základní část, 1. kolo
13.08.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ademola Lookman (© AFP)

Atalanta přehrála Sampdorii a veze tři body

Venkovní výhru ze stadionu Luigi Ferraris veze Atalanta Bergamo. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho udeřili v obou poločasech, aby nakonec zvítězili po brankách Tolóie a Lookmana 2:0. Sampdoria měla své šance, avšak střílela jen do brankové konstrukce.

Sampdoria v létě výrazně oslabila, a tak byli mnozí fanoušci zvědavi, co vůbec v prvním zápase předvede. Atalanta letos nebude hrát evropské poháry a o to více se může koncentrovat na domácí soutěž. První kolo bez problému zvládla a zapsala očekávané vítězství.

Gasperini se rozhodl pro ofenzivní dvojici Zapata, Muriel, ale první větší nebezpečí vzešlo z útoku Sampdorie. Francesco Caputo dokonce vstřelil gól, ale ten nebyl po zásahu VARu a odhalení útočného faulu uznán.

Ve 22. minutě poprvé pořádně zahrozila i Atalanta a po koncovce Maehleho zachránila domácí tyčka! Štěstí nestálo při Námořnících věčně a o čtyři minuty později už hosté vedli. Po parádní akci, při které obrana Sampdorie jenom sekundovala, se trefil zblízka hlavou Rafael Tolói. Atalanta poté nikam nespěchala a s balónem na kopačkách kontrolovala průběh hry.

Krátce po změně stran se hosté dožadovali pokutového kopu, konkrétně Mario Pašalić, nicméně penalta se nekopala. Sampdorii se nedařilo delší dobu držet balón, natož ohrožovat svatyni Mussa. Teprve v 69. minutě dostal možnost rozehrát volný přímý kop Tomás Rincón a po jeho kopu zachránila Orobici tyčka!

Osm minut před koncem pomohla hostům opět branková konstrukce a tentokrát po střele Quagliarelly zazvonilo břevno. Atalanta šance Sampdorie přežila a v závěru se nadechla k definitivnímu KO. Nejprve jí nebyl uznán gól, ale v nastaveném čase vše vynahradil pěknou individuální akcí Ademola Lookman - nová letní akvizice. Atalanta vyhrála v Janově 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele