31. kolo
11.04.2010 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Real Zaragoza 2:0

Osasuna, která dohrávala pouze o deseti hráčích v poli, udělala velký krok směrem k záchraně. Se stále se zlepšující Zaragozou totiž sehrála výbornou partii okořeněnou výhrou 2:0.

Celek z Pamplony trápily záchranářské starosti téměř neustále. Až letos se blýská na lepší časy. Obrovský náskok před týmy ohroženými sestupem dává všem fotbalovým příznivcům tohoto klubu možnost oddechu. Zaragoza se sice na čas z nejhoršího dostala, po této porážce ji ale od 18. Tenerife opět dělí jen šest bodů. Obě mužstva ovšem nastupovala do utkání v zcela jiné situaci. Zatím Osasuna zažívá volný pád, Zaragoza se naopak vydrápala ze sestupových pozic poměrně blízko ke středu tabulky.

Domácí udeřili hned z první vážnější akce celého utkání. Dlouhý míč z kopačky Fernandeze doputoval až k Arandovi a ten překonal brankáře Gaga. Hosté se pokusili odpovědět pokusem Arizmendiho, nicméně Ricardo byl na místě. Dobrou šanci ke zvýšení náskoku měl zkušený veterán v pozici útočníka Walter Pandiani, ten svou hlavičkou ovšem trefil jenom vzdálenější tyč. Do konce poločasu měl na kopačce druhý gól Aranda, po geniálním pasu Camunase však nezkrotil míč.

Zaragoza kontrovala útoky Horte Lopeze či Gabiho, ani jeden si ale cestičku ke gólu neproklestil. Asi největší šanci Realu v celém zápase měl v 61. minutě právě Gabi. Po rohovém kopu totiž jeho pumelice orazítkovala vzdálenější tyč. Ambice Osasuny na tříbodový zisk dostaly povážlivou trhlinu pět minut před koncem. Přísnou červenou kartou byl totiž oceněn zákrok Rupera na pronikajícího Gabiho. I v oslabení ale domácí dokázali udeřit. Krásnou střelou k protější tyči se prezentoval Vadocz.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

skvěle zvládnuté derby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele