základní část, 1. kolo
13.08.2022 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Denzel Dumfries (© AFP)

Inter v poslední možné šanci odvrátil bodovou ztrátu

Těsnou a pořádně vydřenou výhru 2:1 veze ze stadionu Via del Mare Inter Milán. Lecce drželo nerozhodný výsledek až do poslední minuty nastaveného času, kdy neubránilo rohový kop a Denzel Dumfries tak zařídil Interu všechny body. Už předtím skórovali navrátilec Romelu Lukaku a Assan Ceesay.

Souboj Interu na půdě vítěze Serie B měl jasného favorita, jenomže Lecce ukázalo velké odhodlání a nakonec Interu pořádně zatopilo.

Romelu Lukaku se vrátil do Interu po nepovedeném angažmá v Chelsea a na stadionu Via del Mare mu na úvodní trefu stačily pouhé dvě minuty. Darmian vrátil na zadní tyč přetažený centr a osamocený Lukaku jednoduše vstřelil první gól. Rychlé vedení Interu pomohlo kontrolovat průběh, navíc Lecce bylo nuceno už ve 21. minutě střídat. Zraněného Merta Çetina nahradil Alexis Blin. Nerazzurri si udržovali velkou převahu, ale v prvním poločase si už žádnou větší šanci nevytvořili.

Inter o přestávce neudělal žádnou změnu a v totožné sestavě vyběhlo i Lecce. Nováček chtěl na začátku druhého poločasu favorita zaskočit a přesně to se mu podařilo. Ve 48. minutě Assan Ceesay si vyměnil balón s Di Francescem a z úhlu parádně zakončil! Burácející stadion Via del Mare se dočkal vyrovnání.

Lecce gól patřičně nabudil a v 61. minutě čelil Handanović jedovatému pokusu Bistroviće. Průběh druhé půle zdaleka nebyl v režii milánského favorita. Z marasmu mohl hosty vysvobodit Barella, ale jeho střela šla vysoko nad. Po centru Bastoniho zase hlavičkoval ve skvělé šanci mimo branku Lautaro Martínez. Inter zase postupně stupňoval tlak, ale musel si dávat pozor na protiútoky.

Střídající Lameck Banda vyslal nebezpečnou ránu těsně vedle tyče a na druhé straně zase Falcone vyrazil bezprostřední hlavičku po rohovém kopu i přízemní střelu Džeka. Lecce drželo nerozhodný stav až do poslední minuty nastaveného času. Inter vybojoval v poslední možné šanci rohový kop, který obrana Lecce nedokázala ubránit a na zadní tyči neobsazený Denzel Dumfries rozhodl.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele