13. kolo
22.11.2021 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Turín (© AFP)

Turín zaslouženě vyhrál nad Udinese, to zabralo pozdě

Turín vydřel tři body z utkání proti Udinese, i když měl ke konci na mále. Udinese dokázalo jeho úbytku sil využít jen ke snížení Forestierim, jehož rána byla sice nádherná, ale znamenala pramálo.

Turín vstupoval do domácího utkání jako jasný favorit. Útok v jeho barvách měl na starosti Andrea Belotti, který dostal příležitost před obvyklým hráčem základní sestavy, Jurićovým oblíbencem Sanabriou. A zkušený kouč zvolil velmi dobrou sestavu. Býci se zcela po právu ujali vedení velmi brzy. Po pouhých osmi minutách, kdy soupeři balon příliš nepůjčovali, rozehrál brankář Milinković-Savić dlouhým nákopem na Belottiho, který sklepl míč pro Josipa Brekala. Ofenzivní šikula na nic nečekal a míč nádherně napálil do sítě - 1:0.

Udinese se nehodlalo vzdát a po sedmadvaceti minutách málem srovnalo. Po Betově nahrávce do strany pálil z kraje vápna Ignacio Pussetto, jenže jeho ránu zlikvidoval parádním skokem srbský brankář Milinković-Savić.

Poločas s číslem dvě začal hodně dramaticky. Po pouhých třech minutách totiž hosté nedokázali odkopnout míč od brány, před ní nastal mohutný závar a po první ráně do tyče napálil obránce Bremer míč do sítě - 2:0.

Po hodině hry se Zebry mermomocí dožadovaly odpískání ruky stopera Djidjiho, ale sudí ani VAR jim zapravdu nedali. Mladý obránce Bremer mohl naopak v 73. minutě pojistit vedení svého týmu, jenže na zadní tyči poslal hlavičkou balon těsně vedle!

A jeho tým to brzy mrzelo. Po Linettyho faulu se totiž k přímému kopu postavil střídající Fernando Forestieri, zvolil krátký rozběh a nádhernou ranou překonal Milinkoviće-Saviće! A mohlo být ještě hůř, jenže v první minutě nastavení po skvělém průniku Moliny a zakončení Samardžiće se Vanja Milinković-Savić vzepjal ke skvělému zákroku a míč vyrazil nad!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele