13. kolo
21.11.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Antonio Candreva (© AFP)

Námořníci připlouvají z Kampánie se třemi body

Sampdoria konečně zabrala a v přímém záchranářském souboji porazila Salernitanu 2:0. Duel na Stadio Arechi se lámal ke konci prvního poločasu, v té době totiž Námořnici vstřelili dva slepené góly, jmenovitě si dal vlastní branku Di Tacchio a po něm zvýšil Candreva.

Salernitana i Sampdoria se před vzájemným duelem nacházely na sestupových příčkách a tři body potřebovaly jako sůl. Na začátku zápasu se domácí snažili o aktivitu, ale do první šance se dostala Sampdoria. Střelu Quagliarelly zpacifikoval brankář Belec a Candrevův pokus z hranice šestnáctky skončil nad.

Nováček soutěže tyto šance přečkal a pak byl zase o něco aktivnější, jenomže s vytvářením brankových příležitostí otálel. Ve 41. minutě si Belec smlsl na Caputově nedůrazném pokusu, ale vzápětí už inkasoval. Francesco Di Tacchio si srazil centr od rohového praporku do vlastní sítě a Sampdoria na stadionu Arechi vedla 1:0. A než se stačila vzpamatovat, přidali Námořníci i druhý gól. Rychlý kontr, během kterého postupovali čtyři hostující hráči na jednoho obránce, skončil gólem.

Salernitana neměla na co čekat a po změně stran oživila ofenzívu střídáním. V 56. minutě si připsal těžký zákrok konečně i Audero a o šest minut později nebyla uznána branka Caputovi. Na vině bylo ofsajdové postavení. Domácí ekipa se zpět do zápasu nedostala, nedokázala ani vykřesat kontaktní gól a Sampdorii podlehla 0:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele