Primera Division - souhrn 31. kola

10.04.2010, 20:01, aktualizováno 11.04.2010, 23:06
Komentáře a souhrny
Barcelona na Santiago Bernabeu oloupila Real Madrid o body a udělala rázný krok k obhajobě titulu. Mallorca se díky výhře nad Valencií dostala na čtvrté místo. Osasuna porazila Zaragozu, která se tak opět o něco více namočila do sestupových vod. La Coruña v závěru přišla o dva body se Santanderem. Bilbao si s přehledem poradilo s Almerií.

RCD Mallorca - Valencia CF 3:2

11.04.2010 21:00

Góly: 7. Chori Castro, 22. Pierre Webó, 63. Manuel Fernandes (vl.) - 47. Jordi Alba, 86. Pablo Hernández

Real Mallorca doma opět řádí! Ačkoli to dnes byla na půdě stadionu ONO Estadi velmi vyrovnaná partie, k domácím se přiklonilo trošku víc potřebného fotbalového štěstí, a tak se nakonec mohli radovat z těsného a hodně cenného vítězství proti třetímu mužstvu tabulky. Valencie nezanechala dobrý dojem, její výkon rozhodně nebyl ideální. Snad se na Emeryho svěřencích podepsala únava ze čtvrtečního klání, snad ne zrovna obvyklé složení sestavy.

Domácí začali zhurta, od podlahy. V sedmé minutě prošel středem hřiště nikým výrazně neatakovaný Gonzalo Castro a zpoza šestnáctky vyslal na Césarovu branku nechytatelný projektil. Ve dvaadvacáté minutě přidal druhou branku útočník Pierre Webó, který se parádně položil do centru celkově hodně běhajícího a aktivního Gonzala Castra. Zanedlouho se otřáslo po střele Varely břevno. Mallorca tlačila a třetí branka zela ve vzduchu, ale několika výtečnými zákroky podržel Netopýry skvěle chytající veterán César Sánchez.

Po obrátce přišel pro domácí šok. Nicola Žigič našel v pokutovém území volného Jordiho Albu, který překonal Dudu Aoutateho a dal utkání rázem jiný rozměr, který rázem uťal tlak a hlavně branka domácích, kterou zaznamenal po Castrově centru hostující Manuel Fernandes. Příjemné pocity neměl ze střídání Éver Banega, který měl s trenérem Unaiem Emerym roztržku. Uvidíme, jak se celá věc vysvětlí.

Dobrou šanci na snížení měla srbská vět Nicola Žigič, ale netrefila branku. Aouate přesto ještě jednou inkasoval, a to v závěru utkání z kopačky Pabla. Mallorca už náskok nepustila, ba naopak jej mohla zvýšit. V závěru měl obrovskou šanci opět Castro, který selhal tváří tvář Césarovi, jehož vynikající výkon nezabránil sedmé porážce Valencie v sezóně.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 3:0

11.04.2010 19:00

Góly: 47. Víctor Ruiz, 67. Daniel Osvaldo, 90. Iván Alonso

Espanyol překvapivě lehce deklasoval marné Atlético Madrid a s největší pravděpodobností stvrdil skutečnost, že ani letos, ač neměl zrovna podařenou sezónu, nesestoupí. Dnes po dlouhé době předvedla domácí jedenáctka konečně výkon, na který se dalo dívat. Je však nutno jedním dechem podotknout, že to Espanyolu Atléti svými chybami hodně usnadnili.

Atlético Madrid prohrálo zaslouženě. Madridský celek se možná připravil o šanci zaútočit na příčky zajišťující evropské poháry, ale to by svěřence Quieque Florese ještě nemuselo - s ohledem na účast v semifinále Evropské ligy a ve finále Copa del Rey - až tak mrzet. Zdali se Atlétům podaří uspět v těchto dvou pohárech, fanoušci jistě zapomenou na nepovedenou sezónu a špatnými výsledky v soutěži pošramocenou pověst.

Domácí nemuseli čekat dlouho na to, aby se otevřela vrátka dnes skutečně špatně pracující obrany. De Gea měl co dělat, aby po prvním poločase neinkasoval. Svůj tým zachránil několikrát, například proti dvěma nebezpečným pokusům Osvalda či střele Fernanda Marqueze. Naděje Rojiblancos udržel, ale záhy po přestávce již musel lovit míč ze své branky.

Espanyol celý první poločas hledal recept na mladičkého brankáře marně. V sedmačtyřicáté minutě na pravé straně prosvištěl Callejón, odcentroval na hranici malého vápna, odkud dotlačil míč do sítě ležící Víctor Luís. Espanyol tlačil a Atlético pustil jen k ojedinělému pokusu dvojice Agüero - Valera, který skončil bezúspěšně. Byli to naopak domácí fanoušci, kteří se mohli radovat z druhé branky. Callejón si připsal druhou asistenci - jeho centr bez větších potíží umístil do sítě Osvaldo, kterého marně strážil souboje se neúčastnící Domínguez. V závěru utkání, když už nebyl na hřišti zaslouženě vyloučený Tomáš Ujfaluši, přidal třetí branku Iván Alonso.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Zaragoza 2:0

11.04.2010 17:00

Góly: 1. Carlos Aranda, 90. Krisztián Vadócz

Osasuna, která dohrávala pouze o deseti hráčích v poli, udělala velký krok směrem k záchraně. Se stále se zlepšující Zaragozou totiž sehrála výbornou partii okořeněnou výhrou 2:0.

Celek z Pamplony trápily záchranářské starosti téměř neustále. Až letos se blýská na lepší časy. Obrovský náskok před týmy ohroženými sestupem dává všem fotbalovým příznivcům tohoto klubu možnost oddechu. Zaragoza se sice na čas z nejhoršího dostala, po této porážce ji ale od 18. Tenerife opět dělí jen šest bodů. Obě mužstva ovšem nastupovala do utkání v zcela jiné situaci. Zatím Osasuna zažívá volný pád, Zaragoza se naopak vydrápala ze sestupových pozic poměrně blízko ke středu tabulky.

Domácí udeřili hned z první vážnější akce celého utkání. Dlouhý míč z kopačky Fernandeze doputoval až k Arandovi a ten překonal brankáře Gaga. Hosté se pokusili odpovědět pokusem Arizmendiho, nicméně Ricardo byl na místě. Dobrou šanci ke zvýšení náskoku měl zkušený veterán v pozici útočníka Walter Pandiani, ten svou hlavičkou ovšem trefil jenom vzdálenější tyč. Do konce poločasu měl na kopačce druhý gól Aranda, po geniálním pasu Camunase však nezkrotil míč.

Zaragoza kontrovala útoky Horte Lopeze či Gabiho, ani jeden si ale cestičku ke gólu neproklestil. Asi největší šanci Realu v celém zápase měl v 61. minutě právě Gabi. Po rohovém kopu totiž jeho pumelice orazítkovala vzdálenější tyč. Ambice Osasuny na tříbodový zisk dostaly povážlivou trhlinu pět minut před koncem. Přísnou červenou kartou byl totiž oceněn zákrok Rupera na pronikajícího Gabiho. I v oslabení ale domácí dokázali udeřit. Krásnou střelou k protější tyči se prezentoval Vadocz.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - UD Almería 4:1

11.04.2010 17:00

Góly: 13. Javi Martínez, 32. Igor Gabilondo, 49. Javi Martínez, 51. Fernando Llorente - 71. Pablo Piatti

Naděje Bilbaa na pohárovou Evropu potažmo Ligu mistrů žijí i nadále. Atletic si totiž na svém stadionu poradil s Almerií vysoko 4:1 a vzhledem ke ztrátám některých svých pronásledovatelů tak přiživil svou šanci.

Bilbao navíc trochu zkorigovalo ztrátu na čtvrtou Sevillu, která momentálně drží poslední vstupenku do Champions League. Domácí vstoupili do utkání s velikou chutí po vítězství. Soupeře po všech stránkách přehrávali. Hned zkraje zápasu si dvě velmi solidní příležitosti vytvořil Llorente, ovšem v ani jedné z nich úspěšný nebyl. První hostující šanci spálil Corona, jehož hlavička po rohovém kopu mířila nad. První branka utkání se zrodila ve 13. minutě. Gabilondův roh si našel hlavičku Martinéze a ten otevřel svůj nedělní gólový účet.

Tlak hostitelů neustával. Gabilondovi chyběly ke štěstí jen centimetry, zatímco parádní ránu Susaety musel konečky prstů vytěsnit Alves. Hra na jednu bránu trvala nadále, Martinez ovšem mířil mimo, podobně si vedl také Llorente. Tak to šlo postupně až do 32. minuty. To si míč našel cestičku ke Gabilondovi a ten ho levou nohou poslal k Alvesově tyči. Tlak pokračoval i po tomto momentu. Acasiete stáhl k zemi Toquera, jenže Llorente nařízenou penaltou pohrdl.

Rovněž úvod druhé půle zcela jednoznačně patřil Bilbau. Toquero nebo Susaeta sice ještě své šance nezužitkovali, Martinez ovšem za pár okamžiků mířil přesně. Uběhly pouze dvě minuty a domácí už vedli rozdílem čtyř branek. Přesný Toquerův centr si našel Llorenteho a ten zblízka vyzrál na Alvese. Na opačném konci hřiště mohl snížit Soriano, nicméně proti stál gólman Iraizoz. Ten nakonec o svůj čistý štít přišel dvacet minut před koncem. Ortiz vtipně uvolnil Piattiho a ten zaznamenal čestný úspěch Almerie.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Racing Santander 1:1

11.04.2010 17:00

Góly: 3. Riki - 85. Toni Moral

Velký krok k záchraně, naproti tomu další vzdálení od pohárových pozic. Fotbalisté Deportiva La Coruna nezvládli vítězně ani šestý zápas v řadě a jejich pohárové ambice se tak začínají nenávratně vzdalovat.

Přitom dlouho to s domácími vypadalo velice dobře. Po většinu času vedli, ovšem v závěru nepohlídali další útok soupeře a zaplatili za to daň nejkrutější. Remíza naopak nahrává do karet Racingu. Ten momentálně drží poslední nesestupové místo a na 18. Tenerife má k dispozici velmi solidní náskok šesti bodů. Deportivo si naopak po porážkách s Valladolidem, Gijonem či Getafe zadělalo na další nepříjemnosti. Ztráta na elitní šestku se začíná zvětšovat.

Uběhlo pouhých 40 vteřin a skóre se poprvé měnilo. Dlouhý výkop brankáře Aranzubii se snesl přímo k nohám Rikiho a bývalý mladíček Realu Madrid se přes obránce Lozana dokázal gólově prosadit. Jenže utekly pouhé dvě minuty a na opačném konci hřiště stanul v čisté šanci Tchite. Sám před gólmanem Aranzubiou ale neuspěl. Na druhé straně mohl vedení hostitelů dvakrát v rychlém sledu zdvojnásobit Riki,ani jednou ovšem nemířil přesně.

Obraně La Coruni dělal nemalé potíže Tchite, Aranzubia byl proti jeho další střele ale připraven. Vyrovnat mohl Santander po nádherné ráně Colsy, tu však zastavila tyč. Ve druhé půli jsme mohli sledovat podobný obrázek hry, Guardadova střela letěla vysoko nad. V hodně otevřeném závěru pronikl do obrany domácích Munitis, jeho zpětný pas ale Torrejón nezasáhl. Vyrovnání tak padlo až v 84. minutě. Přízemní centr Munitise propadl až k Moralovi, jemuž nedělalo zakončení sebemenší problém.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 0:2

10.04.2010 22:00

Góly: 33. Lionel Messi, 56. Pedro

Po gólech Messiho a Pedra se Barcelona vyhoupla do čela La Ligy a jen velká shoda okolností by ji mohla opět sesadit. Real nepředvedl nic, čím by si výhru zasloužil a po 31. kole mu proto patří druhá příčka.

Real Madrid podlehl na domácí půdě Barceloně 0:2 a oba rivalové si vyměnili místa v tabulce. Kataláncům stačily občasné výpady a dvě úspěšné akce a poté kontrolovat zápas. Bílý balet měl sice šance, ale ani jedna nebyla stoprocentní, proto výsledek odpovídá dění na hřišti. Real letos nevstřelil Barceloně ani gól...

Domácí nastoupili v očekávané sestavě, naopak Pep Guardiola základní sestavu defenzívně obměnil. Na lavičce zůstal Iniesta, na pravý kraj obrany se posunul Puyol, kterého nahradil na stoperu Milito. Na pravé křídlo se vytáhl Alves.

Barcelona se od začátku klasicky snažila držet míč, zatímco Real celkem úspěšně presoval. K větším šancím se týmy nedostaly, za zmínku stojí pád Messiho ve vápně, který sudí Mejuto González nepískl. Stejně se "vedlo" na opačné straně Cristianu Ronaldovi. Boj se vedl zejména o střed hřiště, kde Xabi a Gago víceméně dobře vzdorovali Xavimu a spol., zatímco obránci si hlídali Messiho.

Přesto to nebylo nic platné, protože ve 33. minutě si Messi narazil s Xavim, protáhl se ve vápně a mezi Albiolem a Casillasem otevřel skóre zápasu. Několik slibných náznaků příležitostí domácích skončilo u náznaku, ke konci poločasu přestřelil Higuaín vysoko svatyni Valdése. Do konce prvního dějství se tak nic zvláštního nestalo.

Druhá půle začala trošku živěji než ta první ze strany domácích, ovšem střely Marcela a Cristiana Ronalda šly do středu branky. Pak opět udeřila Barcelona, Xavi našel Pedra, ten se prohnal kolem Arbeloy a křižnou střelou překonal Casillase v 55. minutě podruhé.

Domácí přece jenom trochu přidali, obrovskou šanci zmařil Van der Vaart, který šel sám na Valdése, ale barcelonský gólman jeho střelu vyrazil. Ani pokusy Gaga a opět Van der Vaarta se neujaly. První přímý kop Realu napálil Cristiano Ronaldo do zdi a jeho druhý pokus o pět minut poté Valdés kryl.

Po karatistické vložce Sergia Ramose na Messiho šel Cristiano Ronaldo opět sám na branku, ale Valdése opět neprostřelil. Stejně se vedlo o chvíli později vystřídavšímu Gutimu a jeho střele zpoza vápna.

V 71. minutě se naopak řítil Messi sám na Casillase, ten ale zachránil. Další zázračný zákrok předvedl brankář Realu o pět minut později, kdy se před něj opět dostal samotný Messi, ale do cesty poslednímu gólu se postavila Casillasova ruka.

Další větší vzrušení přišlo až v 85. minutě, poté co Raúlovu gólu předcházela ruka Benzemy. Hra se jinak drobila na množství osobních soubojů. V nastaveném čase měl šanci po centru Ronalda Benzema, ale jeho hlavička jen těsně minula branku. To byla i poslední zmínkyhodná akce, po které "nejočekávanější Clásico", přineslo jediné - výhru Barcelony, její posun v tabulce před Real a její výrazný krok k obhajobě titulu.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sporting Gijón 1:0

10.04.2010 20:00

Góly: 16. Diego Godín

Spanilá jízda Villarrealu z posledního místa do pohárů pokračuje! Castellónský celek porazil na domácím trávníku Sporting Gijón a posunul se již na šestou příčku tabulky, ze které jej ale může sesadit Athletic Club, který zítra dohrává své utkání s Almeríí.

Villarreal byl v celém utkání mnohem lepším celkem, tři body leží v těch pravých rukách. Sporting může děkovat svému brankáři za to, že si neodvezl větší příděl, neboť tento výsledek je pro asturijský klub příznivý. Domácí mužstvo začalo obrovským tlakem, ze kterého vyšli naprázdno. Rossiho střela se nevešla do branky, další dva pokusy Godína a Marcose Senny zlikvidoval Juan Pablo.

V šestnácté minutě přišel rozhodující moment utkání. Juan Pablo vyrazil prudkou a skrytou ránu Caniho pouze na hlavičku Rossiho, který neměl nikým nehlídán problém míč umístit do odkryté sítě.

Do poločasu měl pěknou šanci Kike Mateo, ale jeho střela prosvištěla nad břevnem. Po obrátce se v ojedinělé příležitosti objevil Mate Bilič, ale ani jeho střela si nenašla cestu do branky. Na Juana Pabla si poté nepřišel ani Robert Pirés, ani Nilmar a konečně ani Rossi. Jedinou vážnější příležitostí hostí byla hlavička Roberta Canelly, s níž si Diego Lopéz bez větších potíží poradil.

Více informací k zápasu

Xerez CD - Getafe CF 0:1

10.04.2010 20:00

Góly: 60. Rafa

Naděje Getafe na poháry žije, naděje Deportiva Xerez na udržení umírá. Andaluský celek dnes večer prohrál dost možná klíčové klání. Do konce soutěže sice zbývá ještě sedm kol, ale vzhledem k rozlosování soutěže se nedá očekávat, že by Xerez získal více než deset bodů. Zázraky se přesto dějí, v Xerezu stále v jeden věří.

Getafe se díky vítězství posunulo blíže vytouženému cíli, a to kvalifikování se do Evropské ligy. Nyní už ztrácí pouhopouhé dva body na šestý Villarreal, ale Athletic Club má neustále zápas k dobru a šanci se vrátit na šestou příčku. V tom případě by Getafe ztrácelo body čtyři.

První vážnější příležitost velmi vyrovnaného utkání měl Leandro Giola, jehož parádní hlavičku fantastickým zákrokem odvrátil Jordi Codina. Ve dvaadvacáté minutě Codina vytlačil očima střelu Moma, na druhé straně si podobně počínal brankář Renan proti střele mladého útočníka Mika.

Po obrátce mělo domácí mužstvo mírnou převahu, ale nedokázalo ji účinně využít. V osmačtyřicáté minutě měl obrovskou šanci Momo, ale jeho střelu vytěsnil výtečný a hodně jistý Codina, jeden z největších strůjců vítězství.

Rozhodující úder přišel v šestašedesáté minutě. Byl překvapivý, pro dobře hrající Xerez rána z čistého nebe. Rafovi se podařilo hlavičkou prostřelit Renana a vstřelit vítězný gól. Mario Bermejo měl posléze na kopačce vyrovnávací branku, ale tu vsítit nedokázal. V závěru utkání byl po zásluze vyloučen Pedro Léon za ošklivý faul na Matíase Alustiza, Xerezu však krátká přesilovka nepomohla.

Více informací k zápasu

CD Tenerife - Real Valladolid 0:0

10.04.2010 20:00

Góly: -

Plichta nic neřeší, remíza je velkou ztrátou pro obě mužstva. Ačkoli se Tenerife a Valladolid o bodík přiblížili svým soupeřům, nemohou být spokojeni ani s předváděnou hrou, ani s výsledkem.

Zápas otevřela šance Nauzeta Alemana, s jehož střelou si Aragoneses bez větších potíží poradil. Na druhé straně prozkoušel Justo Villara Nino, leč neúspěšně. Před půlhodinou hry se sice domácí už radovali a procpali míč do sítě, ale jejich veselí zastavil pomezní rozhodčí. Tenerife tlačilo, bušilo na brány Justo Villara, ale to vše marně. Obrana Valladolidu pracovala na poměry výtečně.

Po obrátce mělo Tenerife velkou převahu, ale na Jacoba, který pravděpodobně kvůli zranění nahradil Justo Villara, a obranu nenašlo účinný recept. Španělský brankář se vytáhl proti Dineiově střele, Alejandro Alfaro chvíli v pětapadesáté minutě mířil jen těsně nad. Právě Alejandro Alfaro měl v průběhu druhé půle další dvě dobré šance, které naneštěstí neproměnil. Oltrovi muži v závěru utkání velmi riskovali, útočili takřka v devíti, ale nepřineslo to žádný účinek. Hosté ubránili remízu, ale bod pro ně nic neznamená.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sevilla FC 1:2

10.04.2010 18:00

Góly: 17. Felipe Caicedo - 66. Cala, 85. Lolo

Sevilla dokázala ve druhé půli otočit nepříznivý stav utkání se sousední Málagou, díky čemuž se trošku překvapivě posunula na čtvrtou příčku tabulky a dala zapomenout na předchozí týdny plné špatných výsledků a problémů, které měly za následek vyhazov trenéra Manola Jiméneze, jehož ve funkci nahradil Antonio Alvaréz. Pro Sevillistas je to druhé vítězství v řadě, přitom nesmírně důležité a naprosto zasloužené.

Přestože měl úvodní dvě příležitosti maliský dělostřelec Fredy Kanouté, branku vsítila domácí jedenáctka. Andrés Palop neudržel na svých rukavicích Dudův přízemní centr, načež jej naservíroval důraznému Felipe Caicedovi, který jej dopravil do odkryté sítě. Od branky hru obě mužstva nesmírně kouskovala, a tak jsme se další a také poslední dobrou příležitost mohli vidět až v sedmatřicáté minutě, kdy Fabianův přímý volný kop prosvištěl jen těsně vedle pravé tyče.

Po obrátce se obě mužstva opět soustředila na fotbal. Hned v padesáté minutě musel vytáhnout proti Fabianově střele dobrý zákrok Gustavo Munua, jehož chvíle měla přijít o čtvrthodinu později. Ivica Dragutinovič poslal na branku nebezpečně se kroutící přímý volný kop, ovšem z hodně uctivé vzdálenosti. Gustavo Munua sice neměl nijak stížené podmínky, přesto mu míč udělal velké potíže a vypadl mu z náruče. Toho využil dobře postavený Juna Cala, který neměl bez větších potíží posunul míč do odkryté branky.

Munua odčinil svou chybu o několik minut později, když robinsonádou zlikvidoval hlavičku Kanoutého. Sevilla si nadále vytvářela mírný tlak a domácí mužstvo přehrávala, za což se dočkala zasloužené odměny v podobě Lolovy branky. Sevillský obránce si výborně naběhl na centr Ivici Dragutinoviče a nedal Munuovi pražádnou šanci. Rozhodl tím o vítězství Rojiblancos, důležitému bodovému importu a posunu na vytouženou čtvrtou příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona31255177:1980
2.Real Madrid31252483:2877
3.Valencia CF31168750:3556
4.RCD Mallorca311561049:3651
5.Sevilla FC311561045:3651
6.Athletic Bilbao311461145:4248
7.Villarreal CF311371146:4146
8.Getafe CF311351343:4044
9.Deportivo La Coruña311271233:3943
10.Atlético Madrid311171347:4840
11.Sporting Gijón319101233:3937
12.CA Osasuna311071428:3537
13.UD Almería319101233:4337
14.Espanyol Barcelona319101225:3737
15.Racing Santander317111331:4532
16.Real Zaragoza31881537:5532
17.Málaga CF317101435:4031
18.CD Tenerife31681729:6126
19.Real Valladolid314131430:5325
20.Xerez CD31581826:5323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (177)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jsou voli ... Ještě si to zkomplikujou ...

Reagovat
smazaný uživatel

biely balet? tak to vyzerá, ked nastúpi 11 buzikov

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, s nejteplejším párkem v čele, Ronaldem.

Reagovat
smazaný uživatel

takto to vyzera ked sem pride pisat 11 rocne dieta

Reagovat
smazaný uživatel

mesii gool a kristijan len by penalty chcel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

pripomen mi kedy chcel penaltu?Toto male,pruhovane co jeblo v siestej minute v pokutovom bol Messi

Reagovat
smazaný uživatel

hned asi v pátý minutě (no ikdyž možná dýl, ale hned takle někdy na začátku)

Reagovat
X-bano-X

8 minutka bez kontaktu padol, otocil sa k rozhodcovi a hodil na neho ze a rozpazil. Rozhodca na to len

Reagovat
madridcan

ked uz ide o to bolo to pred pokutovym tak skus nejaky iny lepsi pokus

Reagovat
SunFells

No vidíš jaký je to vůl, je mimo pokutový území a chce penaltu

Reagovat
madridcan

dalsi prosim...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FCB zaslouženě! Real spokojenost( nevyhrajou letos NIC)

Reagovat
smazaný uživatel

Řeknu to takhle. Messimu nikdy nebude aplaudovat celý Santiago Bernabeu, ať je fotbalově skvělý jak chce. Xavi by měl dostat zlatý míč. Valdés je naprosto dokonalý brankář pro Barcu. Narozdíl od těch co vyhořeli, on dodává tolik potřebný klid i agresi. Utkání rozhodla neproměměná šance Vaarta. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Souhlas

Reagovat
Pipo123

za čo skvelý ? zahodil 2 mega šance a dal jeden gol :D simuloval jak stará bába pri pôrode

Reagovat
smazaný uživatel

ostatní zápasy jsi neviděl, že?

Reagovat
Pipo123

ne videl som ten Arsenal Messi je Zeus, ale Xavi je bájny grécky hrdina

Reagovat
smazaný uživatel

Messimu Santiago Bernabeu klidně aplaudovat může, to zas nevím, kdes vzal, že nemůže. Utkání nerozhodla neproměněná šance Vaarta, probuď se ty škodo.

Reagovat
smazaný uživatel

ako vies ze nerozhodla?.. mozno keby to dal tak to este vyrovname.. to nikto nevie

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou takové zbytečné kdyby, dnešní utkání se rozhodlo úplně někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Utkání rozhodlo to, že Barcelona je lepší kombinačně, má dlouhodobou filozofii a odchovance, kteří jsou základem úsěpchu.

Reagovat
RMCF

utkání rozhodla Xaviho genialita...

Reagovat
smazaný uživatel

keby dal Lio ešte 2 goly tak kto vie ako by to dopadlo. keby keby keby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Číslo dne: 4

Reagovat
smazaný uživatel

FC BARCELONAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

BARCAAA

Reagovat
smazaný uživatel

xavi

Reagovat
homeles8

Sergio Ramos mi udělal takovou radost, že mi ta porážka ani nevadí.

Reagovat
Mihal

čím prosím ťa?

Reagovat
smazaný uživatel

nezranil sa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevadí pořád je to jenom o tři body

Reagovat
smazaný uživatel

dalo by se říct o 4

Reagovat
smazaný uživatel

Marny Real nedokaze dat Barce za 180 minut ani gol...Cristianko by mal vratit vyplatu!

Reagovat
X-bano-X

Ta tabulka je kolo za kolom krajsia a krajsia

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bylo keců z tábora Realu a opět utřel pysk

VISCA EL BARCA !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

REAL ZASE BEZ TITULU A TROFEJE CELKOVE , RONALDO UZ TED UKECAVA MAMINKU ,ABY HO VYKOUPILA K PRESTUPU K NAM ZPATKY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

s takovým humorem na mě nechod nebo mi za chvíli praskou bránice

Reagovat
DreamTeam

chces rict ze zbyvajicich 7 zapasu vam rozhodci taky bude pripiskavat

Reagovat
supervizor

ten capslock maš zapnutý aby ty tvoje blbosti nikdo neminul?

Reagovat
smazaný uživatel

fanda realu ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusí být fandou realu, aby nepoznal, co jseš za vola, takový vtipálek tvl.

Reagovat
smazaný uživatel

další vyrovnaný zápas, kde se štěstí přiklonilo na stranu farsy....jinak těm klukům červenomodrým bych dal nějaké ocenění za herecké výkony, protože v tom jsou fakt dobří....barcelona dala první gól úplně z ničeho, ten druhý byl pěkný...i za stavu 0:2 se dalo ale vrátit do zápasu a minimálně bod urvat, to by ale musel dat Vaart 100% šanci a pak by musel Alves dostat oprávněnou druhou žlutou kartu a pakovat se ze hřiště...

Reagovat
smazaný uživatel

nebo ramos 2 oprávněné žluté..

Reagovat
smazaný uživatel

ano, tu druhou měl dostat, ale někdy 5 před koncem, to nic neřešilo, narozdíl od té co měl dostat Alves...

Reagovat
smazaný uživatel

keby si bol rozhodca, tak ten gol z uplne ničoho určite neuznáš, až taká si zaslepená brzda

Reagovat
smazaný uživatel

Real neumí hrát krásný fotbal jako Barca,hráli jako prasara a Ramos nejvíc *Viva*Catalunya*

Reagovat
Gazza.8

na Barcelonu prostě nikdo nemá ani technicky ani takticky...dnes předvedli takovej výkon jakej potřebovala...nás čeká hodně hodně moc práce abychom se jí alespoň vyrovnali...o titulu rozhodnuto ještě není, tak bojujme dál

Reagovat
smazaný uživatel

je hezké vidět, že někteří fans Realu se na to nedívají přes růžové brýle

Reagovat
smazaný uživatel

Že jsou Messi s Alvesem simulantští čur.ci, jsem si už zvykl, ale že je to i Puyol, to jsem nečekal Jinak samozřejmě palec dolů všem divákům, co šli domů před koncem...

Reagovat
DreamTeam

tak bud mohli jit dolu pred koncem nebo Real vypiskat

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Puyolem si snad děláš prdel, ne? Já už jsem si zvyknul na to, že u tebe je každej ču.ák a za.ranej simulant, že celá jedenáctka Barcy jsou zku.vený zmrdi, že culés jsou pi.inky atd., ale s tim Puyolem to už je moc

Reagovat
smazaný uživatel

To totiž svědčí o intelektuální úrovní pana yardy. Samá sprostá slova a velké ego. Takové mám nejradši.

Reagovat
smazaný uživatel

ten palec si strč zozadu do rozkroku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak samozřejmě otevírám prostor všem socanům, loserům a gloryhunterům, kteří fandí Barce, a z pochopitelných důvodů (ban jak prase) opouštím tuto diskusi.

Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

nervy tečou? V pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne se nestekej a nerozby pocitac pak by tady nikdo nemohl psat takova hovna jak ty......))) VISCA EL BARCA !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Barča

Reagovat
smazaný uživatel

Real moze byt rad ze mala Barca dobru naladu a neponizila ich ako minuly rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tu začínají přibývat ubrečené komenty alá hledání výmluv

Reagovat
Pipo123

Pedro, Alves, Messi, fanúšikovia Xavi,

Reagovat
Didier Drogba

fůůůůj

Reagovat
Pipo123

inak najlepší bol na štadione ten rozhlas čo tam 90 minut vysielali

Reagovat
smazaný uživatel

Az Real porazi Barcu,tak sem piste ty sracky Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Sergio Ramos je porážel po celých 90 minut chudák sám. Takže sem klidně můžu napsat: ''ty sracky''

Reagovat
homeles8

Sergio Ramos je porážel po celých 90 minut chudák sám. Takže sem klidně můžu napsat: ''ty sracky''

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo za obranu? ...docela lituju, že se nezopakuje loňský duel Barcy s Chelsea, tam by ten "nejlepší hráč na světě" poznal, jak chutná Ivanovičův loket v ksichtě...

Každopádně Real je směšný, utratit takové peníze za posily a stejně se nechat porážet týmem, který praktikuje na všechny stejný fotbal, tudíž je takticky naprosto čitelný...

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna dnes to byl ten čitelný fotbal

Reagovat
RMCF

a že na všechny ten stejnej fotbal furt vychází? I když Mourinhuv Inter pro ně bude docela oříšek...

Reagovat
smazaný uživatel

Tjn ze je jeste nikdo neprecet :D

Reagovat
homeles8

Sergio Ramos je přečet a ví, co na ně platí

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ten Messi je úplně čitelný...

Reagovat
smazaný uživatel

Doma na prdeli u televize se to dobře říká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak je čitelný, že by ti dal jasle tam a späť. obehol by ťa z prava aj zľava. nakopal do prdele ani by si sa nestihol otočiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je mozny Ale k cemu je tam Pelegrini,kdyz je na takovej zapas dobre nepripravi...od Realu cekal kazdej mnohem vic

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je to na Clásica 2:0 pro Barcelonu

Regal FC Barcelona 78:73 Real Madrid

Real Madrid 0:2 FC Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

100. pro PL

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

ale kuš

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale bez debat.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to přeju CSKA

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

ale tohle se běžně na druhou stranu neděje na ostrovech

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

....ale kvůli těm roztočenejm miliardám Realu a zvědavost na tu Barcu jestli tu minulou sezónu ovládne tak stejně jako loni z tohodle průměrnýho zápasu udělalo nej. sledovanost snad v 21. stol.

Reagovat
Swarley

tak nějak a výsledek??

Reagovat
smazaný uživatel

no,počkám na Tvůj rezultát jako fanouška ostr. kopané

mě to nedělalo nějakek problém sledovat,ale vyčníval Pedro

Reagovat
Swarley

radši ne, mě by tu pak zdrbali obě strany

Reagovat
smazaný uživatel

zvítězil fotbal,štěstí je vrtkavé,míč je kulatý

Reagovat
Swarley

no to nevím jestli zvítězil fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

zvítězil skluz na hraně,centr z nemožné pozice při kterým samotným hrozí vykloubení kotníku a hřebík na hranici sebezničení do brány

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by se nasraně napsat

"Messi je padavka,ten první gól byl od něj prasárna"

ale v jeho případě to nelze-

protože důležitejch branek pro barcu už dal a ještě víc jich dá,Ať takovýmhle způsobem nebo si prostě najde ten svůj....Tenhle s pádem na půlce je jen z jednou variant.A má jich desítky těch řešení......

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Barcaaa congrats

Reagovat
smazaný uživatel

je tak Real kombinačně slabej oproti presu Barcy nebo jim chyběl Kaká nebo co se v tom zápase vlastně dělo,že si Real nedal víc jak 4 přihrávky po zemi.O tom,že by je na chvíli zamkli,o tom žádná.Čím to byl?.Nechci narážet na love,ale nejvíc se snažil snad nejlevnější hráč Marcelo Barca 90 min kontrolovala jak míč tak výsledek....

Reagovat
homeles8

151. pro Sergia Ramose

Reagovat
smazaný uživatel

takze triliardovy real opet nevyhrava, ba co vic prohrava....naopak Barca poprve vyhrala dva zapasy na SB po sobe a pridala uspech k basketbalistum a futsalistum.....prvni polocas celkem nuda (kdyz hraje Vas tym navic v takovem zapase tak to neni nikdy nuda ze ) akorat same zlute defakto za nic a pak uz prichazi prvni gol.....obrana realu sice zavahala, ale Leo to udelal mistrovsky a nahravka Xaviho, co dodat....po nastupu hracu do 2. polocasu je videt, ze hraci realu by se zapasem chteli neco delat, ale bohuzel pro ne prichazi gol na 0:2.....kolmice a pedro zakoncuje....cca od 65. minuty jsou na hracich merengues patrne ruzne usklebky, gesta typu ''jak se toto mohlo sakra stat'' a zakroky Ramose na Puyola a hned pote na Messiho .....rozhodci samozrejme kartu nedava, ale nase nastrelena ruka z 1.polocasu proste na zlutou byla .....dale je mozno videt i dalsi fauly frustrovanych hracu realu, nakakane odchazejici fanousky a protahly ksicht Pellegriniho, ktery se po sezeno mozna bude pakovat.....zapas konci, jediny kdo si poda ruku je ''odchovanec'' Raul....naprosto zaslouzena vyhra

vykony

Messi - dohromady zadna slava, ale stal kde mel - vitezny gol

Xavi - nemuzu si pomoct, jeho prihravky jsou proste genialni

Pedro - kvalitni tymovy vykon

Puyol - nijak nevycnival, ale vysoky standart

Valdes - vetsina strel sla nej, nechyboval

Alves - mnoho nepresnosti

ostani bych hodnotil prumerne

je dobre i pro fotbal, ze penize neznamenaji uspech a Perez muze v lete vyhodit dalsich par stovek mega eur, aby meli vetsi sanci na ziskani trofeji......po dnesku rozhodne nehodnotim Casillase jako top brankare, protoze druhy gol mohl chytit...Barca je rozjeta vitezstvimi a potvrdilo se, ze real proste na velkokluby neumi, zkratka je neco jineho hrat s Barcou a huntit kluby 2. poloviny PD....udelali jsme vyrazny krok k titulu a hluboce doufam v jeho objajobu......opet tu byly velkohube vyroky o vyhre Realu a jejich fans se nemuzou divit vysmechu, jeden priklad za vsechny: Ronaldo po 1. zapase s Lynem - ''doma vyhrajeme'', Ronaldo pred dnesnim zapsem - ''vyhrajeme''....uznani nasich uspechu od Vas necekam, ale trocha sebereflexe by nekdy opravdu neskodila

Visca el Barça

Es mes que un club

Reagovat
smazaný uživatel

"po dnesku rozhodne nehodnotim Casillase jako top brankare, protoze druhy gol mohl chytit" tymto si tomu nasadil korunu.. paneboze

Reagovat
smazaný uživatel

Casillac je proste nedotknutelny

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas bud nejky vazny problem alebo max. 12 rokov.. alebo si zabudol dat okuliare pred zapasom.. ale hentaku kravinu ked napises tak to uz podla mna nechapu ani fanusikovia Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi presne ten priklad fanouska mordoru ala ''mistr sveta amoleta''

Reagovat
smazaný uživatel

nebyt Ikera tak ma Messi hattrick.. 2 vyborne zakroky, a s tymi golmi nemohol nic robit.. ty sa radsej uvedom, chlapce.. si na smiech

Reagovat
smazaný uživatel

leo si myslel ze byl ofsajd, bylo videt ze do toho spis jen placl

Reagovat
smazaný uživatel

paneboze...

Reagovat
smazaný uživatel

co to ty fetujes ??

Reagovat
smazaný uživatel

....jen placl a na vic to slo na Ikera

Reagovat
smazaný uživatel

.. no dobre zabavil som sa.. dakujem.. lepsie sa mi bude zaspavat

Reagovat
homeles8

ano, jsou výjimky s kterýma to jinak nejde

Reagovat
smazaný uživatel

teraz moc nehcapem ako si to myslel

Reagovat
homeles8

to neřeš....

Reagovat
smazaný uživatel

a ked uz vypisujes o zltych kartach atd tak si zabudol ze mal byt Alves vyluceny.. jaj, ty parodia

Reagovat
homeles8

souhrnuj jak chceš, ale na Sergia mi nesahej. A uznání od Realistů Madridistů se nedočkáš, protože:''takze triliardovy real opet nevyhrava, ba co vic prohrava'' už jenom todle kdyby sis odpustil, tak ten koment vypadá o 100% méně arogantně a to s Ronaldem sis mohl taky odpustit. Prostě dokud budou fanoušci Barcy takhle machrovat, tak se uznání od konkurenčních nedočkají. Fanoušci za to nemůžou, že jejich klub utrácí tolik peněz a že jeden hráč si věří ve vítězství. Takže nešikanuj a třeba se toho uznání, že je Barca lepší někdy dočkáš.

Reagovat
homeles8

souhrnuj jak chceš, ale na Sergia mi nesahej. A uznání od Realistů Madridistů se nedočkáš, protože:''takze triliardovy real opet nevyhrava, ba co vic prohrava'' už jenom todle kdyby sis odpustil, tak ten koment vypadá o 100% méně arogantně a to s Ronaldem sis mohl taky odpustit. Prostě dokud budou fanoušci Barcy takhle machrovat, tak se uznání od konkurenčních nedočkají. Fanoušci za to nemůžou, že jejich klub utrácí tolik peněz a že jeden hráč si věří ve vítězství. Takže nešikanuj a třeba se toho uznání, že je Barca lepší někdy dočkáš.

Reagovat
smazaný uživatel

ja nesikanuju ....je to spis reakce na aroganci

Reagovat
homeles8

jo, ale fanoušci Realu se za tu aroganci sami "stydí'', takže na aroganci C.Ronalda si zareaguj sám pro sebe. A vůbec-fandové barcy tu maj furt takový namyšlený komenty.

Reagovat
smazaný uživatel

ako ktori pani , najdu sa aj uvedomelejsi a inteligentni ludia

Reagovat
smazaný uživatel

a co má asi Ronaldo říkat Na Barcelonu nemáme myslím že prohrajeme?

Reagovat
smazaný uživatel

bože, s tim Ikerem je to totální úlet...

Reagovat
X-bano-X

Tak Ikera by som nejako nevinil, zachytal si slusne a bez neho byt to bolo 0:4. Za goly nemohol. Len som si este raz pre istotu precital to porovnanie hracov na madridskej stranke ci nahodou autor neziskal "sudnost" a nepozmenil to bodovanie...tak neziskal no. Zapas nie prilis pohladny. Trosku som sa divil ako sme si to davali na polke a super len stal a "ocumoval" bez pohybu tazko nieco daju no.

Reagovat
smazaný uživatel

dobra tedy, omlouvam se za toho Ikera, mozna mu trochu krivdim , ale prece jen ten 2. gol , nebyla to zadna bomba a moc mu nechybelo aby to mel.......co se tyce sance Vaarta, nerekl bych klicova, ale vylozena urcite a jeste k Messiho sanci, zrejme tusil, ze je mimo hru , jinak si nedokazu vysvetlit, ze to takhle odflakl

Reagovat
smazaný uživatel

praveze ten 2. gol to Pedro zakoncil vyborne (Vaart by sa od neho mohol ucit). a Iker sa hodil ako mohol, ale to bolo dobre umiestnene.. a Messi v ofsajde nebol tak neviem preco by neskusil zakoncit, nezdalo sa mi ze by to odflakol

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi asi nikdy nechytal, viď? Nechatatelná technická rána podél brankáře z takové blízkosti, to je jasná branka ... s tím nic neuděláš

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu brankar nejsem , ale v kontextu s neustalym vyvysovanim Casillase a snizovanim kvalit Valdese, se mi zdalo, ze tohle mohl mit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to s tym vobec nemalo nic spolocne s tym golom..

Reagovat
smazaný uživatel

podle me se to proste chytit dalo a uz se tu nebudu hadat....my dva se proste neshodnem

Reagovat
smazaný uživatel

hento by chytil mozno nejaky brankar co ma 2 metre a viac.. a netreba sa uz hadat.. sak za pravdu mi dali aj 2ja co fandia Barce

Reagovat
RMCF

tak já v teto sezoně Ikera hodně za jeho výkonost kritizuju a tvrdil sem že je to jeho snad nejslabší sezona, ale s tím včerejškem si děláš snad prdel, Iker byl ve včerejším zápase nejlepší hráč Realu a jen díky němu z toho nebyla velká ostuda... jinak fanoušek by měl věřit... proto tu většina prohlašovala že Real vyhraje i když pochybovali... A ten Ronaldo to měl jako říct už to zabalíme nemáme na ně? jasný mohl říct něco ve smyslu budeme to mít hodně težký, blabla, dáme do toho všechno a tak, ale ani toto nebylo nic hroznýho...

Reagovat
smazaný uživatel

... jen pravý španělský fajnšmekr si dneska všiml i něčeho jiného ...

VILLARREAL byl na začátku sezóny poslední, ještě v říjnu byl poslední. Chvíli bojoval o udržení, potom sám ze sebou, nakonec, když se mu začalo dařit, překvapivě vyhodil trenéra. A teď? Na poháry ztrácí pár bodíků a může se podívat do Evropy. Obdivuhodné!

O poháry ale nepřestalo bojovat ještě Getafe. Jsem zvědavý, jestli se tam protlačí.

Tenerife dnes mělo velkou šanci na to, aby se přiblížilo udržení se... nepovedlo se, a to je může stát krk.

Valladolid je jasnej. Není jasnějšího sestupujícího, než jeho. Ten klub je v současnosti v obrovské krizi.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal dnes výborně, Gijón vůbec k ničemu nepustili.

Reagovat
homeles8

No nic, už se mi kroutí mozek v hlavě, jdu chrnět, dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Holt fotbal. I slabsi tym muze vyhrat, kdyz ma stesti.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, mohl to Xerez urvat na svou stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

To tedy mohl

Reagovat
X-bano-X

A este na 1 vec som zabudol. Podla mna za vsetko moze ten vietor co fuka do hlbin

Reagovat
joshua

185. pro Chichón

Reagovat
smazaný uživatel

tam kde peníze (ne)pomáhají

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem Barcelone, ktorá vyhrala asi zaslúžene.. Prehrali sme si to sami, obrana bola zlá a útok neefektívny...zase zahodil kopu šancí...ale aj najpriek prehre verím v titul, pretože Barca kľudne môže 2 krát stratiť, ale Real už nesmie...HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

keby som mal určiť naj hráča Realu, tak by to bol jednoznačne Iker...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic dneska vynikajici takhle se hraje o pohary

Reagovat
smazaný uživatel

Racing pěkně, Osasuna pěkně, Athletic pěkně, ještě Atlético a Mallorca pěkně a bude to pěkný, když už Dynamo nepěkně

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic no, Atlético tě nepodrželo .)

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se nic dělat, svět se nezboří Naštěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Javi je sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

Javimar solidně no ...

Reagovat
smazaný uživatel

.. mal by byt v repre namiesto Busquetsa

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, Ever měl po střídání nějakou větší roztržku e Emerym.. to klidu nepřidá

Reagovat
smazaný uživatel

To ne no

Reagovat
smazaný uživatel

Ja z toho Atletica snad dosatnu morskou nemoc, jake maji vykyvy ve vysledcich

Reagovat
DreamTeam

jake vykyvy?? vzdyt venku hraji celou sezonu mizerne

Reagovat
$dolar$

Bilbao a Villarreal krasne

Reagovat
smazaný uživatel

MALLOORRKKAA!!!!!!!válí dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele