Serie A - souhrn 1. kola: Favorité plnili úlohu

13.08.2022, 20:33, aktualizováno 15.08.2022, 22:41
Komentáře a souhrny
Ángel Di María (© AFP)
Nedělní program Serie A přinesl výhry favoritů, postupně se radovaly Fiorentina, Lazio a AS Řím a v pondělí se přidaly i Neapol s Juventusem. Na úvod nové sezony nezaváhal mistr - AC Milán si doma poradil s Udinese. Spokojenost panuje rovněž v Bergamu a nakonec i Interu, i když v Lecce to měl složitější, než se očekávalo...

Juventus FC - US Sassuolo 3:0

15.08.2022 20:45

Góly: 26. Ángel Di María, 43. Dušan Vlahović (pen.), 51. Dušan Vlahović

Dušan Vlahović v epesní formě aneb kouč Max Allegri vodící si veškeré odborníky. Příslib neatraktivní podívané byl rychle zapomenut a jeho Juventus nedal hostům ze Sassuola šanci na body. O dvě branky ze tří se postaral právě srbský kanonýr.

Trenér Allegri překvapil volbou základní jedenáctky asi i ty nejvěrnější fanoušky, ale věřil, že udělal dobře. Sassuolo a zejména Domenico Berardi na Juventus umí, ale dnes to tak rozhodně nevypadlo. Neuplynula ani minuta, když musel sudí Rapuano vysvětlovat, proč že nepískal atak Müldüra na Álexe Sandra.

Právě turecký bek se ale o chvíli později zranil a musel střídat. O chvíli později se do dvou šancí dostal Grégoire Defrel, který nejprve akrobaticky zakončoval a pak donutil brankáře Perina ke skvělému zákroku střelou z větší vzdálenosti. Právě tehdy ale Juventus zkušeně udeřil. Po pětadvaceti minutách Sandro nacentroval směrem, kterým čekal Dušana Vlahoviće. Ten propustil míč na novou hvězdu Juve Ángela Di Maríu a zkušený Argentinec volejem překonal brankáře Consigliho.

Obrana Sassuola dnes nevykazovala známky jistoty a pět minut před koncem poločasu si musel zkušený bek Ferrari poradit s Vlahovićem za cenu faulu ve vápně. K penaltě se oproti tradici postavil právě faulovaný Srb a k radosti Pavla Nedvěda vstřelil svůj první gól v nové sezoně - 2:0 pro bianconeri.

A brankář Consigli byl dál v permanenci. Pět minut po změně stran ho po svém úchvatném sólu vyzkoušel Ángel Di María, jenž zakroutil míč těsně vedle tyče. Obrana Sassuola ale celkově působila spíš tragikomicky, což dokonale demonstroval Matheus Henrique. V 51. minutě u vlastního vápna namazal na Di Maríu, který se štěstím propasíroval míč na Dušana Vlahoviće. Pro srbského bombera už třetí branka Juve nebyla problémem.

Pak nadešel čas i pro další debutanty. Filip Kostić v dresu Juve, Andrea Pinamonti coby spasitel Sassuola. Moc šancí ale nedostal. Celý zápas se vlastně už jen dohrával, protože neroverdi logicky neměli fyzické ani morální síly na jakýkoli zvrat. Juventus si snadno připisuje důležité body do tabulky.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - SSC Neapol 2:5

15.08.2022 18:30

Góly: 29. Kevin Lasagna, 48. Thomas Henry - 37. Chviča Kvaracchelija, 45+3. Victor Osimhen, 55. Piotr Zieliński, 65. Stanislav Lobotka, 79. Matteo Politano

Fantastický vstup do sezony má za sebou SSC Neapol. Svěřenci Luciana Spallettiho sice ve Veroně prohrávali, ale výsledek nejenže dokázali otočit, ale ještě zvítězili výraznějším rozdílem. Skvěle se uvedly letní posily, zejména gruzínský šikula Chviča Kvaracchelija. Mezi střelce se zapsali i Osimhen, Zieliński, Lobotka a Politano. Český záložník Antonín Barák se dostal na hřiště až v průběhu druhého poločasu a do statistik se nezapsal.

Neapol vyrukovala do zápasu i s novými posilami Kimem a Kvaracchelijou a diváci na stadionu Bentegodi se rozhodně nenudili. Oba celky chtěly útočit a k vidění byla série dobrých příležitostí i střeleckých pokusů na obou koncích hřiště. Zielińskiho ránu vytáhl nad břevno Montipó, zatímco střela Kvaraccheliji skončila vedle branky. Na druhé straně zaměstnal Mereta střílející Hongla.

Bezbrankový stav vydržel až do 29. minuty, kdy se na zadní tyči po rohovém kopu prosadil Kevin Lasagna. Jak se později ukázalo, standardní situace dělaly problémy jak Hellasu, tak i Neapoli.

Partenopei potřebovali na inkasovanou branku zareagovat a směrem dopředu vyvinuli tlak. Kvaracchelija v dalším střeleckém pokusu na Montipá nevyzrál a ve 34. minutě po standardní situaci hlavičkoval do tyče Anguissa. Zaslouženého vyrovnání se Neapol dočkala o chvíli později, když centr Lozana zasáhl hlavou na zadní tyči Gruzínec Chviča Kvaracchelija - 1:1. Do konce prvního poločasu se změnilo skóre ještě jednou a v nastavení přetavil další rohový kop ve vedoucí branku Victor Osimhen.

Partenopei zvládli do poločasu otočit skóre a do šaten zamířili jako spokojenější. Hellas ale neřekl poslední slovo a na začátku druhého poločasu srovnal na 2:2. Výborný centr tentokrát vykouzlil Faraoni a hlavičkující Thomas Henry vsítil svůj první gól v dresu nového zaměstnavatele.

Druhá půle však byla plně v režii Spallettiho svěřenců, kteří roztočili gólostroj na plné obrátky. V 55. minutě hosté znovu vedli, když Kvaracchelija šikovně vysunul Piotra Zielińskiho a polský útočník přízemní střelou překonal Montipá. Defenzíva Verony přestala stíhat.

Mezi střelce se zapsal i slovenský fotbalista Stanislav Lobotka, jenž potáhl balón až do šestnáctky a sám celou akci neomylně zakončil. Vzápětí přišel do hry český reprezentant Antonín Barák, ale jen přihlížel, jak Neapol dál Veronu demoluje.

Spallettimu se odměnil i Matteo Politano, který přišel na hrací plochu v průběhu druhého poločasu a v 79. minutě zakončoval pohlednou kombinaci uvnitř pokutového území. Neapol vedla ve Veroně už 5:2 a nikdo o jejím vítězství nepochyboval. Navíc hosté neměli dost a dál terorizovali rozloženého soupeře. Šestou branku v podání Adama Ounase sudí po výzvě VARu nakonec neuznal, což Partenopei mrzelo jen pramálo. Další branka až do konce zápasu nepadla a Neapol se minimálně do zápasu Juventusu posunula do čela tabulky.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - AS Řím 0:1

14.08.2022 20:45

Góly: 33. Bryan Cristante

Římané se především v první půli snažili prolomit hluboký blok Salernitany a díky tečované ráně Cristanteho se jim to nakonec povedlo. A to byla taky jediná úspěšná rána za celý zápas.

Do Salerna dorazil favorit z hlavního města s jasným cílem - vyhrát. José Mourinho před zápasem jasně říkal, jak náročné to dnes jeho jednotky budou mít, protože v Salernitaně se nehraje snadno. A platí to zvlášť v éře trenéra Nicoly. Pikantní souboj měla před sebou nová posila Salernitany, Antonio Candreva, který dlouhá léta oblékal dres městského rivala AS, Lazia.

Už ve čtvrté minutě se po chybě Coulibalyho hnal na bránu gólmana Sepeho Zaniolo, ale míč napálil z úhlu až příliš vedle. Mladý Ital nebyl úspěšný ani napodruhé, tentokrát jeho ránu skvěle vyrazil pozorný Sepe. Tomu se dostávalo mnohem víc pozornosti, než kolik by jí uvítal. Salernitana ale jinak bránila sveřepě a velmi natěsno.

V některých případech se muselo i žlutit, domácí hráli opravdu tvrdě a zejména techničtí hráči Pellegrini, Zaniolo a Dybala jejich ataky rozhodně nešetřily. Hostům se dlouho nedařilo domácí blok rozbít. Pomohlo jim až štěstí. Po přímém volném kopu odvrátila obrana Salernitany míč za vápno, kde na něj číhal Bryan Cristante. Ten plní na hřišti zejména defenzivní úkoly, ale tentokrát mu rána i s pomocí Coulibalyho teče vyšla a Sepe se natahoval marně - 1:0.

Druhou branku mohl po skvělé práci Zaniola přidat Paulo Dybala, který překonal ofsajdovou linii a vypálil, jenže jeho radost zastavila tyč! Dybala se málem prosadil pár minut po změně stran, jenže tentokrát pálil mimo.

Po hodině hry se Salernitana začala vepředu víc snažit a AS jí přepustilo aktivitu víc než ochotně. Samo se spoléhalo na rychlé brejky a jeden z nich Paulo Dybala jen těsně neproměnil. Jinak se ale větší akcí odehrávala před bránou Portugalce Patrícia. Čtyři minuty před koncem mohl upravit na 2:0 pro AS Georginio Wijnaldum, jenže tomu nahrával Dybala stojící v ofsajdu.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Empoli FC 1:0

14.08.2022 20:45

Góly: 36. M'Bala Nzola

Spezia doma v prvním utkání bere tři body, Empoli se do Toskánska vrací hodně smutné. Nebylo sice horším týmem, ale nakonec mu vaz zlomila jediná přesná akce domácího týmu. Hrdinou utkání se z pohledu domácích stal útočník M’Bala Nzola.

Spezia nastoupila i s novou brankářskou jedničkou, Polákem Dragowskim, a spoléhala na to, že obměněné Empoli dnes nebude mít den. V prvních fázích zápasu jsme byli spíš svědky mnoha osobních soubojů na hraně faulu, ale šance jsme neviděli téměř žádné. Sam Lammers se až po třiceti minutách poprvé odhodlal k zajímavější ráně, ale jeho ránu obrana Spezie včas zvedla nad bránu.

Jen o pár chvil později už se ale skóre měnilo. A zasloužili se o to právě domácí hráči. Bastoni skvěle našel nabíhajícího M’Balu Nzolu, který si dobře pohlídal ofsajdovou linii a prostřelil brankáře Vicaria! Empoli nechtělo zůstat pozadu a rána Liama Hendersona jen těsně prosvištěla kolem tyče. Empoli se s přibývajícím časem hnala pořád víc a víc dopředu, jenže Spezia si její náběhy dobře hlídala. I díky většímu přerušování taktickými fauly si nakonec Spezia dokázala vybojovat výhru.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Cremonese 3:2

14.08.2022 18:30

Góly: 16. Giacomo Bonaventura, 34. Luka Jović, 90+5. Ionut Andrei Radu (vl.) - 19. David Okereke, 68. Matteo Bianchetti

I třetí nováček v pořadí svůj první zápas v Serii A nezvládl. Fotbalisté Cremonese byli blízko vytouženému bodu, ale nadějný stav na Artemio Franchi neudrželi a v páté minutě nastavení inkasovali rozhodující branku. Za Fiorentinu se prosadili Bonaventura, Jović a Mandragora.

O favoritovi zápasu v tomto případě nebyla nouze. Očekávalo se vítězství Fiorentiny, avšak to se rodilo poměrně obtížně. Domácí začali aktivně a dokonce poměrně brzy vedli. Po Kouamého zpětné přihrávce okamžitě pálil k tyči Giacomo Bonaventura a Radu se natahoval marně. Každopádně Cremonese s vyrovnáním neotálelo. Ghiglione za další dvě minuty naservíroval do vápna ideální centr a David Okereke hlavou vstřelil první gól nováčka v Serii A - 1:1.

Ani tento výsledek dlouho neudržel a Fiorentina si vzala vedení zpátky. Ve 35. minutě se dobře zorientoval v šestnáctce Luka Jović a trochu překvapivou přízemní střelou nachytal brankáře Radua - 2:1. Viola nejenže vedle, ale v závěru prvního poločasu dostala další dáreček. Gonzalo Escalante za ošklivý zákrok vyfasoval rovnou červenou kartu a to byla pro Cremonese velká komplikace. Hosté museli samozřejmě střídat a po přestávce učinili rovnou dvě změny.

Viola chtěla utkání co nejrychleji rozhodnout třetí brankou, ale to se jí nedařilo. Dvě slibné příležitosti měl po hodině hry Bonaventura - v prvním případě pálil těsně vedle, ve druhém na balón jen o kousíček nedosáhl. Cremonese se bránilo, ale v 69. minutě dokonale domácí šokovalo. Rohový kop Mattea Bianchettiho se totiž zatočil do branky - 2:2.

A to bylo pro Violu málo. Deset minut před koncem rozehrávala volný přímý kop a dobrou střelu Biraghiho zneškodnil na rohový kop Radu. Byla to vůbec největší šance Violy v závěru utkání. Cremonese dobře bránilo a užuž to vypadalo, že si ze stadionu Artemia Franchiho odveze cenný bod. Nestalo se tak. V páté minutě nastavení přišel do vápna vysoký centr a i když ho Radu chytl do rukavic, skončil s ním za brankovou čarou. Branka byla nakonec připsána Rolandovi Mandragorovi. Fiorentina tak urvala vítězství z poslední možné šance a má první výhru v sezoně.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Bologna FC 2:1

14.08.2022 18:30

Góly: 68. Lorenzo De Silvestri (vl.), 79. Ciro Immobile - 38. Marko Arnautović (pen.)

Lazio začalo vítězně, byť tři body se proti Boloni nerodily vůbec snadno. Domácí brankář totiž hned v úvodu hrubě chyboval a svým vyloučením posadil Rossoblu do sedla. Boloňa také vstřelila vedoucí gól, ale po vyloučení Soumaora o náskok přišla a nakonec prohrála. Rozhodující trefu obstaral tradiční kanonýr Ciro Immobile.

Utkání mělo velmi divoký průběh prvního poločasu. Ne snad pro vstřelené branky, ale pro to, co se dělo na hrací ploše.

Už po pěti minutách vyrobil obrovskou hrubku brankář Maximiano, který chytil do rukavic balón mimo pokutové území. Sudí neměl slitování a domácího gólmana vyloučil. Maximiano byl při odchodu do šaten naštvaný, ale to mohl být maximálně sám na sebe. Mezi tři tyče šel Ivan Provedel a dohrál Toma Bašić. Lazio se i v oslabení pokusilo vstřelit vedoucí gól a kdo jiný, než Immobile se řítil do šance a vzdálenější tyč minul. O chvíli později zase Romagnoli hlavičkoval po rohovém kopu do náruče Skorupského.

Ve 20. minutě konečně zahrozila i Boloňa a proti Arnautovićovi včas zasáhl Provedel. Sarriho družina hrála i v početní nevýhodě celkem dobře, avšak hrubých chyb se opět nevyvarovala. Romagnoli odhlavičkoval balón k Zaccagnimu, ten měl k němu dále než Sansone a vysokou kopačkou se provinil faulem. Sudí nařídil pokutový kop a Marko Arnautović ho s přehledem proměnil.

Lazio dostávalo zabrat a s některými hráči pořádně cloumaly emoce. Jedním z nich byl Lazzari, který natolik chtěl po kontaktu s Lykogiannisem penaltu. Ta se nepískala a Boloňa dál držela vedení. Nakonec to byli i hosté, kteří v nastaveném čase předvedli nesmyslnou věc. Soumaoro naprosto nezodpovědně sestřelil Lazzariho a po druhé žluté kartě byl i on vyloučen. Těsně před odchodem do šaten se tak síly vyrovnaly.

Druhý poločas už tolik vzrušivých momentů nenabídl, byť úplná nuda to zase nebyla. Na hřišti se stále jiskřilo. V 62. minutě nebezpečně napřáhl Zaccagni a příznivci Boloni si mohli oddechnout. Lazio pokračovalo ve snaze o vyrovnání a v 68. minutě Olympijský stadion explodoval nadšením. Lazzariho balón do ohně Skorupski vyrazil do obránce Lorenza De Silvestriho a vlastní gól znamenal vyrovnání.

Remíza hráčům Biancocelesti nestačila a burácející stadion je hnal kupředu. A když Milinković-Savić vymyslel perfektní přihrávku na Immobileho, obávaný kanonýr technickou střelou strhl výsledek na stranu Lazia. Emočně vypjaté utkání pokračovalo a tentokrát musela útočit Boloňa. Až v závěru měla solidní příležitost, ale Mussa Barrow pálil nad branku. Lazio tak v těžkém zápase porazilo Boloňu 2:1.

Více informací k zápasu

US Lecce - Inter Milán 1:2

13.08.2022 20:45

Góly: 48. Assan Ceesay - 2. Romelu Lukaku, 90+5. Denzel Dumfries

Těsnou a pořádně vydřenou výhru 2:1 veze ze stadionu Via del Mare Inter Milán. Lecce drželo nerozhodný výsledek až do poslední minuty nastaveného času, kdy neubránilo rohový kop a Denzel Dumfries tak zařídil Interu všechny body. Už předtím skórovali navrátilec Romelu Lukaku a Assan Ceesay.

Souboj Interu na půdě vítěze Serie B měl jasného favorita, jenomže Lecce ukázalo velké odhodlání a nakonec Interu pořádně zatopilo.

Romelu Lukaku se vrátil do Interu po nepovedeném angažmá v Chelsea a na stadionu Via del Mare mu na úvodní trefu stačily pouhé dvě minuty. Darmian vrátil na zadní tyč přetažený centr a osamocený Lukaku jednoduše vstřelil první gól. Rychlé vedení Interu pomohlo kontrolovat průběh, navíc Lecce bylo nuceno už ve 21. minutě střídat. Zraněného Merta Çetina nahradil Alexis Blin. Nerazzurri si udržovali velkou převahu, ale v prvním poločase si už žádnou větší šanci nevytvořili.

Inter o přestávce neudělal žádnou změnu a v totožné sestavě vyběhlo i Lecce. Nováček chtěl na začátku druhého poločasu favorita zaskočit a přesně to se mu podařilo. Ve 48. minutě Assan Ceesay si vyměnil balón s Di Francescem a z úhlu parádně zakončil! Burácející stadion Via del Mare se dočkal vyrovnání.

Lecce gól patřičně nabudil a v 61. minutě čelil Handanović jedovatému pokusu Bistroviće. Průběh druhé půle zdaleka nebyl v režii milánského favorita. Z marasmu mohl hosty vysvobodit Barella, ale jeho střela šla vysoko nad. Po centru Bastoniho zase hlavičkoval ve skvělé šanci mimo branku Lautaro Martínez. Inter zase postupně stupňoval tlak, ale musel si dávat pozor na protiútoky.

Střídající Lameck Banda vyslal nebezpečnou ránu těsně vedle tyče a na druhé straně zase Falcone vyrazil bezprostřední hlavičku po rohovém kopu i přízemní střelu Džeka. Lecce drželo nerozhodný stav až do poslední minuty nastaveného času. Inter vybojoval v poslední možné šanci rohový kop, který obrana Lecce nedokázala ubránit a na zadní tyči neobsazený Denzel Dumfries rozhodl.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Turín FC 1:2

13.08.2022 20:45

Góly: 90+3. Dany Mota - 43. Aleksej Mirančuk, 66. Tonny Sanabria

Premiéra v nejvyšší italské soutěži skončila pro AC Monzu Brianzu porážkou 1:2 s turínským FC. Granata předvedla zkušený a takticky vyzrálejší výkon a nakonec díky brankám Mirančuka a Sanabrii zaslouženě zvítězila.

Monza patří mezi celky, jimž se predikuje dobrá sezona a to i navzdory domácí porážce s Turínem. Hosté těžili ze svých zkušeností a již v 5. minutě zahrozil Antonio Sanabria. Brankář Di Gregorio zapracoval nohama a pokus zneškodnil. Opora domácích byla ve střehu i o dalších dvacet minut později, kdy tentokrát skokem fantasticky vychytala Radonjiće. Monza na svojí příležitost čekala až do 35. minuty, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Filippo Ranocchia a jen těsně minul.

Turín byl přeci jenom nebezpečnější a před koncem poločasu se ujal vedení. Alexej Mirančuk se dostal za domácí obranu a před Di Gregoriem jen píchnul do balónu a tím vsítil vedoucí gól.

Sám Mirančuk už se na hrací ploše dlouho neohřál, neboť musel pro drobné zranění střídat. V 66. minutě už to vypadalo s Monzou bídně, protože Ricciho zvláštní centr zasáhl zblízka do odkryté branky Antonio Sanabria - 2:0.

Domácí se ani za tohoto stavu nevzdávali a čtvrthodinu před koncem zahodil stoprocentní šanci Birindelli, přičemž skvěle zasáhl brankář Milinković-Savić. Brankové příležitosti Monzy přibývaly a nováček Serie A se dočkal kontaktního gólu. Bohužel pro domácí příznivce přišel až příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení prošel balón kolem Milinkoviće-Saviće přímo na kopačku Danyho Moty a ten neměl problém trefit prázdnou branku. Na víc se Monza nezmohla a v prvním zápase prohrála s Turínem 0:1.

Více informací k zápasu

AC Milán - Udinese Calcio 4:2

13.08.2022 18:30

Góly: 11. Theo Hernández, 15. Ante Rebić, 46. Brahim Díaz, 68. Ante Rebić - 2. Rodrigo Becão, 45+3. Adam Masina

Šestigólové představení na San Siru s vítězným koncem pro AC Milán. Obhájce titulu vstoupil do nové sezony vítězstvím 4:2 nad Udinese, když rovnou polovinu branek svého celku obstaral Ante Rebić. Za Rossoneri ještě skórovali Theo Hernández a Brahim Díaz. Udinese začalo dobře, rychle se ujalo vedení, ale na začátku druhého poločasu domácím namazalo a výsledek už nedotáhlo.

AC Milán zahájil obhajobu před vlastními fanoušky proti nepříjemnému soupeři. Udinese loni s Milánem ani jednou neprohrálo a na San Siru si i tentokrát hodně věřilo. Důvod k optimismu mu dal hned začátek zápasu, protože již ve druhé minutě hlavičkoval po rohovém kopu na přední tyči brazilský obránce Becao. Zlý vstup do utkání ale Rossoneri zažehnali, byť jim k tomu pomohla hodně sporná penalta. Calabria se snažil na malém vápně zakončit, ale balón špatně trefil, načež se ještě střetl se Soppym. Právě tento kontakt nakonec sudí vyhodnotil jako penaltový a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Theo Hernández.

Zebry se sotva stačily vzpamatovat z kontroverzního rozhodnutí a gólu Hernandéze, když v tom přišel ze strany AC Milán obrat. Calabria poslal do šestnáctky přízemní centr, který Ante Rebić poslal rovnou z první do sítě. Chorvatský útočník nastoupil na hrotu místo Olivera Girouda, který zůstal jen na lavičce náhradníků.

Po čtvrthodině hry tak Milánští vedli. V následujících minutách neměl žádný z týmů vyloženou převahu. O něco více navrch mělo AC, ale do vyložených šancí už se nedostávalo. Udinese se nastěhovalo před Maignana až v nastaveném čase první půle a bylo z toho vyrovnání. Messias si ve vápně nesplnil obranné povinnosti a nechal hlavičkovat Adama Masinu přesně k tyči, kam Maignan nedosáhl.

Zatímco Udinese vstoupilo do zápasu rychlým gólem, tentokrát se po úvodním hvizdu druhého poločasu radoval AC Milán. Přetažený centr nešťastně odvracel Pérez a Brahim Díaz pohotovou reakcí okamžitě chybu ztrestal.

Vedení 3:2 už Rossoneri nepustili a naopak hodlali přidat čtvrtý gól. V 68. minutě prostrčil Díaz balón před branku, kde byl z dvojice Leao, Rebić rychlejší chorvatský útočník a svojí druhou brankou v zápase dodal Milánským na klidu. Stefano Pioli se pak rozhodl pro několik změn a mimo jiné se dostal na hrací plochu i mladý Belgičan Charles De Ketelaere. Ještě navýšit skóre mohl především Leao, který po individuální akci těsně přestřelil i De Ketelaere, jehož brance předcházel hvizd rozhodčího. Neprosadil se ani další Belgičan Saelemaekers a gól nepadl ani na druhé straně po hlavičce Soppyho. Nastavený čas tedy nic zásadního nepřinesl a AC Milán mohl zapsat první ligové vítězství.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Atalanta Bergamo 0:2

13.08.2022 18:30

Góly: 26. Rafael Tolói, 90+5. Ademola Lookman

Venkovní výhru ze stadionu Luigi Ferraris veze Atalanta Bergamo. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho udeřili v obou poločasech, aby nakonec zvítězili po brankách Tolóie a Lookmana 2:0. Sampdoria měla své šance, avšak střílela jen do brankové konstrukce.

Sampdoria v létě výrazně oslabila, a tak byli mnozí fanoušci zvědavi, co vůbec v prvním zápase předvede. Atalanta letos nebude hrát evropské poháry a o to více se může koncentrovat na domácí soutěž. První kolo bez problému zvládla a zapsala očekávané vítězství.

Gasperini se rozhodl pro ofenzivní dvojici Zapata, Muriel, ale první větší nebezpečí vzešlo z útoku Sampdorie. Francesco Caputo dokonce vstřelil gól, ale ten nebyl po zásahu VARu a odhalení útočného faulu uznán.

Ve 22. minutě poprvé pořádně zahrozila i Atalanta a po koncovce Maehleho zachránila domácí tyčka! Štěstí nestálo při Námořnících věčně a o čtyři minuty později už hosté vedli. Po parádní akci, při které obrana Sampdorie jenom sekundovala, se trefil zblízka hlavou Rafael Tolói. Atalanta poté nikam nespěchala a s balónem na kopačkách kontrolovala průběh hry.

Krátce po změně stran se hosté dožadovali pokutového kopu, konkrétně Mario Pašalić, nicméně penalta se nekopala. Sampdorii se nedařilo delší dobu držet balón, natož ohrožovat svatyni Mussa. Teprve v 69. minutě dostal možnost rozehrát volný přímý kop Tomás Rincón a po jeho kopu zachránila Orobici tyčka!

Osm minut před koncem pomohla hostům opět branková konstrukce a tentokrát po střele Quagliarelly zazvonilo břevno. Atalanta šance Sampdorie přežila a v závěru se nadechla k definitivnímu KO. Nejprve jí nebyl uznán gól, ale v nastaveném čase vše vynahradil pěknou individuální akcí Ademola Lookman - nová letní akvizice. Atalanta vyhrála v Janově 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol11005:23
2.Juventus FC11003:03
3.AC Milán11004:23
4.Atalanta Bergamo11002:03
5.ACF Fiorentina11003:23
6.Inter Milán11002:13
 Turín FC11002:13
 SS Lazio11002:13
9.AS Řím11001:03
 Spezia Calcio11001:03
11.US Cremonese10012:30
12.US Lecce10011:20
 AC Monza Brianza10011:20
 Bologna FC10011:20
15.Salernitana Calcio10010:10
 Empoli FC10010:10
17.Udinese Calcio10012:40
18.UC Sampdoria10010:20
19.Hellas Verona10012:50
20.US Sassuolo10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (138)

Přidat komentář
pepa474

SCUDETTO AGAIN !!!

Reagovat
LesyJePan

Forza milaaaan !!!!!

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Milan.B

Reagovat
mojmira

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
zurix_new

Vstup do sezóny v suchém triku.

Forza INTER

Reagovat
Dejwa

jak to vypadalo na průser, tak nakonec je taková výhra super pro psychiku

Reagovat
smazaný uživatel

ale je na com pracovat.. wingbackov sme dnes mali az po vystriedani.. Brozo, Calha, Milan tiez ziadna slava..

Reagovat
Dejwa

Mně se líbil snad jen Dimarco a po nástupu Denzel, jinak slabota

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
LesyJePan

Haluzáci

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Furia Ceca

Monza do Evropy prej Já to říkal

Reagovat
Zark

teď se berlusca nasere a dotáhne za každou cenu Icardiho

Reagovat
smazaný uživatel

a Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

to poznáš podle 1 zápasu?

Reagovat
Furia Ceca

Furia Ceca 13.08.2022 15:14

"Nevím, příliš mnoho nových hráčů. to než si sedne, bude leden a tou dobou můžou být v sestupovým pásu... Kdyby byla Monza po skončení ligy výš než na 10. místě, dost bych se divil."

Stále tipuju, že to tak bude – záchrana ano, ale Evropa ne.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba budeš mít pravdu

Já zas dost věřím ve schopnosti Berlusconiho a Gallianiho

Reagovat
fenixLFC

ich niekto tipuje na europu?

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Belotti, bude jeste nekde hrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz odmítl úplně všechno a chce zavzpomínat na Palermo s Paulitem pod vedení Moua. Bohužel "musíme" udat Eldora na prodej nebo hostování s obligaci, aby se mohl Gallo podepsat, čemuž pořád nerozumím, ale tak se to podává navenek.

Reagovat
exot12

V čom je u neho problém?

Reagovat
GEGE

Však to byla jasná pencle tak proč brečí?

Reagovat
10
Reagovat
Lech

Reagovat
Maritazzi

Koukám, že Gaspův pláčův už má taky výsledky.

Reagovat
10

Masakr, první kolo

Reagovat
Pipo123

toto je možné len v Serii A,

Reagovat
stuff

Reagovat
GEGE

Tak to je otřes...ale když vidím jak pískají ti zobáci to úvodní kolo tak to bude ještě horší než loni...

Reagovat
10

Já na ně za léto úplně zapomněl, tak mě rychle vrátili do reality

Reagovat
LesyJePan

Akože je to masaker ale deje sa to všade. Videl si včera Chelsea - Tottenham?

Reagovat
10

neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

To si snad několik kol nezapíská ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Largo

děs

Reagovat
PISTOLERO

dobrý zářez

Reagovat
Nuno čomes

Jasná vůbec, směšná ano. Neuznaný gól Sampdorii nemá smysl ani komentovat. To zas letos bude chyb.

Reagovat
Furia Ceca

OT: Pokud vás mrzí, že na MS nebude Itálie a přemýšlíte, komu fandit, tak se můžete všimnout Srbska, jehož repre má hromadu zajímavých kalčistů.

Reagovat
The Krupy

Fandiť jebnutým Srbom fakt nebudem

Reagovat
Furia Ceca

Jako už jenom od pohledu to jsou hrozný nesympatický držky no

Reagovat
The Krupy

To mi je jedno, ale ako napísal 10 nižšie.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

Rusko light

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
stuff

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Shevchenko

No to ses posral ne

Reagovat
Alberto Aquilani

Fuh, vďaka za tip Zásobuj nás dobrými možnosťami aj naďalej, prosím ťa

Reagovat
Zark

Ty dnes jedeš

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Nuno čomes

Tak to je moc

Reagovat
Milan.B

radsej ako falosnym chorvatom

Reagovat
danko10

Lazio titul. Tu neni o čom.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
danko10

Pekne. Ešte 37-krát sa predriememe v autobuse k podobnému víťazstvu a titul je náš. V suchom tričku.

Reagovat
Spasitel

As Roma by som prial tento rok prekvapivý titul i ked Rím je mimo historických subjektov hnusné mesto.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

To by me zajimalo, co je podle tebe hezke mesto

Reagovat
Savi

Trnava přece

Reagovat
Pospovič

Trieste

Reagovat
Spasitel

Barcelona, Lisabon či Amsterdam. Ako ale celkovo to patrí na Taliansko okrem severu nevážia si krásne historické mestá všade je bordel a špina.

Reagovat
Emmett Brown

Taký Amsterdam je doslova synonymom čistoty

Reagovat
Milan.B

Reagovat
bobis21

Tak nepořádek v ulicích tam fakt neměli když jsem tam byl. Ani v okrajových částech, ani v centru.

Reagovat
Kapřík

Byl jsem tam teď v neděli ráno a bylo to jako po technoparty. Jsem se bál, že mi slezou nehty. Ale jinak to tam mám rád... přes den.

Reagovat
PISTOLERO

prý hnusné město

Reagovat
Maritazzi

Asi přežiju tuhle hru, pokud se ten útok víc sehraje a uhraje si to sám ve 4, případně s podporou Spiny/Zaleho.

Nico jak za starejch, sice spaloval, ale tohle se bude bránit všem špatně, vybojoval, udržel spoustu balonů, vypadalo to, že už i rozhodování se celkově zlepšilo. Už asi chápu to Joseho volání po Belottim, Tammy zatím vypadá od prvního zápasu v přípavě hrůzostrašně a alternativa chybí. Celkově ale pozitivní, až na ten střed, doufám, že to je jen výraz vděčnosti směrem ke Cristantemu vzhledem ke slabšímu soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to tak, že se budou s Maticem točit podle soupeře. Nicméně Nemanja dynamičtější než Bryan Ale díky za gól.

Co si budeme, mělo to být o poločase 3:0 a ty šance budou každý zápas. Tammy je zatím mimo, ale aspoň maká v mezihre, což platí i pro Paulita, který dost podléhal emocím ke konci utkání, ta frustrace byla zjevná.

Gallo by tam včera sypnul z první střely, to je úplně jasné. Zítra by měl být poslední pokus udat Eldora a dotáhnout to. Bude mrzke, jestli skončí v Gala.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale Bryan včera dobrý výkon, ale ako tam prišiel Matič, tam hneď vidíš ten rozdiel medzi nimi. Oveľa väčší problém bol včera capitano, on má neskutočné blikance a zatmenia, ktoré môžu byť na tejto pozícii problém. Matič by ich mohol eliminovať, ale s Cristantem je to otázka času dostávania lacných gólov.

Každopádne, včera som bol celý zápas pokojný, mám z toho tímu taký pocit, že je vnútorne silný a aj si to tí hráči uvedomujú Výborne zahrali stopéri, škoda že tak koncentrovane nevedia hrať stále.

Mourinho mi včera pripomenul Zemana, keď volal po posilách, keď v 1. kole tam ako striedajúceho hráča poslal na krídlo Marquinha Taký ten truc, aha, nemám tam nikoho dať, tak to zalepím. Včera celý útok postihli krče, a on ich vymení za Matiča s Ginim Nedať tam za tejto situácie Shomurodova (a dokonca ani Afenu) je volanie po Belottim. A navyše si ešte rýpol do Tammyho, keď povedal, že Zaniolo s Dybalom hrali výborne, ale očakáva taký výkon od celého útoku.

Reagovat
Maritazzi

Souhlas, Bryan včera ok, ale dohromady s Pellem to tolik smysl nedává. Každopádně alespoň je kam sahat, Pelle bude rotovat na podhrotu, když si člověk vezme ještě Giniho, tak můžeme mít pěknej přetlak.

Mancini byl včera neskutečnej, kéž by to takhle vydrželo, i na balonu super, trošku připomněl to svoje období na DM, což bylo jeho nejlepší období u nás zatím. Včera byl výbornej i Spinna, pokud se to dobře propojí s tím útokem, tak můžeme být krásně nečitelní do útoku.

A stopro Mourinho dělal tenhle tlak, Belotti by byla obrovská posila, i loni za Tammyho tak dva měsíce chyběla náhrada a stálo nás to body.

Jinak zase výborný, jak Nico všude rozděluje - známky buď 6 nebo 7,5 - někde ho kritizují za sólování a pálení šancí, já to mám přesně naopak, až na ty šance, tak jinak všechno dobrý a s Mancinim MOTM.

Reagovat
Pipo123

Už som asi 20x videl záznam tej červenej Maximiana a stále nechápem čo si myslel, na tom zábere je vidno že je za čiarou, sám to musel vedieť, v dobe kedy je VAR sa pokúšať o takúto blbosť.

K zápasu, ukázali sme víťaznú mentalitu, táto výhra nás teraz stmelí a dotiahneme to k titulu.

Reagovat
LesyJePan

Boha tu ide 5 mančaftov na titul to bude sranda

Reagovat
Pipo123

Reagovat
M11

Zatim zadna plichta.. tak snad nebudeme prvni

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak.. Mancini poté, co rozhodčí opomenul jeho loket do pysku v 6. minutě výborný zápas

Reagovat
Largo

Za mě kupodivu nejlepší z těch tří stoperů. I kvalitní rozehrávka na nabíhajícího Zaniola. Smalling na mě působil trochu nejistě.

Reagovat
cresposuper

Nottingham Forest ve 2. kole Premier League zvítězil nad West Hamem United a nyní dostali fanoušci další příznivou zprávu. Nováček anglické nejvyšší soutěže dotáhl příchod Rema Freulera z Atalanty Bergamo, která má obdržet 9 milionů eur bez bonusů.

Pustit kapitana novacikovi PL za 9 milionov

Reagovat
Pipo123

Tak má 30 rokov, tam to docela chápem, navyše si údajne Freuler chcel zahrať PL

Reagovat
Furia Ceca

Atalantě to vadit nemusí, poslední roky umí prodaný hráče nahrazovat výborně.

Reagovat
Largo

Reagovat
10

Reagovat
M11

To je strasne

Reagovat
mastakillah

Na druhou stranu tam odvedl své a asi chtěl novou výzvu

Reagovat
Melchior

Kde můžu podepsat Bonucciho?

Reagovat
mastakillah

Výkon poměrně kvalitní, ale rozhodně bych ho nepřeceňoval. Verona byla opravdu špatná a i přesto nám dokázala dát dva góly z ničeho. Obrana si opravu musí sednou, ale ten potenciál tam vidím. Bylo by fajn, kdyby vyšel i ten Keylor, protože to by byl neskutečnej upgrade. Jinak dnes MOTM Zambo. Stejně jak začal loňskou sezónu, tak začíná i tuto. Byl všude

Reagovat
smazaný uživatel

Hellas je na padaka letos po těch odchodech.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Jak blbě to začalo, tak dobře to skončilo. Ale nijak bych to dnešní vítězství nepřeceňoval, přece jen to bylo 1. kolo. Teď jen doufat, že AdM bude v pořádku

Reagovat
DelPiero137

Dufam ze mladici dostanu sancu. Maxovi oblubeny kostlivci to bude tragedia + nejake prichody by sa este patrili

Reagovat
The Krupy

Takýto výsledok som pred zápasom nečakal, výkon ma bavil. Perin fantastický, Poliak snáď bude sedieť, Di María z inej planéty, fanúšikovia ho už teraz žerú, snáď to zranenie nebude vážne. Vlahovič super, podrží loptu, nahrá, navyše je kanonier, mám rád takýchto útočníkov. Zakaria a McKennie nič moc, treba počkať na Pogbu, ale stále lepšie ako vidieť tam Ramseyho, Rabiota, Arthura a podobných šupákov. Kostič bude dobrá posila. Stále je tu dosť hrozivý faktor Allegri, ale z kádra mám lepší pocit než minulý rok. A zahrali si aj mladí.

Forza Juve!

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

100. pro Scudetto pro Juve

Reagovat
10

Do tý občerstvovací pauzy to byla tradiční sračka s 442, pak dal najednou Cuadrada na druhou stranu na křídlo a od tý doby to byla v 4-3-3 úplně jiná písnička. Tihle hráči prostě potřebují hrát aktivně a výš, nemají na to hrát tak hluboko za míčem.

Negativum je záloha, včetně Locatelliho a zranění Di Marií a dalších asi 5 hráčů, co se během zápasu drželi za sval.

Reagovat
M11

Zakaria vcera slusny propadak.. doufam, ze se jeste zvedne.. jinak to neni ani hrac na lavicku

Reagovat
10

Čekal jsem od něj úplně jiný věci, mnohem lepší odebírání míčů a defenzivní fázi. V Juve je to zatím nejhorší verze Moma Sissoka.

Ale včera se mi nelíbil ani Loca, on prostě není regista, proto musí Paredes přijít a Locu posunout na mezzalu. Pogba-Paredes-Locatelli je technicky úplně jinej svět.

Reagovat
smazaný uživatel

Locatelli jen od toho vítěznýho Eura jen horší a horší. Ten na Juve asi mít nebude

Reagovat
M11

No Loca byl vcera mimo.. celkove ta trojka v zaloze byla bidna, az je skoro s podivem, ze to skoncilo 3-0.. bylo tam mnoho silenych ztrat v prostorech, kde to melo byt potrestano.. doufam ze to vidi i pres ten vysledek.. takhle ta zaloha hrat nemuze.. Paredes se musi udelat.. to je povinnost

Reagovat
Maras5

Loca vypadal že hrál to co mu Allegri nakázal. Ale třeba McK, i když zkazil dost přihrávek mi přišel dobrej. Jako pred zranění. Nabíhal si do utoku, vracel se na bránění. Byl všude. Akorát Zakaria nic no. Nejakej mladej tam. Fagi nebo Miret. Ty jsou taky dobrý.

Reagovat
Airus

V minulé sezóně mi přišel že je jeden z málo hráčů co ten dres oblékat opravdu chce. Až se to poskládá jak má, tak určitě ožije

Reagovat
Pipo123

Di Maria môže hrať v Serii A do 50 a aj tak bude najlepší na trávniku

Reagovat
Pipo123

*50 rokov

Reagovat
10

Rabiot ten kkt přiteplenej samozřejmě svýma požadavkama otrávil United, který údajně stáhli nabídku a půjdou po jiném hráči. Tyvoe jak já ho nesnáším...

Reagovat
10
Reagovat
DelPiero137

Ked som to cital, myslel som ze hodim nieco o zem

Dufam ze sa vedenie nasere (posadiho na tribunu, napiseme ho na LM a na MS moze zabudnut) a hecne sa (aj tak privedieme futbalistu-strednopoliara).

Reagovat
10

doufám, protože on je úplně mimo realitu...výkony tak o 5m níž, ale chce ještě přidat

Reagovat
smazaný uživatel

To je debil

Nebýt v Juve, byl by rád za 1,5

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
stuff

Tu fakt nie je o com. Na tribunu.

Reagovat
JuventusFC1897

Dúfam, že zbytok sezóny zhnije na tribúne, poprípade maximálne na lavičke šmejd jeden.

Reagovat
Il Architetto

Kundatra

Reagovat
Airus

Maminka mu zase četla nějakou pohádku před spaním aby mu zvedla ego a jak je hrozně speciální a takhle do dopadá

Reagovat
Pettirosso

Max ho postavi hned v dalsim zapase do zakladu, se vsadim..

Reagovat
Pinturicchio

A teď zase non stop základ, dal bych krk na to, že nehrál jen proto, aby se náhodou nezranil.

Reagovat
10

a ještě kvůli němu nepřijde Paredes

Reagovat
Pinturicchio

Šulin kudrnatý, francouzský Amauri a vedení (Paratici, Nedvěd) stejně mongoloidní jako před příchodem Marotty.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyžerte si ho

Rakovina fotbalu, ale kariéru mu může závidět 99% lidi a s matkou musí chrápat.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Jajinek
Reagovat
Alberto Aquilani

Sciapó

Reagovat
smazaný uživatel

Fanantonio už neví jak by na sebe upozornil, je pro mě zarážející, že do AS kope nejvic že všech.

Reagovat
Pipo123

Barak údajne do Fiorentiny za 12mega + bonusy, som zvedavý čo chce robiť Hellas, ešte chápem že pustili Tudora, ale že rozpredajú polovicu hráčov, bojím sa že toto ich môže stáť sezónu

Reagovat
Nuno čomes

Škoda, je super, že hrává ligu v takových týmech, ale tohle asi byla poslední šance udělat ten krok do TOP klubu hrající špičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tudor staví v Marseille docela zajímavý tým

Reagovat
Dejwa

Verona bude propadák, první kolo potvrdilo... snad to Tondovi vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Win-win pro Toncka i Violu, Hellas by byli na padák i s ním.

Asi zapomněli, že pád do Serie B nepřináší 100m jako pád do Champu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele