31. kolo
11.04.2010 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Valencia CF 3:2

Real Mallorca doma opět řádí! Ačkoli to dnes byla na půdě stadionu ONO Estadi velmi vyrovnaná partie, k domácím se přiklonilo trošku víc potřebného fotbalového štěstí, a tak se nakonec mohli radovat z těsného a hodně cenného vítězství proti třetímu mužstvu tabulky. Valencie nezanechala dobrý dojem, její výkon rozhodně nebyl ideální. Snad se na Emeryho svěřencích podepsala únava ze čtvrtečního klání, snad ne zrovna obvyklé složení sestavy.

Domácí začali zhurta, od podlahy. V sedmé minutě prošel středem hřiště nikým výrazně neatakovaný Gonzalo Castro a zpoza šestnáctky vyslal na Césarovu branku nechytatelný projektil. Ve dvaadvacáté minutě přidal druhou branku útočník Pierre Webó, který se parádně položil do centru celkově hodně běhajícího a aktivního Gonzala Castra. Zanedlouho se otřáslo po střele Varely břevno. Mallorca tlačila a třetí branka zela ve vzduchu, ale několika výtečnými zákroky podržel Netopýry skvěle chytající veterán César Sánchez.

Po obrátce přišel pro domácí šok. Nicola Žigič našel v pokutovém území volného Jordiho Albu, který překonal Dudu Aoutateho a dal utkání rázem jiný rozměr, který rázem uťal tlak a hlavně branka domácích, kterou zaznamenal po Castrově centru hostující Manuel Fernandes. Příjemné pocity neměl ze střídání Éver Banega, který měl s trenérem Unaiem Emerym roztržku. Uvidíme, jak se celá věc vysvětlí.

Dobrou šanci na snížení měla srbská vět Nicola Žigič, ale netrefila branku. Aouate přesto ještě jednou inkasoval, a to v závěru utkání z kopačky Pabla. Mallorca už náskok nepustila, ba naopak jej mohla zvýšit. V závěru měl obrovskou šanci opět Castro, který selhal tváří tvář Césarovi, jehož vynikající výkon nezabránil sedmé porážce Valencie v sezóně.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele