31. kolo
10.04.2010 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Sevilla FC 1:2

Sevilla dokázala ve druhé půli otočit nepříznivý stav utkání se sousední Málagou, díky čemuž se trošku překvapivě posunula na čtvrtou příčku tabulky a dala zapomenout na předchozí týdny plné špatných výsledků a problémů, které měly za následek vyhazov trenéra Manola Jiméneze, jehož ve funkci nahradil Antonio Alvaréz. Pro Sevillistas je to druhé vítězství v řadě, přitom nesmírně důležité a naprosto zasloužené.

Přestože měl úvodní dvě příležitosti maliský dělostřelec Fredy Kanouté, branku vsítila domácí jedenáctka. Andrés Palop neudržel na svých rukavicích Dudův přízemní centr, načež jej naservíroval důraznému Felipe Caicedovi, který jej dopravil do odkryté sítě. Od branky hru obě mužstva nesmírně kouskovala, a tak jsme se další a také poslední dobrou příležitost mohli vidět až v sedmatřicáté minutě, kdy Fabianův přímý volný kop prosvištěl jen těsně vedle pravé tyče.

Po obrátce se obě mužstva opět soustředila na fotbal. Hned v padesáté minutě musel vytáhnout proti Fabianově střele dobrý zákrok Gustavo Munua, jehož chvíle měla přijít o čtvrthodinu později. Ivica Dragutinovič poslal na branku nebezpečně se kroutící přímý volný kop, ovšem z hodně uctivé vzdálenosti. Gustavo Munua sice neměl nijak stížené podmínky, přesto mu míč udělal velké potíže a vypadl mu z náruče. Toho využil dobře postavený Juna Cala, který neměl bez větších potíží posunul míč do odkryté branky.

Munua odčinil svou chybu o několik minut později, když robinsonádou zlikvidoval hlavičku Kanoutého. Sevilla si nadále vytvářela mírný tlak a domácí mužstvo přehrávala, za což se dočkala zasloužené odměny v podobě Lolovy branky. Sevillský obránce si výborně naběhl na centr Ivici Dragutinoviče a nedal Munuovi pražádnou šanci. Rozhodl tím o vítězství Rojiblancos, důležitému bodovému importu a posunu na vytouženou čtvrtou příčku.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele