31. kolo
11.04.2010 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 3:0

Espanyol překvapivě lehce deklasoval marné Atlético Madrid a s největší pravděpodobností stvrdil skutečnost, že ani letos, ač neměl zrovna podařenou sezónu, nesestoupí. Dnes po dlouhé době předvedla domácí jedenáctka konečně výkon, na který se dalo dívat. Je však nutno jedním dechem podotknout, že to Espanyolu Atléti svými chybami hodně usnadnili.

Atlético Madrid prohrálo zaslouženě. Madridský celek se možná připravil o šanci zaútočit na příčky zajišťující evropské poháry, ale to by svěřence Quieque Florese ještě nemuselo - s ohledem na účast v semifinále Evropské ligy a ve finále Copa del Rey - až tak mrzet. Zdali se Atlétům podaří uspět v těchto dvou pohárech, fanoušci jistě zapomenou na nepovedenou sezónu a špatnými výsledky v soutěži pošramocenou pověst.

Domácí nemuseli čekat dlouho na to, aby se otevřela vrátka dnes skutečně špatně pracující obrany. De Gea měl co dělat, aby po prvním poločase neinkasoval. Svůj tým zachránil několikrát, například proti dvěma nebezpečným pokusům Osvalda či střele Fernanda Marqueze. Naděje Rojiblancos udržel, ale záhy po přestávce již musel lovit míč ze své branky.

Espanyol celý první poločas hledal recept na mladičkého brankáře marně. V sedmačtyřicáté minutě na pravé straně prosvištěl Callejón, odcentroval na hranici malého vápna, odkud dotlačil míč do sítě ležící Víctor Luís. Espanyol tlačil a Atlético pustil jen k ojedinělému pokusu dvojice Agüero - Valera, který skončil bezúspěšně. Byli to naopak domácí fanoušci, kteří se mohli radovat z druhé branky. Callejón si připsal druhou asistenci - jeho centr bez větších potíží umístil do sítě Osvaldo, kterého marně strážil souboje se neúčastnící Domínguez. V závěru utkání, když už nebyl na hřišti zaslouženě vyloučený Tomáš Ujfaluši, přidal třetí branku Iván Alonso.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele