31. kolo
10.04.2010 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Xerez CD - Getafe CF 0:1

Naděje Getafe na poháry žije, naděje Deportiva Xerez na udržení umírá. Andaluský celek dnes večer prohrál dost možná klíčové klání. Do konce soutěže sice zbývá ještě sedm kol, ale vzhledem k rozlosování soutěže se nedá očekávat, že by Xerez získal více než deset bodů. Zázraky se přesto dějí, v Xerezu stále v jeden věří.

Getafe se díky vítězství posunulo blíže vytouženému cíli, a to kvalifikování se do Evropské ligy. Nyní už ztrácí pouhopouhé dva body na šestý Villarreal, ale Athletic Club má neustále zápas k dobru a šanci se vrátit na šestou příčku. V tom případě by Getafe ztrácelo body čtyři.

První vážnější příležitost velmi vyrovnaného utkání měl Leandro Giola, jehož parádní hlavičku fantastickým zákrokem odvrátil Jordi Codina. Ve dvaadvacáté minutě Codina vytlačil očima střelu Moma, na druhé straně si podobně počínal brankář Renan proti střele mladého útočníka Mika.

Po obrátce mělo domácí mužstvo mírnou převahu, ale nedokázalo ji účinně využít. V osmačtyřicáté minutě měl obrovskou šanci Momo, ale jeho střelu vytěsnil výtečný a hodně jistý Codina, jeden z největších strůjců vítězství.

Rozhodující úder přišel v šestašedesáté minutě. Byl překvapivý, pro dobře hrající Xerez rána z čistého nebe. Rafovi se podařilo hlavičkou prostřelit Renana a vstřelit vítězný gól. Mario Bermejo měl posléze na kopačce vyrovnávací branku, ale tu vsítit nedokázal. V závěru utkání byl po zásluze vyloučen Pedro Léon za ošklivý faul na Matíase Alustiza, Xerezu však krátká přesilovka nepomohla.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele