Previews

FORTUNA:LIGA - preview 17. kola: Hraje se jen v Pardubicích

Sedmnácté kolo poznamenalo počasí, kvůli němuž bylo odloženo hned šest utkání. V sobotu se hrálo pouze v Olomouci a jen jeden duel uvidí diváci také dnes, Pardubice v něm hostí Spartu.

Konferenční liga - preview 5. kola skupinové fáze

Viktoria Plzeň zůstává ve skupině C neporažena a tento fakt se pokusí udržet platným i v zápase s kosovským zástupcem Ballkani. Utkání se odehraje kvůli nezpůsobilému hřišti domácích na stadionu v albánské Tiraně. V přímém souboji o první místo se ve skupině G utkají Frankfurt s PAOK. Jejich předchozí střetnutí skončilo výhrou řeckého celku 2:1.

Evropská liga - preview 5. kola skupinové fáze

Týmy účastnící se Evropské ligy čeká předposlední skupinové kolo. To se týká i českých zástupců. Slavia vyzve na venkovní půdě Šeriff Tiraspol, Sparta naopak doma přivítá španělský Real Betis. Do akce půjdou i věhlasné celky jako Liverpool, který přivítá LASK, nebo West Ham, jenž kvůli zápasu s TSC letěl do Srbska.

Slávisté cestují do Tiraspolu s cílem stvrdit postup do jarní fáze Evropské ligy

Slávisté ve čtvrtek nastoupí v Tiraspolu proti Šeriffu k předposlednímu pátému utkání ve skupině Evropské ligy a mohou si definitivně zajistit účast ve vyřazovací fázi. Pokud Pražané proti moldavskému šampionovi navážou na říjnové domácí vítězství 6:0, bez ohledu na zbylé výsledky postoupí.

Plzeňští se jako jistí osmifinalisté utkají v Albánii s Ballkani

Plzeňští se v předposledním pátém kole skupinové fáze Evropské konferenční ligy utkají s kosovským Ballkani. Čtvrteční zápas se měl původně uskutečnit v Prištině, ale kvůli špatnému stavu hřiště ho UEFA přesunula do Tirany.

Sparta si proti Betisu v případě souhry výsledků může zajistit jaro v pohárech

Sparťané ve čtvrtečním předposledním 5. kole skupinové fáze Evropské ligy přivítají vedoucí Betis, na jehož hřišti počátkem října prohráli 1:2. Pražané by se v případě výhry udrželi ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze soutěže.

Man Utd pod tlakem. Rudí ďáblové hrají na hřišti Galatasaraye o postup

Po divokém a neúspěšném představení v Kodani se Manchester United propadl v tabulce skupiny A na poslední místo. Před finále skupinových bojů se tedy nenachází v ideální pozici, navíc jej čekají klání proti dvěma těžkým soupeřům. To první absolvuje na hřišti nepříjemného Galatasaraye.

Oslabený Real Madrid doma hájí prvenství ve skupině proti Mazzarriho Neapoli

Realu Madrid stačí uhrát doma s Neapolí jen remízu a stejně postoupí ze skupiny jako její vládce už jedno kolo před koncem. Navíc se Bílý balet opírá o velmi dobrou domácí formu, kterou bude chtít udržet i proti Neapoli. Na její lavičce už nenajdeme trenéra Garciu, nýbrž protřelého matadora Mazzarriho.

Borussia si pokusí zajistit postup do osmifinále na půdě povzbuzeného AC

Skupina F je právem považována za skupinu smrti a papírové předpoklady, že bude vskutku vyrovnaná, se zatím bezezbytku naplňují. Všechny čtyři celky totiž dělí dvě kola před koncem pouhé tři body a toto 5. kolo tak může být klíčové, s největší pravděpodobností se však bude rozhodovat až v tom závěrečném. Tento úterní duel v každém případě nabídne dramatickou bitvu a favorit se hledá jen velmi těžko.

Přituhuje. Získá PSG v Lize mistrů i třetí domácí výhru? V Paříži se představí Newcastle

Už po samotném losu skupiny F se očekávalo, že boj o první postupové příčky do osmifinále může být velmi tvrdý. A úvodní čtyři kola jasně potvrdila právě tyto predikce. Všechny čtyři celky, a to včetně PSG a Newcastlu, mohou proklouznout do osmifinále Ligy mistrů z první příčky v tabulce, avšak zároveň také úplně vypadnout z pohárové Evropy pro letošní ročník.

Feyenoord by se rád posunul do čela skupiny proti favorizovanému Atléticu

Skupina E letošního ročníku Ligy mistrů patří dvě kola před koncem mezi nejvyrovnanější a o dvě postupová místa do osmifinále by se měl strhnout velmi dramatický souboj. V reálné hře zůstávají tři celky, a tento duel v Rotterdamu tak může být rozhodující. Domácí Feyenoord doposud posbíral šest bodů a je třetí, úterní výhra by už mu mohla dát definitivní jistotu. Madridský klub je zatím v čele s osmi body a v případě výhry mu postup nikdo nevezme.

LaLiga - preview 14. kola: Girona může jít zpátky do čela

Girona nastoupí proti Athleticu, a když zvítězí, vrátí se na první místo před Real Madrid. Baskický celek se zase může posunout před lokálního rivala Real Sociedad...

Serie A - preview 13. kola: Bologna útočí na pohárové příčky

Bologna se pokusí napravit předchozí porážku proti FC Turín, a jestliže zvítězí, bodově se dotáhne na pátý AS Řím. Ještě předtím se Hellas Verona může vyhoupnout ze sestupového pásma v souboji s Lecce...

Premier League - preview 13. kola: Dotáhne se Fulham na Wolves?

Pondělní dohrávku Premier League obstará zápas mezi Fulhamem a Wolverhamptonem Wanderers. Londýnský klub jde do utkání s vědomím, že se může na soupeře bodově dotáhnout...

Niké liga - preview 15. kola: Kdo předskočí Dunajskou Stredu?

Trnava brala všechny body třikrát za sebou a navázat na to hodlá na půdě Podbrezové. Rovněž domácí mohou být spokojeni, v případě výhry se navíc posunou na třetí místo.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele