13. kolo
21.11.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Hráči AS Řím (© AFP)

Mourinhův žolík Afena-Gyan rozhodl duel s Janovem

Dlouho to trvalo římskému AS, než se konečně dočkalo větších šancí, ale o to víc si jeho příznivci závěr utkání museli užít. Střídající talent Felix Afena-Gyan totiž dvěma krásnými góly v posledních deseti minutách rozhodl o první Ševčenkově porážce.

Ševčenko kontra Mourinho podruhé, tentokrát jako trenéři. Janovského CFC se nedávno ujal někdejší ukrajinský šutér první kategorie a hned jeho první utkání ho poslalo do přímé konfrontace s někdejším nadřízeným. Ani jeden z trenérů neměl ideální podmínky - janovský celek trápí množství zraněných, Mourinhovi vypadli dva hráči nakažení koronavirem, takže měnil celé rozestavení.

Určitá nesouhra byla na AS vidět, ale je pravda, že janovský celek hrál opravdu výborně. Jako tým, jehož hráči chtějí za každou cenu zapůsobit na nového trenéra. Giallorossi se ujali míče a od prvních minut se snažili jej soupeři nepůjčovat. Jejich tlak byl ale spíš platonický, bez větších šancí.

První z nich jsme viděli ve 14. minutě. To předvedl povedený průnik po pravé straně Karsdorp a tečovaný míč skončil u Henrika Mchitarjana. Arménský záložník balon ihned napálil do brány a radoval se z gólu. Jenže sudí Irrati ihned postřehl teč Tammyho Abrahama, jehož usměrnění míče rukou znamenalo, že VAR gól neuznal.

Po třiceti minutách se na levém kraji pole utrhl Stephan El Shaarawy, který po delším sprintu vstříc Siriguově bráně nakonec našel zcela volného Eldora Šomurodova. Hráč, který byl v Janově ještě v minulé sezoně doma, ale v pádu poslal míč vysoko nad bránu!

Utkání v Janově by se z pohledu AS mohlo dělit na období před Afenou a s Afenou. Střídající mladíček Felix Afena-Gyan dostal přednost před Zaniolem nebo Mayoralem a Mourinho věděl, proč tam mladého hráče posílá. Po osmi minutách na hřišti totiž Afena-Gyan naběhl do vápna, počkal si na Mchitarjanův perfektní slalom a střelou na zadní tyč konečně prolomil obranné valy Ševčenkova týmu.

Že jeho gól nebyl náhodou, ale spíš potvrzením kvalit, které v mladíčkovi viděl šéf římské Primavery Conti, dokázal Afena-Gyan v nastavení. Stínoval totiž El Shaarawyho průnik a když se k němu odrazil míč, neváhal. Postřehl, že Sirigu je venku z brány a napálil míč obloučkem přímo k tyči - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma!

Reagovat
Dave LFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele