základní část, 1. kolo
15.08.2022 18:30 CET
2 : 5
(1:2)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Demontáž Verony, Neapol nasázela domácím pět branek

Fantastický vstup do sezony má za sebou SSC Neapol. Svěřenci Luciana Spallettiho sice ve Veroně prohrávali, ale výsledek nejenže dokázali otočit, ale ještě zvítězili výraznějším rozdílem. Skvěle se uvedly letní posily, zejména gruzínský šikula Chviča Kvaracchelija. Mezi střelce se zapsali i Osimhen, Zieliński, Lobotka a Politano. Český záložník Antonín Barák se dostal na hřiště až v průběhu druhého poločasu a do statistik se nezapsal.

Neapol vyrukovala do zápasu i s novými posilami Kimem a Kvaracchelijou a diváci na stadionu Bentegodi se rozhodně nenudili. Oba celky chtěly útočit a k vidění byla série dobrých příležitostí i střeleckých pokusů na obou koncích hřiště. Zielińskiho ránu vytáhl nad břevno Montipó, zatímco střela Kvaraccheliji skončila vedle branky. Na druhé straně zaměstnal Mereta střílející Hongla.

Bezbrankový stav vydržel až do 29. minuty, kdy se na zadní tyči po rohovém kopu prosadil Kevin Lasagna. Jak se později ukázalo, standardní situace dělaly problémy jak Hellasu, tak i Neapoli.

Partenopei potřebovali na inkasovanou branku zareagovat a směrem dopředu vyvinuli tlak. Kvaracchelija v dalším střeleckém pokusu na Montipá nevyzrál a ve 34. minutě po standardní situaci hlavičkoval do tyče Anguissa. Zaslouženého vyrovnání se Neapol dočkala o chvíli později, když centr Lozana zasáhl hlavou na zadní tyči Gruzínec Chviča Kvaracchelija - 1:1. Do konce prvního poločasu se změnilo skóre ještě jednou a v nastavení přetavil další rohový kop ve vedoucí branku Victor Osimhen.

Partenopei zvládli do poločasu otočit skóre a do šaten zamířili jako spokojenější. Hellas ale neřekl poslední slovo a na začátku druhého poločasu srovnal na 2:2. Výborný centr tentokrát vykouzlil Faraoni a hlavičkující Thomas Henry vsítil svůj první gól v dresu nového zaměstnavatele.

Druhá půle však byla plně v režii Spallettiho svěřenců, kteří roztočili gólostroj na plné obrátky. V 55. minutě hosté znovu vedli, když Kvaracchelija šikovně vysunul Piotra Zielińskiho a polský útočník přízemní střelou překonal Montipá. Defenzíva Verony přestala stíhat.

Mezi střelce se zapsal i slovenský fotbalista Stanislav Lobotka, jenž potáhl balón až do šestnáctky a sám celou akci neomylně zakončil. Vzápětí přišel do hry český reprezentant Antonín Barák, ale jen přihlížel, jak Neapol dál Veronu demoluje.

Spallettimu se odměnil i Matteo Politano, který přišel na hrací plochu v průběhu druhého poločasu a v 79. minutě zakončoval pohlednou kombinaci uvnitř pokutového území. Neapol vedla ve Veroně už 5:2 a nikdo o jejím vítězství nepochyboval. Navíc hosté neměli dost a dál terorizovali rozloženého soupeře. Šestou branku v podání Adama Ounase sudí po výzvě VARu nakonec neuznal, což Partenopei mrzelo jen pramálo. Další branka až do konce zápasu nepadla a Neapol se minimálně do zápasu Juventusu posunula do čela tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele