základní část, 1. kolo
14.08.2022 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio otočilo výsledek v třaskavém utkání s Boloňou

Lazio začalo vítězně, byť tři body se proti Boloni nerodily vůbec snadno. Domácí brankář totiž hned v úvodu hrubě chyboval a svým vyloučením posadil Rossoblu do sedla. Boloňa také vstřelila vedoucí gól, ale po vyloučení Soumaora o náskok přišla a nakonec prohrála. Rozhodující trefu obstaral tradiční kanonýr Ciro Immobile.

Utkání mělo velmi divoký průběh prvního poločasu. Ne snad pro vstřelené branky, ale pro to, co se dělo na hrací ploše.

Už po pěti minutách vyrobil obrovskou hrubku brankář Maximiano, který chytil do rukavic balón mimo pokutové území. Sudí neměl slitování a domácího gólmana vyloučil. Maximiano byl při odchodu do šaten naštvaný, ale to mohl být maximálně sám na sebe. Mezi tři tyče šel Ivan Provedel a dohrál Toma Bašić. Lazio se i v oslabení pokusilo vstřelit vedoucí gól a kdo jiný, než Immobile se řítil do šance a vzdálenější tyč minul. O chvíli později zase Romagnoli hlavičkoval po rohovém kopu do náruče Skorupského.

Ve 20. minutě konečně zahrozila i Boloňa a proti Arnautovićovi včas zasáhl Provedel. Sarriho družina hrála i v početní nevýhodě celkem dobře, avšak hrubých chyb se opět nevyvarovala. Romagnoli odhlavičkoval balón k Zaccagnimu, ten měl k němu dále než Sansone a vysokou kopačkou se provinil faulem. Sudí nařídil pokutový kop a Marko Arnautović ho s přehledem proměnil.

Lazio dostávalo zabrat a s některými hráči pořádně cloumaly emoce. Jedním z nich byl Lazzari, který natolik chtěl po kontaktu s Lykogiannisem penaltu. Ta se nepískala a Boloňa dál držela vedení. Nakonec to byli i hosté, kteří v nastaveném čase předvedli nesmyslnou věc. Soumaoro naprosto nezodpovědně sestřelil Lazzariho a po druhé žluté kartě byl i on vyloučen. Těsně před odchodem do šaten se tak síly vyrovnaly.

Druhý poločas už tolik vzrušivých momentů nenabídl, byť úplná nuda to zase nebyla. Na hřišti se stále jiskřilo. V 62. minutě nebezpečně napřáhl Zaccagni a příznivci Boloni si mohli oddechnout. Lazio pokračovalo ve snaze o vyrovnání a v 68. minutě Olympijský stadion explodoval nadšením. Lazzariho balón do ohně Skorupski vyrazil do obránce Lorenza De Silvestriho a vlastní gól znamenal vyrovnání.

Remíza hráčům Biancocelesti nestačila a burácející stadion je hnal kupředu. A když Milinković-Savić vymyslel perfektní přihrávku na Immobileho, obávaný kanonýr technickou střelou strhl výsledek na stranu Lazia. Emočně vypjaté utkání pokračovalo a tentokrát musela útočit Boloňa. Až v závěru měla solidní příležitost, ale Mussa Barrow pálil nad branku. Lazio tak v těžkém zápase porazilo Boloňu 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle by mohlo 2,58-3,52. I tady ten rozdíl není tak velký 4,95-4,71.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej výkon nakonec.Ciro bůh.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele