Serie A - preview 13. kola: Hellas, Empoli, Turín a Udinese

20.11.2021, 08:55, aktualizováno 22.11.2021, 08:26
Previews
Gerard Deulofeu (© AFP)
Dvě pondělní dohrávky uzavřou třinácté kolo italské nejvyšší soutěže. Hellas Verona pravidelně sbírá body a tentokráte hostí solidně hrající Empoli. Souboj dvou tabulkových sousedů přinese i utkání Turín - Udinese...
Hellas Verona - Empoli FC  (pondělí 18:30)
Před reprezentační přestávkou měl Hellas výbornou formu a v duelech s Juventusem a Neapolí získal čtyři body. V pondělní dohrávce ho čeká papírově snazší soupeř z Empoli, který si ale nevede vůbec špatně. Azzurri mají shodný počet bodů jako jejich hostitel.

Hellas se pomalu a jistě stává postrachem velkých italských klubů. Po Juventusu si na něm vylámala zuby i Neapol, vedoucí tým Serie A. Veroně se přitom podařilo bodovat na stadionu Diega Armanda Maradony už podruhé za sebou. Loni připravila Neapol na poslední chvíli o Ligu mistrů a teď jí teprve jako druhý tým obrala o dva body.

Domácím se proti papírově silnějším týmům daří, ale jak je to s týmy ze středu a druhé poloviny tabulky? S Udine, Janovem a Salernitanou pouze remizovali, takže prostor pro zlepšení tu bezpochyby stále je. Trenér Igor Tudor ale odvádí skvělou práci a jeho tým bude proti Empoli cílit na další vítězství, které může Hellas posunout blíže evropským pohárům.

Empoli se letos vrátilo do nejvyšší soutěže a pod staronovým koučem Andreazzolim si vede dobře. Hosté mají v tabulce stejně bodů jako Hellas a patří mezi produktivnější týmy Serie A. Ve dvanácti kolech nastříleli osmnáct branek, což je o dvě branky více, než má na svém kontě Juventus nebo Fiorentina.

Absence tentokrát hlásí jen jedna strana a tou je domácí Hellas. Trenér Igor Tudor nemůže počítat s Frabottou, Ilićem, Lazovićem a dvěma potrestanými hráči Kalinićem a Bessou. Empoli má výhodu kompletního kádru.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Vicario, Dawidowicz, Gunter - Ceccherini, Faraoni, Tameze, Casale - Barák, Caprari - Simeone
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Tonelli, Viti, Parisi - Zurkowski, Ricci, Bandinelli - Henderson - Di Francesco, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.94 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Udinese Calcio  (pondělí 20:45)
V pondělí večer se zápasem Turína s Udinese zkompletuje 13. kolo. Oba celky si vedou podobně a mají v tabulce po čtrnácti bodech. Ani jedna strana však neoplývá zrovna optimální formou.

Udinese sice před reprezentační přestávkou vyhrálo a v zajímavé přestřelce zdolalo Sassuolo 3:2, ovšem tři body získalo po dlouhých osmi kolech! Po nadějném začátku tak přišel pád tabulkou a pondělní utkání napoví, zdali se ho podařilo zastavit či nikoliv. Je potřeba také zmínit, že Udinese prohrálo z posledních šesti kol jen jeden zápas a rozhodně nepředstavuje jednoduché sousto.

FC Turín doma naposledy s Udinese prohrál, ale vše si vykompenzoval výhrou v Dacia Aréně. I z tohoto hlediska nemá utkání jasného favorita. Turínští před přestávkou překvapivě podlehli Spezii 0:1, čímž znehodnotili předchozí hladké vítězství nad Sampdorií 3:0. Domácí jsou na tom díky lepšímu skóre o dvě příčky lépe, oba celky však mají stejný počet vstřelených branek, avšak rozdíl panuje mezi inkasovanými góly. Zatímco Turín jich obdržel jen dvanáct, Udinese schytalo osmnáct branek.

Utkání na Stadio Olimpico je klasickým duelem dvou týmů z druhé poloviny tabulky, který může dopadnout jakkoliv. Domácí prostředí hraje do karet Turínu, avšak jak už bylo řečeno, Zebry tu naposledy vyhrály.

Granata se musí vypořádat s absencí čtveřice hráčů. Kvůli zdravotním neduhům vynechají zápas Verdi, Djidji, Praet a obránce Rodriguez. Zebry jsou na tom lépe a kouč Gotti nemůže počítat pouze se suspendovaným Makengem.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Izzo, Bremer, Buongiorno - Singo, Lukić, Pobega, Aina - Brekalo, Pjaca - Belotti
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Nuytinck, Samir - Molina, Walace, Arslan, Udogie - Pereyra, Deulofeu - Beto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.27 - 3.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Cagliari už hodně dlouho čeká na vítězství a jeho série bez výhry čítá už čtyři duely. A nezdá se moc pravděpodobné, že by právě proti Sassuolu mělo uspět. Ani s Neroverdi se mu totiž jeho výsledky moc zamlouvat nemohou.

Čtyři zápasy už tým trenéra Waltera Mazzarriho čeká na radost z výhry. A zkušený kouč možná už lituje toho, že vyslyšel volání o pomoc a na Sardinii se vydal. Jeho kádr je totiž až na posledním místě tabulky a na kontě má jen šest bodů!

Spolu s janovským CFC je to právě Cagliari, které vyhrálo jen jednou. Ze všech kádrů v lize má navíc nejhorší obranu, protože sardinský celek inkasoval už 26 branek! Jen za posledních pět duelů dostává Cagliari průměrně dvě branky na utkání.

Mazzarriho naděje se upínají k tomu, že bude mít co nejdřív kompletní kádr. K tomu se ale stav jeho marodky pořád neblíží, protože i nyní jsou mimo Ceter, Dalbert, Walukiewicz a Rog. Domácí Sassuolo nepočítá se zraněnou dvojicí Obiang a Djuričić.

Progresivní trenér Alessio Dionisi své angažmá v Sassuolu nezvládá úplně podle představ. Herně sice Sassuolo pořád patří k velmi kvalitním a atraktivním týmům, ale výsledky se s tím neshodují. Třináctý celek tabulky navíc prohrál s Empoli a minule i s Udinese, což se mu ještě v minulé sezoně nestávalo.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López - Berardi, Traoré, Raspadori - Scamacca
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Bellanova, Godin, Carboni, Lykogiannis - Nández, Marin, Strootman, Deiola - Pavoletti, João Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.49 - 5.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Venezia FC  (neděle 15:00)
Bologna vyhrála už dva duely v řadě a hattrick by si moc ráda připsala v neděli odpoledne. Na domácí půdě ale uvítá nováčka z Benátek, který minule šokoval favorizovaný AS Řím a vyhrál nad ním.

Listopadový program zatím Bologně přeje. Trenér Siniša Mihajlović se prozatím připravoval na zápasy s menšími týmy, jako Cagliari nebo Sampdoria. A oba duely úspěšně zvládl, což jeho kádr posunulo v tabulce do první desítky. V ní by Felsinei moc rádi zůstali co nejdéle a ideální šanci budou mít v neděli odpoledne.

Na domácí půdě se totiž představí s Venezií. Jedinou kaňku tak na nedělním programu tvoří poměrně obsáhlá marodka. Ze čtveřice Bonifazi, De Silvestri, Kingsley a Schouten se ve třech případech jedná o hráče základu. Venezia má naopak kompletní kádr.

Nováček sezony se sice prezentuje hodně nepřesnými výkony a častokrát odchází poražen. Minule ale ukázal, že když mu vyjdou karty do ruky, umí s nimi rozehrát hodně zajímavou partii. Venezia si totiž poradila se samotným AS Řím a trenéra Mourinha naprosto zesměšnila.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - Skov Olsen, Svanberg, Dominguez, Hickey - Soriano, Barrow - Arnautović
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Crnigoj, Ampadu, Busio - Aramu, Okereke, Johnsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.89 - 5.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Salernitana Calcio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Je to už dvacet let od doby, kdy se Salernitaně naposledy povedlo porazit Sampdorii. Další šanci má nováček ligy v neděli odpoledne, kdy se janovský celek na Stadio Arechi v Salernu představí.

Salernitana měla poslední dobou smůlu na silné soupeře a její zápolení s nimi nedopadlo moc dobře. Po Neapoli, s níž ještě hráči ze Salerna uhráli těsnou porážku 0:1 a herně na tom nebyli vůbec špatně, nastal šok. V minulém kole totiž na římské Lazio vůbec nestačili a prohráli s ním o tři góly, aniž by soupeřovu bránu reálně ohrozili.

Tyhle dva negativní výsledky přispěly k tomu, že Salernitana se ocitá až na předposlední pozici v tabulce a její vyhlídky na záchranu nejsou zrovna příznivé. Trenér Stefano Colantuono, který se ujal svých povinností teprve v polovině minulého měsíce, musí co nejdříve vyřešit otázku útoku. Ten je zoufale neproduktivní, nikdo v lize nenastřílel méně branek než Salernitana (jen 10).

Naději snad může čerpat jen z toho, že Sampdoria je letos stejně marná. Aktuálně má na kontě jen o dva body víc než domácí a je o jednu příčku nad nimi. K tomu trenéra D’Aversu trápí absence klíčových hráčů, mimo hru jsou zranění Damsgaard, Vieira nebo Verre a diskvalifikován je karetní hříšník Adrien Silva. Sampdoria prohrála už tři zápasy za sebou a ve dvou z nich dostala tři branky (Turín, Atalanta).
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Zortea, Gyömber, Strandberg, Ranieri - L. Coulibaly, Di Tacchio, Kastanos - Bonazzoli, Simy, Ribéry
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Thorsby, Ekdal, Askildsen, Candreva - Caputo, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.48 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Na nedělní podvečer naplánovala elitní italská liga jeden velká šlágr. Na San Siru se totiž proti sobě postaví dva ze tří prvních týmů. Inter hostí Neapol, která je sice na prvním místě o skóre před druhým milánským klubem, ale na San Siru boduje jen málokdy.

Inter se pod vedením trenéra Simoneho Inzaghiho zatím profiluje trochu odlišně než pod Contem, ale není z něj o nic méně nebezpečný tým. Aktuálně se Nerazzurri pohybují na třetí příčce s tím, že jim první dva týmy odskočily už na rozdíl sedmi bodů. Interu v této sezoně hodně schází Conteho motivační schopnosti, které byl schopen předat svým hráčům. Což se projevovalo tak, že dřeli až do poslední chvíle a mnohdy výhru doslova urvali.

Inzaghi kromě toho ale doplácí také na odliv kvality, která s Lukakuem a Hakimim odešla a nebyla nahrazena adekvátně. Proti ostatním týmům z italské top pětky mívá Inter potíže vyhrávat a to tuhle sezonu platí taky. Remizoval už s Atalantou, Juventusem nebo minule ještě před pauzou s AC Milán. Od Lazia dostal v osmém kole dokonce tři branky a po zásluze s ním prohrál.

Proti Neapoli mu to ale poslední dobou jde výrazně lépe. S Partenopei jen za poslední dva ročníky Inter jednou remizoval a třikrát svého soka porazil! Poslední vítězství neapolské pýchy je datováno až do roku 2019, kdy se Inter objevil pod Vesuvem. San Siro se Neapoli naopak povedlo vyloupit v rámci Serie A před více než čtyřmi lety, o což se v dubnu 2017 jedinou trefou postaral José Callejón.

Interu se daří udržovat si status nejlépe střílejícího týmu ligy, protože dal už 29 branek. Popasovat se ale bude muset s perfektní obranou Neapole. V tomhle aspektu je mezi oběma týmy propastný rozdíl, protože zatímco Inter dostal už 13 branek, tak jasně nejlepší obrana ligy z Neapole inkasovala jen čtyřikrát!

Neapol má svému soupeři co vracet a na čem pracovat. Tým vedený toskánským vyznavačem módy a gastronomie Lucianem Spallettim totiž Interu na jeho stadionu nedokázal už ve čtyřech posledních návštěvách dát gól. Oba trenéři mohou vybírat prakticky z kompletních kádrů. Interu schází De Vrij, hosté přijedou bez zraněného dua Malcuit a Demme.

Pro hostujícího trenéra Luciana Spallettiho to bude hodně zajímavé utkání, protože na lavičce Interu odkoučoval 76 utkání. Rozloučil se s ním ale neslavně a jeho renomé na chvíli dostalo velký šrám. Tohle kolo se ale ponese v duchu revanšování, v duchu konfrontací s minulostí hned u několika trenérů. Kromě Victora Osimhena, který svými góly táhne Neapol, si Inter musí dávat velký pozor na Fabiána Ruize. Nerazzurri jsou totiž jeho oblíbeným soupeřem, neboť do sítě žádného jiného klubu nedal v Itálii tolik branek (3).
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, Ranocchia, Bastoni - Darmian, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Correa, Lautaro Martínez
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Mario Rui - Fabián Ruiz, Anguissa - Politano, Zieliński, Insigne - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.50 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - AS Řím  (neděle 20:45)
Na stadionu Luigiho Ferrarise v Janově se potkají dvě persony světového fotbalu. Dvě osobnosti, které spolu nějakou chvíli spolupracovaly, se teď potkají na opačných lavičkách. Ostrou premiéru trenéra Ševčenka totiž okoření duel s AS Řím.

Andrej Ševčenko je ve světě fotbalu velký pojem, samozřejmě primárně jako hráč. Věhlasný kanonýr působil mimo jiné i pod Mourinhem, v londýnské Chelsea. A nebylo to zrovna produktivní období, minimálně ne pro ukrajinského střelce. Na to, že přicházel za rekordních 30 milionů liber, tak za ten rok, který s Mourinhem strávil, než byl Portugalec vyhozen Romanem Abramovičem, toho moc nepředvedl.

I když mezi oběma muži podle jejich slov nepanovaly žádné osobní spory, tak trenér Mourinho s odstupem času nezapomněl připomenout, že on Ševčenka nikdy nechtěl a že Abramoviče žádal o Samuela Eto’a. A všichni víme, jak to o pár let později dopadlo, když kamerunského střelce dostal k ruce na lavičce Interu. Teď se Ševčenko postaví proti Mourinhovi poprvé jako trenér.

Šanci mu dalo janovské CFC, v jehož prostředí se teď mění hodně věcí. A ambiciózní majitelé se rozhodli pro zajímavý tah, protože minimálně s Ukrajinou se Ševčenkovi dařilo hrát dobrý fotbal s výsledky.

Problém je, že jeho Janov se nachází až na 17. místě s pouhými devíti body na kontě. Navíc mu schází hned deset hráčů, mimo jiné opory jako Maksimović, Destro, Criscito nebo Caicedo. Ani Římané nebudou kompletní, i když se Mourinhovi uzdravilo aspoň duo Kumbulla - Pellegrini. Na covid byli například testováni Villar s Cristantem.

Vlkům z hlavního města se zatím moc nedaří a obrovská vlna optimismu, která zasáhla fanoušky po jmenování portugalského esa, opadává. AS je v lize až na šestém místě a vyhrálo jen polovinu zápasů. Když k tomu přičteme i blamáže s norským Bodø/Glimt v Konferenční lize, tak AS vyhrálo jen dva z posledních osmi zápasů. Minule ho navíc šokoval i nováček z Benátek.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Ghiglione, Biraschi, Vasquez, Cambiaso - Rovella, Badelj, Sturaro - Galdames, Buksa, Pandev
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Kumbulla, Ibañez - Karsdorp, Pellegrini, Veretout, El Shaarawy - Zaniolo - Šomurodov, Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 4.05 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Spezia Calcio  (sobota 15:00)
Třinácté kolo Serie A vykopne již v sobotu odpoledne atraktivní duel domácí Atalanty a Spezie. Hosté sice v minulém kole dokázali konečně zvítězit, ale jinak se jim letošní sezona hrubě nedaří. Pro Atalantu, byť zatíženou evropskými poháry, by hosté neměli být ničím jiným než jednohubkou.

Atalanta zatím trochu tápe v pohárech a zatím se jí ve velmi náročné konkurenci prodrat k šancím na postup ze skupiny Ligy mistrů. Je fakt, že herně to vůbec není špatné a svěřenci trenéra Gasperiniho se odhodlaně postaví proti komukoli, jenže jejich skupina obsahující giganty jako Manchester United nebo Villarreal, kterému to v pohárech jde jako málokomu, je těžko hratelná.

V Serii A má Atalanta přeci jen trochu lepší výchozí pozici. Jako poslední roky se jí ani tentokrát start do sezony zas tak moc nepovedl. I vinou zraněných klíčových hráčů jako Zapata nebo Muriel trvalo Atalantě, než se rozjela. Poslední dobou se ale minimálně v Serii A opět dostává ke slovu a už si vydobyla čtvrtý flek.

Od začátku října, kdy nestačila na AC Milán, se Atalantě daří bodovat pravidelně a v minulém kole jí padlo za oběť Cagliari. Další dobrou zprávou pro kouče Orobici je fakt, že se mu vrací marodi. Mimo hru zůstává už jen duo krajních obránců Gosens s Hateboerem, naopak se do hry vrací Palomino, Djimsiti nebo Demiral.

Spezia postrádá zraněnou pětici Sena, Sher, Bourabia, Agudelo a Reca, přičemž kvůli kartám nebude hrát Nikolaou. Trenér Motta ale jinak moc důvodů k radosti mít nemůže, protože jeho hráči prohráli už šest z posledních deseti zápasů a patří jim až šestá příčka. I po poslední výhře nad Turínem je od sestupové propasti dělí jen dva body!
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Palomino, Djimsiti - Maehle, Freuler, De Roon, Zappacosta - Malinovskyj, Pašalić - Zapata
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlic, Hristov, Bastoni - Sala, Kovalenko, Maggiore - Verde, Nzola, Gyasi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.45 - 11.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Juventus FC  (sobota 18:00)
Sobotní podvečer vnadí fotbalové fanoušky k velkému dramatu. To na Olympijském stadionu v Římě zprostředkuje domácí Lazio a Juventus. Turínský gigant se stále ocitá v pozicích mimo poháry, ale v případě výhry by se na Lazio mohl bodově dotáhnout. Sarriho celek navíc není v úplně optimální formě.

Trenér Maurizio Sarri neodcházel z Juventusu úplně spokojený. Podle svého názoru zřejmě odvedl lepší práci, než aby ho vedení nechalo odejít. Pravda, v Lize mistrů to byla katastrofa a Juventus chtěl zřejmě začít od nuly novým cyklem s mladíčkem Pirlem na lavičce, ale v Serii A Sarri opět doručil titul, byť jen o bod před dotírajícím Interem. Propuštění trenér Sarri chvíli nesl velice nelibě a teď cítí velkou chuť se pomstít.

Jeho Lazio ale není zrovna v optimální formě. Jednak se mu na delší dobu zranil klíčový útočník Ciro Immobile a jeho absence byla na Laziu znát. I proto, že jeho přirozený nástupce, Vedat Muriqi, zatím trenéra Sarriho rozhodně nepřesvědčil o jeho schopnostech. A to do té míry, že před utkáním s Juventusem Sarri vážně zvažuje nasazení falešné devítky, zřejmě Pedra (který ale taky není zdravotně zrovna ok) nebo Andersona.

Lazio potřebuje bodovat, protože jeho výkony zatím postrádají nějakou konzistenci. Z posledních deseti soutěžních duelů Lazio vyhrálo polovinu, přičemž si kromě dvou porážek připsalo taky tři remízy. Po dvou těžce vybojovaných remízách 2:2 s Marseille a Atalantou si Biancocelesti připsali tři body v minulém kole, kdy celkem bez obtíží a přesvědčivě porazili Salernitanu o tři branky.

Vzájemných duelů s Juventusem už Lazio odehrálo nespočet, ale že by se mu v nich nějak náramně dařilo, to se rozhodně říct nedá. Kupříkladu doma na Olimpicu vyhrálo Lazio jen dva duely za posledních deset let.

Lazio na 99% nebude mít k dispozici již zmíněného kanonýra Cira Immobileho a kromě něj zřejmě ani Marušiće. Otazník visí i nad startem Pedra. Otázka je, zda bude na sto procent fit obránce Manuel Lazzari. Stará dáma se naopak musí obejít bez obránců De Sciglia s Chiellinim. Závod s časem taky svádí Paulo Dybala, jehož případná absence by pro Juventus byla nutně velkou ztrátou.

Juventus se po pomalu sbírá z hrozivě vypadajícího vstupu do sezony. Ten se projevil primárně v první lize, pohárová vystoupení v Lize mistrů si Stará dáma naopak může dát za rámeček. Po utkání se Zenitem zvládl Allegriho kolektiv jeden hodně těžký test, protože si před reprezentační přestávkou poradil s Fiorentinou. A to k radosti Pavla Nedvěda, pro nějž bude tenhle duel vzhledem k jeho slavné minulosti v barvách římského klubu znovu osobní. Přesto má Juventus na čem pracovat a to zvlášť v útoku. Ten patří k průměru ligy a zmohl se jen na 16 branek.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto - Felipe Anderson, Pedro, Zaccagni
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Cuadrado, McKennie, Locatelli, Rabiot - Chiesa, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.36 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - AC Milán  (sobota 20:45)
Těžký úkol čeká Rossoneri na Stadio Artemio Franchi ve Florencii. Fiorentina hraje dobře a usiluje o návrat do evropských pohárů. Nyní se jí do cesty postaví neporažený Milán, jenž se s Neapolí přetahuje o vedoucí příčku. Ústřední postavou sobotního klání je trenér Stefano Pioli, jenž u Violy dlouhá léta působil.

Fiorentina vstoupila do letošní sezony dobře a okamžitě se zařadila mezi adepty na pohárová umístění, nicméně od konce září začala pravidelně ztrácet. V minulém kole před reprezentační přestávkou podlehla Juventusu a zaznamenala už šestou porážku. Paradoxně ani v jednom zápase neremizovala. A tak jí v tuto chvíli patří sedmé místo, se ztrátou jednoho bodu na šestý AS Řím.

"Budeme čelit týmu ze špičky ligy, který ještě neprohrál. Bude to těžký zápas a zároveň příležitost utkat se s hráči nejvyšší úrovně. Pioli ukazuje svojí hodnotu. AC Milán si vede v posledních letech dobře, hraje agresivně, dobře brání, je to soudržný tým a nebezpečný při útočení," prohlásil na tiskové konferenci Vincenzo Italiano.

AC Milán je po dvanácti kolech na druhém místě. Před reprezentační přestávkou nevyužil klopýtnutí Neapole a po remízovém milánském derby se situace na čele Serie A nezměnila. AC má před sebou opět náročný program, protože ve středu cestuje do Madridu k zápase Ligy mistrů proti Atléticu a jedinou možností, jak se udržet v evropských pohárech i na jaře, je vyhrát.

Těžkou zkoušku už představuje zápas ve Florencii, která je srdeční záležitostí Stefana Pioliho. "Ve Fiorentině jsem se dobře bavil jako hráč i trenér. Nikdy to pro mě nebude normální zápas a to nejen dlouhému členství, ale také kvůli vzpomínce na Davida Astoriho, díky němuž mam k Florencii ještě blíž," nechal se slyšet milánský kouč Pioli. V sobotu očekává velmi náročný duel.

"Fiorentina je silný a těžký soupeř, který intenzivně útočí. Ve Vlahovićovi mají hráče, který hodně vyrostl. Trénoval jsem ho, když byl malý a už tehdy na něm bylo vidět, že má kvality. Nyní je velmi dobrý," pochválil Vlahoviće Pioli.

AC Milán loni ve Florencii zvítězil v dramatickém utkání 3:2 a ovládl i domácí zápas. V předloňské sezoně byla zase lepší Viola, ale jinak jsou Rossoneri ve městě renesance pravidelně bodově úspěšní.

Obě strany mají problémy s početnou marodkou. Fiorentina nebude moci využít služeb Kokorina, Pulgara, Maleha, Nastašiće, Milenkoviće a Quarty. Podobná situace panuje i v táboře milánských. Zranění jsou Maignan, Plizzari, Calabria, Rebić a Castillejo.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Venuti, Igor, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Castrovilli - Callejón, Vlahović, Saponara
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tătărușanu - Kalulu, Romagnoli, Tomori, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Diaz, Leão - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.48 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol12102024:432
2.AC Milán12102026:1132
3.Inter Milán1274129:1325
4.Atalanta Bergamo1264222:1522
5.SS Lazio1263325:1921
6.AS Řím1261521:1519
7.ACF Fiorentina1260616:1418
8.Juventus FC1253416:1518
9.Bologna FC1253419:2318
10.Hellas Verona1244425:2116
11.Empoli FC1251618:2316
12.Turín FC1242615:1214
13.US Sassuolo1242617:1814
14.Udinese Calcio1235415:1814
15.Venezia FC1233611:1912
16.Spezia Calcio1232713:2611
17.Janov CFC1216517:249
18.UC Sampdoria1223715:259
19.Salernitana Calcio1221910:267
20.Cagliari Calcio1213813:266

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (157)

Přidat komentář
PISTOLERO

Tohle kolo bude slušná jízda

Reagovat
Largo

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
eder

Juventus bez Božského Cristiana se dotáhne leda tak do prdelky...

Reagovat
ED91

Hej, lebo United s ním ťahá na triple…

Choď domov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ole, Ole Ole Ole, Oleeee, Oleeee

Reagovat
Zark

Reagovat
Pipo123

Bez Cira, Marusica, Lazzariho to bude pruser, Radu na kraji obrany, asi moc stíhať nebude

Reagovat
Yanek
Reagovat
10

bude to masakr, těším se

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Furia Ceca

Jinak co jste říkali na poslední Suburru? Za mě škoda, že to uzavřeli

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Largo

Mě teda víc zaujal Romanzo Criminale.

Reagovat
10

To vypadá dobře. Kde se na to dá koukat? Jen uložto?

Reagovat
Largo
Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
10

Beckenbauer

Reagovat
Furia Ceca

Kdo to o něm vlastně řekl? Guardiola?

Reagovat
10

On sám bych tipnul

Reagovat
Furia Ceca

Tak sebekritikou úplně neoplývá Ale myslím, že zrovna tohle přirovnání má na svědomí někdo jinej.

Reagovat
M11

Reagovat
Furia Ceca

Jsem si to dohledal, tohle přirovnání napsala La Repubblica.

Reagovat
stuff

Reagovat
Pipo123

Daj tam Muriqiho, bez útočníka ta hra nemá zmysel

Reagovat
M11

Kulu

Reagovat
Furia Ceca

Kulu Chiesa podnikne nááádhernej průnik a hovno z toho...

Reagovat
Lech

Bez Cristanteho me to nebude bavit

Reagovat
Furia Ceca

Fakt je mi někdy Chiesy líto... že si to vepředu nemá s kým dát. Kór když nehraje Dybala.

Reagovat
10

Jemu právě vyhovuje, když si to nemá s kým dát

Reagovat
Furia Ceca

To je taky pravda Ale když pak vidíš, jak Kulu všechny jeho skvělý akce domrdá, tak se mu vůbec nedivím, že se pak chytá za hlavu.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
maras93

Muriqi škoda

Reagovat
M11

RETE x2 !!!

Reagovat
10

Beckenbauer

Reagovat
smazaný uživatel

Leo druhá Jestli je něco, v čem mu 100% věřím, jsou to penalty.

Reagovat
Furia Ceca

Bonucciho velký večer

Ale tak paráda! To že promění u druhou pencli jsem fakt nečekal...

Reagovat
GEGE

Kessie capitano tady se měla tradice porušit kurva...tohle je nedůstojné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
maras93

Reagovat
Yanek

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Savi

Jaká tradice? :-D

Reagovat
GEGE

Kapitán je ten kdo má odehráno nejvíc zápasů

Reagovat
Savi

blbá tradice...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Agent z Melmacu

black man no capitano

Reagovat
Furia Ceca

Kurvajs... přestaňte se válet a normálně ten zápas dohrajte

Reagovat
Furia Ceca

Rabiote, pohřebák bys rovnou nechtěl?

Reagovat
Pipo123

Tvl to bol zápas, my sme nevedeli ani vystreliť, Juve dobre bránilo, najviac ma dojímali tie protiútoky, aj od nás aj od Juve, to bolo proste vždy zajebaná akcia, tam boli situácie 4na2 a piča s toho, hrozná nekvalita, Alberto tam mal dve takéto situácie a zajebal to

Reagovat
Furia Ceca

Trochu mě mrzí, že Reina nedovolil alespoň Chiesovi gól ze hry, ale faktem je, že v tý situaci moc dělat nemohl.

Reagovat
Zark

večer by mohla překvapit i Viola, ikdyž to je jinak tým úplně k hownu, ti snad nikdy nezahráli, aby to k něčemu bylo

Reagovat
Zark

hmmm, stejně si myslím, že to poserou

Reagovat
Zark

díky, paměť už mi neslouží jako kdysi

Reagovat
bobis21

Tatar

Reagovat
fRRR

Reagovat
LesyJePan

Trapas

Reagovat
fero_hora

tak toto bolo haluz

Reagovat
10

Starej dobrej Tatar

Reagovat
GEGE

Gabbia to mohl uplně v pohodě zachránit...to byl ještě vetší zkrat ty vole...

Reagovat
maras93

OK

Reagovat
10

Nádhera Ricky teď se dívejte, jak to Viola klasicky dojebe

Reagovat
Yanek

Ibra měl dát tu tutovku

Reagovat
fRRR

... tam něco musí spadnout, vydržet... Ibra dneska zatím snad zkazil co mohl mimochodem

Reagovat
maras93

Většinu poločasu jsme byli lepší, ale to finální řešení je tristní. Být místo Ibry Giroud, tak věřím, že bychom minimálně 1 gol dali.

Reagovat
Gimme

Kjaer ten minisouboj s Vlahovicem dnes moc nedává

Reagovat
LesyJePan

Polcas debil ale verim ze sa to da otocit proti momentalnej Fiorentine. Uvidime

Reagovat
fRRR

Kalulu je mimochodem potenciálně naprosto skvělej hráč, škoda že neumí jeden z dvojice Kalulu/Calabria hrát na křídle, začínám mít dojem, že by tam případně mohli bejt platnější než Saele.

Reagovat
Selänne

Ibra to dneska posral úplně kolosálně

Reagovat
Selänne

nostradamus

Reagovat
maras93

Gabbia na pohodu

Reagovat
bobis21

Vidím že jsem si vybral ideální část sezóny pro cestu na San Siro

Reagovat
Zark

choď častějc

Reagovat
bobis21

No já budu až příští víkend, tohle se nehraje v Miláně

Reagovat
Zark

ale zase doma na San Siru se vám letos daří, takže to bude určitě v pohodě

Reagovat
bobis21

No s takovým bráněním si bude i Berardi dělat co chce...

Reagovat
fRRR

Kjaer jednou není u Vlahoviče a jak to dopadne

Reagovat
maras93

Pomeeeeee

Reagovat
fRRR

Když dá ještě dva tak mu to odpustím.

Reagovat
LesyJePan

Chod do prdele Theo

Reagovat
maras93

Běžte do prdele hoši. Minule Kessie, dneska Tatar a Theo dělá kolotoč.

Reagovat
Dejwa

Viola

Reagovat
Nuno čomes

Super. Uvidíme co my zítra. Každopádně jsme je měli před repre prasknout a šlus.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Bez býka a De Vrija to na výhru nevidí, ale tak možno motyka vystrelí. Hlavne bude treba vyhrať v LM potom. Aby sa trochu hráči ukľudnili a snáď aj chytili formu.

Reagovat
Nuno čomes

I kdyby, nemůžeš počítat s tím, že se ti přece nikdo nezraní

Reagovat
Inter Eterno Amore

Samozrejme, že nie, ale je rozdiel keď sa zraní dôležitý hráč a keď sa zraní lavičkár. Neviem, čo budeme robiť až budú zranení Alexis, Edin aj Lauti.

Reagovat
Kaka14

Aspoň sa ukázalo že Romagnoliho potrebujeme podpísať ….. lebo 2 kvalitní stopéry nestačia a Gabbia na to žiaľ nemá a Zlatan musí predĺžiť tiež

Tak hádam sme si vyčerpali chyby na par zápasov

Forza Milan

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
snuff24

Konečně dostali hnidy

Reagovat
maras93

Reagovat
smazaný uživatel

dostali? ved sa nabili sami Fiorentina ani nevedela ako vyhrala. Holt nie kazdemu timu sa piskaju 2 penalty za zapas...

Reagovat
Agent z Melmacu

najebali im 4 góly ale nevedia ako vyhrali

Reagovat
LesyJePan

Tak prehrali sme si to sami, Fiore nejak kvalitna nebola, dva goly sme im darovali.

Reagovat
Nuno čomes

Fiore vám taky jeden nabídla a další byl vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

Nabuduce si pozri aspon highlighty ked uz nie cely zapas ak chces byt zase za mudreho...

Reagovat
svkmd

Reagovat
Mihal

Forza Inter! Dnes je to na nas, ukaze sa, o co vlastne chceme tuto sezonu hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě doufat, že AC udělá víc takových zaškobrtnutí... FORZA INTER!!!!

Reagovat
mastakillah

Piotr

Reagovat
fRRR

krása

Reagovat
cresposuper

Toto musi chytat

Reagovat
LesyJePan

To vyzeralo akokeby zavahal a trocha stiahol tie natiahnute ruky

Reagovat
Nuno čomes

Co pořad čekáte? Ten už nemá chytat aspoň rok.

Reagovat
sinter

snehulak

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
cresposuper

Ano, cca rok trva ten dost strmy prepad, predtym bol jasne nadpriemerny golman.

Reagovat
Nuno čomes

Inzaghi musí zapracovat na obraně. My dáme 1 gól z 30 šanci, nadřeme se na to abychom se vůbec dostali do sestnactky. A dostáváme jednoduché góly každý vikend. To je velká bída. Dat Napoli dvě branky se v naši situaci rovna zázraku.

Reagovat
Inter Eterno Amore

ty si celý zázrak

Reagovat
Nuno čomes

Stal se

Reagovat
Inter Eterno Amore

Neviem prečo by to mal byť zázrak veď Inter má najlepší útok v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

tazko urobi nieco s obranou ked branka je bohuzial lepsi v rozohravke ako v chytani + zo standardiek mame tak 45% sancu ze dostaneme gol leb Samir stoji na zuvacke na ciare

Reagovat
Nuno čomes

Tak snad ne Lautaro.

Reagovat
Nuno čomes

Hakan!!

Reagovat
lnterista

To jsou šít penalty...stejně jak Bastoni na Laziu.

Reagovat
fRRR

A tak tady by se konečně mohli všichni shodnout, že to penalta byla ne? po těch všech spornejch...

Reagovat
cresposuper

Osimhen so zltou uz sundal Ranocchiu aj Turka, ten si koleduje

Reagovat
lnterista

Já tomu soft utoku moc nevěřím

Reagovat
Nuno čomes

Hrával bych primárně nalevo s Dimarcem, protože s perisicem pokaždé o deseti

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Nuno čomes

To bylo rychle

Reagovat
Mihal

Daj este niekoho

Reagovat
lnterista

Ivanek

Reagovat
cresposuper

Zasluzene, po derby zatial dalsi velmi slusny vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn poločas Hlavně nepolevit. Forza Inter!

Reagovat
lnterista

Ranóčja a Špalety...to dneska nemůže dopadnout dobře

Reagovat
Nuno čomes

Lautaro konečně!

Reagovat
Largo

Mimochodem Neapol hezký dresy.

Reagovat
sinter

Reagovat
mastakillah

To je tak všechno co je z naší strany dneska hezký

Reagovat
mastakillah

Merteeens .. pojďme. Nic není ztraceno

Reagovat
cresposuper

To nepiskal ani faul?

Reagovat
Mihal

Jasny zapas a Dzeko ich takto postavi na nohy

Reagovat
smazaný uživatel

zákrok BOHŮ

Reagovat
lnterista

To teda

Reagovat
mastakillah

Tohle musí být gól

Reagovat
Mihal

Odvezu ma raz

Reagovat
LesyJePan

Fuuu plno stasticka mal na konci Inter. Velmi pekny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Mertens magor

Reagovat
Mihal

Zase keby nedal tu vystavnu strelu tak sa ani nedostanu do zapasu.

Reagovat
lnterista

To je letošní problém...vedeme a nevíme co s tím. To byla pěkná haluz na konec

Reagovat
Inter Eterno Amore

Samir zákrok jak pán. Teraz prečo nepičujete. Stále má svoje skvelé zákroky.

Reagovat
snuff24

Jsou to idioti ...v životě nestali v bráně ale úplně přesně vědí co má a nemá Samir chytit

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Largo

ROMA (4-4-2): Rui Patricio - Karsdorp, Mancini, Kumbulla, Ibanez - El Shaarawy, Pellegrini, Veretout, Mchitarjan - Šomurodov, Abraham

Mám z toho dost smíšený pocity. Hlavně z Mchitarjana, Ibaneze na beku a přechodu na nový rozestavení, který jsme myslím ještě nehráli.

Nicméně Daje

Reagovat
Lech

AS zas trapeni. To my vypadame jak s novym trenerem, ne Janov. No Bryan, no party

Reagovat
Largo

Naopak, mam pocit, ze vetsina prvnich zapasu novejch treneru vzdycky stoji za to. Ty hraci jsou motivovani, chteji se za kazdou cenu ukazat a drou. To u nas neni.

Reagovat
Largo

Ty nase dresy takhle nazivo nejsou imho vubec spatny

Reagovat
Lech

Nazivo jako uplne nazivo?

Reagovat
Largo

Ne, myslim jako v zapase

Na tohle AS, navic v dobe covidu, bych asi ani nechtel

Reagovat
Largo

Reteeeeee

Afena! A ten Mickiho sprint…

Reagovat
ttopi

To bylo střídání!

Reagovat
Largo

Reagovat
mastakillah

Tonda

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele