubama.

Reagovat
Furia Ceca

s

Reagovat
smazaný uživatel

Jjjj vy

Reagovat
10

Překvapivě snadný utkání, Sarri je prostě Sarri

Reagovat
Pipo123

Moc toho spraviť nemohol, ešte bez Cira, hrať Pedra v útoku to bola katastrofa, vlastne sme hrali bez útočníka, občas si tam nebehol Milinkovič, to bolo všetko. Zbaviť sa Caiceda sa ukazuje ako veľká chyba.

Reagovat
10

Immobile by žádnej rozdíl podle mě neudělal. Sarriho si namaže na chleba každej trošku lepší trenér, je to všechno strašně čitelný.

Reagovat
Pipo123

Je to možné, ale aj tak sme mali niečo vymyslieť, namiesto toho sme si prihrávali okolo vašej šestnástky, byť tam Ciro tak by aspoň otravoval vašich obrancov, takto to bolo nudné predstavenie

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako poslat do piče Kaikeda a nechat si Murikiho to byl solidní přestřel teda. Chytne se ještě vůbec ten srb?

Reagovat
Pipo123

Píše sa o jeho odchode, hosťovanie do Fenerbahce. On moc šancí nedostal, ale tak na lopte vyzerá ako drevo

Reagovat
Seydou Doumbia

a kdo jako backup místo mobila?

Reagovat
BaggioRoberto

Immobile je pro Lazio všechno. Bez něj tápou. To máš jako Leicester bez Vardyho. Hodně to dělá i s psychikou mužstva.

Reagovat
BaggioRoberto

Ten hate na Sarriho je hodně trapný, když porazili Inter a AS.

Reagovat
10

Včera to byl přesně zápas jako hraje v repre, kde by podle mě neudělal vůbec nic.

Reagovat
Zark

to si nemyslím, není zdaleka tak komplexní hráč

Reagovat
fRRR

Došlo štěstí, nebo spíš přišla smůla a dvě velký individuální chyby, jedna menší... upřímně vůbec nevím, co si mám myslet o Ibrovi to byl top i flop zároveň.

Reagovat
maras93

Dneska jsme se porazili sami. Fiorentina byla hodně efektivní, my naopak zejména v 1. poločase vůbec. Ibra se v 2. poločase sice probral, ale v tom 1. byl fakt bidnej. Hodně chyběl Tomori. Gabbia byl hodně špatnej.

Prohra už nám poslední zápasy dýchala na záda. Dnes to tak být nemuselo, Fiore byla hratelná, ale už se stalo. Někdy to přijít muselo.

MILAN PER SEMPRE

Reagovat
maras93

Jinak Kalulu hrál dneska super Ten je zápas od zápasu lepší

Reagovat
Yanek

Nevím ale co ty zranění, každý rok stejná písnička. Rebic i Tomori měli celou pauzu...

Reagovat
maras93

Těm zraněním nerozumím, resp. nechápu, že se nás to tak drží. To je furt dokola. Ante je off minimálně do konce roku. Doufam, že se to nepovleče i u Tomoriho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlahovič je bestie.

Reagovat
Pharrell

Ten po sezoně odejde. Do Anglie do Arsenalu by to nebylo špatné.

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Di Marzio: Vlahović not picking up Arsenal’s phone calls

Reagovat
Zark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Savi

Tak si zku*vit kariéru? To snad neudělá

Reagovat
Bakary3

Jojo, zkurvit si kariéru prestupem z Fiorentiny do Arsenalu, to musi byt tragedie.

A on za nej taky nikdo jiny nemusi byt ochotny zaplatit pozadovanou sumu.

Reagovat
The Krupy

Viola > Arsenal

Reagovat
Minister

Reagovat
Bakary3

V tvym svete jedine

Reagovat
juveforever

Juve ide sa na titul a ne že né

Reagovat
Beči

Reagovat
stuff

Reagovat
Benfica

Juve AC

Reagovat
BaggioRoberto

Zápas blbec stane se. Teď máme 4 lehčí zápasy, je třeba vyhrát vše a nic se neděje. FORZA. MILAN!

Reagovat
Savi

Jak vypadaly zápas Juve a AC co se herních kvalit týká? Byl jsem na noční, tak jsem nic neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš si rozsvitit

Reagovat
fRRR

Juve jsem viděl jen chvíli, tak nemůžu referovat.

AC hrálo dobře, v první půli tam bylo hned několik šancí, ale Fiorentina dávala lekci z efektivity (dva góly byly naprosto zbytečný po individuálních chybách AC). Druhá půle byla trochu nahoru dolů, individuální chyby a hodně se lišily výkony jednotlivců, ale nedá se říct, že by AC hrálo špatně. Ideální výkon to nebyl, výkon na prohru (když přejdeš ty individuální chyby) ale taky ne.

Reagovat
fRRR

Jinými slovy, pokud se defenzíva vyvaruje chyb v příštích zápasech a hráči se budou víc soustředit, věřím, že následující čtyři zápasy se slabšími soupeři AC může s klidem vyhrát.

Reagovat
mastakillah

Inter dnes jasně lepší. Všude jsme byli pozdě a prohrávali většinu soubojů. Z naší strany za něco stálo až posledních 15 minut po střídání Mertense. Nakonec z toho klidně mohla být i ta remíza. Handanovič to slušně podržel ..

Reagovat
Inter Eterno Amore

To nebolo Mertensom, To bolo Gagliardinim. Vždy keď ho tam Simone pošle tak hráme ako by v 10.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pozeral som Inter Neapol na nova sport s anglickým komentárom a tam vravel komentátor, že to bol najlepší zápas sezóny zatiaľ.

Reagovat
Pharrell

Má pravdu úžasný zápas to byl.

Reagovat
Dejwa

paráda i pro nezaujatýho

Reagovat
snuff24

Inter je boží ale velmi boží FORZA INTER

Reagovat
The Krupy

Hlavne v LM.

Reagovat
snuff24

mně zajímá hlavně italská liga a navíc LM Inter schválně vypouští jako ostatní kluby vypouští EL

Reagovat
Zark

Reagovat
JuventusFC1897

Tak urcite

Reagovat
LesyJePan

AC tiez vypusta

Reagovat
snuff24

Reagovat
Kaka14

Načo LM pre Inter však zase predáte 2 hráčov, čo majú najvyššiu hodnotu na trhu

Reagovat
Dejwa

Super výkon, gólama Neapol trestala co šlo, pak se díky bohu v závěru štěstí otočilo. Jinak fakt celkem dominantní hra, naštěstí za 3b narozdíl od derby, v tabulce jsme zpět a teď na to navázat v LM

FORZA INTER!!

Reagovat
Largo

Afena opět perfektní.

Reagovat
m.iker007

Dotaz na Neapolitánce. Jak to vypadá s Ruizem? Sezónu či dvě byl spojován s přestupem do Realu a podobných adres. Trochu mě překvapilo, že mu je už 25. Má na to se posunout do úplně nejšpičkovějších týmů?

Reagovat
LesyJePan

Afena-Gyan

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

Včera by to bol super výkon, keby tam miesto Janovu bol niekto z TOP 6. Takto by som to nepreceňoval, ale za mňa teda super, že Mou zostal u toho systému z Benátok, kde ten team ukázal nejaký potenciál, i keď nakoniec vyhorel. Celý zápas sme mali jasnú prevahu a Janov k ničomu nepustili, až na tú sranda prihrávku, po ktorej to skoro Sturaro dotlačil prdelou. O kvalite súpera vypovedá aj fakt, že Kumbulla nebol v jedinom osobnom súboji.

Výborný Mkhitaryan, ktorý v tomto systéme znova ožil. Veľmi dobrý Stephan - doňho by som to nikdy nepovedal, že je schopný na fullbackovi takto zahrať. Vždy som ho videl skôr ako second strikera.

Po tých dvoch góloch toho nášho zázračného decka sú znova na otras útočníci. Stále mám potrebu Shomurodova obraňovať, pretože aj včera hral IMO dobre. Čo už nie je dobre je to, že zahadzuje tutovky. Čo nie je dobré na Tammym je to, že hrá zle. Tam už nie je moc presstoru na obranu. Nedáva góly, nevie sa zapojiť do hry, nerobí to čo by mal.

Viacmenej, systém fungoval. Traja borci vzadu pri rozohrávke nezmätkovali, Veretút vypichoval lopty, o kreativitu sa staral Mkhitaryan, Sharaawi s Karsdorpom to ubehali a vpredu sa to tí dvaja snažili nejak utĺc. Iba mi stále uchádza zmysel Pellegriniho na ihrisku, ale na to som si už zvykol. Oosbne by som bol trošku radšej, keby skončil na lavici on, a Zaniolo hral na tom jeho mieste.

Reagovat
sk333

Afena Gyan odmietol pozvánku do repre Ghany. Ešte sa vraj na reprezentáciu necíti a radšej chce zabojovať o miesto v zostave klubu.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
-Kopy-

Barák gól + asistence + hrál dobře i v poli

Reagovat
smazaný uživatel

Barakova Serie A

Reagovat
snuff24

správně je Barákovo Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tonda je šéf!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Deki

Co ten Onana? Prý v únoru ofiko prohlášení a Handa příští sezonu jen dvojka s nižším platem. Má ho někdo víc nasledovaného?

Reagovat
smazaný uživatel

Onanu ma za posledny rok nasledovaneho tak maximalne jeho rodina, kedze mal zakaz lebo sa nedostavil na testy na drogy

Reagovat
Deki

jo, v tom je asi dobrý, ale já spíš myslel jeho skills v bráně Ajax jsem moc nesledoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele