základní část, 1. kolo
14.08.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bryan Cristante (© AFP)

Salernitana proti AS opět neúspěšně, hosty spasil Cristante

Římané se především v první půli snažili prolomit hluboký blok Salernitany a díky tečované ráně Cristanteho se jim to nakonec povedlo. A to byla taky jediná úspěšná rána za celý zápas.

Do Salerna dorazil favorit z hlavního města s jasným cílem - vyhrát. José Mourinho před zápasem jasně říkal, jak náročné to dnes jeho jednotky budou mít, protože v Salernitaně se nehraje snadno. A platí to zvlášť v éře trenéra Nicoly. Pikantní souboj měla před sebou nová posila Salernitany, Antonio Candreva, který dlouhá léta oblékal dres městského rivala AS, Lazia.

Už ve čtvrté minutě se po chybě Coulibalyho hnal na bránu gólmana Sepeho Zaniolo, ale míč napálil z úhlu až příliš vedle. Mladý Ital nebyl úspěšný ani napodruhé, tentokrát jeho ránu skvěle vyrazil pozorný Sepe. Tomu se dostávalo mnohem víc pozornosti, než kolik by jí uvítal. Salernitana ale jinak bránila sveřepě a velmi natěsno.

V některých případech se muselo i žlutit, domácí hráli opravdu tvrdě a zejména techničtí hráči Pellegrini, Zaniolo a Dybala jejich ataky rozhodně nešetřily. Hostům se dlouho nedařilo domácí blok rozbít. Pomohlo jim až štěstí. Po přímém volném kopu odvrátila obrana Salernitany míč za vápno, kde na něj číhal Bryan Cristante. Ten plní na hřišti zejména defenzivní úkoly, ale tentokrát mu rána i s pomocí Coulibalyho teče vyšla a Sepe se natahoval marně - 1:0.

Druhou branku mohl po skvělé práci Zaniola přidat Paulo Dybala, který překonal ofsajdovou linii a vypálil, jenže jeho radost zastavila tyč! Dybala se málem prosadil pár minut po změně stran, jenže tentokrát pálil mimo.

Po hodině hry se Salernitana začala vepředu víc snažit a AS jí přepustilo aktivitu víc než ochotně. Samo se spoléhalo na rychlé brejky a jeden z nich Paulo Dybala jen těsně neproměnil. Jinak se ale větší akcí odehrávala před bránou Portugalce Patrícia. Čtyři minuty před koncem mohl upravit na 2:0 pro AS Georginio Wijnaldum, jenže tomu nahrával Dybala stojící v ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výkon AS nebyl ideální.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele