13. kolo
21.11.2021 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

David Okereke (© AFP)

Benátky vyloupily Boloňu, překvapivou výhru zařídil Okereke

David Okereke se stal hlavní hrdinou nedělního zápasu mezi Boloňou a Benátkami. Nováček Serie A zvítězil nejtěsnějším rozdílem a zaznamenal druhou výhru v řadě a celkově čtvrtou v aktuální sezoně.

Benátky si před reprezentační přestávkou vyšláply na AS Řím a překvapit hodlaly i Boloňu. Rossoblu doma hrají dobře a v zápase byli favoritem, jenomže svou úlohu nezvládli.

Boloňa měla od začátku velkou územní převahu, ovšem ta dlouho nevedla k jediné vážnější situaci před Romerem. Teprve až ve 35. minutě nebezpečně vypálil Svanberg a gólman Romero musel zasahovat. Boloňa vyslala celkem šest střeleckých pokusů, avšak jen dva mířily mezi tři tyče. Benátky brankáře Skorupskiho nezaměstnaly vůbec.

I ve druhém dějství měli více ze hry domácí a tečovaná střela Orsoliniho prosvištěla těsně vedle. Snažení Rossoblu vyšlo vniveč a v 61. minutě se postaral o dokonalý šok David Okereke. Busio odvedl na hranici pokutového území skvělou práci a popostrčený balón poslal už ve vápně do branky Okereke!

Domácí měli půlhodinu na vyrovnání, jenomže branka Benátek pro ně byla zakletá. Pokus Arnautoviće ze 77. minuty zneškodnil zákrokem Romero a to byla jedna z posledních možností Boloni vůbec. V nastavení už hráli Mihajlovićovi svěřenci na velké riziko a mohli inkasovat druhý gól. Tessmanna ale výborně vychytal Skorupski, stejně jako o chvíli později Modola. Boloňa vyrovnat nedokázala a překvapivě s Benátkami prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele