13. kolo
20.11.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Leonardo Bonucci (© AFP)

Juventus díky Bonucciho penaltám dobyl Stadio Olimpico

Důležitého vítězství dosáhl v Římě na Stadio Olimpico Juventus. Stará dáma porazila Lazio 2:0 díky dvěma proměněným penaltám stopera Leonarda Bonucciho. Samotné utkání příliš vyložených šancí nenabídlo a především na Laziu bylo hodně vidět, nakolik jim schází střelec Ciro Immobile.

Duel Lazia s Juventusu patřil k největším tahákům 13. kola italské nejvyšší soutěže a bohužel se musel obejít bez kanonýra Cira Immobileho. Absence útočníka Lazia byla pro Maurizia Sarriho velkou nepříjemností a jak se nakonec ukázalo, dosti zásadní.

Lazio vstoupilo do zápasu o něco aktivněji, ale ze své převahy v úvodních patnácti minutách nic nevytěžilo. Ve stejné době musela Stará dáma poprvé střídat a zraněného Danila nahradil Kulusevski. Krátce poté sudí odpískal první pokutový kop ve prospěch Juventusu. Álvaro Morata byl v pokutovém území "dohrán" a sudí to vyhodnotil jako penaltu. K ní se postavil možná trochu netypicky Leonardo Bonucci a razantní střelou k tyči poslal Juve do vedení. Hosté se pak soustředili na kontrolu balónu a domácí Lazio k odpovědi nepustili. Biancocelesti si sice před koncem poločasu vytvořili tlak, ale ten zůstal bez využití.

Leonardo Bonucci proměnil pokutový kop a v šanci se ocitl i na začátku druhého dějství. Ve 49. minutě zakončoval v bezprostřední blízkosti Reiny, ale branka z toho nebyla. Lazio marně hledalo skulinky uvnitř hostující defenzívy a Szczęsny dlouho nemusel řešit jediný závažnější problém před vlastní šestnáctkou. Nutno podotknout, že stoprocentní šance si nevytvářel ani Juventus.

Až v 79. minutě zahrozil Muriqi, který těsně nedosáhl na pas Milinkoviće- Saviće. O dvě minuty později pak přišel další klíčový moment zápasu. Chiesa byl zezadu faulován vracejícím se Reinou a po jeho zákroku sudí odpískal další penaltu. I tentokrát se k ní postavil Leonardo Bonucci a i na druhý pokus byl úspěšný. Pár minut před koncem zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Laziu nakonec nebyla přána ani kontaktní branka a duel skončil v jeho neprospěch 0:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele