základní část, 1. kolo
15.08.2022 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Juventus na úvod rozstřílel Sassuolo i díky dvěma gólům Vlahoviće

Dušan Vlahović v epesní formě aneb kouč Max Allegri vodící si veškeré odborníky. Příslib neatraktivní podívané byl rychle zapomenut a jeho Juventus nedal hostům ze Sassuola šanci na body. O dvě branky ze tří se postaral právě srbský kanonýr.

Trenér Allegri překvapil volbou základní jedenáctky asi i ty nejvěrnější fanoušky, ale věřil, že udělal dobře. Sassuolo a zejména Domenico Berardi na Juventus umí, ale dnes to tak rozhodně nevypadlo. Neuplynula ani minuta, když musel sudí Rapuano vysvětlovat, proč že nepískal atak Müldüra na Álexe Sandra.

Právě turecký bek se ale o chvíli později zranil a musel střídat. O chvíli později se do dvou šancí dostal Grégoire Defrel, který nejprve akrobaticky zakončoval a pak donutil brankáře Perina ke skvělému zákroku střelou z větší vzdálenosti. Právě tehdy ale Juventus zkušeně udeřil. Po pětadvaceti minutách Sandro nacentroval směrem, kterým čekal Dušana Vlahoviće. Ten propustil míč na novou hvězdu Juve Ángela Di Maríu a zkušený Argentinec volejem překonal brankáře Consigliho.

Obrana Sassuola dnes nevykazovala známky jistoty a pět minut před koncem poločasu si musel zkušený bek Ferrari poradit s Vlahovićem za cenu faulu ve vápně. K penaltě se oproti tradici postavil právě faulovaný Srb a k radosti Pavla Nedvěda vstřelil svůj první gól v nové sezoně - 2:0 pro bianconeri.

A brankář Consigli byl dál v permanenci. Pět minut po změně stran ho po svém úchvatném sólu vyzkoušel Ángel Di María, jenž zakroutil míč těsně vedle tyče. Obrana Sassuola ale celkově působila spíš tragikomicky, což dokonale demonstroval Matheus Henrique. V 51. minutě u vlastního vápna namazal na Di Maríu, který se štěstím propasíroval míč na Dušana Vlahoviće. Pro srbského bombera už třetí branka Juve nebyla problémem.

Pak nadešel čas i pro další debutanty. Filip Kostić v dresu Juve, Andrea Pinamonti coby spasitel Sassuola. Moc šancí ale nedostal. Celý zápas se vlastně už jen dohrával, protože neroverdi logicky neměli fyzické ani morální síly na jakýkoli zvrat. Juventus si snadno připisuje důležité body do tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele