základní část, 1. kolo
13.08.2022 18:30 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

AC Milán začal obhajobu výhrou nad Udinese

Šestigólové představení na San Siru s vítězným koncem pro AC Milán. Obhájce titulu vstoupil do nové sezony vítězstvím 4:2 nad Udinese, když rovnou polovinu branek svého celku obstaral Ante Rebić. Za Rossoneri ještě skórovali Theo Hernández a Brahim Díaz. Udinese začalo dobře, rychle se ujalo vedení, ale na začátku druhého poločasu domácím namazalo a výsledek už nedotáhlo.

AC Milán zahájil obhajobu před vlastními fanoušky proti nepříjemnému soupeři. Udinese loni s Milánem ani jednou neprohrálo a na San Siru si i tentokrát hodně věřilo. Důvod k optimismu mu dal hned začátek zápasu, protože již ve druhé minutě hlavičkoval po rohovém kopu na přední tyči brazilský obránce Becao. Zlý vstup do utkání ale Rossoneri zažehnali, byť jim k tomu pomohla hodně sporná penalta. Calabria se snažil na malém vápně zakončit, ale balón špatně trefil, načež se ještě střetl se Soppym. Právě tento kontakt nakonec sudí vyhodnotil jako penaltový a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Theo Hernández.

Zebry se sotva stačily vzpamatovat z kontroverzního rozhodnutí a gólu Hernandéze, když v tom přišel ze strany AC Milán obrat. Calabria poslal do šestnáctky přízemní centr, který Ante Rebić poslal rovnou z první do sítě. Chorvatský útočník nastoupil na hrotu místo Olivera Girouda, který zůstal jen na lavičce náhradníků.

Po čtvrthodině hry tak Milánští vedli. V následujících minutách neměl žádný z týmů vyloženou převahu. O něco více navrch mělo AC, ale do vyložených šancí už se nedostávalo. Udinese se nastěhovalo před Maignana až v nastaveném čase první půle a bylo z toho vyrovnání. Messias si ve vápně nesplnil obranné povinnosti a nechal hlavičkovat Adama Masinu přesně k tyči, kam Maignan nedosáhl.

Zatímco Udinese vstoupilo do zápasu rychlým gólem, tentokrát se po úvodním hvizdu druhého poločasu radoval AC Milán. Přetažený centr nešťastně odvracel Pérez a Brahim Díaz pohotovou reakcí okamžitě chybu ztrestal.

Vedení 3:2 už Rossoneri nepustili a naopak hodlali přidat čtvrtý gól. V 68. minutě prostrčil Díaz balón před branku, kde byl z dvojice Leao, Rebić rychlejší chorvatský útočník a svojí druhou brankou v zápase dodal Milánským na klidu. Stefano Pioli se pak rozhodl pro několik změn a mimo jiné se dostal na hrací plochu i mladý Belgičan Charles De Ketelaere. Ještě navýšit skóre mohl především Leao, který po individuální akci těsně přestřelil i De Ketelaere, jehož brance předcházel hvizd rozhodčího. Neprosadil se ani další Belgičan Saelemaekers a gól nepadl ani na druhé straně po hlavičce Soppyho. Nastavený čas tedy nic zásadního nepřinesl a AC Milán mohl zapsat první ligové vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,07-4,21. Čekal bych vyžší rozdíl. Co zase ta bukwa zkouší????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele